יעל גרמן והאנטנות על משרד הפנים

יעל גרמן והאנטנות על משרד הפנים

בניין משרד הפנים (מול מד"א) מעוטר בשלט בחירות ענק של גרמן שתי אצבעות מצידו העליון, ים של אנטנות סלולריות ואחרות הקורנות ללא רחם על ראשם ובטנם של ילדי בתי הספר שז"ר וברנר ומוסד לבצלר. אם מטה גרמן לא היה ממציא את החזיון הזה, אזי מטה ועד ההורים היה צריך להמציא אותו, גרמן אישית, בתמונת ענק מעטרת את אחד מהסמלים הבולטים של כשלונותיה. כישלון, חינוכי, תרבותי, תקשורתי, כישלון כל המנגנון העירוני, מהמסד על הטפחות, מהשורש לצמרת, הכישלון בסילוק האנטנות הסלולריות ממוקד ההתאספות של מאות ילדים ונערים לשעות רבות - מידי יום ביומו. אם היינו מציעים לגברת גרמן להעביר את מטה הבחירות שלה לשם, ודאי הייתה מסרבת - קרוב מידי למרכז הלבה - אך תמונה ענקית - למי זה עלול להזיק? רק לילדי בתי הספר. אז למי איכפת?. רק לנציגי ועד ההורים.

eopeace

New member
הפרטים הקטנים

מה ששכחת להזכיר זה שמצד אחד ליעל גרמן כראש עיר, אין סמכות היום לקבל החלטות בנוגע לאנטנות - על פי תמ"א 36 ועל פי פסק דין שנתקבל לאחרונה - עליו יעל גרמן מערערת על מנת שתוכל למנוע הקמת אנטנות. כמו כן, לגבי האנטנות שעל משרד הפנים - ובכלל משולש האנטנות של מד"א, בזכות יעל גרמן, ולא אף אחד אחר, האנטנות האלו יוסרו באפריל - למרות שאין לה סמכות להוריד אותן, מצאה יעל גרמן דרכים לגרום לכך שהחוזה של בעלי הבניין של משרד הפנים לא יוארך והאנטנות יוסרו (תוקף החוזה פג באפריל) - במקביל, ישנה הסכמה מהאנטנות של מד"א שאלו יורדו כשהאנטנות שעל בניין משרד הפנים יורדו. את כל זאת השיגה יעל גרמן ובזכות זאת היא ידועה כלא ידידותית לאנטנות. אז מה כבר משנים הפרטים הקטנים כשאפשר לתקוף ולכלכך...

תגיד לי אתה מקבל משכורת?

ולכן אתה חייב לחזור ולטחון מיים, אם הפרנסה שלך תלויה בזה אז נעזוב אותך. לא אמרנו שעל הצלחות נברך אותה ועל כשלונות אנו נבוא איתה חשבון, אז זהו כישלון, כישלון צורב, תמיד אפשר להתהדר בהצלוחות של אחרים (החינוך) ואת הכישלונות לזרוק על כתפיים אחרות, זוהי אכן תכונתם של אנשים קטנים ומנהיגים קטנים - אנשים אשרי היחצנו"ת העבירה אותם מתפקידם. ומה עם המכתבים לעיתונים? מה העלתה בדיקתך? האם אתה כבר יודע על מכתבי סתימת הפיות - עשרות המכתבים שנשלחו לעיתונות ואשר על פי תשובותיך בפורום הם לא היו ולא נבראו. האם גם בדקת מי יוזם כאן את האלימות המילולית בעיר הזו, זו שהחליפה טוב מאד את האלימות הפיזית שהייתה כאן רק כמה שנים קודם לכן, האם זו בללי שהתחילה עם זה בחסות גרמן ועל מנת להגן על הקומבינות שלה או האם לבללי היו מורים טובים, צמד המורים המשחקים טוב מאד את תפקיד החוקר הרע והחוקרת הטובה? אל תגיב מיד אנא קח לך את הזמן, תבדוק, תתפטר, ורק אז תחזור אלינו ותחשוף את כל האמת הקשה - רק אל תתעלם מהאמת - כי אנחנו נחזור להזכיר לך, ואם אתה אדם עם יושר אינטלקטואלי אתה תנטוש את הספינה הרעועה הזו.

eopeace

New member
הכל בהתנדבות

אני פעיל בהתנדבות לחלוטין ולא מקבל שקל אחד מאף אחד. מעבר לזה, אני מועמד למועצת העיר, תפקיד שהוא בהתנדבות גם כן. כאשר מגיע הקרדיט למישהו, יעל גרמן היא הראשונה לתת אותו. כך, את הקרדיט על היוזמה של מועדון הנוער, מעניקה יעל גרמן בכל הזדמנות לנציגי מענ"ה שהיו לפני חמש שנים והעלו את הרעיון. הצלחותיה בחינוך הן בזכות עבודתה של יעל גרמן. נחמד שכמה אנשים החברים בוועדי ההורים רצים עכשיו בשביל לקבל קרדיט, אבל לא להם הוא מגיע. פסיקת בית המשפט היתה אף בתקופת לנדאו, אבל כזכור לנו זה לא הזיז לו. יעל גרמן היתה יכולה להתעלם באותה צורה וכלום לא היה קורה. יעל גרמן שמה מיוזמתה את החינוך בראש סדר העדיפויות ותקצבה אותו בהתאם, והרבה מהנדרש. אלימות מילולית בעיר היא רק מהאופוזיציה שמזלזלת בתושבים וחושבת כי זו הדרך להגיע אליהם. התושבים בהרצליה מבינים זאת ולכן הם מתייחסים כך למלכלכלים פיזית ומילולית. יעל גרמן לא הכניסה ולא חיפתה על כל אלימות מילולית כטענתך.

אתה שוב ממנטר

ועבור העבודה שאתה עושה כאן אני הייתי משלם לך המון, בייחוד אם הייתי מיליונר כמוהם. 1.8 מיליון הם מחלקים ואתה לא מקבל כלום?, אני לא מאמין, אתה הרי מראשי הפרופגדונרים. מאבק החינוך החל בעיר בשנת 1995, כשגרמן עוד לא חשבה בכלל להיות ראש עירייה, גרמן עלתה על העגלה הזו לפני הבחירות, וביתר שאת ממש לקראת הבחירות כאשר רשימת ההורים נפסלה והיא עם יעוץ פוליטי טוב של יריב, טיפסה על הגל הזה ולקחה 4-5 מנדטים אשר על פי ההערכות היו הולכים להורים. פסיקת בית המשפט הייתה נגד עיריית הרצליה (לא נגד לנדאו אישית) ונגד משרד המינוך, ופסק הדין הנחרץ הזה, והלחץ הבלתי פוסק של ועד ההורים היו הסיבה היחידה של העלייה התקציבית הזו, עלייה אשר אמורה הייתה להיות מלווה בתכנון רציני וחשיבה לעומק - דבר שאיננו מקובל אצל יחצנ"ים ולכן חלק גדול מהכסף שנוסף, על פי דרישת הוועד ועל פי החלטת בית המשפט, לא נוצל נכון. אלימות מילולית: קשה לי לרדת לעומק דבריך. לאחר שלנדאו עזב את העיר יש כוכב אחד, אלים מילולית ללא תחרות, עוזרה הנאמן ועושה דברה (או היא עושה דברו) של ראש העירייה - יריב בן אליעזר אחריו מפגרים הפער גדול האדון פלד והגברת בללי - ואנא אל תפריד לי בין יריב לראש העירייה - המדובר בישות אחת, מתואמת, מתוזמנת ומשומנת - ואשר אם מביטים בהיבט היחצנ"י זהו שיתוף פעולה הפורה היחידי בעירייה שלנו. האופזיציה לא הייתה אולי חזקה, אוריאלי השקט וורדה מור הידענית והפעילה לא יכלו אל מול ההמון אשר מסיבות אינטרסנטיות התקבץ סביב גרמן - אך להאשים את האופזיציה באלימות מילולית - זה באמת מנותק מהמציאות. אז או שאתה לא מרגיש היום טוב, וקצת התבלבלת או שמשלמים לך המון מה 1.8 מיליון.

eopeace

New member
דמיון ומפותח וחזרה על דברים

לצערי, כנראה שפספסת חלק מהדיונים הקודמים בנושא ובנושאים דומים. אני (כנראה לעומת חלק מהכותבים האחרים כאן), אומר רק את האמת. כשאמרתי בהודעה הקודמת שאני לא מקבל כל כסף בעבור פעילותי (מה שקוראים לו בשפה המקצועית "התנדבות"), אמרתי את האמת. אם אתה טוען שאתה משקר או אם טענת שאני משקר, אני מבקש שתבוא, תוכיח אחרת או שתתנצל - והתנצלותך תתקבל. אני לא הולך לדבר על מה יעל גרמן חשבה או לא חשבה, אבל אני יודע דבר אחד - הצלחת הרצליה בחינוך היא בזכותה של יעל גרמן. כל טענותיך בהודעתך לא סותרים זאת - יעל גרמן היתה יכולה להתעלם מפסיקת בית המשפט, כמו קודמה. היא לא עשתה זאת - ולא רק בשל רצונה לפעול כחוק, אלא בגלל שהחינוך הוא בראש סדר העדיפויות שלה - ולא צריך את ועד ההורים שירוץ לראשות העיר בשביל זה. התקציבים שנוספו לחינוך הגיעו לתכניות מגוונות כולל תכנית הדמוקרטיה, סקר האלימות ותכניות תגבור מכאן ועד ההודעה החדשה. החלטת בית המשפט לא אמרה שצריך אחוז גבוה יותר מהשכונות שיגיע לתיכון - אבל יעל גרמן גלתה כי אחוז נמוך מאוד מגיע לתיכון והיא השקיעה במקומות הנכונים על מנת להעלות את אחוז זה - כך שמשכונה בה 30% היו מגיעים לתיכון לפני חמש שנים, היום 70 אחוז מגיעים לתיכון. בית המשפט לא החליט שצריך תכנית דמוקרטיה ולא החליט שצריך תכניות תגבור. וההשקעה של יעל גרמן, כאמור, היתה מעל ומעבר למה שבית המשפט פסק. כמה נציגים מועד ההורים טרחו לנסות ולעשות צרות ליעל גרמן בזמנים שונים - אבל זה לא תפס - כיוון שיעל גרמן עשתה למען החינוך יותר ממה שחלמו עליו אנשי ועד ההורים. אבל כמה אנשים שם חושבים לקחת קצת קרדיט וללכלך קצת על ראש העיר. תושבי הרצליה יודעים טוב מזה. הם יודעים שיעל גרמןרואה את טובת הציבור כולו לנגד עיניה.

לסיכום

לא משלמים לך וחבל, אתה עושה עבודת יחצנו"ת נאמנה (בדקת כמה מה 1.8 מיליון של הציבור הולך לרב היחצ"ן יריב?, תבדוק ותחזור אלינו, אנו מאד מעוניינים לדעת) מהפך החינוך היה מהפך ששורתו התחתונה היא חיובית - מי שהגה יזם והביא למימושו היה ועד ההורים ומי שאימץ אותו ומי שהזרים את הכספים בפועל היתה גרמן. בית המשפט באמת לא החליט שצריך דמוקרטיה, וחבל - כי הרי השלטון כאן הוא אנטי דמוקרטי, מה שמחזיר אותי לעניין מכתבי האיום לעיתונות. האם בדקת כבר את הנושא, ומהן תוצאות בדיקתך?

אז אני מבין

שאתה תומך ביעל גרמן לראשות העיר. אם מישהו רוצה לרוץ למועצת העיר כדי לקדם את עצמו - שיהיה לו בהצלחה. הורים שילדיהם נמצאים במערכת החינוך בהרצליה יצטרכו לעשות את השיקול: האם לבחור לצד יעל גרמן ברשימה של הורים כביכול שבפועל תשרת אינטרסים של אדם אחד או שניים?

ולמי שבאמת מודאג מקרינה ולא מבחירות

התקן של משרד הבריאות מתיר קרינה של 420 מיליהרץ, ומה שנמדד ע"י ממ"ק שורק באזור האנטנות זה 2.4 מיליהרץ, כלומר: הקרינה מהאנטנות המדוברות היא בעוצמה של פחות מאחוז אחד ממה שמותר בתקן.

חברות הסלולר חזקות ממשרד הבריאות

ואני בטוח שאין לך ילדים בשז"ר או בברנר - אז ודאי היינו שומעים זנירות אחרות.

eopeace

New member
עובדות

הנתונים האלו נמדדו על ידי ממ"ק שורק שהם לא לטובת החברות הסלולריות או כל אחד אחר כאן - מה שעושה אותם נתונים אובייקטיביים. ולמרות הנתונים שמראים שהקרינה שם כביכול אינה מסוכנת, יעל גרמן היא זו שפועלת, כפי שכתבתי, על מנת להזיז את האנטנות.

חולמת, פועלת, מיחצנת

תוצאות חביבי, תוצאות. ובוא לא נדבר על גופי המדידה הרשמיים של מדינת ישראל. באחת המדידות שהייתי שותף לה בעקיפין, היה מודגש כי הבדיקה נערכה בתאריך אקראי, והוא היה כל כך אקראי עד כי כל העיר ידעה על המועד והמקום שבועות רבים לפני הבדיקה, ואנשי סלקום צולמו מטפלים באנטנות יום לפני הבדיקה. האינפורמציה הנ"ל הובאה לידיעת הגורמים בעירייה - ואת התוצאות העצובות - כולנו רואים. ובתוך כל המהומה הזו שיתפה גרמן פעולה עם חברת סלקום, כיכבה - בניגוד לחוק בשלטי חוצות (אשר נעלמן מנוף העיר בפשרה, לאחר שהוגשה עתירה לבית המשפט). בקיצור הכל חלומות ויחצנו"ת.

eopeace

New member
תוצאות

והתוצאות הן, שוב, שהאנטנות יורדות רק בזכות יעל גרמן.

רק בזכות בעל המבנה, מר רובין

אשר ועד ההורים שכנע אותו להמנע מהמשך השכרת הגג, ובזכות העובדה שגרמן לא יכלה להרשות לעצמה את השבתת מערכת החינוך בשנת בחירות. וחוץ מזה כל עוד הן עוד לא למטה, הן למעלה, על הראש של שתמונה של ראש העירייה. ממש כמו הנשר במרינה - לכבוד לנדאו.

mbr10

New member
אמת

גם אתה בוטרוס! שאל את חבריך מתי הם נפגשו עם בעל הביניין ומתי קיבלו הבטחות ממנו, על זה נאמר טול קורה מבין עינייך כי סמאו הן. רק אחד הביא את המכתב וכן את התיקונים שביקשו זו י ע ל ג ר מ ן

בנזין 95

New member
אתה כנראה תושב של עיר אחרת

אינך בקיא בפרטים. מספר שאלות קצרות: הכיצד כיבה יעל גרמן בשלטי הענק של סלקום בליבו של המאבק? האם בכך שהציבה שלטי פרסומת ענקיים של סלקום עם סמל העירייה ועם שמה היא עודדה את סלקום להסיר את האנטנות או עודדה את סלקום להשאיר את האנטנות, מה דעתך? ואיך זה שלקראת ב 1 בספטמבר יצא מכתב? ומה הבטיחו הורי בתי הספר שז"ר וברנר לקראת ה 1 בספטמבר? וכיצד שנים על גבי שנים לא זז כלום, והילדים המשיכו ללמוד לצילן של האנטנות המאיימות, ורק כאשר הגיע ה 1 בספטמבר שלפני הבחירות זז משהו? יחצנו"ת חביבי, יחצנו"ת.

eopeace

New member
הורדת האנטנות

אני שמעתי על הורדת האנטנות האלו הרבה לפני ה 1 בספטמבר ואני יודע שגם ההורים שמעו על זה לפני ה 1 בספטמבר - אבל חלקם ניסו להתעלם כדי לקבל קצת רווח פוליטי מאיומי השבתה. המשחקים האלו כבר לא עובדים על תושבי העיר.

התמקדות בטפל

אולי שכחתם, אבל יש יותר מחברה סלולרית אחת ויש יותר מאנטנה אחת. ההיתרים להקמת האנטנות (שלהזכירכם ניתנו בתקופה לנדאו ומאז לא הותר להקים אף אנטנה נוספת אחת!) ניתנו למספר חברות סלולריות. מאבקה של יעל גרמן היה בכל החברות אשר האנטנות שלהן ניצבו במקום בלתי סביר, בהתאם לתקנות וקריטריונים שנקבעו (ובעיקר בסמוך למוסדות חינוך ובמרחק 100 ממקום מגורים אם אינני טועה). סלקום היא רק אחת מהן וגם בה היא לחמה. אתם פשוט לא מסוגלים להבדיל. אתם רואים שחור לבן. יעל גרמן היא ראש העיר וחובתה לטפל במספר תחומים. בינהם המסחר, וכלכלת העיר. (אגב, למרות שבית משפט קבע שאין לעיריות סמכות לטפל בנושא האנטנות ובטח שלא חובה, יעל גרמן בחרה לקחת על עצמה בכל זאת את המאבק המיגע והקשה הזה). היא מתמודדת מול סלקום במאבק האנטנות אך אינה הופכת אותה לאויב. להיפך, בזכות הדרך הנעימה שבה היא פועלת מושג שיתוף הפעולה שמאפשר לה, למרות החלטת בית המשפט ולמרות ההפסד הכלכלי שאולי נגרם מכך לסלקום ולשאר החברות, לשכנע אותם בדרכי נועם לשתף פעולה, וכל זה למען תושבי הרצליה. וזה לא קשור לחברה סלולרית אחת ולא משנה מה תגידו על סלקום - המאבק והשכנוע הוא מול מספר חברות סלולריות, לא רק אחת. אין צורך לחזור ולהסביר שבדרכי כוח לא ניתן להוריד את האנטנות האלה מאחר שיהיה מדובר במעבר על החוק. יעל גרמן שומרת על החוק ועל המנהל התקין ולכן פועלת למציאת פתרונות חוקיים לבעיה. כך הורדה האנטנה שכבר ירדה ליד חטיבת זאב, כך הצליחה לגרום לכך שהאנטנות ברחוב הדר ומעל מד"א תרדנה באפריל 2004, וכך גם הטיפול בכל התחום, ובשאר האנטנות.

eopeace

New member
מה בדיוק ועד ההורים עשה

איך ועד ההורים שכנע אותו? חבל שאתה מקבל איזה נושא ורץ עליו לפי פקודת ועד ההורים בלי לבדוק - ועד ההורים בהרצליה בעל קבלות, אבל קבלות לועד ההורים, בייחוד כששיאו היה לפני קדנציה בתקופת לנדאו, לא יכולות להעלים את מי שעשתה באמת. יעל גרמן היא זו שמזיזה את האנטנות האלו. היא היחידה שמצליחה לעשות משהו בנושא למרות שבעלי אינטרסים מנסים להכשילה.

למעלה