ילדים עם הפרעת קשב וריכוז והיפראקטיבים

פופי2009

New member
ילדים עם הפרעת קשב וריכוז והיפראקטיבים

(שהם גם על הספקטרום, אם אפשר....
)
כאלה שלא מסיימים דברים, מפוזרים, לא מוצאים תעסוקה, מתקשים בהקשבה לסיפורים, בהרכבת פאזלים,...
יש פה כאלה?
כלומר כאלה שהיו כאלה בגיל 4?
אשמח לשמוע מתי הרגשתם שיפור, אם בכלל. באיזה גיל.
ואיזה שיפור.
תודה :)

SMADAR55

New member
הבן שלי הוא PDD ו- ADHD

נראה לי שהרבה ילדים על הספקטרום הם גם עם בעיות קשב. (אין לי מידע בנושא אך מכירה מספר ילדים שהם גם עם בעיית קשב).

הבן שלי תמיד ידע להעסיק את עצמו מצויין, היה הכי טוב במשפחתון ובגן בהרכבת פאזלים וסיים דברים. היה אבל תזזיתי והתקשה לשבת בגן בזמן פעילות ריכוז. הקשיים גברו בכתה א' .

גיל 4 זה עדיין גיל צעיר מאוד ולא מאבחנים בעיות קשב וריכוז בגיל הזה. גם טיפול תרופתי לא מתחילים בגיל כזה צעיר (אם רוצים טיפול תרופתי).

שיפור אצלו חל רק כשהתחיל לקחת ריטלין במחצית השניה של כתה א'. אני תומכת במתן טיפול תרופתי במידה ויש קשיים רציניים ובמידה והתרופה יכולה לעזור לילד . במקרה של הילד שלי, זה עוזר לו ללמוד, עוזר לו לתפקד בכתה ובהפסקה. כל הורה צריך לבחון מה טוב לילד שלו ולהתייעץ ברופא מתאים.

כמובן שזו דעתי. כל מי שרוצה לשמוע דעות הפוכות לגבי השימוש בריטלין- כמה נורא ואיום לתת ריטלין לילדים, כמה הורים שנותנים ריטלין מתעללים בילדיהם וכד' , מוזמן להיכנס לפורום אוטיזם ולשאול לדעתם של הכותבים הקבועים שם.

פופי2009

New member
שואלת לא בשביל גן/ בית ספר...

אלא בשביל דברים שצריך לעשות אתו וזה מרגיש כמו בלתי אפשרי (לדוגמא הטיסה שכנראה נצטרך לטוס אתו בקיץ).
מעניין אותי אם יש שיפור כלשהוא גם ללא תרופות. שוב - לא לצורך בי"ס.
נגיד שפשוט יעסיק את עצמו בזמן הטיסה...
כיום אין מצב שיעסיק את עצמו. הוא יטריף אותנו... יצרח, לא ימצא מה לעשות עם עצמו וישגע אותנו.
לשים אזניות על האזניים ולצפות בסרט בכלל לא בא בחשבון
הוא רק יפרק את האזניות וימשיך הלאה לחפש מה לחרב או איך להשתולל.
מעניין אותי אם יש שיפור בדברים כאלה מתישהוא.

TikvaBonneh

New member
באמת נשמע סיוט

כל מה שאכתוב על זה לא יהיה מניסיון אישי...

אצלינו מתקשה לשבת בריכוז ובאוכל

לעיתים מתקשה לסיים משימות (צריך להזכיר לו לסיים). פעילות גופנית מאוד עוזרת. המשלבת מוציאה אותו למשחק גופני (קפיצות, ריצות) לפני פעילות שבה הוא נדרש לשבת מרוכז לאורך זמן.
האם יש דברים שהוא כן מסוגל להתמקד בהם ותוכלו לקחת לטיסה?
האם הטיסה תהיה טיסת לילה? אם כן אולי תתייעצו עם רופא ותשקלו לתת מלטונין לטיסה כדי שיצליח לישון? (בבקשה לא לסקול אותי על ההצעה האחרונה)

SMADAR55

New member
חזרנו מחופשה בלונדון. יכולה להגיד לך שלמרות

הריטלין וגיל יותר גדול (מתקרב ל- 9) לא היה פשוט גם בהמתנה בתורים הארוכים בכניסה לאתרים בלונדון וגם בזמן הטיסות.
בטיסה באתי מצויידת עם משחקים שונים (משחקי קופסה מגנטים וקלפים), אייפד. למרות זאת, היו לא מעט רגעים קשים בטיסה.

yuliyuli1

New member
בארה"ב התחילו לתת כבר מגיל 4

בארץ פחות מקובל לתת מגיל 5 אבל אם צריך נותנים גם לפני.
אני מכירה ילד שכבר עכשיו בגיל 3 ההורים שלו והפסיכיאטר מתלבטים אם לתת לו (כנראה שהוא מסכן את עצמו מרוב היפר אקטיביות)

כן מאבחנים בן אובחן בגיל הזה אבל

מבחינת תרופות צריך אישור מיוחד של משרד הבריאות וכיום למשל אדרל מומלץ יותר מרטלין לגיל הגן (מבחינתנו בכלל )
&nbsp
כן חשוב מאוד לבדוק תזונה להוריד מלחים (נתרן = חטיפים) סוכרים , מטוגנים , ובכלל כדאי להתייעץ עם תזונתאי שמתמחה באוטיזם . שינוי תזונה עושה פלאות
וכן לבדוק המוגלובין ומחסני ברזל בדם , - חוסר בברזל מראה היפריות
חוסר בשינה רציפה גם כן .
&nbsp

yuliyuli1

New member
הבן שלי כזה

הקלה משמעותית הגיעה כשהתחלנו עם הריטלין, ובעיקר כשמצאנו את הכדור שמתאים לו (הכדור הפשוט של ה- 4 שעות עשה לו ריבאונד).
הריטלין גם הופך אותו מילד עוין וכועס לילד רגוע ואוהב.

Astroo

New member
הבעיה שהריטלין גורם לטיקים

הילד גם ככה טיפה מוזר מעצם היותו על הספקטרום, אז עכשיו זה גם מוסיף לו סממן חיצוני שמבדיל אותו מחבריו לכיתה.

Astroo

New member
אי אפשר לדעת לפני שמנסים

אצלנו בחודשים הראשונים הכל היה מצויין, ואז התחילו מצמוצים חזקים בעיניים. כשבחופשות הוא לא מקבל את התרופה כמה ימים, המצמוצים עוברים, כלומר בוודאות זה בגלל התרופה.

כתבת "הבעיה שריטלין גורם לטיקים"

כאילו זה דבר שתמיד קורה, וזה לא ככה.

זה פשוט לא היה מדויק ואנשים יכולים להרתע מלנסות בגלל זה, וחבל.

לדעתי כדאי מאוד לנסות, כי זה יכול לשנות חיים של אדם לטובה.

Astroo

New member
כי זו תופעת לוואי נפוצה, תקראי את העלון לצרכן

yuliyuli1

New member
לכל התרופות יש תופעות לוואי נפוצות

ועדיין רוב האנשים לא סובלים מתופעות הלוואי האלה.

הטיקים מהריטלין גם בד"כ עוברים אחרי שמסתגלים לתרופה.

yuliyuli1

New member
אצלנו זה עשה טיקים בשבועיים הראשונים

ואח"כ עבר.

להרבה ילדים עם ADHD יש טיקים גם בלי קשר לריטלין.

אז תחליפו סוג לבן הקונצרטה עשתה טיקים רציניים מאוד

הLA הביא איתו ביעותי לילה ורק הרגיל עוד איכשהו היה רק מדכא
כיום אנחנו עם אדרל שזה עולם אחר

למעלה