רק שזאת לא באמת התייעצות אלא קבוצת תמיכה
בואי נקרא לילד בשמו. שזה גם בסדר, אל תביני אותי לא נכון. אני לגמרי מבין שאנשים רוצים להרגיש שהם לא לבד, סוג של "צרת רבים חצי נחמה", שיש עוד אנשים שבחרו כמותם. אבל אם בלאו הכי מחליטים מראש ועכשיו רק מחפשים תשובות ואנשים שיחזקו את ההחלטה שכבר נעשתה, זה קצת כמו לצייר את העיגולים של המטרה מסביב לחץ או לחפש את השקל מתחת לפנס...
ולהתייעץ עם בעלי ניסיון זה מצויין כדי לקבל טיפים. אבל לא כל בעל ניסיון הוא איש מקצוע, ולא תמיד אפשר להשליך מניסיון של א' למצב של ב' והרבה פעמים גם לא נכון לעשות זאת.
תראי, כשאני רוצה חוות דעת משפטית באמת, אני לא הולך לחברים טובים (ויש לי) גם אם הם היו בבית משפט או חתמו על חוזים. אני הולך לעורך דין (או לחבר טוב שהוא עורך דין, זה לא סותר
).
וכשאני רוצה לוודא שהבית שאני גר בו עומד בתקן, אני לא שואל את בעל הבית אלא הולך ובודק ברישומים...
ואם אני צריך להגיש דוח מס ולא התסדרתי לבד, אני פונה לרואה חשבון.
ואם יש לי בעיה רפואית, אני הולך לרופא. וזה לא אומר שכל מה שהוא אומר קדוש, כמובן... אפשר לבדוק גם לבד, לשאול שאלות, לקבל חוות דעת שנייה ושלישית במידת הצורך... אבל לשאול אנשים אחרים שאינם אנשי מקצוע ושניזונים ממידע שאינו בהכרח אמין או מניסיון שאינו בהכרח משקף את האמת המדעית (כי באמת, לא כל דבר שקורה אחרי משהו קורה בגללו, וזה אחד הדברים שהמדע מלמד אותנו) על עניינים רפואיים... לא נראה לי נכון. בייעוץ רפואי אני מתייעץ רק עם רופאים כי הם אנשים המקצוע והם גם היחידים שהוסמכו לכך ומורשים לתת ייעוץ רפואי לפי חוק. בטח ובטח אם יש צורך בבדיקה, בהכרת היסטוריה רפואית וכמובן הכרת התחום.