ילדים

itzik177

New member
ילדים

בשנים האחרונות ישנה תופעה שההורים משכנעים את הילדים שלהם שהם עצמם כבר בעלי משפחות שגרים בשכר דירה לעבור לגור איתם עם ההרים בכדי לצבור הון עצמי לרכישת דירה. הרעיון מצוין אבל התוצאה גרועה ואסביר: כאחד שעוסק בכלכלת משפחה אביע את דעתי בענין - קודם כל הזוג שעובר לגור עם ההורים ההוצאות מצטמצמות באלפי שקלים ופתאום הזוג רואה שיש הרבה כסף בחשבון מסתנוור ומתחיל לבזבז. נקודה נוספת היא הרגישות בין החמה לכלה זו פצצה מתקתקת. לדעתי בכדי למנוע בעיות מסוג זה להחתים את הזוג על חוזה שכירות אצל עורך דין ולא להדפיס דרך האינטרנט. ובחוזה לקבוע לכמה שנים הזוג יגור עם ההורים. וזאת בכדי שהזוג ידע שזה לא מובן מאליו והדירה לא שלהם. ובנוסף לבקש דף חשבון לראות שאכן יש הוראת קבע לתוכנית חיסכון לדירה. ואגב על הלשכה המרכזית לסטטיסקה 97% מהילדים שעברו מסיבה זו כשלו. מצד שני הייתי מציע לאותם ההורים עדיף שתעזרו לזוג בשכ"ד מאשר שתגורו ביחד. מעניין לשמוע את דעתכם

dat nigga daz

New member
ממש לא .. ההיפך הוא הנכון...

שיגורו בתוך הבית
להיפך, דווקא במקרים בהם יש יחידת דיור עדיף שלא יגורו שם הילדים , משתי סיבות :
1. יחושו נוחות יתר, ולא יתאמצו לחסוך
2. ההורים מפסידים שכר דירה שיכלו להשכיר למישהו אחר , ואז אין שום הגיון כלכלי במהלך הזה

ידידי הצעיר...

אין "נכון".. אלא מה הרוב יעדיפו.. המציאות מראה שברוב המקרים מעדיפים לעזור לבני הזוג במקום להשכיר לזרים בתוך הבית.

dat nigga daz

New member
אני כבר לא צעיר.. ושוב אתה טועה...

זה שככה "מעדיפים" לא אומר שזאת הדרך הנכונה...

מבחינה כלכלית עדיף להורים להמשיך להשכיר ולקבל כסף ושהילדים יגורו בתוך הבית...

זה שככה יותר נוח , זה לא אומר שזה כלכלי

גם לקנות מרצדס חדשה מהחברה זה יותר נוח

ותהיה בטוח שבתור כלכלן אני מבין בזה יותר מכל רואה חשבון , לא משנה בן כמה תהיה

dat nigga daz

New member
כן בהחלט, אז אל תתווכח עם אלו שיודעים ..

בינתיים אתה מוזמן לקרוא קצת בפורום ולהחכים מהחודשים האחרונים ובכלל מהשנים האחרונות..

שיהיה המון בהצלחה !

הייתי פעיל בפורום עד 2010.. אבל מקריאה של כמה הודעות למטה

הייתי אומר שאתה מתווך עם שנתיים ניסיון.. לא כלכלן וממש לא אחד שיודע.

dat nigga daz

New member
חחחח הקנאה אוכלת ??

הידע שלי , הניסיון שלי, ומה שהשגתי מוכיחים את זה...

ומה איתך ? כמה הודעות חסרות תכלית וכמה עצות שגויות...

שוב אני אומר - תקרא, תחכים , ותחזור אלינו
זאת לא בושה לדעת פחות מצעירים ממך, בושה זאת ההתעקשות לא לקבל את זה

ספר קצת על הידע שלך, על המודלים המורכבים שפיתחת

עבור חברות, וכמה עשרות מיליונים עשית.. ספר לי קצת כי בינתים אני רואה רק התרברבות

Fitch

New member
אל תבנה על זה יותר מדי

מעבר לסיסמאות וספינים, לא קראתי תשובה עניינית שלך מעולם..

וגם כל המספרים שכתבת, הם היו סתמיים ובלי שום קשר למציאות במקרה הטוב, ושקריים במקרה הרע.

מעולם לא הבאת שום נתון אמיתי שמשלב הון עצמי ועלות אמיתית של החזרים.

כלום
אפס

כולך נוד נפוח של סיסמאות שכל תכליתן להמשיך לפמפם את הבועה,

כן, הבועה, זו שהחלה כבר להתפוצץ

dat nigga daz

New member
חחחח אתה עדיין כאן ? חחח...

אחרי שחשפתי אותך שוב, ושוב, ושוב... אתה עוד מעז להגיב ?
שלום רב אדון "בעל הנכסים הרבים" שמחכה לפיצוץ הבועה, אבל לא מוכר את "הנכסים" וקונה בזול אחרי כי זה לא "שווה" לו, מה שלומך ? חחחח

ולעניינו..
מלבד סיסמאות חזקות שתופסות הבאתי תמיד נתונים נכונים, כל התחזיות שלי היו נכונות, ותמיד הבאתי דוגמאות ומספרים....
אני לא אובססיבי כמוך - לא אכתוב הכל כל פעם מחדש, וכן גם לא אלך למשרדי מכירות לצלם אותם חחחחחח
העובדות מדברות שאני צודק פעם אחרי פעם אחרי פעם...

לא סתם אנשים מתייעצים איתי כאן על בסיס קבוע, ואיתך מי מתייעץ ? רק הזוג שנמצא כאן וכבר 8 שנים מחפש דירה חחח

ובכל זאת, אני לא בתחרות איתך... אני יודע שאתה תחלוף עם הרוח בדיוק כמו נביאי הזעם הקודמים לך שכבר התקדמו בחייהם וקנו דירות...

אגב ראית איך הריביות עלו מאז תקופת כחלון ? וראית איך המחירים עלו ?
תצטרך ירידה מאוד מאוד גדולה בשביל לחזור למצב לפני תקופתו...
עכשיו אתה מבין למה אמרתי לך לא לבחור בו ?

אבל רגע, היי, על פי מפלגת כולנו המחירים בראיון בטלויזיה המחירים כבר ירדו ב- 30% לא ? חחחח

by the way,
אני עדיין זוכר שהבטחת פיצוץ בועה בסוף 2016... נשארו עוד 3 חודשים...
אני מחכה ולא שוכח :)

למעלה