ימים של חוסר בטחון אקדמי - איך מתגברים?

d a p h n a

New member
ימים של חוסר בטחון אקדמי - איך מתגברים?

בימים האחרונים יש לי מין תחושת נאחס אקדמית כללית כזו. עומדת לפניי רשימת ספרים ארוכה לקרוא ולסכם, ועדיין אין דד-ליין מוגדר, וזה מאוד מקשה עליי. אני מצליחה לקרוא את הספרים לפגישות עם אחת מהמרצות, בגלל שזה נותן לי דד-ליין מוגדר, אבל אז אחרי שקראתי אותם כבר אין לי כוח לקרוא את הספרים אחרים, אלה לתחום שבו המנחה שלי נמצא בארץ ואני לא יכולה להפגש איתו ולייצר דדליינים. בנוסף, בעוד שלושה שבועות אני עולה על המטוס ללונדון, לשבועיים של מחקר. אני יודעת לדבר נורא יפה על כל סוגי המקורות שיכולים להועיל לי וכו', אבל כשאני בפועל נכנסת לאתרים של הארכיונים כדי לחפש חומרים ספציפיים ולהיות מוכנה "מראש", אני מרגישה לגמרי אבודה. אני בקושי יודעת מאיפה להתחיל. ברור לי שזו הפעם הראשונה שאני נוסעת לעשות מחקר ארכיוני ולכן הגיוני שזה יהיה לי מורכב ואני צריכה ללמוד איך להתמודד עם עבודה כזו. אבל מצד שני, אני נוסעת לזמן מאוד קצר ומשלמת על זה לגמרי מכיסי, ומרגישה כאילו אני רוצה למצות את המקסימום מהשבועיים האלה ולחזור עם המון חומר, וכרגע אני מרגישה כאילו אני לא מוצאת את עצמי בכלל. ברמה הרציונאלית, אני יודעת שהכל יהיה בסדר. הספרים שאני צריכה לקרוא יהיו קרואים ומוסכמים עד מועד הבחינה, וגם אם לא הכל יסתדר בארכיון בפעם הזו, יהיו פעמים אחרות, וגם אם בסוף יתברר שאין מספיק חומר לדוקטורט שלי בתצורתו הנוכחית, תצא תצורה אחרת... אבל ברמה הרגשית אני מרגישה פשוט פיכסה, כאילו מתחשק לי להתכווץ לכדור קטן בפינה ולא ללמוד בכלל, או כאילו אני אגיע לארכיון ואיזו מטרונית בריטית אימתנית תגרש אותי משם בבושת פנים כי אני לא אדע בדיוק מה אני עושה... בעצם כאילו עכשיו, כשאני מתקרבת סוף סוף לשלב שבו אין קורסים, ואף אחד לא מגדיר לי מטלות, וזה רק אני מול ערימת ספרים מחד, ומחקר עצמאי מאידך - עכשיו אני פתאום אגלה שבעצם אין לי שום כשרון אקדמי ואני סתם מתחזה מוצלחת. כן, אני יודעת על סינדרום המתחזה. זה לא מבטל את ההשפעה שלו... בקיצור, למישהו יש איזשהם טריקים קסומים שיעלימו את הנאחס הזה ויחזירו לי את הבטחון האקדמי שלי, או שאין ברירה אלא לחכות עד יעבור זעם?

../images/Emo24.gif

ממה שאני שומעת ממך ואחרים הלומדים בתפווצות - זו תקופה מאוד מלחיצה ואינטנסיבית, כך שאחריה צריך מצד אחד לנוח ומצד שני לגייס את האנרגיות להתחיל מחדש. אני מניחה שגם הנסיעה באמת מלחיצה אותך קצת וזה אולי מסביר את הנאחס. כל עוד מדובר בכמה ימים - קורה לכולם, לא צריך להתרגש. אם זה נמשך תקופה ארוכה, אז לפעמים עולות השאלות האם אני במקום הנכון וזה בסדר לכאן או לכאן - דוקטורט יכול להוביל לכל מיני דרכים. לדבי הארכיונים - אני בטוחה שתופתעי לטובה מארכיונאים - בדרך כלל הם אנשים שמשוועים למישהו שיעשה משהו טוב מהאוצרות שיש להם. לפעמים הם מרי נפש, אבל אז יהיה לך חומר טוב לאימיילים מצחיקים הבייתה, או לסיפורים לשנה הבאה לסטודנטים שלך. אחר כך לעשות סדר בבלאגן ממה שמצאת בארכיונים, זה כבר סיפור אחר - אבל באמת קיבלת את ההכשרה הכי טובה לכך, אז תמיד תחשבי על אנשים במדעי החברה פעורים כמוני, שמסתובבים חופשי בארכיונים בלי הכשרה כזאת...ואז אני בטוחה שתסמונת המתחזה תעבור קצת.

22ק ו ס ם

New member
לצאת לחופש

אני מתאר לעצמי שאת הנסיעה לבריטניה תכננת כבר לפני חודשים כשרק הגעת לכאן. כשרק מתחילים ללמוד הכל נראה ורוד ויש אלף ואחת תוכניות, ורוצים להספיק כמה שיותר בכמה שפחות זמן. באותו זמן בטח זה נראה ממש מגניב לנסוע לארכיונים בסוף שנה ראשונה. אבל אחרי שנה ראשונה עמוסה פתאום הדברים נראים אחרת ועכשיו זה ממש מעיק. אני חושב שזו התנסות טובה ביכולת להבין את המשמעות של שנה אקדמית מלאה בתור תלמידת דוקטורט וזה יעזור לך לתכנן טוב יותר בשנים הבאות (חוץ מזה שבאופן טבעי דברים יהיו קלים יותר ברגע שחוזרים עליהם).

ayulli

New member
מש"א

מה שמחזיק אותי כרגע מול ערימת הדדליינים התורנית זה הידיעה שבעוד שלושה שבועות אני עולה על רכבת לסנודוניה (צפון מערב וויילס) לשבוע טיולים ומנוחה אקדמית במידת האפשר (כי וויילס היא קצת case study שלי בהקשר מדיניות לשונית). זו תהיה גם הזדמנות טובה לראות מה נשאר מהוולשית המדוברת שלי, הגם שלצערי אין לי ציפיות גבוהות במיוחד בתחום הזה.

d a p h n a

New member
אני בסוף שנה שנייה

ואת הנסיעה לאנגליה תכננתי לפני חודשיים, אחרי שהובהר לי על ידי המנחה שלי וכל מי שאני עובדת איתו שהשלב הבא שאני צריכה כדי להביא את המחקר שלי לנקודה הבאה הוא ללכת לארכיון.

d a p h n a

New member
רציתי להגיד באמת...

שזה טיפה מצחיק שאתה חושב שאני בסוף שנה ראשונה, כשב-fourth of july האחרון עשיתי לך סיור מלומד של "ותיקה" בעיר מגוריי.

22ק ו ס ם

New member
האמת היא שלמרות שכל כך הרבה עבר מאז

זה נראה כאילו הביקור היה רק אתמול.

22ק ו ס ם

New member
האמת היא שלמרות שכל כך הרבה עבר מאז

זה נראה כאילו הביקור היה רק אתמול.

k ah

New member
אין טריקים

אני חושבת שאת אמרת את הדברים בעצמך, הקשיים שאת מתארת הגיוניים לגמרי. פעם ראשונה בארכיון היא בדרך כלל פעם שבה לומדים איך לעבוד במקום (ובאמת צריך ללמוד את זה. כמה שתגיעי מוכנה, עדיין זה לא יהיה כמו להגיע ולראות איפה מכונת הצילום, איפה ואיך מזמינים את הספרים/תעודות/מקרופילם). ולא צריך לצפות לכך שהפעם הראשונה תהיה הכי יעילה שבעולם. לכן את ממש בסדר, את הוכלת "ללמוד את הארכיון" ופחות "למצוא את הבסיס למחקר". ובקשר להרגשה, אמיי חושבת שזה שלב שעוברים אותו בעצמות שונות בכל שלב. קשה לעבוד בלי דד ליינים, ואני מציעה לך למצוא דרך שבה את מתחייבת למשהו (גם אם זה לעצמך) ומשיגה אותו. מה שחוב זה לצור מטרות שאת אכן יכולה לעמוד בהן ולא משהו שנראה מתאים, עדיף לדרוש פחות ואכן להשיג מאשר לדרוש הרבה ולהתאכז כשלא מצליחים. אני בטוחה שתמצאי ספרנית נחמדה גם בארכיון שפניך מועדות איליו ושבסופו של דבר תמצאי הרבה דברים מעניינים, גם אם זה אומר שתצטרכי לחזור להשלים את העבודה במועד אחר. בהצלחה

אין טריקים, ולפעמים לוקח זמן להתאקלם

הפעם הראשונה בארכיון מסויים תכלול גם זמן למידה. גם מה שכתבה k ah וגם ההתאמה שלך ושל שיטות העבודה שלך למקום. זה מתסכל לדעת שבזמן הקצר שיעמוד לרשותך תלכי לעיתים בכיוונים לא מתאימים, תעשי טעויות של טירונים וכו'. אבל כנראה שאין דרך אחרת אלא ללמוד את הדברים על בשרך. התלוננתי פעם למנחה שלי על ש'ביזבזתי חודשיים על כיוון מחקרי שהוא מבוי סתום' והוא קודם כל תיקן אותי ל'הקדשת חודשיים'. בעיניו זו היתה תקופה של למידה, למרות שבסופה לא התקדמתי אפילו בעמוד לדיסרטציה. כן התקדמתי, לפי תפיסתו, בהכשרה שלי כחוקרת. אני מקווה שהזמן בארכיון יהיה יעיל ומעניין טוב שאת זוכרת, גם מתוך מצב הרוח הקצת ירוד, שעל סמך נסיון העבר את יכולה לסמוך על עצמך שתספיקי הכל, ובצורה טובה.

מממאיה35

New member
../images/Emo127.gif נהדר!

ההגדרה של להקדיש במקום לבזבז, אהבתי מאוד! וגם אני מאמינה שגם אם לא יוצא מזה דפים לדוק', יוצא מזה "דפים" למחקר, לחיים, לכן אין בזבוז זמן.

22ק ו ס ם

New member
נכון מאוד

כישלון הוא חלק מהותי מתהליך הלמידה. החכמה זה באמת ללמוד מהם ולא רק להאשים גורמים חיצוניים בכישלון. גם לי למשל היו בעיות מסוימות באיסוף הנתונים ומה שלמדתי ישמש אותי בעתיד ללא ספק. זה אמנם לא יעזור למחקר הנוכחי אבל לומדים הרבה מה עובד טוב, מה לא עובד, מה אפשר לשפר וכו'.

משוש30

New member
איפה בלונדון? אני חיפשתי ב-PRO עכשיו

(ברגעים אלו ממש). לא מצאתי שום דבר און ליין אבל יש להם אינדקסים לא ממוחשבים בהם עברתי שנה שנה לפי מילות מפתח (סזיפי לגמרי) אבל מצאתי לא מעט דברים. חוץ מזה מזדהה לגמרי עם מה שאת אומרת. נמאס לי. אני בכלל בתקופת מעבר והילדים והבעל בארץ כבר כמעט שבועים וכבר חודש אני נדה בין אוהל למלון לבתים של אנשים זרים. רוצה ה-ב-י-ת-ה!!!

משוש30

New member
אהה ואף ספרנית לא תגרש אותך אבל את צריכה

להביא גם לספרייה וגם לארכיונים דרכון ועוד מסמך קביל כמו רשיון נהיגה שיש עליו את הכתובת שלך חוץ מזה הם מאד מאד מאד עוזרים ולא יעזבו אותך עד שלא תביני בדיוק איך הדברים עובדים. יהיה בסדר

d a p h n a

New member
לגבי המסמכים, אני יודעת, קראתי באתר ../images/Emo13.gif

לגבי הארכיונאים, תודה, טוב לדעת שהם עוזרים. האמת היא שבמקור תכננתי בעיקר להיות ב-pro, אבל עכשיו אני קצת מתלבטת אם לא לשנות תכנית ולהיות יותר זמן ב-british library כי נראה שאולי יש לי יותר קצות חוט שם. מצד שלישי, בכל זאת מההסתכלות באינטרנט כן עושה רושם שיש חומרים שאולי יעזרו לי ב-pro. בקיצור, נראה לי שאני אנסה ללכת קצת ל-pro, קצת ל-british library ואולי אפילו קצת ל-wellcome - כך לפחות יהיה לי מושג מה יש בארכיונים ואיך לעבוד עם כל ארכיון, ואולי זה יהיה יותר יתרון לעתיד מאשר ממש לעשות עבודת איסוף חומרים יסודית בשלב הזה.

משוש30

New member
אז ככה. בריטיש ליבררי אישית עבורי היתה

אכזבה. את יכולה לחפש בארכיון שלהם און ליין לראות אם יש משהו. אם את צריכה עיתונים אז זה במקום אחר ולא באתר הספרייה המרכזי שלהם בPRO (עכשיו קוראים לזה national archives) יהיו מסמכים שנשלחו לבריטניה של משרד החוץ או colonial office אבל לא יהיו תכתובות פנימיות נניח בין הנציב העליון לקונסול איטליה בפלשתינה אלא אם כן הנציב חשב שזה מספיק חשוב וכדאי לשלוח לבריטניה מידע על זה. אני חשבתי שאוכל למצוא את התכתובות הפנימיות כאן אבל אמרו לי שזה או בישראל בגנזך המדינה, או סביר יותר, פשוט נעלם. גם כשמחפשים לפי האינדקס ומגיעים לתיק הנכון לא תמיד יימצא המסמך בפנים ולא מעט פעמים מסתבר שהוא אבד. אם יש לך מצלמה דיגיטלית אפשר לצלם בחינם בPRO יש שם עמדות מיוחדות למצלמות וזה ממש אחלה. אני צילמתי איזה 2000 צילומים של כל מה שנראה לי שיוכל להיות רלוונטי עבורי בשנים הקרובות
ואעבור על זה כשיהיה לי קצת יותר זמן ונחת. בספרייה הבריטית אסור להכניס מצלמה והצילומים שם עולים הון. אם יש לך שאלות נוספות ואוכל לעזור-בשמחה

d a p h n a

New member
טוב, אנחנו לא בדיוק עושות אותו סוג של מחקר

אני לא צריכה עיתונים, בעיקר כי אני חוקרת את המאה ה-16 וה-17 ולמרות שכבר יש פרוטו-עיתונים, רובם לא מאוד רלוונטיים לי וממילא נגישים דרך ה-eebo ברובם. אני צריכה דברים אחרים - ספרי מתכונים (שיש גם בבריטיש לייבררי וגם בנשיונל ארקייבז), יומנים, מסמכים רפואיים ועוד. לגבי המצלמה, ידעתי לגבי ה-PRO, אבל טוב לשמוע שזה עבד לך. בכל מקרה, תודה!

mummy

New member
עוד ממש ממש קצת ונגמר. את כבר הכי בסוף שאפשר

אבל בבקשה אל תהיי כזו חננה ותנסי בכל זאת להנות מהעובדה שאת נמצאת בלונדון לבד, בסופשבוע? כמה גרוע זה כבר יכול להיות

למעלה