וואו, איזו שאלה כבדה.
כן ו...לא אז ככה. אספר סיפור, ומתוכו אולי נלמד את התשובה. כשהיו לי 7 ילדים והקטנה בניהם תינוקת, בני השני היה בן 10, היה לו חבר בכתה בן יחיד, שאימו בזמנו אמרה לי שהיא החליטה לא להיות כמו ההורים שלה שהולידו חמישה אבל כלכלית לא נתנו להם הכל, אז היא תתן לילד שלה הכל. אז ככה, היא ובעלה עבדו יום שלם עד שש וחצי בערב, כשחזרו היו עיפים, או צריכים ללכת לאירוע או השד יודע מה, כמעט תמיד בערב היתה לו ביביסיטר, הרבה פעמים בתי הגדולה "אמא, הוא כזה ילד מסכן, יש לו מליון משחקים חדשים שאפילו לא פתחו אותם, והוא לא משחק כי אין לו עם מי" ככה סיפרה לי פעם. הילד הזה שרץ אצלנו כל היום, עד שהוריו הגיעו הביתה, אצלי הוא שיחק עם הילדים כולם גם הגדולים וגם הקטנים, רב איתם, התחלק בתור של המחשב, שתבינו לי היו 7 בבית ומחשב אחד לכולם , ולו היה מחשב פרטי, אבל אם קלקל משהו אוי לו. פעם ביום שישי כשהגיע אמרתי לו שהבן צריך להשגיח על אחותו הקטנה כי אני צריכה לנקות, ולכן הוא לא יוכל ללכת לשחק איתו. אז מה הוא אמר "אני יכול להישאר איתו לשמור עליה גם כן?" פעם כשראה שאחד הילדים לכלך את הריצפה הוא שאל אותי "כל כמה זמן את רוחצת את הרצפה"? אמרתי לו "בערך כל יום" "אצלנו רוחצים פעם בשבוע, ואם אמא שלי רואה כזה דבר" - הצביע על הלכלוך שהבן השאיר על הריצפה -" היא ישר צועקת " שמ...." ואני חיב לנקות את זה מיד כי היא נורא כועסת" אז יש לנו ילד עם הורים קרייריסטים, שכל היום לא בבית, הוא נורא בודד, בשלב מסוים ראיתי אצלו הפרעות והפרדתי את הבן ממנו. הילד המסכן היום מלא בעיות כרימון, אחת מהן היא וואנדליזם, ההורים שלו משלמים היום הרבה כסף, על בדידות העבר. נעבור לילדי, הם שמונה, ואנחנו הורים עובדים לפעמים קורה שיום שלם אני בעסק, לפעמים בעלי בחוץ הרבה זמן, אבל הילדים יודעים שאפשר להשיג אותי בטלפון או להגיע לעסק, כנ" לגבי בעלי, הם מקבלים מה שהם צריכים, ואנחנו מתענינים בכל מה שהם עושים, הם תמיד תחת השגחה אם לא שלנו של אחים גדולים או מישהו אחר מבוגר. הם עוזרים קצת בעבודות הבית בעיקר בחלק שלהם (לסדר את הצעצועים וכו') הם יכולים ליצור באין מפריע, אף אחד לא יצעק עליהם אם הם ילכלכו תוך כדי כך, אף אחד גם לא אובססיבי בענין הנקיון. ואם הם מלכלכים את הבגד 2 דקות אחרי שלבשו, הם מקסימום מחליפים חולצה יש להם מחשבים, אחד לכל שני ילדים יש להם חתולה ולפעמים גם לול עם אפרוחים, עם ברווזים או ארנבות הכל לפי הענין והרצון שלהם. אז אנחנו כן קרייריסטים, אבל אם הבטחנו משהו לילד אנחנו מקפידים לקיים, הילדים שלנו יודעים שאנחנו אוהבים אותם, ועושים הכל בשבילם, ושאם לא נעבוד לא יהיה כסף למה שהם צריכים . נוער שמיתדרדר, הוא נוער שהוריו לא קלטו את אותות המצוקה שלו, יתכן שבילוי יותר זמן בבית כן היה עוזר, בתנאי שהם לא מרוכזים רק בעצמם. אז בתכל'ס אמרו חז"ל "תפסת מרובה לא תפסת" אי אפשר הכל, גם אני כששואלים אותי למה אני לא עושה דברים מסוימים, מתרחבת לפה ולשם וכו', אני אומרת שיש לי ילדים בבית, ועם כל הכבוד לקריירה, הילדים יותר חשובים. כשיגדלו הילדים ולא יזדקקו לי כל כך, אני אפתח פנים נוספות בעסק.