ים נצחי

1haam

New member
נו, ידעתי שיש על מי לסמוך

ותודה על התגובה המהירה, בן. ובהזדמנות זו, מה פירוש ´א פוילישער דריפקע´? זו מסוג המלים שהסתובבו תדיר בחלל ויורטו על ידי מבלי שאדע את פירושן נמדויק (את האווירה קלטתי, זה כן). עכשו הגיע זמנה.

דריפקע=נפקנית

תמונה שלה תוציא אותי "בחוצה". אגב, אני מכיר אימרה, בכוון: אז ס´איז נישטא קיין מיידאלאך טאנצטמען מיט דריפקעס. והמבין יבין.

1haam

New member
נו, עכשו אני מבין למה

לא ידעתי אף פעם את הפירוש. הלא בגיל ששמעתי יידיש לא הייתי מבין את הפירוש גם אילו הסבירו לי... ובעניין האימרה-האם לכך התכוון לאונרד בשירו היידי המפורסם: טאנץ מיר צו דעם עק אויף ליעבע? אפרורפו ´בחוצה´, וואהין האט דער יידישיסט נעלם געווארן?

לקח לי זמן להבין על מי אתם מדברים

נישט קיין כּלה-מויד און נישט אַפֿילו סתּם אַ מזוזקעלע… [הידעתם ש"מזוזהלע" זה כינוי לזונה ביידיש?]

1haam

New member
מזוזה ביידיש מבטאים ´מזיזה´

מכאן, אולי, הביטוי ´לא מזיז לי´. ולפי יידישיסט, דווקא כן מזיזה...וד"ל.

fanti

New member
העמעל´ה - היט זיך זאלסט דעם קינד

נישט אראפ נעמען פון ועג (שלא תוריד את הילד מדרך הישר )

1haam

New member
פנטי´לה, ער איז א יידישער קינד

אבער א גרויסער בחור. אפשר קען ער מיר לערנן עפעס נייעם? גיי וייס!

אין לי הסבר בלשני

אבל אני מניח שיש לכך שתי סיבות עיקריות: 1) כמו זונה כך המזוזה - עומדת שעונה על הדלת. 2) כמו זונה כך המזוזה - כולם מנשקים אותה.

1haam

New member
ובכן, אני כמובן התכוונתי

על דרך ההלצה. אתה נתת את הפשט ואני - את הדרש (המושבעים מתבקשים להתעלם מן השורש פ.ש.ט. שפשה בהודעה... כל קשר הוא מקרי בלבד). אגב, באשר לסעיף 2) של ידידי המלומד, אינני בטוח שכך הוא, אבל צריך לשאול מומחים לעניין.

1haam

New member
ובמחשבה שנייה

מה אין בית יהודי שאין בו מזוזה, כך אין ארץ שאין בה קדשות. שמא יגבר עליו ייצרו של נושק המזוזות, וילבש שחורים ויתקין עצמו לֵילֵך לעיר זרה. ובמחשבה שלישית, מה מזוזה זו, שבשעת התקנתה אתה ודופק לה בפטיש... וד"ל. מוטב שאסיים כאן...

grinberg

New member
סאיז דא א ברסלעווער ליד

די זיבען אירלעיי וואסערן טייכען קוואלען ריטשקעס וכו´. זעה אין סיפורי מעשיות

למעלה