ילדים והקצבה.

מתנדב

New member
פלסטיק, הבנתי אותך.....

אבל מה שכואב כאן זה, שמקצצים מהחלשים ונותנים לחזקים, מקצצים מהעניים ונותנים לעשירים, אתה יודע שמנכ"ל ביטוח לאומי מתפטר?, ואתה יודע למה?, הוא אמר שהוא לא רוצה שיחשבו שהוא שותף למדיניות של הקיצוצים, ולראות משפחות מורעבות, ושילדים הולכים לישון מורעבים, זה כואב לו, והוא לא מסוגל לראות דבר כזה, ושהממשלה מעודדת עשירים ונותנת להם את הכסף שלמעשה היא לוקחת מאותם עניים, והוא עוד הזכיר, שיבוא יום והמדינה עוד תשלם על הטעויות שהיא עושה בקיצוצים, ושאנשים לא יחשבו שהוא שותף לכל זה, לכן הוא התפטר ממנכ"ל ביטוח לאומי, וכמוהו, אוחזים עוד עשרות אנשים שמבינים בכלכלה, לכן אני אומר לך פלסטיק, אני מבין מחלק מהטענות שהעלית, ויתכן שאף יש צדק בחלק מהדברים שכתבת, אך תבין גם בזה שהממשלה מקצצת למשפחות הברוכות הילדים, עדיין הם לא פתרו את בעיית הכלכלה במדינה... אני אצטט כאן חלק מהמאמר שנכתב בעיתון: מה שאני כותב בהדגשה זה המראיין, ומה שבלי הדגשה זה המרואיין פרופסור יוחנן שטסמן, מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי הפורש: שר האוצר, נתניהו, נשמע בסוף השבוע מדבר בלעג על משפחות ברוכות ילדים שאין להם אמצעים לפרנסם, יכול להיות שהמדינה שינתה את ערכיה ומישהו שכח לעדכן אותנו? אני לא רוצה להתווכח עם נתניהו או פוליטקאי אחר מעל גבי דף העיתונות, השקפת עולמי אומרת, שהעם היהודי זקוק למשפחות ברוכות ילדים, השואה, הפוגרומים, ההתבוללות והפיגועים, הקטינו מאוד את העם היהודי, ואנחנו מחוייבים לעם יהודי גדול וחזק, אני מתקשה להבין איך אנשים מתוכנו שכחו את אחד העקרונות המרכזיים בעם היהודי.. יאמרו לך אנשי האוצר משפחות ברוכות ילדים זה דבר יפה, אבל לנו אין כסף לסייע אצלנו אוהבים לצטט את מה שקורה במקומות אחרים, אז להוי ידוע שבכל הארצות התרבותיות, הממשלות נותנות קצבאות מדורגות לפי מספר הילדים במטרה לעודד את הילודה, אצלנו במדינה נעשה הכל הפוך..... ואני אצטט ממה שיוחנן שטסמן מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי אמר: ואני אומר לך: הם חושבים שכעת הם הרוויחו את הכסף של הקצבאות, אבל מדינת ישראל תשלם עוד על המהלך הזה בטבין ובתקלין, בריבית של ריבית, לתקן קלקולים בחברה, עולה יותר יקר מאשר למנוע את הקלקולים בעולם הרפואה אומרים: רפואה מונעת יותר זולה ויעילה מהרפואה המטפלת... לעניות דעתי זה כתבה מעניינת מאוד עם מנכ"ל הביטוח לאומי, מומלץ לקרא את זה, ולראות עד כמה אנחנו במצוקה...

פלסטיק

New member
מנכ"ל ביטוח לאומי הוא מינוי פוליטי

וגם בניימין נתניהו הוא פוליטיקאי שניהם לא בדיוק האורים והתומים בשבילי. מדי פעם הם אומרים דברים נכונים אבל רק כשזה משרת את המטרה הפוליטית האישית שלהם נתניהו קודם הסית את מעוטי היכולת כנגד המבוססים, עכשיו מסית את המבוססים כנגד מעוטי היכולת. לא ממש מרשים אותי האיש הזה אבל לעניין את מצוקתן של משפחות ויחידים ניתן לפתור בכל מיני דרכים. הדרך של קצבאות ילדים הוכיחה שפשטה את הרגל ועוד מעט המדינה תפשוט את הרגל. צריך לעשות דברים אחרת בניגוד להורים הבלתי אחראים הילדים עצמם אינם אשמים. לכן אסור לנו להתאכזר לילדים האלה ויש לדאוג למחסורם. אני רק לא חושב שלתת כסף להורים שלהם (שהוכיחו שהם חסרי כישורים בסיסיים בניהול כספי של משפחה) זהו הפתרון. ובקשר לדמוגרפיה: העם היהודי תמיד היה עם קטן. היתרון שלנו (אם היה) תמיד היה באיכות ולא בכמות. יצירת המוני ילדים שהם בעלי גנטיקה יהודית לא נראית לי מטרה כל כך חשובה כמו דאגה למיצוי מכסימום הפוטנציאל מכל ילד. אינני בקיא בנתוני קצבאות הילדים בכל הארצות בעולם, אני שמעתי שכנכלנים אומרים שאין משהו דומה למה שקורה בארץ. בכל מקרה נהדר אם למדינה יש מספיק כסף לזה רק המציאות במדינה שלנו היא שלנו פשוט אין. גם אני הייתי רוצה המוני ילדים עם מיצוי פוטנציאל מכסימלי, אבל כשאין לנו את האפשרות וצריך לעשות את הבחירה אני מעדיף לדאוג טוב לפחות ילדים מאשר דאגה ברמה בינונית ומטה ליותר ילדים.

selgarat

New member
כל כך הרבה עצבים

בסוף התפספסה השאלה בכלל. אני לא בטוח שלזה היא התכוונה אבל זה מטריד גם אותי אז אני אחזיר את השאלה המקורית. בלי קשר לדת או לא דת, לאנשים שחשוב שהילדים שלהם יחיו חיים שלא חסר בהם כלום, איך אפשר ללכת ולעשות יותר ילדים ממה שאפשר לכלכל (בלי עזרת מדינה)? השאלה הופנתה בהתחלה רק לדתיים כי שם זה נפוץ אבל כעיקרון היא נכונה לכולם. גם אני אחד שמשוגע על ילדים ורוצה כמה שיותר אבל אני חושב שצריך לדעת לעצור לפני שצריך לקבל עזרה מבחוץ. זה נכון שהמדינה מעמידה את הכסף הזה כזכות אבל יש הרבה זכויות שאנשים מבינים שהם לא לניצול של כלל האוכלוסיה אלא בשביל אנשים נזקקים. גם דמי אבטלה הם משהו שנועד לכולם אבל ברור לחלוטין שהמדינה מעדיפה שתעבוד. אותו דבר עם לכלכל את ילדיך, המדינה מוכנה לעזור אבל ברור שאי אפשר לעזור לכולם.

sarav55

New member
אם תשים לב

אף אחד מהדתיים לא קם ומחה שקיצצו בקצבאות כי הם יודעים שזה מה' יתברך ולא מהיושבים בממשלה

SupermanZW

Well-known member
לבטל את קצבאות הילדים

על ההורים לעבוד ולפרנס את ילדיהם, הילדים הם באחריות ההורים, ואין סיבה שאני אממן את הילדים של אלו שלא רוצים לעבוד מהמיסים שאני משלם. על כל אחד להיות אחראי לילדיו ולא לצפות מאלו שאינם הורי ילדיו להיות אחראים לילדיו.

למעלה