ימים של חוסר בטחון אקדמי - איך מתגברים?

mummy

New member
הגעתי רק עכשיו

קודם כל שמחה לשמוע שהתעודדת קצת. זה כבר סימן טוב, שצריך להזכיר לך כמה הכל זמני ודינמי. כשאת עמוק עמוק בבאסה בפעם הבאה, תזכרי איך אחרי כמה שעות זה היה הרבה פחות גרוע. ככה זה בדרך כלל בדברים האלו. כל מה שאת מתארת נשמע לי לגמרי נורמלי, לצערי. עייפות מצטברת בשילוב עם חרדות לגמרי ברורות מהלא נודע שמחכה לך שם בארכיונים, וכל זה בכפוף ללחץ הכלכלי של כמה זה יעלה לי ואיך אני ממקסמת את התועלת מההוצאה הזו. נורמלי לגמרי. נראה לי שאם זה היה אחרת זה היה מעורר סימני שאלה
ברמה הפרקטית - מה שהכי עוזר לי ברגעים האלו זה באמת סוג של "חופשה" כמו שהציע הקוסם למעלה - אפילו לחצי יום, ללכת מהבית לעשות משהו אחר, לראות סרט בהצגה יומית, להפגש עם חברות/ים שלא ראית המון זמן לעשות משהו דבילי וחסר תכלית, לסדר את הארונות, לנקות פנלים...משהו שונה לגמרי שיאוורר אותך מכיוון אחר. חוץ מזה, ובמקביל - לכתוב כדי להוציא את המועקה - כאן או במקום אחר (מה, עוד אין לך בלוג?), ובעיקר מה שהכי עוזר לי - קלישאה אבל באמת שזה עובד - להזכיר לעצמי שזה מותר להתבאס. שזה חלק מהתהליך, שזה לא אומר שומדבר על היכולות שלי, על הדרך שבחרתי, ועל מה שעומד לקרות. יש לך סיבות טובות, תפרגני לעצמך את המועקה. ואחכ תראי שהרבה יותר קל להתגבר עליה. לא יודעת אם כל זה עדיין רלוונטי... מן הסתם אם לא לעכשיו, אז לפעם הבאה (שאני מאחלת לך מאד שלא תגיע אבל סביר להניח שזה יקרה מתישהו, ולא בגלל שאצלך משהו לא בסדר. זה פשוט ככה, וזהו).

עוד רעיון קטן

אפילו שכבר התעודדת : ) חשבתי על עוד משהו שאולי עשוי לעזור. תנסי לחשוב על איך התמודדת בעבר עם דברים חדשים שהיית צריכה ללמוד. באיזה כישורים ויכולות שלך השתמשת? מה עזר לך לעבור את זה? איזו מחשבה החזקת בראש ומה עשית בפועל? אחרי זה תנסי לראות איך כל מה שכבר יש לך יכול לעזור לך גם הפעם... ואפילו שאמרתי "עוד רעיון אחד" בכל זאת יש לי עוד אחד... לפשט את התמונה, להעביר בראש את המהלכים הקטנים. אני נכנסת לארכיון, מה אני עשויה לראות ולפגוש, למי אני פונה, מה קורה אם אני לא מוצאת את מה שאני רוצה, מה אני מחפשת בשלב ראשון, מה אני מחפשת אחרי שאני מוצאת את הדבר הראשון, מה אני עושה אם אני לא מוצאת... מה שחשוב בתרגיל הזה זה להבין שזה לא משנה אם מה שיקרה בפועל הוא שונה לחלוטין ממה שתכננת משום שההפשטה הזאת יש בה משהו שמאוד מרגיע מעצם זה שאת הופכת משהו מלא ידוע לידוע. ואז גם אם המציאות שונה, יש לך יותר נגישות למחשבות האלה. מקווה שהוספתי על כל מה שאת כבר יודעת. נטע

ואני רק עכשיו הגעתי.. ../images/Emo3.gif

טוב אני בהחלט לא בתחום שלך אבל אני כל כך מבינה את ההרגשה אני גם מבינה את הידיעה שהכל יהיה מוכן במועדו, ושבעצם - עכשיו זו רק מין תחושה כזו שקצת מעיבה על המהלך האקדמי כולו. זה קורה כל כך הרבה פעמים במהלך הלימודים. בשנות התזה שלי של הMA היו לי מיליון רגעים כאלה, ובכל אחד ואחד מהם הרגשתי קטנה, וטיפשה, ובעיקר - לא מתאימה למסגרת וחסרת כישרון אקדמי, מה גם שהחבר הכי טוב שלי - תמי דנראה לי הכי חוקר והכי "אקדמיה טייפ" שאפשר להיות, ולידו - נראיתי עוד יותר רע, ובמיוחד שהוא היה סטודנט שלי, קודם שהיה לחבר שלי.... אז.... נכון זה מבאס אבל - מה שתמיד עובד הוא שצריך לפעמים לקחת פסק זמן. "לצאת" מהעיסוק הקבוע והרגיל במחקר, לוללכת דווקא לסרטים ,הצגות, בילויים, קריאת ספרים שלא קשור הלמחקר, ובעיקר - לחיות לפחות כמה ימים כאלה של רוגע וניתוק וא ז- להתחיל הכל מהתחלה. מסתבר, שכשנכנסים למחקר מהתחלה אחרי שעוזבים אותו לכמה זמן - פתאום מגלים דברים חדשים, הן בדרך ההצגה הן בדרך ההבנה שלהם אולי מנוחה כזו - תפתח לך אפיקים דשים של מחשבה לצערי -א יני יכול הלייעץ לך בעניין חיפוש החומר, כי כאמור, לא שייכת לאותו תחום, אבל בהחלט חושבת שצלילות המחשבה היא המרכיב הקובע כאן. אז... קצת חופש למוח, ואז.. בכל הכוח - מחדש! בהצלחה!

d a p h n a

New member
שוב תודה לכל מי שהגיב/ה

נראה לי שהצלחתי לעבור את זה. שילוב של כמה ימים של עבודה אינטנסיבית + כמה ימים של פעילות חברתית נטולת כל יומרות אקדמיות הוציא אותי מהבאסה. עדיין יש לי המון מה לעשות ולא המון זמן לעשות אותו, אבל לא נורא, נסתדר.

אמנם לא הגבתי בזמן אבל בכל זאת

לי עוזר לעשות רשימות של הישגים ודברים חיוביים ולתרגל להוריד את השוט (הוירטואלי) ולא להצליף בעצמי כל כך הרבה. שמחה לשמוע שיותר טוב וגם לי "לעשות" עוזר לצאת מזה...

למעלה