פלסטיק, הבנתי אותך.....
אבל מה שכואב כאן זה, שמקצצים מהחלשים ונותנים לחזקים, מקצצים מהעניים ונותנים לעשירים, אתה יודע שמנכ"ל ביטוח לאומי מתפטר?, ואתה יודע למה?, הוא אמר שהוא לא רוצה שיחשבו שהוא שותף למדיניות של הקיצוצים, ולראות משפחות מורעבות, ושילדים הולכים לישון מורעבים, זה כואב לו, והוא לא מסוגל לראות דבר כזה, ושהממשלה מעודדת עשירים ונותנת להם את הכסף שלמעשה היא לוקחת מאותם עניים, והוא עוד הזכיר, שיבוא יום והמדינה עוד תשלם על הטעויות שהיא עושה בקיצוצים, ושאנשים לא יחשבו שהוא שותף לכל זה, לכן הוא התפטר ממנכ"ל ביטוח לאומי, וכמוהו, אוחזים עוד עשרות אנשים שמבינים בכלכלה, לכן אני אומר לך פלסטיק, אני מבין מחלק מהטענות שהעלית, ויתכן שאף יש צדק בחלק מהדברים שכתבת, אך תבין גם בזה שהממשלה מקצצת למשפחות הברוכות הילדים, עדיין הם לא פתרו את בעיית הכלכלה במדינה... אני אצטט כאן חלק מהמאמר שנכתב בעיתון: מה שאני כותב בהדגשה זה המראיין, ומה שבלי הדגשה זה המרואיין פרופסור יוחנן שטסמן, מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי הפורש: שר האוצר, נתניהו, נשמע בסוף השבוע מדבר בלעג על משפחות ברוכות ילדים שאין להם אמצעים לפרנסם, יכול להיות שהמדינה שינתה את ערכיה ומישהו שכח לעדכן אותנו? אני לא רוצה להתווכח עם נתניהו או פוליטקאי אחר מעל גבי דף העיתונות, השקפת עולמי אומרת, שהעם היהודי זקוק למשפחות ברוכות ילדים, השואה, הפוגרומים, ההתבוללות והפיגועים, הקטינו מאוד את העם היהודי, ואנחנו מחוייבים לעם יהודי גדול וחזק, אני מתקשה להבין איך אנשים מתוכנו שכחו את אחד העקרונות המרכזיים בעם היהודי.. יאמרו לך אנשי האוצר משפחות ברוכות ילדים זה דבר יפה, אבל לנו אין כסף לסייע אצלנו אוהבים לצטט את מה שקורה במקומות אחרים, אז להוי ידוע שבכל הארצות התרבותיות, הממשלות נותנות קצבאות מדורגות לפי מספר הילדים במטרה לעודד את הילודה, אצלנו במדינה נעשה הכל הפוך..... ואני אצטט ממה שיוחנן שטסמן מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי אמר: ואני אומר לך: הם חושבים שכעת הם הרוויחו את הכסף של הקצבאות, אבל מדינת ישראל תשלם עוד על המהלך הזה בטבין ובתקלין, בריבית של ריבית, לתקן קלקולים בחברה, עולה יותר יקר מאשר למנוע את הקלקולים בעולם הרפואה אומרים: רפואה מונעת יותר זולה ויעילה מהרפואה המטפלת... לעניות דעתי זה כתבה מעניינת מאוד עם מנכ"ל הביטוח לאומי, מומלץ לקרא את זה, ולראות עד כמה אנחנו במצוקה...