ילד בבוסטר במושב האמצעי מאחור

?!

באמת לא יודעת למה צריך בוסטר לחגורה בטנית - אבל נראה לי שזה מה שהחוק דורש. שילד ישב על מושב מגביה...אין התייחסות לנקודה של באיזה סוג חגורה הוא משתמש.

be_roo

New member
ילד מגיל 3 עד 8 חייב לשבת בבוסטר

לא מובן לי על מה מבוססת הקביעה כי הבוסטר מוסיף סיכון. בוסטר אינו סתם כרית הגבהה, כשמדובר בילד צעיר הוא בהחלט יכול להוסיף. גם אם הוא מיותר בגיל מתקדם יותר, עדיין לא מובין לי מאיפה המסקנה כי הוא מגדיל את הסיכון.

ילד בבוסטר במושב האמצעי מאחור

קראתי שילד צריך בוסטר כי צריך שהחגורה תעבור על כתפו ועד ירכיו (ולא מצוארו ועד בטנו). השאלה היא : האם זה אומר שילד (גיל 4-9) חייב בחגורה אלכסונית, או שאפשר שילד ישב בספסל האחורי במרכז (היכן שיש רק חגורה בטנית. על בוסטר, כמובן). תודה.

be_roo

New member
קצת בלבלת

החוק דורש שילדים יהיו מרוסנים בהתקנים המתאימים לגילם וגודלם. כאשר מדובר בחגורה אלכסונית, המדד להתאמה לגודל הוא שהרצועה תעבור מהכתף לאגן. בחגורה בטן המדד הזה אינו רלוונטי ולכן לא ניתן לאסור זאת. אולם חשוב לזכור שחגורה זו הרבה פחות יעילה ובטוחה מחגורת האלכסון, בעיקר כשמדובר בילדים.

זה בדיוק העניין

שהחגורה הבטנית נראית לי לא הכי בטיחותית. במידה ואני חייבת שילד ישב במושב עם הבטני - האם עדיף שהחגורה של הרכב תהיה עליו (כשהוא על בוסטר רגיל) או שהבוסטר יהיה מחובר ברצועה הבטנית לרכב והילד יהיה קשור ברצועות של הבוסטר? (בוסטר שבא עם רצועות ואז זו קשירה כמו בכסא תינוק)?

be_roo

New member
זו כבר שאלה אחרת

נסי להתייעץ בפורום הורים, הם נתקלים הרבה בדילמות האלה.

למעלה