../images/Emo24.gif כל כך מבינה אותך
קודם כל מזל טוב. אני שמחה שהתינוקת בריאה ומקסימה, ואני מאחלת לך החלמה מהירה מהתפרים והכאבים. אני מבינה לגמרי את תחושת הכישלון והעצב על הפער בין מה שקיווית לו לבין מה שקרה בפועל. אני מבינה את ההרגשה שלך ש"מה זה חשוב" זה לא לגמרי מדוייק...אני מבינה את האכזבה ואת האשמה, אבל בתור בוגרת "לא כמו שרציתי" (ועל כך אני אגיד לך - טוב שנגמר וגינלית, לפחות הפעם הבאה לא תהיה vbac...) אני יכולה לנסות להציע לך את הגישה שאני משתדלת לאמץ. זה תהליך, זה לוקח זמן, אבל חשוב לעבד את זה עד הסוף. קראתי שוב את מה שכתבת כדי להבין כמה הכל לקח מההתחלה ועד הסוף - יותר מ-3 ימים! עשית הכל כמו שצריך - לקחת את הזמן שלך, סירבת לאישפוז, טיילת, ניסית את הלא קונבנציונלי לפני ההתערבויות הקונבנציונליות, ולא עבד. יותר מ-3 ימים! זה המון זמן, עשית את המקסימום של המקסימום בתוך התנאים שהיו לך, ואת צריכה להיות גאה בעצמך על זה. רק מה? יש לכל לידה את הפיזיולוגיה שלה, שאין לנו שליטה עליה. יש את המקום הזה, שבו אנחנו לא יכולות להוביל את הכל כמו שאנחנו רוצות, כי לאמא טבע יש רעיונות אחרים. ואנחנו יכולות לעשות את הכי טוב שאנחנו מסוגלות ברגע נתון, אבל לא תמיד אפשר. ולפעמים זה פשוט ככה. תזכירי לעצמך שוב ושוב ושוב - זה לא באשמתך. את עשית הכי טוב שאפשר (אני כותבת לך את זה ובוכה. אולי אם אני אמשיך להגיד את זה מספיק פעמים, אני אאמין בזה בעצמי...). קצת עצות פרקטיות: תכתבי סיפור לידה מאד מאד מאד מפורט. תקראי אותו שוב ושוב ושוב. תעלי אותו על הפורום ותדוני בו, תטחני את הנושא עד שהוא יצא לך מכל החורים, לכי לקבוצות של אימהות ותדברי על זה שם. תבכי כמה שצריך. לכי למישהי מקצועית שעוסקת בעיבוד של חווית הלידה. ותזכרי - את היית חזקה. את היית מצויינת. לפעמים זה פשוט לא הולך. זו לא אשמתך.