ילדים

itzik177

New member
מגורים ילדים

לא שייך כלכלן לא כלכלן עם עובדות אי אפשר להתווכח אני העלתי נושא שלדעתי הוא חשוב לבוא בהשמצות שוב אתה טועה אם נח לך לחשוב כך זכותך אין כאן טועה לא טועה יש כאן מצב עובדתי בארץ שצריך ללמוד ממנו לא מעט. כי ילדים נשואים עם בני משפחה לגור עם ההורים של אחד הצדדים באותה דירה זה לא פשוט חומר למחשבה

dat nigga daz

New member
לא הגבתי לך...אתה בסדר...

הגבתי ל- "רואה חשבון"...

הסוגיה שהעלת מאוד מעניינת וחשובה

יש פיתרון פשוט

לקחת לילד שכר דירה מלא כולל הוצאות... חשמל מים וכו משל היו שוכרים זרים
ולהגיד להם שיקבלו את כל מה שנחסך כשיצאו... אפשר להוסיף תמריצים על
חיסכון נוסף.

dat nigga daz

New member
לדעתי אתה טועה בענק...

בתור אחד שיצא לו להכיר המון המון זוגות צעירים, אין שום בעיה לגור עם ההורים,
עובדה שכל הזוגות שהכרתי ללא יוצא מן הכלל - כלומר 100% מהם - כבר כולם בעלי דירות ואני מדבר על זוגות שכולם בני 25 עד 34 (שזה הכי מבוגר שיצא לי להכיר)

אין דבר כזה זוג שלא חוסך - אנשים שגרים בתוך הבית עם ההורים - רק מחכים ליום שייצאו מתוך הבית ולכן הם לא רק שחוסכים את המקסימום, אלא במרבית המקרים אף עובדים בעבודה נוספת גם כדי לחסוך יותר מהר וגם כדי לבלות פחות בבית ...

לגבי בעיות חמה - כלה , קודם כל לא כל הנשים משוגעות כמו שנוהגים לתאר , דבר שני כשאתה נמצא כל כך מעט בבית כי אתה במרוץ לחיסכון , אז גם כמעט שאין חיכוכים

אגב, בתור אחד שטוען שלומד כלכלת בית , אתה אמור לדעת שהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה היא הגוף הכי חרטא שקיים בישראל

elvinnox

New member
זה אפשרי אבל לא מתאים לכל אחד

אם זו דירה קטנה שבה אין פרטיות, זה גורם שיכול להרוס את היחסים.
שלא לדבר על זה שאם יש רק שירותים אחד, על 2 משפחות רק זו יכולה להיות בעיה.
&nbsp
בלי קשר, אסור לשכוח שגם המגורים אצל ההורים מעלים את העלות של ההורים (יותר חשמל, מים, אוכל וכו') שלפעמים זה יכול גם להגיע לעוד 1000-1500 שח לאדם לחודש.
&nbsp
לכן, לפעמים עדיף במקום הסבל של ההורים ושל הילדים, פשוט לתת עזרה כספית (שהייתה יוצאת גם ככה - פשוט לא רואים את זה)
&nbsp

dat nigga daz

New member
לקחת את זה קיצוני מדי....

ברור שאף אחד לא מצפה לגור שתי משפחות בדירה קטנה עם שירותים אחד..
במקרים כאלו אכן אין הרבה מה לעשות ולזוג הזה באמת קשה...

אבל ברוב המקרים , לפחות אחד מבני הזוג - ההורים שלו חיים בתנאים נורמליים עם לפחות חדר אחד פנוי ולפחות שתי שירותים בבית ושתי מקלחות.... כך שזאת לא הבעיה..

עזרה של ההורים ? לא מסכים עם זה..
מה זה נותן אם ההורים נותנים 1000-1500 שקל ?
הבעיה של זוגות צעירים היא לא תשלום שכר הדירה השוטף, אלא היכולת לחסוך במקביל ברמה גבוהה הון עצמי ובשביל זה צריך לגור עם ההורים ..

מצטער אבל הניסיון שלי הפוך

בתור אחד שטיפל בכלכלת משפחה של מאות זוגות ויותר.
רוב הילדים שהכרתי לא מנצלים את המצב כדי לחסוך את כל
מה שהם לא משלמים. חלקם חוסכים חלק מהכסף וחלקם מעט
ואפילו כלום. כמוכן רובם לא לוקחים אחריות על ההוצאות !

האם חוזים, עורכי דין ובתי משפט זו הדרך בה כדאי לנהל משפחה?

עוד אף סכסוך לא נפתר בגלל חוזה.
סכסוכים רבים החלו בגלל חוזה.
ראשית כל לא בטוח שיש "מתח בין הכלה לחמה".
יש 50% סיכוי שיגורו אצל אם הכלה.
&nbsp
עם משפחה כדאי לנהוג לפי הכלל אם יש צורך בחוזה אז
אולי כל המהלך לא כדאי.
ההנחה שאם יש יותר כסף יש יותר בזבוז היא הנחה שאולי מתאימה
לחלק מהמשפחות אך ודאי שלא לכולן. לאלו שזה מתאים כדאי לעשות הוראת
קבע לחיסכון.
&nbsp
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר מדריך למשכנתא יעילה - http://goo.gl/4HGW5v
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: https://youtu.be/4x5fnkMmMSw
טלפון: 03-549-6611 [email protected]
&nbsp
&nbsp

itzik177

New member
מגורים ילדים

רימון חייט עם כל הכבוד אני מדבר על זוג נשוי ברגע שהבן מתחתן הוא הולך אחרי אשתו נקודה ויעזוב איש את בית אביו ואמו וידבק באשתו זה אומר שהעיה זה לא הבן זו הכלה ככול שחולפות שנים הבעיה תיהיה חמורה יותר באין הסכם הכל פתוח

elvinnox

New member
מה זה השטות הזו וידבק באשתו?

עושים מה שנוח, מתאים ונכון, לא לפי פסוקים ארכאיים שמשהו המציא פעם.

d70

Well-known member
יותר פשוט
שהילדים ימשכו את המגורים עם ההורים לפני שהם מתחתנים ויחסכו במקביל.

ממש עצוב שבמדינת ישראל זוג נשוי צריך להתגורר עם הוריהם

מה שקורה כאן, זה עוד חלק בפאזל של אדונים ומשרתים שהתפתח כאן בשנים האחרונות בחסות גורמים אינטרסנטיים וחסרי מצפון שדוחפים את הזוגות הצעירים להשתעבד לארבע דירות במחיר מופקע.

וזה שמישהו כאן רואה במגורים אצל ההורים "ברכה"...
זה רק כי הוא רואה את ההון העצמי הבלתי נתפס שהזוגות הצעירים בישראל צריכים לצבור על מנת להמשיך ולהשתעבד למשכנתא מופרכת והרסנית בשביל ארבע קירות..

אגב - המשכנתא הזאת הרבה יותר הרסנית מאשר המגורים אצל ההורים...

elvinnox

New member
אני עדיין לא מצליח להבין איך דור שלם פה שותק וממשיך לחטוף

&nbsp
אני עכשיו בכלל לא מתייחס למה היה פעם אלא מסתכל על הצעירים של היום שפשוט אין להם שום סיכוי להגיע לדירה נורמלית. לא מבין איך הוא ממשיך לשתוק ולחטוף כמו אשה מוכה.
&nbsp
יש פה דור שלם שאין לי מושג למה בכלל הוא מתגייס, עושה מילואים או בכלל נשאר פה לשלם מיסים. ולכל מי שיגיד עכשיו שהדור מפונק, אז אין לכם בכלל זכות דיבור.
הם שכחו שפעם הייתה מספיקה חצי משרה של מורה ורק משרה אחת בשביל לקנות דירה בגוש דן עם 60 משכורות, היום גם ששני בני הזוג עובדים ונדרשות 200 משכורות אף אחד לא יכול להשתמש בתירוץ "המפונק". הצעירים של היום קורעים את עצמם בשתי עבודות כדי לחסוך להון התחלתי במחיר מפלצתי חסר כל פרופורציה.
&nbsp
גם זה נורא קל לומר על הדור של הצעירים שהוא מפונק שאתה מרופד בכמה דירות להשקעה, שכר של "עובדי דור א" שלא באמת עובד אלא על תקן עציץ ופנסיה תקציבית שמנה.
&nbsp
החלק הכי הזוי בסיפור, זה שכל אותם שקנו דירה לפני כמה שנים מתגאים ושמחים בכמה הדירה שלהם עלתה, אבל גרות יחד איתם בבית עוד שתי משפחות של הילדים (שכבר לא ממש ילדים) כי אין להם שום אפשרות לקנות.
&nbsp
ממש עוזר לכם שווי הדירה על הנייר שזו דירתכם היחידה וגרים איתכם הילדים למשך כמה שנים, ו/או אתם צריכים לעזור להם עכשיו בעוד 200-300K מהחסכונות שכל כך קשה עבדתם בשבילם.
איך לכם זה לא מפריע לכם? שווי הדירה על הנייר מפצה אתכם על כל עוגמת הנפש הזו?
&nbsp
מגורים עם ההורים כזוג נשוי - ממש לא מומלץ בשום מקרה, אלא אם אתם רוצים להגיע לרבנות.
&nbsp
בלי קשר, גם להורים מגיע קצת נחת לא? תנו להם להנות משנותיהם האחרונות.
&nbsp

מחוץ למדינת תל אביב המחירים ברי הישג

לא חייבים לגור במדינת תל אביב, ניתן לגור במעגלים מסביב לה, ניתן גם בחיפה ובקריות בבאר שבע, יש עבודה שם ויש מוסדות לימוד טובים ורמת המחירים נמוכה יותר. אולי בקרוב בעפולה גם ייבנה פארק הייטק.

כלומר במחירי הדיור הגבוהים יש גם דבר חיובי, הם כבר גורמים לפיזור גיאוגרפי רחב יותר וימשיכו לתרום למגמה זאת והדבר ייתן פתרון גם למחירי הדיור.

יתרון חיבוי נוסף הוא שרמת המחירים הגבוהה מביאה לכדאיות בפרוייקטים של תמ"א 38 ופינוי בינוי.

אין אף פעם דבר שהוא רק שלילי, יש תמיד יתרונות וחסרונות.

כאשר מדינת ישראל לא תורכב רק ממדינת תל אביב, אזי גם המחירים במדינת תל אביב ירדו (ואולם אז זה כבר יהיה פחות רלבנטי כי היא לא תהיה המרכז היחיד בישראל)

mulcha

New member
אני בעד לגור בקופסת קרטון ברחוב

לאכול חול ולשתות מי גשמים כדי לחסוך הון עצמי כדי לקחת משכנתה של מיליון ש"ח כדי לקנות 87 מ"ר ברמלה קריית האומנים פינת סג'עיה.

בועהבועהבועהבועה

87 מטר בעפולה אפשר לרכוש ב- 750,000 שקלים

עצוב שבעינך זה נחשב כמו מגורים בעזה.
ממליץ על כניסה לרכב (או לרכבת) וסיור בנופי ארצנו.

mulcha

New member
אתה מוזמן ללכת לגור ב-87 מ"ר בעפולה ועוד לשלם על זה

שלושת רבעי מיליון ש"ח.

אבל אתה איש נדל"ן ממולח (לא אומר זאת בציניות) ולא תעשה את זה. למה אתה משכנע אחרים לעשות זאת?

ונשוב לדוגמה שלי - 87 מ"ר בקריית האומנים ברמלה יעלו לך 1.4 מיליון לפחות ומפי אנשים שגרים שם - נכון שלא סג'עיה אבל קריוקי 3 פעמים בשבוע עד הבוקר ואוכלוסיה לא משהו.
המחירים התנתקו מהיכולת של האזרחים ויש בועה. אנשים כמוך יכולים לעשות כסף גם בשיא בועה כי הם שחקנים ממולחים. רוב האנשים רק יודעים ללכת עם העדר לקחת משכנתה מטורפת שספק אם תוחזר וליפול קורבן בידי אנשי עסקים ממולחים עם פחות מצפון ממך.
שומר נפשו ירחק.
ומי שלא מאמין - שיהיה לו לבריאות. מבטיח לפרגן לו אם אני טועה.

elvinnox

New member
זו הבעיה, שאנשים מהתחום שמתפרנסים ממנו, לא תמיד אובייקטיבים

במקרה הזה, ברור לכריש הנדל"ן שזה לא הזמן לקנות, אחרת הוא בעצמו היה כבר קונה ממזמן עוד דירות.
&nbsp
השאלה הנשאלת, האם משהו שיבוא אליו ליעוץ מקצועי, הוא יגיד לו - תשמע, לא עכשיו. לא כדאי. המחירים מנופחים ויש סיכון הרבה יותר גדול שירדו מאשר שיעלו.
&nbsp
הנה, אמנם שילמת לי כמה אלפי שקלים אבל חסכתי לך בעצתי מאות אלפי שקלים.
אז אם זה באמת כך, מוריד בפניו את הכובע. אבל אני בספק.
&nbsp
&nbsp

h a j b i

New member
כי כמעט כולם קונים דירות

חלקם הגדול אפילו דירות שההורים שלהם היו יכולים רק לחלום עליהן כדירה ראשונה.
עובדי דור אק עם הפנסיה התקציבית והשמנה הם המיעוט של המיעוט, לחלק גדול מהפורשים בכלל אין פנסיה (מלבד מה שהופקד מ - 2008 כשהתחילו לחייב).

elvinnox

New member
פחחחח ועוד פעם פחחחחחח

ההורים שלי קנו את דירתם הראשונה , דירת 4 חדרים חדשה מקבלן, קומה גבוהה ובחולון באזור טוב עם הון עצמי של 5% מהדירה ומשכנתא של 13 שנה.
&nbsp
מכיר עוד מקרה של רכישה כמעט באותם תנאים עם דירה גדולה יותר ברעננה, ועוד מקרה שבאותם תנאים וילה! בנס ציונה.
&nbsp
מספיק כבר לרשום שטויות,
הצעירים של היום יכולים לחלום על דירה בפריפריה, מספיק עם הסיסמאות.
&nbsp

למעלה