ימי חופש מאולצים

מצב
הנושא נעול.

yonye

New member
ימי חופש מאולצים

ימי חופש מאולצים
בשל החגים עלינו לצאת לחופש בכל החגים. זה מסתכם ב3.5 ימי עבודה (לפי שעות העבודה) אני עובד בoutsourcing, לכן אני צריך לעבוד בהתאם ללקוח, והם יוצאים לחופשה מרוכזת בחגים. הבעיה היא, שיש לי רק 2 ימים חופש מצבור ז"א שיורידו לי מהמשכורת (בכסף) יום וחצי. האם זה תקין, מה עליי לעשות? אני לא מעוניין לצאת לחופש אבל הם מכריחים אותנו, לא בא לי שירד לי כסף מהמשכורת יש לי משכנתא ותשלומים. תודה

שיר ורד

New member
זה לא תקין

ימי חופש מאולצים
בשל החגים עלינו לצאת לחופש בכל החגים. זה מסתכם ב3.5 ימי עבודה (לפי שעות העבודה) אני עובד בoutsourcing, לכן אני צריך לעבוד בהתאם ללקוח, והם יוצאים לחופשה מרוכזת בחגים. הבעיה היא, שיש לי רק 2 ימים חופש מצבור ז"א שיורידו לי מהמשכורת (בכסף) יום וחצי. האם זה תקין, מה עליי לעשות? אני לא מעוניין לצאת לחופש אבל הם מכריחים אותנו, לא בא לי שירד לי כסף מהמשכורת יש לי משכנתא ותשלומים. תודה
זה לא תקין
בחוק חופשה שנתית סעיף כתוב. מועד החופשה (א) החופשה תינתן בחודש האחרון של שנת העבודה שבעדה היא ניתנת, או במשך שנת העבודה שלאחריה. (ב) על אף הוראות סעיף קטן (א), רשאי עובד לקחת יום אחד מן החופשה במהלך שנת העבודה שבעדה היא ניתנת במועד שיבחר, ובלבד שהודיע על כך למעבידו 30 ימים מראש לפחות. אם מקפידים לקיים את הסעיף בחוק, לא ניתן להגיע לחופשה שלילית. זכותך לדרוש מהמעסיק לעמוד בתנאי החוק ולא להסכים לצאת לחופשה לפני המועד שנקבע בחוק. המעביד אומנם יכול לעשות לך תרגיל ולהחיל את הסעיף בחוק באופן מלא (כלומר לא לאפשר לך לצאת לחופשה ביוזמתך אלא ליום אחד בשנה בהודעה מראש של 30 יום), אבל לא נראה לי שזה כדאי לו. תפנה למעביד בדרישה שלא יוציא אותך לחופשה מאולצת ותפנה לסעיף הנ"ל בחוק. אם המעביד לא יסכים לבקשתך, תצטרך להגיש נגדו תביעה בגין הלנת שכר עכב ניכוי שכר שלא כדין. לא ידוע לי על תקדימים בנושא זה, אך לאחרונה הבעיה הועלתה בפורום יותר מפעם אחת. אם הייתי במקום המעביד שלך, שהוא מפסיד כספים על מתן שכר בגין יום חופשה אצל המעסיק בפועל , ללא קבלת תמורה מהמעסיק בפועל, הייתי מאשר לך להגיע לצבירה שלילית של ימי חופשה, אשר יושלמו במהלך השנה. גם זה לא בדיוק תואם את החוק, אך קצת יותר הוגן. נשמח לקבל עדכונים , מה עשית ומה היתה תגובת המעביד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה