ימי חופשה - נא עזרתכם

מצב
הנושא נעול.

ThEmA

New member
ימי חופשה - נא עזרתכם

ימי חופשה - נא עזרתכם
קראתי את הקישורים בפורום והפנמתי את מה שרשום. השאלה שלי היא האם בעבודה בחוזה אישי יכול המעביד להגדיר מספר ימי חופשה שנתיים קטן יותר מאותם 14 הניתנים בכל אחת מארבע השנים הראשונות (ומבלי להכנס לדקויות של חישוב ימים מול 5 ימי עבודה בשבוע)? הכוונה שלי - האם מעביד יכול להחליט כי מספר ימי החופשה השנתית יהיה 7 או 3 או 0 וכו'? מה המינימום האפשרי? אני מניח שבחוזה אישי יכולים להינתן יותר ימי חופשה מהמקסימום המפורט באתר של חילן טק.

שיר ורד

New member
לא

ימי חופשה - נא עזרתכם
קראתי את הקישורים בפורום והפנמתי את מה שרשום. השאלה שלי היא האם בעבודה בחוזה אישי יכול המעביד להגדיר מספר ימי חופשה שנתיים קטן יותר מאותם 14 הניתנים בכל אחת מארבע השנים הראשונות (ומבלי להכנס לדקויות של חישוב ימים מול 5 ימי עבודה בשבוע)? הכוונה שלי - האם מעביד יכול להחליט כי מספר ימי החופשה השנתית יהיה 7 או 3 או 0 וכו'? מה המינימום האפשרי? אני מניח שבחוזה אישי יכולים להינתן יותר ימי חופשה מהמקסימום המפורט באתר של חילן טק.
לא
הזכויות המוקנות בחוקי העבודה הן זכויות מינימום המגיעות לעובד. אבל, אם יוכיח המעסיק שחוק שעות עבודה ומנוחה לא חל על העובד ובחוזה האישי מופיע מפורשות שהשכר גלובאלי וכולל חופשה או בתלוש המשכורת מופיע כל חודש סעיף שכר שנקרא שווי חופשה, זה חוקי, בדיוק כמו לא לשלם בעבור שעות נוספות. מעניין שרוב המעסיקים שאינם משלמים שעות נוספות בטענה שתפקיד העובד מחייב מידה מיוחדת של אמון אישי ולכן חוק שעות עבודה ומנוחה לא חל העובד, לא מעיזים לעשות זאת בנושא החופשה. האם זה בגלל שהם חוששים שבמקרה של תביעה זה יטה את הכף לטובת העובד גם בנושא שעות נוספות, או שהם חוששים שבתנאים כאלו אף עובד לא יבוא לעבוד אצלם?

מצב
הנושא נעול.
למעלה