ילדתי, לא מסיפורי ההצלחה של הפורום

ילדתי, לא מסיפורי ההצלחה של הפורום

אני קצת מתלבטת אם לשתף או לא, אבל זה מרגיש לי שזה חלק מהעיבוד וההתמודדות שאני צריכה לעשות, וזה לא פשוט. ילדתי לפני עשרה ימים, תנוקת מקסימה ובריאה, וכמובן ש"זה מה שחשוב" אבל הלידה לא היתה בכלל מה שקיויתי, חלמתי או ציפיתי וזו חוויה קשה של כשלון, אובדן וצער. לא הייתי משתתפת פעילה בפורום, אבל קראתי יומיום בחודשים האחרונים, ויחד עם הספרות המתאימה, יוגה להריון, תה פטל וכו' - הכנתי את עצמי ללידה פעילה, המשך להריון בריא וכייפי, במרכז הלידה בלניאדו. הלידה החלה ביום שלישי בבוקר, בירידת מים (בטפטוף) בלי צירים. אנחנו גרות בחיפה, אז בהמלצת פנינה התארגנו בנחת ונסענו לבי"ח. הייתי מלאת התרגשות והתלהבות, מצפה ללידה, חושבת שאפגוש בקרוב את התינוק/ת. הגענו בצהריים למיון יולדות - פתיחה של ס"מ, מחיקה של 80 אחוז והמחצה להתאשפז במחלקת יולדות. סרבתי לאשפוז. הלכנו לים (החוף ליד לניאדו משגע) ונסענו להוריי (גרים בסביבה). בערב התחילו צירים, לא חזקים, אבל סדירים, בשלב מסוים כל 5 דקות. אני מלאת התלהבות, שותה יין לבן, יושבת על הכדור. אמא שלי ואחותי החלו להאיץ בי - צריך לנסוע לבי"ח. חזרנו לבי"ח ואיך שהגענו הצירים נפסקו והתברר שהפתיחה לא התקדמה. היה כבר אמצע הלילה, אז נשארתי לאשפוז, במחשבה שהצירים יחזרו. אבל אף פעם לא הייתי מאושפזת בבית חולים, וזה היה מבהיל ומנוכר. בת הזוג שלי נשארה איתי, ישבנו במסדרון, ישנתי קצת ובחמש בבוקר הלכנו לטיול בים. יום רביעי - הצירים לא חזרו. פנינה ממליצה על תרופה הומאופטית, אני לוקחת אותה. אני מסרבת לאנטיביוטיקה. עוד טיולים בים, כלום לא קורה. אחר הצהריים אני מסכימה להתחיל אנטיביוטיקה. בלילה אני נשארת לבד בבית החולים, בחדר עם שלוש יולדות. יום חמישי... בצהריים מגיעה רופאה ומציעה לי "הצעה שאי אפשר לסרב לה" השראת לידה עם פרוסטוגלנדין (כדור שמחדירים לנרתיק ב4 מנות). הוא מתחיל לפעול מהמנה הראשונה ואחה"צ מתחילים צירים. בערך בחצות אני "מתקבלת ללידה" במרכז הטבעי עם פתיחה של ארבע. התהליך מתחיל.... כעבור ארבע שעות הצירים נפסקים, הפתיחה לא התקדמה. אני "מוגלית" לחדר לידה רגיל, המיילדת הצמודה עוזבת אותי ואני מסכימה לפיטוצין. כבר שישי בבוקר אני לא רוצה אפידורל, ואחת המיילדות ממליצה על טשטוש בנימוק שזה יקדם את הפתיחה ואת הלידה, אני מסכימה. היא שוכחת להזכיר לי שזה אומר שלא אוכל לרדת מהמיטה 4 שעות (אחרי שביקשתי שיביאו לי כדור ומזרון). זה נורא, הטשטוש מרגיש איום, אני מרגישה את הכאב וחוסר שליטה. ככה עוברות כמה שעות... הטשטוש מתפוגג, הפתיחה מתקדמת לאט לאט לאט שישי בצהריים - תקועה על 9.5 בלי התקדמות. ממליצים על אפידורל כדי לאפשר את הפתיחה המלאה אני מבקשת שהות, ומקלחת. אני נכנעת... כבר קשה לי לא ללחוץ בצירים. כל ציר סוחט ממני מי שפיר. עוד כמה שעות עם אפידורל, אני כל הזמן מרגישה כאילו הראש כבר יוצא, כאילו אני חייבת ללחוץ, אבל הראש לא מתקדם. לא מתקדם. בשש בערב מודיעים לי שהולכים לילד בואקום. אני מבינה שזה או זה או קיסרי. כבר אין לי שום שליטה על מה שקורה, אני מפחדת נורא, ואני לבד. הואקום משתחרר אני שומעת מישהו אומר "תעביר את המלקחיים" ואני אוטמת אזניים. בסוף שולפים אותה זו בת. אני בוכה כמו שבחיים לא בכיתי, ולא מפסיקה. נותנים לי לראות אותה לדקה ולוקחים אותה ממני לחץ הדם שלי יורד, אני מקבלת עירוי נוזלים בכל יד וגם שתי מנות דם, ומי יודע מה עוד.... ביליתי את הלילה בחדר לידה בהשגחה בבוקר עברתי למחלקה ולקחתי את התינוקת שלי. ציפיתי לחוויה מרוממת, לחוויה של בריאות, יצירה וחיים רציתי לתת לילד/ה שלי ולי התחלה רכה וחזקה וזה יצא כל כך אחר. עכשיו אני בבית, אתה, ועם התפרים שמשבשים את חופש התנועה שלי ואת תחושת הבריאות שלי. כיף לי איתה, היא יונקת ורכה ומקסימה ועצוב עצוב לי שככה התחלנו.

p e a c h i t

New member
קודם כל מגיע לך המון מזל טוב ../images/Emo140.gif

מאחלת לך פוסט קל ושפע חלב!
תודה רבה לך ששיתפת אותנו בסיפור שלך. אני חושבת שבסיכומו של דבר, אמנם הלידה שלך לא הייתה כמו שרצית, אבל את הבחירות שעשית - עשית מתוך מודעות ובהתחשב באילוצים של המציאות שיצרה הלידה. בכל מקרה, מכיוון שאת מתארת תחושת כישלון ואובדן ועצב, בתקופה שגם ככה רעועה הורמונלית, אולי כדאי לעבד את סיפור הלידה שלך עם מטפלת מהתחום (אין לי מושג, אבל אני בטוחה שהמומחיות כאן יוכלו להפנות אותך) בהצלחה ומזל טוב שוב!

המון מזל טוב

אין דרך אחת ללדת ואת עשית הכי טוב שיכולת , קיבלת תינוקת בריאה ויש לי לקוחה שכול הזמן אומרת לי העיקר לצאת בידיים מלאות לפעמים לא לפעמים זה תמיד כול כך נכון אני ילדתי את הבכורה שלי בקיסרי בשבוע 28 ממש לא לפי שום תיכנון אז מה העיקר שהיא בריאה ומדהימה היום אחרי 6 שנים אני מאמינה שזו היתה הדרך שלה לצאת לעולם ואם לא ככה אולי היא לא היתה היום ,אבל אחרי שילדתי אותה הרגשתי הרגשת כישלון ואכזבה מאוד גדולה מהגוף שלי , תחשבי שאני עוד מדריכה לפילטיס עם סטודיו משלי האכזבה היתה גדולה אבל היום נראת לי ממש ביזבוז אנרגיה על הדברים הלא נכונים . אין לי מושג איפה הלידה שלך היתה צריכה שינו בכיוון אם ביכלל אני ממש לא מומחית אבל אני שיניתי את הלידה השניה שלי שהיתה לידה קצרה בבית חולים בלי התערביות במהלך הלידה עשיתי את זה אחרי שנתיים מהלידה הראשונה עם המון אמונה. היום אני לפני לידה שלישית קוראת בפורום הזה ומנסה ללמוד כמה שיותר האם זה מבטיח משהו , לא אין לי את התמימות הזו אבל אמונה ביכולת של הגוף יש גם יש. אני מאחלת לך שתתמוגגי מכול רגע עם הבת שלך ותהני מהנס הזה שקרה לך ובבוא היום תמצאי את הדרך לראות שעשית הכי טוב שאפשר גם היום בתור אמא זה מה שאת עושה ותלמדי לסלוח לעצמך ולאהוב את עצמך כי את הכי טוב שיש לבת שלך גם עם התחלה כזו אולי בעיקר עם התחלה כזו. שירלי

אורניקי

New member
גם הלידה הזאת יכולה להעצים אותך

אולי לא ממש כרגע, אבל קודם כל, אני שמחה שאת משתפת אותנו בכל הפרטים, מבאסים ככל שיהיו. צר לי שזה הסתיים כך, אבל ראשית, עצם הסיפור שוב ושוב משחרר, ובהמשך תוכלי לשבת ולנתח אותה לפרטים, לבדוק מה היית רוצה לשנות בכל שלב ושלב, להצביע על צמתים שאולי ניתן היה לבחור בהם אחרת, אילו היו לך הכוחות והתנאים, להצביע על הנקודות שבהם לא ניתן היה לשנות. אבל כל זה בשלב מאוחר יותר. כרגע, את חייבת להבין שעשית כל מה שיכולת לעשות בנתונים שהיו לך. היית גיבורה ועמדת במסע הארוך והקשה הזה, והבאת לעולם את הבת המקסימה הזאת, שלעולם לא מאוחר מלהעניק לה את כל מה שיש לך להעניק לה. מלאי את ביתך באהבה ושמחה אורנה.

אם פי 3

New member
מזל טוב!

ואני רוצה לומר אות באות, את מה שכתבה אורניקי החכמה והטובה. שיהיה לכן הרבה אושר ביחד, ותדעי לצמוח דווקא מתוך האכזבה, מתוך השבר. להבין - שלא הכל תלוי בנו מצד אחד, ומצד שני- איפה היו נקודות הכשל בדברים שכן תלויים בנו - מתוך סליחה וחמלה כלפי עצמך, מתוך רצון לשפר, לא להאשים. ובעיקר - כרגע, תתמקדי בתינוקת המתוקה שלך, ובלהיות שם עבורה, לעבור את התהליך המורכב של הפיכה לאם. יהיה טוב.

טאש

New member
מזל טוב להולדת הקטנה המתוקה

מצטרפת למה שכתבו אורניקי ואםפי3 ומוסיפה שאני מורידה בפניך את הכובע. להחזיק מעמד בלידה כזו ארוכה ומייגעת, במיוחד אחרי המעבר לחדר לידה רגיל (ששובר את רוחן של בנות רבות) עברת חוויה ארוכה, מתישה וכואבת (פיזית ונפשית) ואני מאחלת לך התאוששות מהירה. בשבילי את גיבורה. מקווה שגם את תבחיני בכך בקרוב.....

../images/Emo49.gif

זו לא היתה לידת החלומות שלך, ברור אבל שימי לב שבתהליך, בכל שלב, עשיתי את המקסימום שיכולת כדי להשאר בכיוון הנכון. היית לבד, וזה ממש לא קל. עוד כמה ימים תקראי שוב את מה שכתבת, בפעם אחרת תכתבי את הסיפור מחדש, ובסוף תשלימי איתו, ותוכלי לראות גם בסיפור הזה את הנקודות הטובות. וןהעיקר: תהני מהפלא שלך.

קודם כל המון מזל טוב (())

נראה שעברת חוויה לא פשוטה. חוויה שצריך לעבד, אבל אל תשפטי את עצמך. זה שהלידה היתה כמו שהיתה זה אל אומר שנכשלת זה החוויה שלכן ביחד כאם ובת. כעת תקמדי רק בפינוק עצמי. תעטפי את עצמך בהמון תמיכה ואוכל טוב ואהבה. ועוד כמה שבועות או יותר (לפחות40 יום) תתחילי לחשוב על הלידה עכשיו ההורמונים משתוללים בגוף ועושים שמות. אני זוכרת בלידה הראשונה שלי אומנם היתה טבעית, אבל היתה מאוד מאוד קשה וארוכה. וכשראיתי את התינוק לא היו לי את הכוחות אפילו לשמוח, אפילו לא לחייך. כיף לי איתה, היא יונקת ורכה ומקסימה אני מדגישה את משפט זה מסיפורך. כי זה מה שיש להתמקד עכשיו עד שיחזרו אלייך כוחותייך, כדי לעבד ולהתמודד.

מצטרפת לכל קודמותי

ראשית, מזל טוב והתאוששות קלה. אני מבינה מאוד את תחושת האכזבה שלך וכן, גם את תחושת הכשלון. לא זה מה שרצית, לא על זה חלמת. אני בטוחה שכשאת קוראת את הסיפור שלך, זה מה שעולה לך. לעומת זאת, כשאני קראתי את הסיפור, ראיתי בו המון כוח שלך, המון בחירה מודעת, המון התמודדות. נכון, זה לא הוביל לאן שרצית, אבל לא נכשלת. עשית את ה100% שלך בזמן נתון, בסיטואציה נתונה. אני מאחלת לך שתצמחי מהסיפור הזה ושתהיי מסוגלת לקרוא בו בעתיד, גם דברים אחרים. ועד אז, התמודדות נעימה עם תחילת ההורות והנאה מרובה מהתינוקת המקסימה. שוב מזל טוב

g a n i

New member
../images/Emo24.gifזה סיפור הצלחה מבחינתך כאם

"כיף לי איתה, היא יונקת ורכה ומקסימה"
בלי למסך, אני בהחלט מבינה את הרגשת האכזבה והשבר, זו לא לידת החלומות שלך
אבל, למרות זאת, מצטרפת לכל מה שאמרו הנשים החכמות פה לפני: בכל שלב היית ממוקדת בטובתכן, עשית את הבחירה שהייתה נכונה ביותר באותו הרגע, לא "נכנעת" בלי מחשבה (גם לא עם האפידורל! לצבור כוחות להמשך היא לעתים הבחירה הנכונה ביותר, הרי to roll with the punches זה שם המשחק בלידה, לא ללכת עם הראש בקיר בלי להתגמש. זו הייתה ההזדמנות הכי טובה ללידה להתקדם. חבל שלא הצליחה ב-100%
) זו "לידה פעילה" בספר שלי. בכי, שחררי, תני להורמונים לשטוף. תחזרי לחוויה חזקה יותר ותתמודדי איתה אז
פוסט קל שבקלים (מה את עושה עם התפרים?) ושפע חלב

מזל טוב, וכ"כ מזדהה איתך....

סיפור הלידה שלי מופיע למעלה - ההבדל בין תכנונים ומציאות..........

../images/Emo24.gif מזלטוב!!

מצטרפת לקודמותי מזכיר לי את הלידה הראשונה שלי והנה כפיצוי ומכל הכוחות ששאבת מהחוויה הקשה של הלידה הזו באה לי הלידה השניה שהיתה טבעית לחלוטין שפע חלב ותמשיכי להנות ממנה

תודה

אני קצת הורמונלית הערב, אז קוראת מבעד לדמעות את התגובות המחזקות והתומכות. גם במהלך הלידה, לקראת סופה, המיילדות המקסימות שהיו לצידי אמרו לי דברים דומים, לגבי הנסיון שלי ללכת בדרכי בכל שלב, וזה היה לי חשוב לשמוע, ונעים. תודה

אשכר ש

New member
מזל טוב!

קבלי חיבוק מחזק ומנחם
לא קל, בהחלט לא קל. מדמיינים, רוצים מתכוננים ולפעמים זה לא הולך. אבל, היה לך כאן הרבה כח, הפעלת שיקול דעת, עשית מה שיכולת במסגרת המגבלות. אני מאוד מסכימה עם כל מה שכתבו קודמותי. כמו שכתבת, את כרגע הורמונלית, ואולי זה מרגיז לקרוא, אבל יתכן וזה גם משפיע על הרגשות שלך כרגע. אולי עוד כמה ימים בהם תתאהבי אפילו יותר בבת שלך, יתרמו לתחושה יותר טובה. תרגישי חופשיה לכתוב כאן ולשתף ברגשות ובמחשבות, אני מאמינה שזה יכול להקל קצת על מה שעובר עליך.

../images/Emo201.gifמזל טוב

אני מאמינה שהחיים מזמנים לכל אחת התנסויות שביכולתה לעמוד בהן. וכנראה שאת חזקה ולכן התנסותך בהתאם. מאחלת לך מכאן ואילך רק התגשמות חלומות והמון אושר...

Nרב

New member
../images/Emo24.gif

עצוב שמה שציפית לו לא התקיים, כנראה שהפעם "הסיכויים היו נגדך". קשה מאד לסחוב כ"כ הרבה שעות וימים של צירים בלי לרצות משהו שיקל עליהם, וזה גם מאד אנושי... אני בטוחה שהקשר שתרקמי עם בתך יקל עליך עם הזמן ושהכאב (הנפשי בעיקר) מהאכזבה יקהה מאד עם הזמן. אל תסיקי מהלידה הזאת לגבי הבאות, כל לידה שונה מקודמותיה, רק "תיבני" ממנה.

כל לידה היא הצלחה !!!

מאחלת לך המון הנאה ואושר מהקטנה, וזכרי - אלו "רק" כמה שעות מן החיים המשותפים שלכן - שבודאי יהיו מלאי סיפוק

למעלה