ימי חופשה

מצב
הנושא נעול.

elibe

New member
ימי חופשה

ימי חופשה
שלום עבדתי בחברת כ"א במשך שנתיים במשרה חלקית כ- 10 ימים בחודש בממוצע. בתום השנתיים צברתי 18 ימי חופשה. בחברת כ"א סיפרו לי שהם משלמים ימי חופשה על פי ממוצע שכר חודשי של כך וכך המחולק ב 26 ימי עבודה. כך יצא שעל כל יום חופש קיבלתי 102 שקלים כשבפועל במשמרת עבודה הרווחתי 22 שקל לשעה למשך שמונה שעות (קרי 176 ש"ח). האם חברת כ"א מחשבים נכון את ימי החופשה שלי?

שיר ורד

New member
החישוב לא מדויק

ימי חופשה
שלום עבדתי בחברת כ"א במשך שנתיים במשרה חלקית כ- 10 ימים בחודש בממוצע. בתום השנתיים צברתי 18 ימי חופשה. בחברת כ"א סיפרו לי שהם משלמים ימי חופשה על פי ממוצע שכר חודשי של כך וכך המחולק ב 26 ימי עבודה. כך יצא שעל כל יום חופש קיבלתי 102 שקלים כשבפועל במשמרת עבודה הרווחתי 22 שקל לשעה למשך שמונה שעות (קרי 176 ש"ח). האם חברת כ"א מחשבים נכון את ימי החופשה שלי?
החישוב לא מדויק
לפי החוק לגבי עובד בשכר - שכר העבודה היומי הממוצע כפול במספר ימי החופשה; שכר העבודה היומי הממוצע הוא הסכום היוצא מחילוק שכר רבע השנה שקדמה לחופשה למספר תשעים; היו ברבע השנה כאמור חודשי עבודה לא-מלאה, יחושב השכר היומי הממוצע לפי רבע השנה של העבודה המלאה ביותר שבשנים-עשר החודשים שקדמו לחופשה, הכל לפי בחירת העובד. כלומר במקום לחלק שכר ממוצע ב-26. יש לקחת את השכר הגבוה ביותר לתקופה של רבע שנה ולחלק ב 90. בחישוב כזה, יכול להיות שיצא לך קצת יותר (אם היתה לך תקופה רצופה של 3 חודשים שבה עבדת יותר מהרגיל) או קצת פחות במידה והשכר החודשי הממוצע לא השתנה מהותית במהלך השנה האחרונה .

elibe

New member
תודה

ימי חופשה
תודה
אם הבנתי נכון לא אוכל לקבל הרבה יותר ובטוח שלא מגיע לי חישוב עלפי מה שהרווחתי יומית (במשרה חלקית) בכל מקרה אני מודה לך על ההתיחסות והעזרה אלי

מצב
הנושא נעול.
למעלה