ימי מחלה

נפצעתי ואני במחלה 21 ימים.
מדובר במקום עבודה שאני בו מס' חודשים ואני עדיין עובד פה ושם מהבית (יש לי מחשב).
מה הדין במקרה כזה?
אני עובד בשכר חודשי. כיצד תשולם לי המשכורת? האם זה שאני עובד פה ושם, יאפשר לי לדרוש את שכרי במידה והיחסים יעלו על שרטון בבוא הזמן?
ממתי אני יתחיל לקבל שכר? האם ימי שישי ושבת נחשבים לי כשכר?
האם ערב חג שמלכתחילה לא עבדתי בו, והיתי במחלה גם יחושב לי כמחלה?

דיברגנט חדש

Well-known member
נפצעתי ואני במחלה 21 ימים.
מדובר במקום עבודה שאני בו מס' חודשים ואני עדיין עובד פה ושם מהבית (יש לי מחשב).
מה הדין במקרה כזה?
אני עובד בשכר חודשי. כיצד תשולם לי המשכורת? האם זה שאני עובד פה ושם, יאפשר לי לדרוש את שכרי במידה והיחסים יעלו על שרטון בבוא הזמן?
ממתי אני יתחיל לקבל שכר? האם ימי שישי ושבת נחשבים לי כשכר?
האם ערב חג שמלכתחילה לא עבדתי בו, והיתי במחלה גם יחושב לי כמחלה?
אין אפשרות לתפוס את המקל ב-2 קצותיו, זה או שאתה עובד או שאתה במחלה ואי אפשר חצי חולה חצי עובד.
תחליט באיזה סטטוס אתה ותיידע את המעסיק שלך.
אם אתה רוצה לעשות מיקס, אז תצטרך לחלק את הימים, כי זה חייב להיות בצורה רציפה, כמו למשל הימים הראשונים יוגדרו כימי מחלה והימים לאחר מכן כימי עבודה מהבית.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
1. ככלל, הנך זכאי ל-1.5 ימי מחלה עבור כל חודש עבודה.
2. ככל שלא צברת מספיק ימי מחלה, למרבה הצער המעסיק לא יהיה חייב לשלם לך עבור ימים שלא צברת.
3. שקול פניה לביטוח הלאומי לקבלת דמי פגיעה/נכות מעבודה ו/או לביטוח אובדן כושר עבודה (פוליסה פרטית), ככל שהינך עומד בתנאי הזכות (לא פירטת).
4. ימי שישי שבת (ו/או ערב חג או חג) מהמעסיק - אם אתה עובד במשכורת (שכר חודשי קבוע) - הימים יחושבו כימי מחלה ותקבל בגינם תשלום (ככל שהינך זכאי); מאידך ככל שאתה עובד בשכר (שעתי/יומי) - ימי סופה"ש לא יחשבו כימי מחלה ולא תקבל גמול בגינם.
5. ככל שאתה זכאי לדמי מחלה, אינך אמור לעבוד. ככל שאתה במילא עובד מהבית - ניראה שתהיה זכאי לשכר עבודה מלא, ולא לדמי מחלה. הגע עם המעסיק להבנות בעניין זה - האם בכלל אתה עובד (מהבית) או מממש דמי מחלתך (ואז אינך עובד). אין אפשרות גם לעבוד וגם לקבל ימי מחלה.
החלמה מהירה!

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
אכן, אין אפשרות להיות גם בעבודה וגם בימי מחלה (בין אם אתה עובד מהבית ובין אם מהמשרד) - עליך להחליט ו/או להגיע עם המעסיק להבנה בעניין זה (האם אתה עובד בפועל או מנצל ימי מחלתך, ואינך עובד).

תודה על התשובות.
מה אני זכאי לקבל מביטוח לאומי? מה הקריטריונים?
האם ניתן לבקש לצאת לחל"ת ולנצל את התקופה הזאת לחל"ת במקום מחלה?

למעלה