יעוד הפורום והזכות לפרטיות

Gwendolyn

New member
יעוד הפורום והזכות לפרטיות

ברצוני להתייחס להודעה של א' הרצלייני בשם "wow אתה נודניק" שמשום מה תפוז לא מאפשר לי לענות ישירות אליה. נא לקרוא את ההודעה שלו לפני שקוראים את זו. א.נ. פורומים - מטרתם אינה להסתתר, אלא חילופי דעות. נא להעמיד דברים על דיוקם. לגבי הסתתרות - זכותו של אדם להשאר אנונימי, ויש לכבד את זה. חבל שאותו אדם שקנאי לפרטיותו - לא רוחש כבוד לפרטיותם של אחרים כמוהו המבקשים שלא להזדהות ומחפש בנרות את זהותם. זה פוגע גם באלה המבקשים להשאר אנונימיים וגם באלה שאתה משתמש בשמם כ"האשמה". ראיתי כבר כמה ניחושי שמות וזהויות שעשית - וחבל לי ששמם נגרר לתוך הפורום הזה, בלי ידיעתם או רצונם. עליך להתבייש בכך שאתה מפר את זכות הפרטיות של אנשים (כפליים) במיוחד בעוד שאתה כה מקפיד על פרטיותך. הרי זו לא באמת בעיה לברר את זהותך ולחשוף אותה בפני הפורום. מספיקים 5 ניחושים בכדי להגיע אליך, רק שבינתיים שמם של 4 אחרים נגרר לפורום, ובהקשר מזלזל. Gwen

סליחה??

אם יש לך מחלוקת על דבריה, פרט אותה במקום ללעוג לה! גוונדולין - אני מסכימה עם דבריך. מדובר בסוג השמצה החוזרת על עצמה, ומאוד חבל לי שדווקא חברינו הבלש, מר א. הרצלייני, אינו אוזר אומץ להשיב על השאלה, שלמיטב הבנתי הופנתה ישירות אליו.

drarie1

New member
המסכה

כאשר את עומדת ערומה ומסתכלת בראי פתאום נראים לך דברים על עצמך שונים, כלומר כאשר שמך מופיעה פתאום יש שינוי בדבריך זוהי התנהגות של מר היידן ודר' ג'קייל. במידה ותשתמשו בשימכם הפרטי האמיתי הרבה " גרביש " לא תאמרו וגם לא תחשבו. מאחורי מסכה כל אחד מציג את עצמו לא כפי שהוא במציאות, למה לעוות מראות ודברים. הכל על השולחן ובגובה העיינים. נאה דורש ונאה מקיים . אתם לא יכולים לפנות , לדרוש ולהאשים כאשר אתם זה לא אתם!

אנונימים-לא לאנשי ציבור

גודליין היקרה, סליחה על העיכוב שבתושבה, עומס בעבודה וכן בעיות באינטרנט לא יכלתי לשגר את הודעה זו אלייך. למרות שלדעתי הודעתך חסרת טעם, ומיותרת ביותר, מכיוון שאינך יודעת מה הולך ב-3 וחצי החודשיים האחרונים פה בפורום. אנשי ציבור אינם יכולים להישאר אנונימים בפורום!!! כאנשי ציבור מוטלת עליהם האחריות לחשוף עצמם מבלי להישאר אנונימים. שיראו איפה מגיעה רמתם האממיתית ושהציבור ידע שהם לא הדמות שאנו רגילים אליהם, חייכנים ומתחשבים... 4 שמות אנשים עלו בפורום- איל אורון, מס' 6 ברשמיתה של יעל גרמן, שמרגע הראשון חשף עצמו וגילה שהוא מועמד למועצת העיר-ועל כך הוא מוערך כאדם יהיה פוליטקאי אחר (כל עוד ויפסיק לכתוב את דבריו של בן-אליעזר). מאיה קרבטרי, שהיא ויקנגית כאן בפורום, כל הניסיונות שלה להסתיר זאת מגוכחים בהחלט. ערן מיק-שמו נחשף על מנת להראות לכולם איזה דובר שולחת גרמן (נער בן 18 שטרם התגייס...). ואחרון חביב אלי כחלון שהוא כנראה דוד אתה מסתיר לי-אותו שפה מלוכלכת לאדם מלוכלך, אינטרסט, בוגד, שקיבל עוהש ומפלכתו-העבודה-שמה אותו במקום השביעי-ובחוסר בושה הלך לגרמן למקום החמישי, ותודה לאל שלא נצטרך לראות את פניו בקדנציה הבאה עלינו לטובה (כך אני מקווה), וכך ניפטר מאדם מושחת שאפילו לא יודע לקרוא וחותם על מסמגים ואז זועק שישנו את מה שחתם כי לא קרא, אני ממליץ לו ללכת לקורסי קריאה וכתיבה. אני מקווה שעניתי לך על תשובתך, חג שמח,

Mr Politi

New member
קצת כבוד לסגנונו המתלהם של דוד

ברור שמדובר בד"ר יריב בן אליעזר, אפילו דוד לא מצליח להסתיר...

[אורן]

New member
אבל אתה לא מסתפק באנשי ציבור

התעקשת גם לדבר על ערן מיק, שאינו איש ציבור אלא בסך הכל תושב תמים שכותב בפורום, בדיוק כמוך. ניסית "לחשוף" נצורות (ללא הרבה הצלחה, אם יורשה לי לציין), בשם המוסר. אך המוסר שלך מג, ברגע שהכפשת אדם שאינו איש ציבור.

מיהו איש ציבור?

א' שלום א', ב' אני לא מהרצליה, ואין לי עניין של ממש בבחירות המוניציפליות בהרצליה, בחרתי להגיב כאן לאחר צפייה בהודעות בפורום לאורך זמן רב. ג' בוא ניגש לעניין. מה הופך מישהו לאיש ציבור? האם התפקיד עצמו, שהרי אם כן, מבין האנשים שמנית רק חבר המועצה, אלי כחלון, הוא איש ציבור. מה גם שלא ממש ממש ברור לי מדוע אתה משוכנע שזה הוא, אבל זה לא ממש משנה. במידה וההגדרה היא לא לפי התפקיד שרשמי של האדם, אלא איש ציבור מוגדר כמי שעוסק בנושאים ציבוריים, כפי שאתה מקדש בכרטיס האישי שלך: "חייבים להשפיע...", הרי שגם עליך חלה אותה ההגדרה, וגם עליך להזדהות. ד' במידה ואתה אכן מורה בתיכון, ראוי כי תפרסם על-ידי מי אתה מועסק: העירייה או משרד החינוך. במידה ואתה מועסק על-ידי העירייה אני משוכנע שכאזרח שומר חוק יצאת לחל"ת של שלושה חודשים, נכון?? כל עוד לא תזדהה, אני אניח שאתה מורה בתיכון הרצלייני בדיוק כמו שאתה פאטמה, בת 9, מרמאללה. ה' אגב, נדמה לי שבאחת ההודעות הקודמות פיקפקת באמינותה של מי שהזדהתה כגב' גרמן, וטענת שלא יכול להיות שראש-העיר כותבת בעצמה כאן בפורום. הייתי מצפה שדווקא אתה תתמוך באשת ציבור המזדהה בעצמה (אין הכוונה שתתמוך בה בבחירות, אלא שתתמוך בה עקרונית בצעד שנקטה והזדהתה, במקום לפקפק בהיותה מי שהיא, אחרת כיצד נוכל לאנשי הציבור שכן מזדהים כאן, שהם מי שהם טוענים שהם?). ו' יום נעים, חג שמח ותודה על תשומת ליבך (אי-שם ברמאללה או בהרצליה).

הרצלייני - כן, מורה - לא.

הבחור הרצלייני, אבל לפי כמות ההודעות בפורום, הוא לא באמת מכיר את העיר (הוא אף פעם לא יוצא מן הבית!). לו היה באמת מורה ואיש משפחה, לא היה כל כך הרבה זמן להקדיש לנו, ועם כל הכבוד להתנצלות הקטנה על זה שלא היה לך זמן - למה התכוונת - שהלכת להביא במבה?? מורה - הוא לא, וכפי שאמרתי בעבר, אפילו משרד החינוך לא היה שוכר מורה להיסטוריה או לתנ"ך, כל כך חסר יכולת ניסוח ובעל טעויות כתיב בסיסיות. נא לזכור שעברית היא שפת התנ"ך (במקורה) ואדם המתיימר ללמד תנ"ך, לא יתכן שידבר כמו ילד בן 15 ויטעה בכתיב של מילים הכי בסיסיות.

אמרתי פעם שאני איש משפחה?

בלי להמציא דברים, מאיה, מעולם לא אמרתי שאנוכי איש משפחה. את מדמיינת או מה? יש לי זמן להקדיש לענות להודעות מכיוון שאני עובד בבקרים, אם שמת לב אני לעיתים נדירות משגר הודעות בבקרים ולכן אחה"צ אני פנוי. ומאיפה הבאת את הבמבה?

תיקון

בסעיף ה' ציינתי את פיקפקוך באמינותה של גב' גרמן. לאחר שקראתי שוב את הודעתך ההיא, אני מתנצל ומתקן את הטעות שלי. פיקפקת בכך שראש-העיר עונה בעצמה לדוא"ל, ולא על כתיבתה כאן בפורום. האמת היא שמעולם לא פגשתי אותה או אף אחד אחר מן המועמדים לראשות העירייה כאן בפורום. נ.ב. - זה לא משנה את הטענה שלי שקשה להתייחס להזדהות ברשת האינטרנט. גב' גרמן עונה בעצמה לדוא"ל, כמו ראשי-ערים אחרות, והיא מזדהה בשמה. כאשר אתה מפקפק באמינותה כשהיא מזדהה באינטרנט, אני מתקשה להבין מדוע אתה דורש מאנשי ציבור לחשוף את עצמם.

Gwendolyn

New member
טעות

הוא לא דורש מהם לחשוף את עצמם. הוא ממציא להם זהות משלו. אגב, שלום לך לא-הרצלייני. נדמה לי שאתה הלא הרצלייני היחיד בפורום (אבל אני חדשה פה יחסית, אז אולי פספסתי).

נראה לי שאני באמת ההרצלייני היחידי

ואני לא ממציא להם זהות חדשה-גיליתי את זהותם., למה את חושבת שהויקנגית כל הזמן מחפשת אותי ןיורד עליי זאת מכיוון שגיליתי מיהי. וכן ברוכים הבאים יש כאן עוד הרצליינים במקרה או שאנו היחידים?

lulla b

New member
גם אנוכי הרצלינית

כבר 17 שנה - מהיום שנולדתי סליחה יצאתי מבית החולים אבל זה לא מעניין אפאחד...

בקצרה ובעניין

מכיוון שאינך מהרצליה אענה בקצרה: איש ציבור-אדם שנבחר לייצג את הציבור כגון:חבר מועצת עיר, רה"ע, ח"כ, שר וכן רה"מ ונשיא המדינה. ו\או אדם העוסק הפעילות ציבורית (כגון חברות בועדות עירוניות, הנהלות מפלגה ו\או מועמד למשרה ציבורית. המורים בתיכונים בהרצליה, מועסקים ע"י משה"ח ועיריית הרצליה, בפועל תלוש המשכורת הוא של העירייה. אינני מועמד בשום רשימה וכן אני לא צריך לצאת לחל"ת. מודה ומתוודה שהפעילות הפוליטית מעניינת אותי מאוד, אך אני אתמודד אולי בבחירות הבאות. אני לא איש ציבור, אך האימרה הזאת לא משקפת דווקא את אנשי הציבור. התכוונתי לאנשים בפורום ששנים מהם מתמודדים למועצת העיר, איל ומאיה. לשאר הדברים הם אינם רלוונטים, חג שמח לך מתושב הרצליה

eopeace

New member
לפי הודעתך זה כללים אלו רק להרצליה

העובדה כי אדם אינו תושב הרצליה אינה אומרת כי אינו מבין את חוקי המדינה, עקרונות מוסר וכן הלאה. גם אם אדם הינו איש ציבור זכותו לבחור להישאר כאן אנונימי. זהו פורום המאפשר זאת במסגרת המדיה האלקטרונית. אבל נניח שאתה צודק בכך שאנשי ציבור הכותבים בפורום אינם יכולים להישאר אנונימיים, האם זה אומר שזהו תפקידך לחשוף אותם? האם תהית למה לא לשלוח לויקינגית קודם הודעה פרטית, ולהודיע לה כי אתה עומד לכתוב זאת, אך אתה מאפשר לה להגיב על כך קודם, או להיחשף מרצונה קודם? והאם כל זה אומר שאין להתייחס לדבריה לעניין? - על כך עדיין לא קיבלתי תשובה, וכנראה שגם לעולם לא אקבל... אם אכן הינך מורה המקבל שכר מהעירייה, איני בטוח כי מותר לך לעשות פעילות פוליטית - והרי כתיבתך בפורום היא פוליטית. אבל ניחא... הרי ההתייחסות צריכה להיות עניינית, אך אני מתחיל לחשוב כי התייחסות עניינית זוהי רק פנטזיה קטנה - וזה כבר עצוב.

eopeace

New member
אני אחזור עליה שוב בצורה ברורה יותר

האם לטענתך אין להתייחס בצורה עניינית לדברים שנאמרים על ידי אנשים בגלל שהם אנשי ציבור? או בגלל שאינם מעוניינים להיחשף בצורה פומבית בפורום אלא מעדיפים להישאר בעילום שם? אני מקבל את הרושם שקל לך מאוד לתקוף מישהו על כך שאין הוא חושף את עצמו (ולחשוף אותו במקום), וכל זאת כדי להתחמק מלענות תשובות ענייניות. זו אינה שאלה לגבי הויקינגית אלא שאלה עקרונית שכל תלמיד כיתה א' יכול לענות עליה - אין להסתכל על הקנקן אלא על מה שיש בתוכו... אני מצפה לשמוע תגובות ענייניות על שאלות ענייניות ולא תקיפות אישיות על דברים שלמעשה אינם קיימים כלל.

יש להתייחס

לדברים באופן עיינית לאנשים בפורום שהינם מועמדים ומגלים את זהותם. אם הויקנגית לא מודה מיהי ורק יורה לעצמה ברגל בהודעות שרק חברתך לרשימה יודעת. בינתים חברתך רק תוקפת אותי בפורום בצורה ילדותית ולא מעלה דברים שראוי להתייחס בשבילם. בכל אופן אין לי כוח להתייחס לחבורת הדוברים של הבוסית שלך. אך אם מישהו מהדוברים יעלה משהו בעל ענייני, אענה בצורה עניינית. חג שמח,

למעלה