ילדי לא חוסנו בעבר לא בנגיף המומת ולא במוחלש

אמאלי

New member
ילדי לא חוסנו בעבר לא בנגיף המומת ולא במוחלש

אני מבינה שהם עכשיו בסיכון מוגבר להידבק, מכיוון שרבים סביבם מתחסנים עכשיו בנגיף המוחלש.
מה לדעתכם כדאי לעשות,
אני חושבת שקשה לסמוך על כך שילדים בגיל גן ואפילו שנות יסודי ראשונות יקפידו על הגיינה,
ולכן עם כל החשש שוקלת לחסן בחיסון המומת.
אשמח לקבל מידע ולשמוע דעות.

תודה

אמאלי

New member
אני יודעת שכבר הגיבו על שאלה דומה, בכל זאת..

אשמח אם יגיבו הורים נוספים שילדיהם אינם מחוסנים,
האם המצב הנוכחי של ריבוי מתחסנים בנגיף החי משנה את החלטתכם.
עיקר דאגתי הינו לבת הצעירה יותר, שאני מתקשה לסמוך על ההיגיינה שהיא תקפיד לשמור.

תודה

אמאלי

New member
תודה למגיבים! וכן חשוב לי לשמוע את כל הדעות!

לצערי לא יכולתי להיות ליד המחשב אח"כ ומאחר וכבר קבעתי תור לחיסון מומת עבור הבת הצעירה,
כבר ביצעתי אותו היום בצהריים
אני מודה שמאד התלבטתי, ולולא היו מתחסנים עכשיו כל ילדי הגן שלה בחיסון המוחלש, לא הייתי עושה זאת.
מאד מאד מקווה שזו לא הייתה טעות של היסטריה.

לא חיסנתי את ילדי משום כשביתי הבכורה הייתה קטנה, היה קיים רק החיסון המוחלש שבו לא רציתי לחסן
ומעבר לכך, והכי חשוב אחותי הינה נפגעת חיסון, אשר חלתה בילדותה בשעלת בעקבות חיסון נגד שעלת ונותרה עם פגיעה קשה עקב סיבוכי המחלה
ועל כן אני נזהרת כיפליים.

zlp

New member
אם הם חוסנו בנגיף המומת

הם אמורים להיות מחוסנים מפני שיתוק פוליו, ללא קשר לחיסון בנגיף המוחלש.

בכל מקרה הוועצי בסמכות מקצועית ולא בהורים או במשתמשים אנונימיים בפורום.

רק בריאות.

פולספגן

New member
קרא מה שהיא כתבה - הם לא חוסנו

אגב, החיסון המומת הוא לא ערבות בנקאית, כי יעילותו המדווחת היא בין 80% ל-96%.

zlp

New member
צודקת

קראתי ברפרוף ופספסתי את ה"לא" הראשון.

gambuz

New member
התייעצות עם הורים

מבלי לפגוע בסמכותם של אנשי מקצוע, התייעצות עם הורים היא אחד הדברים המפרה והמעניין ביותר. זה לא סותר התייעצות מקצועית אך זהו פורום....וכשנכנסים לפורום כל הכוונה היא לשמוע דיעות של כל מיני אנשים, אנונימיים, כדי להרחיב את הפרספקטיבה. זה היופי בפורום.
לא ברור לי מה ההגיון להפנות כל רגע לאיש מקצוע. אתה חושב שהאמא לא מודעת לעובדה שהיא יכולה לפנות לרופאים לייעוץ? אך לא לשם כך היא הגיעה לכאן. היא בפירוש כתבה שהיא מחפשת תגובות של הורים שבחרו לא לחסן. גם אני אשמח מאוד לשמוע עוד תגובות כאלה.

רק שזאת לא באמת התייעצות אלא קבוצת תמיכה

בואי נקרא לילד בשמו. שזה גם בסדר, אל תביני אותי לא נכון. אני לגמרי מבין שאנשים רוצים להרגיש שהם לא לבד, סוג של "צרת רבים חצי נחמה", שיש עוד אנשים שבחרו כמותם. אבל אם בלאו הכי מחליטים מראש ועכשיו רק מחפשים תשובות ואנשים שיחזקו את ההחלטה שכבר נעשתה, זה קצת כמו לצייר את העיגולים של המטרה מסביב לחץ או לחפש את השקל מתחת לפנס...

ולהתייעץ עם בעלי ניסיון זה מצויין כדי לקבל טיפים. אבל לא כל בעל ניסיון הוא איש מקצוע, ולא תמיד אפשר להשליך מניסיון של א' למצב של ב' והרבה פעמים גם לא נכון לעשות זאת.

תראי, כשאני רוצה חוות דעת משפטית באמת, אני לא הולך לחברים טובים (ויש לי) גם אם הם היו בבית משפט או חתמו על חוזים. אני הולך לעורך דין (או לחבר טוב שהוא עורך דין, זה לא סותר
).
וכשאני רוצה לוודא שהבית שאני גר בו עומד בתקן, אני לא שואל את בעל הבית אלא הולך ובודק ברישומים...
ואם אני צריך להגיש דוח מס ולא התסדרתי לבד, אני פונה לרואה חשבון.
ואם יש לי בעיה רפואית, אני הולך לרופא. וזה לא אומר שכל מה שהוא אומר קדוש, כמובן... אפשר לבדוק גם לבד, לשאול שאלות, לקבל חוות דעת שנייה ושלישית במידת הצורך... אבל לשאול אנשים אחרים שאינם אנשי מקצוע ושניזונים ממידע שאינו בהכרח אמין או מניסיון שאינו בהכרח משקף את האמת המדעית (כי באמת, לא כל דבר שקורה אחרי משהו קורה בגללו, וזה אחד הדברים שהמדע מלמד אותנו) על עניינים רפואיים... לא נראה לי נכון. בייעוץ רפואי אני מתייעץ רק עם רופאים כי הם אנשים המקצוע והם גם היחידים שהוסמכו לכך ומורשים לתת ייעוץ רפואי לפי חוק. בטח ובטח אם יש צורך בבדיקה, בהכרת היסטוריה רפואית וכמובן הכרת התחום.

פולספגן

New member
אכן את בסיכון

לא רוצה להלחיץ אותך, אך את נמצאת בעוד בעיה שלא חשבת עליה והיא שאת לא יודעת אם ילדך עכשיו נשא.

ש. למה זה משנה לך?
ת. כי אם הוא נשא, אז אסור לך לתת כל חיסון, לא מומת ולא מוחלש, כי רק תגבירי את העוצמה של הוירוס, כפי שדר' האמפריז כתבה.

gambuz

New member
נקודה מעניינת מאוד

מודה שלא חשבתי על זה.. אז עכשיו, גם אם הייתי שוקלת לחסן במומת אין לי דרך לדעת אם אני לא מסכנת את הקטנצ'יק במקום בעצם לחסן אותו....

פולספגן

New member
את יכולה לבקש בדיקת צואה

כמו כן, את יכולה לבקש בדיקת נוגדנים בשביל לדעת אם מחוסן.

zlp

New member
בדיקת צואה טובה בדיוק ליום בו היא נעשתה

אי אפשר להסיק ממנה לעתיד.

zlp

New member
לא, כי אין לך מושג מה יקרה בעוד רגע

אבל את יכולה להמשיך לחלק עצות רפואיות כפי שאת עושה כאן תדיר.

הרי לך אין כל אחריות.

פולספגן

New member
זה סיכון מחושב ואין אף פעם ערבון של 100%

אך איך אפשר להסביר את זה למי שחושה שהעולם ורוד?

zlp

New member
הוא לא מחושב בשום צורה שהיא

אין לך כל ניסיון בהערכת סיכונים קליניים. גם לי אין.
זה עניין למומחים בתחום. הפסיקי לתת עצות רפואיות.

פולספגן

New member
תן לאמאלי את הכבוד הראוי לה להחליט בעצמה

נראה לי משום מה, שהיא תתייחס לדבריי ולא לדבריך

zlp

New member
נותן לה את הכבוד

ומזהיר אותה מפני עצות מסוכנות של שרלטנים ושרלטניות.

פולספגן

New member
אין לי שום רווח כספי מעצתי, אז איך זה מסתדר

עם ההגדרה של שרלטנות? (האם אתה בכלל יודע מה הפירוש של ההגדרה?)

אגב, בזה הרגע בצעת עבירה על כללי הפורום!

zlp

New member
אני מקווה שלאיש אין כאן רווח מעצתו

לא נקבתי בשמך ולא הצבעתי עלייך.

אבל אם כבר קפצת, את מתחזה. זה ידוע ומוכר משלל הסתירות שלך במערכות הפורומים עד כה.

תתבעי אותי.

למעלה