ימי הולדת

sitvaniyot

New member
בסדר, ניסינו

לארגן את האמהות בגן ולהחליט שיום הולדת בגן זה מספיק. אבל, תמיד יש את אלו שפשוט לא יכולים אחרת. הם ממש חייבים שלא לשתף פעולה ולגרום לקנאה בין הילדים. המצב כיום הוא שבערך לשליש מהילדים עשו בנוסף ליוםההולדת בגן, גם חגיגה פרטית עם מפעיל וכל הבלגן. אבל, בגיל 3? יערה שלנו חגגה 3 בגן, ולא שמענו ממנה צפצוף. אז בואו ובאמת לא נגזים.

בחיי

הייתי בימי הולדת עם מקום ומפעיל לילדים בני 3!! חבל שההורים האחרים בגן של הבת שלך לא משתפים פעולה עם מה שהחלטתם. גם אצלינו זה מן הסתם לא יעבוד.

היי איציק, זה בדיוק מה שעשינו

אבל עדיין, זה יוצא 800 ד"ח לכל הורה, סביר, אבל עדיין הוצאה מיותרת לטעמי. תחשוב כמה מתנות הם יכלו לקבל במשך השנה בכסף הזה, או חוגים/הצגות/בילויים וכו'. נראה לי בזבוז לשלם כל כך הרבה על יום אחד בשנה כשאפשר לחגוג עם כמה ילדים בבית בעלות מינימאלית והנאה מקסימאלית.

Itzik RDVC

New member
פשוט לעשות אחרת - הנה כמה רעיונות

גם אצלנו בשכונה זה מה שמקובל אבל אנחנו לא מוכנים לכך, זה ביזבוז כסף וגם לא תמיד הילדים נהנים. אפשר לעשות ימי הולדת נהדרים בסכום סביר. יש רעיונות באינטרנט למכביר והנה כמה שאנחנעשינו והיו מוצלחים. לבת שלנו - מסיבת נסיכות, הזמנו את הבנות שיבוא מחופשות, קנינו קצת איפור ולכל בת סט של תכשיטים שקונים בכמה שקלים. הכנו מוסיקה וכמה משחקי חברה. לאחר מכן בעזרת קניה מסודרת בחנות של יצירה ישבו כל הבנות ועשות דברים במשך שעה שלמה ושמחו מאוד להראות להורים ולקחת הביתה. כל היצירות האלו אפשר לרכוש ממש בשקלים בודדים למשתתף. הבנות דברו על היום הולדת הזה שבועות אחרי זה. לא זוכר מה הייתה ההוצאה בדיוק אבל זה היה כמה מאות שקלים בודדים כולל הכל לא מתקרב לימי הולדת שדברתם כאן. לבן שלנו - קולנוע, השגנו ממישהו בחינם מקרן טלויזה (היום כמעט בכל בית עסק יש בקשו מהבוס) רכשו סרט DVD טוב לגיל המתאים. הכנו את הסלון כמו אולם קולנוע. ילדים היו להם כרטיסים ואנחנו היינו הסדרנים. בהפסקה נתנו להם כסף מיוחד (שהכנו במדפסת הביתית בלי בעיה) שבעזרתו קנו "ממתקים", "נקניקיות בלחמניות" וציפס. ה-DVD עלה 90 שקל, את האוכל בכל מקרה קונים ליום הולדת. מקרן גם אם לא משיגים אפשר להשכיר ליום זה הרבה פחות מליצן. בקיצור אפשר לעשות ימי הולדת כיפים לילדים בלי לשפוך כסף מיותר.

ק א סי

New member
עוד דוגמאות

מסיבת הפיגמות של בוב ספוג - עשינו יומולדת מסביב לנושא האהוב על הילד. הגיעו 8 חברים וקיבלו הפעלות ומשחקים מסביב לנושא. אח"כ קולנוע עם כרטיסים, בעל השמחה היה הסדרן. אפילו היו כרטיסים לפופקורן ושתיה. הילדים חזרו הביתה מלאי חווית וכל מי שהגיע אלינו ניסה לחכות את הפורמט כשהגיע זמנו. יומולדת "בעולם הממתקים". משחקים ופינות יצירה מסביב לנושא המתוק. למשל פיסול בבצק סוכר, מחרוזות חטיפים, קישוט מאפינס וכו'. יומולדת מים, משחקי מים בחצר. מתאים לילד שנולד בקיץ ויש בית פרטי. אפילו פינת יצירה היתה, הילדים התחפשו לאינדיאנים ורקדו את ריקוד הגשם שהצליח (נפתחו הממטרות לצהלותיהם).

מתי11

New member
היתי ביום הולדת מקסים

של בת של חברה. הם גרים בבית עם חצר .היתה שם פינת יצירה,קופסאות עם מחרוזות,כל מני חומרים. היתה פינת בישול - קערה ענקים עם פירות ,לוחות חיתוך,סכינים חד פעמיים. הילדים ישבו חתכו,יצרו. בנוסף ההורים וכמה מחבריהם הטובים עשו הצגה - התחפשו בהתאם לדמויות ,האמא הקריאה את הסיפור והורים השחקנים ביצעו עבודתם בצורה יפה-היה מלא צחוקים,הפתעה לגלות מי מאחורי המסכה. היה כיבוד להורים - מרק חם,סלטים,גבינות,לחם טעים. בסוף לקינוח הביאו את הפירות החתוכים על מקלות של שיפודים יחד עם מרשמלו וקערה ענקית עם שוקולד חם - כל מילה מיותרת. היה מקסים,הצלחנו לדבר אחד עם השמי,הילדים נהנו,מניחה שהעלויות לא היו בשמיים,היה שונה וכפי. אנחנו עדיין חוגגים ללא מפעילים אלא עם משפחה וחברים טובים בחוץ-מתארגנים עם האוכל,לרוב על האש,מלא משחקים ומעבירים את כל היום בשמחה. מתי

dify

New member
איזה מגניב!

אהבתי מאד את הרעיון של הקולנוע :) ועוד עם "לקנות בהפסקה" אדיר! :):) (דיפי, שחושבת על להביא ילדים לעולם רק כדי שיהיה לה איך לעשות להם "קולנוע" ליום ההולדת :))

chenshotokan

New member
כשאני הייתי קטנה היו עושים ימי הולדת בגן

(היות שאין לי ילדים) אני לא מבינה מה הבעיה לסכם עם הגננת שתחגגו בגן עצמו? הרי מקום יש, תביאו ממתקים, אפילו מפעיל אם ממש תרצו, וקשה לי להאמין שהגננת לא תשמח לחגוג לו בגן יום הולדת... לדעתי ההורים ישמחו ככה שהם לא יצטרכו לצאת מוקדם מהעבודה להקפיץ את הילדים... וגם כולם ירוויחו כי תיהיה יותר השגחה על הילדים.

ק א סי

New member
יש גם יומולדת בגן

אבל זה לא תחליף ליומולדת אישי בבית. בגם זה בערך שעה, בגנים מסויימים ללא נוכחות הורים ולפי פורמט קבוע. הרי לא יכול להיות שלאחד תהיה חגיגה גדולה ולשני לא. ומפעיל ממש לא מתאים לארוע בגן.

Jonesee

New member
תעברי דירה ../images/Emo88.gif

זה מתחיל בימי הולדת בגדים ממותגים דמי כיס
אח"כ לוקחים לך ת'מכונית...
לא תרצי שהילד ירגיש שונה ביחס לחברים שלו... את חייבת סביבה שיותר מתאימה לך

חחח בכלל לא הגזמת ../images/Emo6.gif

והמעבר לא יעלה כסף? הדירה? ההובלה? הריהוט המתאים? שיקחו ת'אוטו.

rsharon

New member
נושא קרוב לליבי....

אז גם לי יש ילדה שתחגוג יומולדת 5 ביוני השנה ועוד תאומים שחגגו שנתיים לפני שבועיים. ולכן הנושא הזה קרוב מאוד לליבי וכיסי... לפני כמה חודשים העברתי להורי ילדי הגן ערב בנושא "ילדים וכסף" ואחד הנושאים שפתחתי לדיון היה בדיוק זה. קצת התלבטתי, כי זה נושא קצת "רגיש" אבל החלטתי "ללכת על זה". עשיתי חישוב גס כמה משפחה ממוצעת "מבזבזת" על ימי הולדת של הילדים בשנה: בין 4,000 ש"ח ל-8,000 ש"ח (רצ"ב פירוט). אבא אחד זרק: "מחיר של חופשה משפחתית שנתית"... לשמחתי התפתח דיון מאוד אמיתי ובאווירה טובה סביב הנושא כאשר ההורים הביעו את דעתם לכאן ולכאן. וזה מה שהיה חשוב לי. רציתי להביא למודעות, לגרום לחשיבה, ולהציע גם אלטרנטיבות. בקישור המצורף יש כתבה שהתפרסמה בנובמבר אשתקד ב-THEMARKER בנושא זה. יש שם גם כמה רעיונות איך אפשר לסכם מראש עם הגננת/וועד/הורים על אופן חגיגת ימי ההולדת. שיהיה במזל טוב!

למעלה