ילדים והקצבה.

Baby Boo

New member
ילדים והקצבה.

אני רוצה להעלות נושא שלא כל כך מובן לי. לפני כן אני בן אדם חילוני בכל צורה. אני גדלתי במישפחה שאין בא דת בכלל.. לא לפה ולא לפה. גדלתי על ערכים של מה שתרביח זה מה שיהיה לך לא פחות ולא יותר.. ההורים שלי תמיד שאפו לתת לי ולאחי כל מה שהם יכלו. ובמאמת לא חסר לנו דבר. אנחנו לא שופאים בעושר אבל יש מספיק כניראה גםחלק מהחינוך שניתן לנו להסתפק במה שיש.. אני יודעת שהדת אומרת פרו ורבו. אבל אני לא מבינה למה אותה משפחה שמחליטה לחיות לפי המצוות שניכתבו לא חושבות על איכות החיים של אותם ילדים שהם מביאים לעולם. בניגוד לחילונים רבים פה יש לי מושג על אורח חיי החרדים, יותר הצד המזרחי כשהייתי קטנה(12-16) יש לי שנכה חרדית עם 6 ילדים קומה מעליי הייתי מבלה אצלה את כל היום ומאוד אהבתי אותה ואת ילדיה. שלושת הקטנים ממש גדלו אצלי והקפדתי על כל החוקים שלה והכל הלך טוב. והחברה הכי טובה שלי אמא שלה חרדתית ואני שם גם כל הזמן ככה שאני מכירה פשוט לא מבינה את זה..

מתנדב

New member
אני לא מבין בכלל למי זה אמור להפריע

????? המדינה קיצצה לנו בקצבאות הילדים, כל ילד נוסף שנולד פעם היו מקבלים 1000 ומשהו שקל, כיום קיצצו את זה פחות מחצי, אז הוקם ארגון שמשלים את זה, המדינה קיצצה לנו מתקציב הישיבות, ואנחנו נלחמנו ונלחמנו, לא הצלחנו במלחמתנו, נטשנו ונשארנו עם הגזירות הקשות, בכל מה שהממשלה קיצצה לנו, ספגנו את זה בשקט, ואין לנו כל דרישות, אז האם מישהו מהמדינה או כל אזרח יכול לבוא בטענות על הילודה שאנחנו מביאים?, למי זה אמור להפריע?, מה כל הבלבולי מוח האלו?, אלא מה?, אתם מ פ ח ד י ם, יש להם פחד שאחוז החרדים יגדל, וברוך השם החינוך החרדי הוא חינוך מעולה, והרבה אזרחים וציבור שלם, מקנאים מהחינוך החרדי, זה נכון שחלק גדול מהציבור החרדי חי בצמצום, אך אנחנו תמיד יודעים לחיות עם מה שיש, ולא מתלוננים, ואם יש משפחה שחסר לה משהו, תמיד יש ארגונים בציבור החרדי שתומכת ועוזרת לאותם משפחות שבמצוקה, כך שאנחנו ב"ה מסתדרים די טוב, אני מודה גם שהקיצוץ בתקציב פוגע בהרבה משפחות חרדיות, וישנם משפחות שלמות שחיים על תקציב זה, וכל קיצוץ שנעשה פוגע בהם בצורה דרסטית, אך הכוח הסבל וצורת ההסתדרות, שהכל לטובה, וללמוד לחיות עם מה שיש, זה קיים רק בציבור החרדי, כך שלהתנפל על הילודה של הציבור החרדי, זה ממש מגוחך, ולא אני ולא אף אחד אחר, לא יקבע ואין לו כל סמכות בעניים לקבוע, כמה ילדים תביא כל משפחה....

Baby Boo

New member
מה זאת אומרת למה מפריע?

הסיבה שאתם צריכים תקציבים יותר מחילונים זה כי אתם לא עובדים. ותסלח לי אדוני איכות החיים של החרדים נמוכה יחסית וזה היהכ הנושא אבל הפכת את זה למשהו אחר אז כן מפריע לי!!! מה זה קיצבאות לישיבות?????? אני לא מקבלת קיצבה כשאני אלך ללמוד.. למה כשאתה הולך ללמוד אתה מקבל קיצבה? לך תרביח את שלך.. ולמה כשלשס היה כוח כל דבר מדיני היה נסחט בכסף?? אני לא שונאת חרדי כי הוא חרדי אני שונאת אידיאולוגיות מסוימות. וכן תסלח לי לא רוצה התרבות של אנשים שלא עושים כלום למדינה.. כמו שאני לא אוהבת מובטלים שיושבים בבית ומדברים שאין עבודה! כי תכנס לכל מלון בארץ מי עובד במטבח? פעלים זרים. חדרניות? פועלים זרים. למה? כי אותה חברה שרגילים לאכול מהמדינה לא יעשו עבודה כל כך קשה גם אם זה אומר פרנסה.. אז סלח לי זה שאתם מסתדרים או משלימים את מה שלא הצלחתם לסחוט מהמדינה לא עושה את זה בסדר!!!

מתנדב

New member
אנחנו לא צרכים תקציבים יותר

מחילונים.... ואנחנו כן עובדים, והטענות שלך מופרכות, אני אשתדל לענות לך בצאת השבת, מפאת הזמן אינני יכול לענות כרגע....

Baby Boo

New member
מה זה לא צריכים מחילונים

מהממשלה... ודיי בבקשה אל תעשה את זה רוב יושביי הישיבות לא עובדים.. לפחות לא מספיק בשביל לכלכל משפחה.. דיי לא צריך

meindelbium

New member
בתור תלמיד......../images/Emo70.gif

הכסף שחרדים מקבלים לכל תלמיד גדול פי כמה מכמה שאני מקבל ההורים שלי משלמיפ 500 שקל בשנה על תכנית לימוד נספת (תל"ן) שנועדה לכך שאני יוכל ללמוד כמו איש נורמלי אני לא רוצה לדעת מה יש למי שאין לו את העוד 5 שעות בשבוע האלה אני רוצה שוויון לחשוף נתונים לפי עקרון השקיפות לדעת כמה אני מקבל וכמה ילד חרדי מקבל ואפילו, כמה חילוני ממוצע מקבל מהמדינה מהולדתו עד מותו לעומת חרדי

פלסטיק

New member
תנסה להסתכל מהצד השני

אולי לא תסכים אבל אולי תבין יותר בקלות מה מפריע. למשל: "כל ילד נוסף שנולד פעם היו מקבלים 1000 ומשהו שקל, כיום קיצצו את זה פחות מחצי" קודם כל יש כאן בעיה עם העובדות. ילד ראשון "שווה" הרבה פחות מ 200 שקל, ילדים רביעי חמישי ושישי "שווים" כבר כמה אלפי שקלים. איפה הבעיה: 1. מה פתאום בכלל מקבלים כסף על ילדים? ילד זו סחורה? מי שמחוייב בילד אחראי על פרנסתו. אם יש משפחה נזקקת (רצוי שלא יהיו אבל לעיתים מישהו הופך לנזקק בניגוד לרצונו) צריך לעזור לה לפי נזקקותה (גם אם יש לה 17 ילדים), אבל מה פתאום ילדים הופכים לסחורה עוברת לסוחר? מדוע מליונר צריך לקבל קצבת ילדים? מדוע בטלן יכול לתכנן לחיות על קצבת ילדיו? בגלל קבלה אוטומטית של קצבה פשוט לוקחים מילד נזקק ונותנים לזה שאיננו נזקק. זה לא נכון ולא צודק 2. אם כבר מתקצבים לפי מספר גולגלות, מדוע חוסר השוויון בין הילדים? מדוע ילד מס' 6 שווה יותר מילד מס' 1? למה מגיע לו יותר? גם זה לא נכון ולא צודק 3. אם הוקם אירגון עזרה הדדית שאוסף תרומות מחלק כספים לנזקקים יבורך. אני לא חושב שיש למישהו תלונות על כך. אז תבין, אף אחד אין לו תלונות על הילודה. יש תרעומת על כך שיש ברגע זה אנשים שבדעה צלולה מתכננים להביא לעולם ילדים שהם לא יוכלו לפרנס אותם מתוך ביטחון שמישהו אחר יעשה את זה. כשמספקים מחסורם של אלו שאין הצדקה לכך נפגעים אנשים מסכנים. נפגעים נכים, קשישים, חולים קשים ועוד מוכי גורל. יש הרבה אנשים אנשים שחושבים שלקחת תרופה מחולה סרטן (כי אין כסף להכינס אותה לסל התרופות) או לחם מעיוור כדי לתת להורים שמתכננים משפחה שלא יוכלו לפרנס אותה זו גזילה ואכזריות. תסביר מדוע לדעתך זו איננה גזילה. בקיצור אף אחד לא חושב שצריך להגיד לאחר כמה ילדים מותר לו להביא לעולם. אבל שלא יבוא אותו אדם ומראש יתכנן שמישהו אחר יכלכל את ילדיו.

sarav55

New member
תאמינו לי

אני דתיה ועובדת ומפרנסת ומשלמת ביטוח לאומי ומס בריאות ומס הכנסה וכל המיסים למינהם וזה שאתם מכלילים את כל הדתיים שלא עובדים וחיים על חשבון החלוניים זה לא פיאר מה עם המובטלים ומה עם הערבים וכל אלה שמקבלים קצבאות עליהם אתם לא מסתכלים אם נשאל למה נגיע שבעצם יש גם ערבים שאנחנו מסבסדים אותם ולחשוב שאני מסבסדת מחבלים בפוטצנציאל עושה לי רע מאוד אז תחשבו גם על זה ואל תאשימו כל הזמן את הדתיים.

פלסטיק

New member
תשימי לב שלא כתבתי פעם אחת

את המילים "חילוני" "חרדי" "דתי" או "ערבי" אני לא מבין למה את חושבת שמישהו בא אלייך בטרוניה, איפה ראית את זה רשום? זה לא עניינו של אף אחד מהי קירבתך לדת. דיברתי בסך הכל על זה שלהורים צריך להיות איזשהו מינימום אחריות כלפי הילדים שמביאים לעולם, שהם לא יכולים להביא ילדים ולצפות שמישהו אחר יפרנס אותם. לכן אני לא הכללתי ולא האשמתי חילונים חרדים דתיים או ערבים. אני הכללתי הורים אחראים והורים בלתי אחראים (אותם אני כן מאשים). לגבי מובטלים: דמי אבטלה מקבלים (אם מקבלים) בין חודשיים לחצי שנה מכסימום. מקבלים את דמי האבטלה אחרי שמשלמים פרמיה (כמו שאת כתבת שאת משלמת). זה דומה לביטוח שאת משלמת על דירה או על מכונית, אם קורה משהו לדירה או למכונית חברת הביטוח צריכה לפצות אותך כי שילמת פרמיה. חברת הביטוח לא מחלקת סתם כך כספים אם יש אדם שקרה לו אירוע לא נעים ולפתע פתאום איננו יכול לפרנס את ילדיו הוא איננו דומה לאדם מראש שמתכנן משפחה שלא יוכל לתמוך בה והוא דורך ממני וממך לעשות את זה במקומו. תגידי לי את, מדוע שנחלק פרסים וכספים לאנשים לא אחראים?

sarav55

New member
מה הכוונה לא אחראיים

אישה שהביאה נגיד X ילדים ולפתע פתאום בפיגוע נגיד התשתתקה אז היא נגיד לא אחראית או כל מיני תופעות האם הם לא אחראיים מה הכוונה לא אחראיים מביאים ילדים כי זו דרכו של עולם מבחינה דתית אסור לעשות שום אמצעי מניעה כי זה רצח מה אתה רוצה שאישה כזו תעשה אסור לה לקחת אמצעי מניעה נו היא רוצה שמשהו אחר יפרנס את הילדים שלה תאמין לי שרוב ניטורי קרטא לא מקבלים תמיכה מהמדינה ויש להם משפחות מרובות ילדים ולא מחפשים שמדינת ישראל תפרנס אותם המדיניות במדינה הזו שמביאים ילדים אז המדינה עוזרת וזה קיים ברוב המדינות המפותחות נראה לי שבזמן המערך לא היה מצב כזה שיפגעו בקצבאות הילדים זה ממש מוזר שמי שבחר בביביהו זה השכבות החלשות ודוקא בהם הוא פוגע הדתיים לא צריכים את הקצבאות של המדינה הזו יש להם את בורא העולם שהוא מפרנס וזן כל בריאה ובריאה ואם ה' יתברך הביא ילדים הוא בעצמו יפרנס אותם כנראה למדינה הזו אין זכות יותר

פלסטיק

New member
תעשי שניה סדר

1. אמרתי שמישהו שקרה לו מקרה מצער איננו נכנס לכלל של אדם בלתי אחראי. אותו אדם לא היה יכול לדעת שתקרה לו תאונה. אותו אדם שקרתה לו תאונה (או פיגוע או מחלה וכו') מקבל קיצבת נכות ופיצוי על אובדן כושר עבודה ולא קיצבת ילדים, ילדים זו לא נכות. 2. לפי הדת היהודית אמצעי מניעה אינם רצח - תתעדכני. האישה חופשית להחזיק באמונתה ולהביא מצידי 30 ילדים לעולם. הבעיה מתחילה כשהיא רוצה שאני אשלם על אמונתה הדתית. מכיוון שהמקורות הכספיים מוגבלים אני מעדיף לעזור לילד נכה מאשר לממן אמונות דתיות. יכול לא למצוא חן בעינייך סדר העדיפויות שלי אבל כזה הוא. 3. לאנשים שלא מבקשים תמיכה עבור ילדיהם אין לי שום טרוניה (אני אומר את זה בפעם ה-38). לכן אין לי בעיה עם אנשים מנת"ק שמביאים ילדים רבים לעולם ומפרנסים אותם. 4. כנראה שהמדיניות של המדינה השתנתה. מי שקיבל מדיניות א' כנראה יאלץ לקבל מדיניות ב'. 5. לגבי בניימין נתניהו: מדוע האנשים שהוא פוגע בהם בוחרים בו זה פרויקט מעניין לפסיכולוגים וסוציולוגים. לי אין תשובה לכך. לא זוכר כרגע מה היה בזמן המערך. 6. אם הדתיים פונים אל ה' שיזון ויפרנס אותם אין לי בעיה עם זה. במקרה הזה אני חושש שחלק מהם (בעיקר חלק מהחרדים) התבלבלו משום שהם פונים אלי שאני אזון ואפרנס אותם. מישהו צריך לעדכן אותם ולהסביר להם שאני רק בשר ודם. 7. המדינה הזו לא נוצרה כדי שחלק יעבדו וחלק יעשו ילדים. למדינה הזו יש סיבות רבות ולכן היא קיימת. לכן למדינה הזו יש זכות. השארתי איזושהי שאלה פתוחה?

sarav55

New member
נראה לי שאני משלמת יותר ממך

ביטוח לאומי ולי לא אכפת אם אנשים שיש להם הרבה ילדים יקבלו ממני

פלסטיק

New member
את מעדיפה תמיכה לילד בריא על נכה

בגלל שהילד הבריא הוא ילד מס' 7 והילד הנכה הוא מס' 2 בסדר הלידה במשפחתם וזו כמובן זכותך יכולת להחליט שאת מעדיפה ילד גבוה עם עיניים כחולות או ילד עם שיניים לבנות או כל קריטריון שרירותי אחר וגם זו זכותך. אני לא מעניין אותי מה המספר הכרונולוגי של הילד בלידות במשפחה, חשובים לי יותר הצרכים שלו וזו כמובן זכותי. אני שמח שכיום יש הרבה אנשים שחושבים כמוני כל אחד וסולם העדיפויות והערכים שלו רק דבר אחד קטן מסקרן אותי. מאיפה הגעת למסקנה הזו שאת משלמת יותר ממני?

sarav55

New member
תאמין לי שזה לא ילך לילד נכה

ובטוח לא ישאלו אותי מה לעשות עם הכסף הם בסך הכל מורידים את הקצבאות לנכים במקום לעזור להם התכוונתי שאני משלמת המון ביטוח לאומי בכל חודש שאין לי מושג לאן הולך הכסף הזה ומצידי שילך למשפחות מרובות ילדים במקום שילך לפרנס את חברי הכנסת שיושבים על בוכטות ובכל שנה הם נעשים עשירים על חשבון מס ההכנסה וביטוח לאומי וביטוח בריאות שאני משלמת ואני משלמת הון תועפות למדינה הזו אז בבקשה אין לי מושג כמה אתה משלם למדינה אבל הכוונה שלי היתה שאני משלמת כסף לביטוחים הללו שאני בכלל ברוך השם לא משתמשת בהם (תתפלא לשמוע אני דתיה קיצונית)

פלסטיק

New member
גם אני חושב שיש בזבוז גדול

וגם אותי מרגיז שכסף הולך לשטויות ולטובות הנאה אבל עניינית תדעי לך שמתקציב ביטוח לאומי אין העברות לחברי הכנסת בינתיים המשחק בכספים הוא בין נכים, סל בריאות, משפחות מרובות ילדים וכו', העברות הכספים הן בינהם, אנשי השררה לא במשחק הזה. אני בעוונותי כן משתמש בכסף ששילמתי לביטוח לאומי, בכל פעם שאני יוצא למילואים ביטוח לאומי משלם את המשכורת שלי. דרך אגב אני לא מתפלא לשמוע שאת דתיה אדוקה, ניחשתי את זה כבר מזמן (אין לי מושג מהו הדבר הנקרא קיצוני)

sarav55

New member
זורקת אבנים בשבת

סתתם אין לי מושג מה זה מכיוון שרציתי לסבר את אוזנו שאני דתיה אני עובדת ה' אוהבת את ה' חולה על ה' וזה אצלו נקרא דתיה קיצונית כי מי שאוהב את ה' יתברך בצורה כזו אזי זה משהו קיצוני אני לא משייכת את עצמי לאף זרם הרב שלי הוא מלך מלכי המלכים אני מעריצה שלו אוהבת אותו וזה אכן משהו קיצוני בעיני הרבה אנשים. אם היתה מפלגת ה' המאוחדת הייתי ישר שם ראשונה בשורותיה כמובן שבראשה ה' יתברך

sarav55

New member
הילדים שלי קצת גדלו

והתחתנו בעיקרון אני תושבת השטחים הכבושים אז אני לא שייכת לזרם קיצוני במיוחד

למעלה