ימי מחלה

מצב
הנושא נעול.

הרמינט

New member
ימי מחלה

ימי מחלה
במקום עבודתי, בעקבות ריבוי אנשים שחולים תקופה ארוכה, ההנהלה הודיעה שלפי ההסכם הקיבוצי החדש של ההסתדרות,אי אפשר להשלים את הימים הראשונים של המחלה ,שלא מכוסים ע"י ביטוח לאומי,ע"י הורדה מימי החופש, כלומר אם אני חולה אני מפסיד כסף ואני לא יכול לפדות חופשה כנגד הפסד זה. זהו עונש קולקטיבי מיכוון שאני חולה אולי רק פעם בשנה. האם זה חוקי לא לאפשר לי לפדות חופשה כנגד הימים הראשונים של המחלה שלא מכוסים ע"י ביטוח לאומי?הכוונה ליום הראשון שלא משולם בכלל והיום השני והשלישי שמשולם רק 50 אחוז.

ביטוח לאומי בכלל לא משלם ימי מחלה.

ימי מחלה
במקום עבודתי, בעקבות ריבוי אנשים שחולים תקופה ארוכה, ההנהלה הודיעה שלפי ההסכם הקיבוצי החדש של ההסתדרות,אי אפשר להשלים את הימים הראשונים של המחלה ,שלא מכוסים ע"י ביטוח לאומי,ע"י הורדה מימי החופש, כלומר אם אני חולה אני מפסיד כסף ואני לא יכול לפדות חופשה כנגד הפסד זה. זהו עונש קולקטיבי מיכוון שאני חולה אולי רק פעם בשנה. האם זה חוקי לא לאפשר לי לפדות חופשה כנגד הימים הראשונים של המחלה שלא מכוסים ע"י ביטוח לאומי?הכוונה ליום הראשון שלא משולם בכלל והיום השני והשלישי שמשולם רק 50 אחוז.
מי שאמור לשלם את דמי המחלה זה המעביד. וההוראה שלא לנצל ימי חופשה בזמן המחלה - מתאימה לחוק (כי לפי חוק חופשה שנתית - ימי מחלה לא נמנים בתוך ימי החופשה). אז לא נראה לי שיש לך מה לעשות נגד ההוראה של ההנהלה.

שיר ורד

New member
לא לגמרי מדויק

מי שאמור לשלם את דמי המחלה זה המעביד. וההוראה שלא לנצל ימי חופשה בזמן המחלה - מתאימה לחוק (כי לפי חוק חופשה שנתית - ימי מחלה לא נמנים בתוך ימי החופשה). אז לא נראה לי שיש לך מה לעשות נגד ההוראה של ההנהלה.
לא לגמרי מדויק
הביטוח הלאומי אמור לפצות את המעסיק על תשלום ימי מחלה על פי החוק בלבד. במסגרת חוק ההסדרים באחת השנים האחרונות , שונה החוק והביטוח הלאומי משלם למעסיק רק החל מהיום ה-11 או ה 12 למחלה.

r66

New member
אפשר קישור, בבקשה

לא לגמרי מדויק
הביטוח הלאומי אמור לפצות את המעסיק על תשלום ימי מחלה על פי החוק בלבד. במסגרת חוק ההסדרים באחת השנים האחרונות , שונה החוק והביטוח הלאומי משלם למעסיק רק החל מהיום ה-11 או ה 12 למחלה.
אפשר קישור, בבקשה

שיר ורד

New member
חפשתי בחוקי ההסדרים

אפשר קישור, בבקשה
חפשתי בחוקי ההסדרים
של השנים 2001 עד 2004 ולא מצאתי.אנסה למצוא את החוקים מתקופות קודמות יותר , זה יקח זמן לאתר אותם. יכול להיות גם שהכנסת הוציאה חלק מחוק ההסדרים לחקיקה נפרדת ואז זה בכלל קשה לאתר זאת. אין לי גישה לאתרי/ תקליטורי החקיקה המסודרים שבתשלום.

r66

New member
אני אגיד לך למה זה מעניין אותי

חפשתי בחוקי ההסדרים
של השנים 2001 עד 2004 ולא מצאתי.אנסה למצוא את החוקים מתקופות קודמות יותר , זה יקח זמן לאתר אותם. יכול להיות גם שהכנסת הוציאה חלק מחוק ההסדרים לחקיקה נפרדת ואז זה בכלל קשה לאתר זאת. אין לי גישה לאתרי/ תקליטורי החקיקה המסודרים שבתשלום.
אם זה נכון, אז אני הולכת לתבוע את הביטוח הלאומי כמה שאפשר רחוק

שיר ורד, לדעתי אתה מבלבל בין...

אם זה נכון, אז אני הולכת לתבוע את הביטוח הלאומי כמה שאפשר רחוק
שיר ורד, לדעתי אתה מבלבל בין...
דמי מחלה לבין דמי פגיעה על תאונת עבודה. מאיפה הבאת שביטוח לאומי מפצה את המעביד על דמי מחלה?????????????????????

r66

New member
מה שאני יודעת - דמי פגיעה, תקנה 22

חפשתי בחוקי ההסדרים
מה שאני יודעת - דמי פגיעה, תקנה 22
דמי הפגיעה משולמים לעובד על-ידי המעביד, אשר תובע את דמי הפגיעה מהמוסד לביטוח לאומי, למעט סכום התביעה בגין תשעת הימים הראשונים. המקור להסדר זה הוא תקנה 22 לתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח מפני פגיעה בעבודה), תשי"ד-1954. שירות זה של המעביד חוסך לעובד את הטירחה הכרוכה בתביעת דמי הפגיעה, ועלותו למעביד מסתכמת בטירחת הגבייה ובעלות המימון של דמי הפגיעה בזמן שחולף ממועד תשלומם לעובד ועד מועד תשלומם על-ידי המוסד לביטוח לאומי. כפיצוי על עלות זו מבטיחה תקנה 22 עמלה למעביד, בגובה 2.5% מדמי הפגיעה ששילם.

הרמינט

New member
אבקש תשובה יותר מוסמכת ומקצועית.

ימי מחלה
אבקש תשובה יותר מוסמכת ומקצועית.

שיר ורד

New member
אם היית חולה הרבה

ימי מחלה
אם היית חולה הרבה
יכולת להתפטר בתנאי פיטורים בתואנה של הרעת תנאים מהותית. מאחר ואתה חולה רק יום בשנה, זה לא יחשב לך הרעת תנאים. אני הייתי ממליץ למעסיק לשלם דמי מחלה החל מהיום הראשון , אך להגבילו ל 75% מהשכר הרגיל לכל תקופת המחלה. במצב הקיים על פי החוק, יגיעו עובדים רבים לעבודה בתחילת מחלתם, במחלות מידבקות הם ידביקו עבודים אחרים. לאחר יום או יומיים של סבל בעבודה ותפוקה אפסית, הם ישכבו בבית והמעביד לא יקבל לא תפוקה ולא פיצוי מביטוח לאומי. לעומת זאת בתשלום של 75% על כל יום מחלה, עובדים שבאמת חולים ישבו בבית ויותרו על רבע משכרם , אפילו ביום המחלה הראשון. עובדים המעונינים רק ביום מנוחה מהעבודה (תמורת ביקור קצר אצל הרופא לקבל אישור מחלה) יעשו זאת בצמצום ניכר בגלל הפסד של רבע משכר העבודה היומי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה