ימי הולדת

ימי הולדת ../images/Emo65.gif

מגיל 3 בערך חוגגים אצלינו באזור ום הולדת במתנ"ס + מפעיל, עם הוצאות הכיבוד והמזון ההפתעות והקישוטים, הכל יחד יוצא במינימום 1600 ש"ח, וזה במינימום! כבר שנתיים שאני לא נכנעת למנהג החברתי אלא עושה ימי הולדת לילדים בבית עם החברים הטובים שלהם כמו בימינו. השנה נכנעתי כיוון שבגיל 5 כבר לא ניתן להיות "המשפחה היחידה" שלא עושה יום הולדת כזה - כשכל שבוע יש למישהו אחר מהגן יום הולדת באותו סגנון. השאלה הנשאלת היא למה בעצם שלא לבטל באופן יזום את כל העניין הזה, לקבוע עם כל האמהות בגן שבמקום להוציא אלפי שקלים על ימי הולדת פשוט לחזור למנהג הנפלא של פעם. מה דעתכם?

goldy

New member
אולי ליקנות חבילה?

תארגנו חמישה ילדים ותיתחייבו בפני המתנ"ס שתזמינו ממנו ימי הולדת בחמשת התאריכים האלה. אולי תקבלו הנחה על הזמנה מראש?

ובכמה זה יוזיל?..

200 ש"ח הנחה מקסימום לכל אחד? אני מדברת על העקרון! למה צריך להוציא מעל 1500 ש"ח ליומהולדת?

goldy

New member
דרשי פרוט בכתב "מה המחיר כולל?"

בטוח תימצאי בו לא מעט מינויים פוליטיים שהדבר היחיד שהם עושים זה לקבל כסף.

לא, זה מחיר מדוייק

אין מינויים פוליטיים, או שיש אבל הם כלולים היטב. בסביבות 450 ש"ח למתנ"ס שמאפשר את המקום (אי אפשר להכניס 30 ילד לבית הקטן שלנו) עוד 700 ש"ח מינימום למפעילה (ליצנית) וזה המחיר כמעט הכי זול שקיים, ויתרת הכסף על אוכל, הפתעות וקישוטים.

ק א סי

New member
מזל שאצלנו אין לחץ כזה

עושים יומולדת אישי, תפור למישות הילד בבית ואין כזה נזק. לדעתי שווה לנסות לארגן לובי לעניין. לא רק בגלל האספקט הכלכלי, אבל לכולם בדיוק אותו היומולדת? מנסיון של הילדים שלי, זה נמאס להם מאוד והם אוהבים יותר יומולדת מיוחד.

לא הבנתי

למה הכוונה ב"לובי"? מלבד זה, ברור שכל יומהולדת שונה מקודמתה, כל אחד מביא מפעיל שונה לגמריי, לפחות משתדלים.

ק א סי

New member
לובי = שדולה

קבוצה של אנשים שמתארגנת לקידום רעיון מסויים. ואתם תקדמו ימי הולדת אחרים. לגבי מפעילים-מהנסיון אצלנו בסופו של דבר כולם די אותו הדבר וזה שונה בהחלט מיומולדת תפור אישית.

את בחרת להכנע!

ומה יקרה אם לא תיכנעי ללחץ ותעשי יום הולדת בסגנון שלך? הילד ינודה מהגן? יחרימיו אותו? ירביצו לו? הוא יתבע אותך על עוגמת נפש? יבכה שבוע ימים עד שיתעוור (על מצפונך)? אמא של תינוקי, כשאת תאמיני שהדבר הנכון עבור בנך הוא יום הולדת אינטימי עם חברים קרובים או בכל סגנון שתבחרי, תקריני לו את זה בצורה חיובית ושמחה, תתכננו את יום ההולדת ביחד (במסגרת הגבולות התקציביים שתכתיבי) ותקיימו אותו בשמחה - אז ורק אז "תנצחי" את המערכת ולא יהיה לך אכפת שאתם "המשפחה היחידה" שלא עושה יום הולדת כזה ובמקום זה תהיי גאה בכך שאתם המשפחה היחידה שעושה יום הולדת אחר (לא פחות שמח ומושקע).

אני נוטה להסכים איתך../images/Emo45.gif

אני חושבת שבשנה הבאה לא "ניכנע" לרעיון הזה יותר ונעשה יום הולדת פשוטה אך מהנה! בבית. מה שמפריע לי זה שאני חושבת שרב האמהות גם "נכנעות" לאיזה דפוס כזה ושהן לא ממש רוצות בעצם. חשבתי שהיה יכול להיות מגניב אם כל האמהות של הגן היו מסכמות יחד שלא יהיו ימי הולדת בסגנון הזה, אבל זה לא יקרה.

ק א סי

New member
../images/Emo45.gif כל כך נכון

לילדים שלי יש גאווה שיש להם יומולדת מיוחד.

יש מצב שהילד ינודה בגן

ילדים יכולים להיות מאוד אכזריים, והם לא מעריכים ייחוד ומתנכלים למי שהוא לא כמו כולם. מספיק שיש אמא אחת בגן שאוהבת לעשות שואו אוף (ותמיד יש אחת כזאת לפחות), ותגיד משהו על הורים שמתקמצנים על הילדים שלהם, הילדים כבר ישמעו ויתייחסו אליו בהתאם.

זאת בחירה שלך

אם הילד ינודה זה כתוצאה של חינוך אצל שאר הילדים וללא הכוונה מתאימה של הגננות. עכשיו תחליטי אם את מעוניינת באותו חינוך לילדך (בעתיד הוא ינדה אחרים) ומצטרפת למנדים ונותנת להם להחליט איזה חינוך יקבל ילדך. או לוקחת שליטה על מה שנכון ומחליטה לגבי ילדך. זה עיניין של מיקוד שליטה פנימי או חיצוני. ממליץ על שיחה עם הגננות, הן יכולות לסייע רבות ולמנוע מהורים ה"מנדים". לקבוע את הטון בגן. שאלה? האם יש עוד דברים שאת עושה בניגוד להגיון שלך כי אחרים עושים זאת וזה "מקובל"?.

אין לי ילדים, כך שלי קל להחיות איך

שאני מבינה. כשיש לך ילדים זה יותר קשה. כי בשביל מה תפגע בילד בשביל 1600 ש"ח? רק הפסיכולוג לתקן את כל נזקי הילדות שלו יעלה לי הרבה יותר בשנים הבאות. וגם לא כל ילד הוא דומה. יש ילדים יותר דומיננטיים, שכל דבר חריג שהם יעשו יהפוך לטרנד, כך שיש פחות בעיה לגביהם. ילדים פחות דומיננטיים- אני הייתי נזהרת יותר. יש גם עוד בעיה, כיוון שמי שרוצה חינוך טוב, נופל בקלות למקומות בהם הרושם החיצוני קובע והוצאת הכספים היא אינטנסיבית. חברה שלי שעברה לרעות בגלל רמת החינוך שם, גילתה שרמת המיתוג ובזבוז הכספים היא הרבה יותר גדולה מהשכונה הצנועה בירושלים שבה גרו קודם. אבל מה תעשה, לא תעביר את הילדים שלך לבית ספר יותר טוב רק בגלל שזה כרוך בלהזמין ליצן ליומההולדת? כיוון שהילדים שלנו יהיו מאומצים, אני יודעת שלי יהיה יותר קשה לעשות אותם שונים. אז התשובה היא שכן, הילדים שלי כנראה יהיו הילדים הכי ממותגים בגן (למרות שלעצמי אני קונה בגדים בשוק בצלאל).

ק א סי

New member
לי יש ילדים ללא נזק נפשי

למרות שאני אומרת להם שאיןם כסף ל-X (מותרות) או שנעשה לבד יומולדת הכי הכי שבעולם. ו-8 שנות הורות מוכיחה את הטענה שלי שילד שמחנכים אותו להסתכל מעבר למותג ולדאווין גדל מאושר ועם כלים טובים יותר לעתיד.

המשוואה שכסף=אהבה

לדעתי את היומולדת מתכננים ההורים כאשר מה שחשוב זה מה יגידו ההורים של הילדים המוזמנים. הבן שלך והילדים המוזמנים הופכים להיות גורם מישנה ביום הולדת. הילד בגיל 3 עוד לא פיתח את "מה יגידו?" כך שיוצא שהיומהולדת ממש לא קולעת לרצונו של הילד שלך, כי אין שיח בנושא. שהמתנה הכי גדולה שהוא מקבל מההורים ליומהולדת הוא חינוך רע לצרכנות ראוותנית מבלי לראות את "המחירים". והנה גדל ילד "אבא תקנה לי" ואמא תקני לי". גם אם אין בעייה תקציבית אינני ממליץ על ימי הולדת ראוותנית המשחררת את ההורים מצורך של השקעה אישית ע"י השקעה כספית . הילד יעריך יותר עוגות אפויות בבית,שקיות יומולדת שכל המשפחה מכינה ומשחקי חברה בגן השעשועים הקרוב. כדאי לא להפוך ארוע שצריך להיות ערכי ומשמעותי ליום חינוך רע. אז כן כדאי להיות חריג ולא " זורמים עם הזרם" כל זמן שאת מאמינה במה שאת עושה, ומנחילה זו לילדך ומעל לכל החינוך.

למעלה