ימי מחלה

מצב
הנושא נעול.

דינגו2

New member
ימי מחלה

ימי מחלה
אני בחודש מתקדם בהריון, וקיבלתי מהרופא שבועיים ימי מחלה. כמו כן, ידוע לי כי אשה בהריון זכאית ל- 40 שעות בשכר עבור בדיקות. אם עד כה לא ניצלתי את ימי המחלה שנצברו לי (6) ואף לא את 40 השעות, מה מגיע לי עפ"י חוק והאם ימי המחלה יכולים להחשב כדין 'שעות בדיקה'?
במקום עבודתי נהוג לתת משכורת 'גלובלית' וקבועה ואם ישנן שעות או ימים חסרים אז צוברים אותם ומתישהו עלי להחזירם/ או שינכו לי אותם. במידה ולא אחזור למקום העבודה לאחר חופשת הלידה, כיצד ינוכו הימים החסרים? האם ניתן לבקש שיקזזו לי אותם מדמי הפיצויים? תודה על ההתייחסות.

על כל דבר יש צורך באישור רופא.

ימי מחלה
אני בחודש מתקדם בהריון, וקיבלתי מהרופא שבועיים ימי מחלה. כמו כן, ידוע לי כי אשה בהריון זכאית ל- 40 שעות בשכר עבור בדיקות. אם עד כה לא ניצלתי את ימי המחלה שנצברו לי (6) ואף לא את 40 השעות, מה מגיע לי עפ"י חוק והאם ימי המחלה יכולים להחשב כדין 'שעות בדיקה'?
במקום עבודתי נהוג לתת משכורת 'גלובלית' וקבועה ואם ישנן שעות או ימים חסרים אז צוברים אותם ומתישהו עלי להחזירם/ או שינכו לי אותם. במידה ולא אחזור למקום העבודה לאחר חופשת הלידה, כיצד ינוכו הימים החסרים? האם ניתן לבקש שיקזזו לי אותם מדמי הפיצויים? תודה על ההתייחסות.
על כל דבר יש צורך באישור רופא.
ימי מחלה הם ימים מלאים. לכן, יש צורך כי האישור יהיה ליום מלא. בדקי האם מקום עבודתך משלם לך על יום מחלה שכר מלא החל מהיום הראשון. החוק קובע כי בגין ימי מחלה המעסיק אינו משלם על היום הראשון של המחלה, על היום השני והשלישי הוא משלם 37.5% והחל מהיום הרביעי והלאה 75%. במקומות רבים נהוג הסדר אחר המיטיב עם העובדים - אך זו אינה חובה חוקית. אני לא מכירה את ההסדר הספציפי שאצלכם ובהחלט יתכן שהצעתך תהיה מקובלת על המעסיק - לכן כדאי לבדוק זאת איתו. בכל מקרה היזהרי מכך שכרך בשלושת החודשים שלפני הלידה לא יהיה נמוך, מכיוון שעל סמך חודשים אלו נקבעים דמי הלידה שלך. גם על 40 שעות בדיקה יש צורך בהבאת אישור רפואי מתאים. קשה לי להאמין שבעבור בדיקה של שעתיים הרופא איתן אישור ליום מלא. בהצלחה.

שיר ורד

New member
ימי מחלה

ימי מחלה
ימי מחלה
את יכולה לנצל את ימי המחלה שלנצברו לך ומעבר לכך , למצוא חלופה בהסכמת המעסיק. ימי חופשה, ניכוי מהשכר וכדומה. החוק לא מאפשר לנצל את 40 השעות לימי מחלה אלא רק לבדיקות. אפשר להגיע להסכמה בינך ובין המעסיק כי חלק מימי המחלה יחשבו במסגרת שעות אלו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה