יעוץ להתייחסות לילד בעקבות גירושים של ההורים

מדברות על אותו דבר בשני מישורים

זה בדיוק מה שהקבלה אומרת! יש סבל בעולם כל כך הרבה שנים והוא מגיע כתוצאה מחוסר הקשר ביננו, החוליה החסרה בשיחה שלנו היא שהקבלה ממש לא מדברת על "איזה יופי בואו נאהב אחד את השני, בואו נהיה בהרמוניה" אלא להיפך! היא אומרת שזה בלתי אפשרי כל עוד אנחנו מופעלים ע"י הטבע שלנו שנקרא רצון לקבל, אי אפשר לתקן את כל המצבים הקשים שנשים עברו ועוברות בהתעללות קשה, אלא דרך שיטת ההתפתחות הפנימית (ורק פנימית) שמקובלים כתבו לנו הרבה שנים כדי שנממש אותה סוף סוף בימינו אלו שאותו אגו הגיע לקצה שלו כדי להגיע לחיבור ואהבת הזולת (וסטיקרים על המכונית לא יעזרו
)

down under 1

New member
רגע עוד משהו קטן לפני המקלחת..

אני לא יודעת ממה התפתחות האדם מתחילה אבל בחיי שמעולם לא שאלתי את עצמי לא בשביל מה אני חייה ולא בשביל מה כל הסבל הזה. אני אישית מעולם לא חיפשתי איזה כוח נסתר שאחראי על הכל. העולם כפי שהוא דוקא הגיוני לי לחלוטין - אולי בקנה מידה שלך תחשבי שעוד לא גיליתי את השאלות. אבל בקנה מידה שלי פשוט תמיד ידעתי את התשובות שלי. ואני אומרת תמיד כי אני זוכרת שיחות עם מבוגרים מגיל 4 שבהם ניסו להסביר לי שיש סדר וסיבה ותוצאה ואני אמרתי את מה שאני מרגישה היום. תגובת הסביבה תמיד היתה - כשתגדלי תביני. אני בהחלט כבר גדולה אותה ידיעה והבנה של העולם עדין הגיונית שלי לחלוטין... כנראה שזו אני, רדודה משהו

רדודה? הדבר האחרון שהייתי חושבת עליך

2 דברים: אחת, הבעיה בדיוק כפי שהעלית אותה שילדים שואלים, תמיד שואלים ומתרגלים לתשובות חסרות תשובות ומתחמקות של תגדלי תביני וכו', אבל העניין הוא שאנחנו מתרגלים לחוסר ההבנה של המציאות, שאנחנו לא מבינים ולא יודעים כמעט כלום על המציאות מלבד חוקים של הטבע כמו חוק הכבידה שאם אני אקפוץ מהגג אני אמות וכו'. דבר שני, האדם מתפתח לפי רצון (יש משפט שאומר אין כפיה ברוחניות, וזה לגמרי היחס שלנו ללא כפיה, הפחדות ,שכר ועונש) הרצון מתפתח לאורך כל הדורות מרצונות של משפחה, מין, אוכל, כסף, כבוד, שליטה, ידע, עד שמצעורר רצון אחר שלא קשור לרצונות האלה, רצון להבין בשביל מה ומה זאת המציאות הזאת, כשכל החיים רודפים אחרי תענוג וברגע שמשיגים הוא נעלם... כשאדם מבין שמה שהוא לא יעשה ישאר ריק, הקבלה מלמדת את איך להתמלאות באמת. וכמו שאמרתי.... רדודה את לא

down under 1

New member
גם אני לא חושבת שאני רדודה ../images/Emo8.gif

הכוונה היתה שבקנה מידה של מי שכל הזמן בחיפוש אחרי סיבה וסדר בעולם אני אולי יכולה להתפס כרדודה. באמת שאני לא מחפשת תשובות לשאלות שאין לי. אני גם לא מרגישה שאני במרדף אחרי תענוגות שברגע שאני משיגה נעלמים לי. אני דוקא מרגישה המון סיפוק מהדברים הקטנים, מרגישה מלאה בצורה מספקת מהחיים שלי. שלא ישמע שהכל זהב אצלי, רחוק מזה
אבל.. מה שיורד עולה ומכיוון שלי אישית ברור שאני פה לסיבוב אחד הכל חלק ממסע אחד יחיד ומיוחד. לפחות אני לא יכולה להתלונן שמשעמם אצלי...

borebi

New member
המון תודה

כן , אני גם מרגישה שמאוד חזוב פה להניח את האגו בצד , אני חייבת לציין שלשניינו הבן חשוב יותר מהכל ואנחנו באופו טבעי משחררים את המקום שלנו לטובתו , תודה שוב.

למעלה