גם לילדים יש מה לאמר
ואני מכירה ילדים שלו הוריהם היו פחות בבית, היו דפוקים פחות אפשר לחשוב שכל ההורים כל כך טובים ומוצלחים. אם כל ההורים היו כה מצולחים, למה מוציאים ילדים מהבית ומעבירים למשפחות אומנות או פנימיות ילד נולד עם מטענים משלו, הוא לא לוח חלק, הוא נבנה מקשר עם הורים, מטפלות, משפחה מורחבת, סביבה. והכל נקשר לאישיות, לרגישות, לחולשות וליתרונות שלו הורים הם לא כל יכול, והילד הוא לא פלסטלינה שההורה יעצב איך שרוצה אני מכירה אמהות , נשות קריירה, שאמרו אני לא מסוגלת לשבת בבית, לא בשבילי, אבל דאגו לקחת מטפלת טובה וחמה, השתדלו לשמור על קשר עם בתי הספר, ודאגו לבילויים משפחתים ארוכים לפחות פעם בשנה, לא יודעת אם הילדים היו מאושרים מזה, אבל בעיני אמהות אלו לא פחות דואגות מאשר האמא אם הצלחת מרק, אשר יושבת מתוסכלת בבית ומי אמר שצריך להיות זמין לילד כל הזמן? מותר לאמר לילד, אני עסוקה עכשו , אתפנה אליך בעוד חצי שעה, אם לא מדובר בחירום, לא יקרא שום כלום לילד, שילמד לדחות סיפוקיו, ואולי תוך כדי כך ימצא פתרונות לבד למה שהציק לו בזמינות המידיית שלנו לכל פיפס, אנחנו מונעים מהילדים יצירתיות, ניתוח הבעיה ומציאת פתרונות לא פחות טובים משלנו ( כמובן שאני מדברת על ילדים ולא על תינוקות) ברגע שהילד לומד שאני מכבדת את העיסוק שלי, ומותר לי שיהיה לי גם זמן עבורי , וכי יש לי חיים מעבר לקשר שלי איתו, הוא לומד לכבד את מה שאני מכבדת אנחנו משמשים מודלינג לילדים שלנו, ואם אני עובדת ואוהבת את העבודה שלי, הילד שלי גם יכבד אותי ואת העבודה שלי וסיוון הילד מתחיל להיות מעוצב, ברגע שיצא לאויר העולם, ויש כאלו שטוענים עוד ברחם אימו.