יענקל´ה לוי - אורח הערב ברעננה.

יענקל´ה לוי - אורח הערב ברעננה.

מה רבה השמחה וההפתעה, לראות הערב את האורח יענקל´ה לוי ורעייתו הנכבדה, שהגיעו מקרית ביאליק לחוג הגדול והיפה שלי ברעננה. שלום עמר הכריז על אורח הכבוד והזמין את יענקל´ה למרכז המעגל. רקדנו במעגל "קיסמי שאול", "זמר נוגה", "דבקה להט", "דבקה לאדמה", וחזרנו על הריקוד "על שדה ויער", לפי הנחיותיו של יענקל´ה. בזוגות רקדנו "היושבת בגנים", "כשושנה בין החוחים", ו"הנך יפה רעייתי". את עצי הצפצפות לא רקדנו, ולכן יענקלה התקשה לזהות אותי בין הרוקדים שמרימים אותם לגובה (ושוכחים להוריד). עוד משהו פיקנטי. לפני כארבע שבועות התארח בחוג הזה אורן שמואל, וקיבל רשות משלום עמר ללמד את ריקודו החדש "הנה שנה עוברת". שבוע לאחר מכן שוב הגיע אורן שמואל וחזר שנית על הריקוד. שבוע שעבר וגם בערב הזה, השמיע עמר את הריקוד פעמיים. זה היה נראה די רע. פשוט, הריקוד לא נקלט, והרוקדים נראים מבולבלים, מחפשים האחד את הרגליים של השני, ובקיצור, כ"עדר ללא רועה". לידיעתך אורן שמואל. אם אתה בכל זאת רוצה שלאחר שיצרת 46 ריקודים, לפחות ריקוד אחד שלך "יחזיק מים", כדאי שתדרים שוב לרעננה לרענן את ריקודך. ביננו - אני יודעת שהשקעת בריקוד הזה מאמץ רב, ואפילו אבנר נעים סייע לך בפיניש של הריקוד, נכון ? אז קדימה, בשבוע הבא חזור לרעננה ורענן לנו. בסוף אולי המאמץ ישתלם לך !! מירי.

רישמי ביקור

אחרי שיחה טלפונית קצרה - החלטתי לבוא אל ידידי, שלום עומר. להרקדה , אשר נוכחתי בפתיחתה., לפני הרבה שנים. שם נשא ראש העיריה - נאום תקוה , שהאולם ישמש את הרוקדים ברעננה והסביבה. ואמנם התקוה הוגשמה בהצלחה רבה. המוני רוקדים, חתך גילי מבוגר , עם ידע משגע. עשיר ומגוון , חדש וישן. יותר חדש ופחות נוסטלגיה. כששלום הזמין אותי להדריך אחד מריקודי – על שדה ויער, חששתי מקילקול ההרקדה. לא תמיד רוקדי ההווה והמחר - אוהבים את ריקודי העבר. לכן, לימדתי את הריקוד במהירות . הופתעתי - איך הרוקדים סבלניים, עם קליטה מצוינת. אחד התימנים החמודים – צעק לעברי בהתחלה , רוצים גם "מים מים", עם רמז ברור כקורה, שאני אלטה זאכן. שמחתי , שגם הוא למד את הריקוד בשקיקה. וביצעו יפה מאוד. צפיתי בהנאה ברוקדים, ועל זה אדגיש את תיאורי. ראשית, את מכרנו דב אורבוך, אדם נחמד מאוד, עם בת זוגתו החיננית. רוקד מתקדם לעילא. אחר כך את המורה רחל , שלימדה את אחותי הצעירה בתיכון בבאר שבע. אחותי היום , בת 45 , חיה בקנדה., עם 4 ילדים, המורה נראתה צעירה מאוד לגילה . הפתיעה אותי עוד נערה – מבאר שבע, שרקדה אצל יוסי אבוהב. היא באמת נראתה "נערה" – ולפי המעט ששוחחתי איתה – חכמה מאוד. הרגשתי שאני בדרום. הארץ . מה בפרט, שחלק מהרוקדים , פגשתי לא מכבר ,בפסטיבל כרמיאל באילת. חיכיתי בכיליון עיניים לריקוד "עצי הצפצפות" – כדי לגלות את הזוג, שהבן הג´אבר – מרים את בת זוגו , הרזה והקלה , אל על באויר, - ושוכח להורידה. אבל לצערי – שלום עומר לא הכניס ריקוד זה לריפרטואר של הערב. אתם יודעים למה חיכיתי לזה? – רציתי לגלות מי זאת מירי שלנו , מהפורום . כנאמר בשיר השירים :- "מי זאת העולה מן המדבר מתרפקת על דודה" פיספוס רציני. אסיים בחויה הראשונית, שהיתה לי בכניסתי לאולם - קניתי נעליים. כמו כל התיירים בחו"ל. המטרה הראשונה אמנם טיול – אבל אין , טיול בלי שילשול ....מתנות וחפצים לסלים ולמזוודות . אתכם הסליחה אם הלאיתי אתכם.

תודה יענקל´ה !

תודה לך יענקלה שטרחת ובאת מקרית ביאליק לחוג ברעננה. החוג ברעננה ללא ספק חוג ברמה גבוהה, בעל חתך אוכלוסיה מבוגר יחסית הרוקד שנים רבות, ולכל ריקוד חדש או ישן, יש תמיד קבוצת מובילים היודעים להוביל את האחרים. לא סתם מירי רוקדת שם. נחמד היה לשנן את הריקוד שלך "על שדה ויער" ולרקוד את הריקודים האחרים והיפים שלך כפי שמירי ציינה. בוא בבקשה לעתים קרובות יותר. בשבילי כל מפגש איתך זו חוויה. "תתחדש על הנעליים" דבל´ה.

"הנעליים של ברוך"

ליענקלה היקר. ראשית, "תתחדש" על הנעליים כפי שכבר נכתב, ואני מוסיפה ומאחלת "לך בדרכים טובות". זו ברכה מקובלת היום על מי שרוכש נעליים חדשות. לך אאחל שתיצור בהשראת הנעליים החדשות ריקודים חדשים ויפים. יענקלה - אם תצליח לשחזר בדמיונך את הבחורה הרביעית מימין שנתנה ידיים כשרקדנו איתך את "התשמע קולי", אז תדע בוודאות מי זו מירי. אולי למישהו יש צילום וידאו ויכול לעזור ליענקל´ה ? עוד שאלות ליענקל´ה : א. מדוע אתה כותב שלום עומר ולא שלום עמר כפי שנכון לכתוב ? ב. מדוע אתה כותב דב אורבוך ולא דב אורבך כפי שצריך ? מדוע אתה מוסיף "ו", אולי בגלל שאתה מל"ו צדיקים ? ועוד משהו בקשר למוכרת הנעליים שישבה בכניסה לאולם ההרקדה : שמה של הגברת ניצה רז. שאלה ליענקלה : האם אתה מכיר אותה ? תחשוב רגע ! שאלה לירון שלנו : מדוע ניצה כועסת עליך זה כבר כמה שנים. ירון - אם תרצה לדעת (אל תתבייש) שאל אותי כאן למה. זה משהו פיקנטי שיכול לעניין את כלל חברי הפורום. מירי.

מירי - הרביעית מימין ? אוי ואבוי !

אני משחזר עכשו, אם זו אותה בחורה רביעית שנתנה ידיים ב"זמר נוגה" - (התשמע קולי - ריקוד זוגות שלי - למנגינה של יוסף מוסטקי) אני המום !!! הרי אף מנוף לא יכול להרים אותה בעצי הצפצפות. בודאי טעיתי. או לא ספרתי נכון. (זה רק בשביל הבדיחה...................) ועכשו לעיניננו. אור -בו - בדב ולא באף אחת (בך) אחרת. ואפילו לא במלחין - בך . אלא בו בדוב שלנו. (שוב הוספתי ו´ - כתיב מלא.) לשלום הוספתי ו´ - מעשה כשל, אולי משום שהוא הוביל את ההרקדה, ביד רמה. האסוציאציה היתה - "שיך עומאר" - מנהיג היסטורי. ניצה רז בוגרת אולפן תל אביב , לפני כ - 10 שנים היתה בהשתלמויות מדריכים אצל יואב, שם כנראה גם את השתתפת. מרקידה היום חוגים סגורים (אגד, בנקים), חיברה את הריקוד דינרוס, אשר צולם בוידיאו של יהודה עמנואל ולא בוידיאו של ירון. ירון , בחר לצילום את ריקודו של ספי - כנראה. הנעליים , שקניתי אצלה נהדרות. נעלתי אותם היום , כדי להרגיל את הרגל , והברכה שלך - "לך בדרכים טובות" - הובילה את רגלי ישר לתוך הבוץ שבגינה. עמלתי הרבה זמן לנקותן, מהדרכים הטובות. אני מצפה לרקוד אתך עצי הצפצפות ולהרימך אל על, (אפילו לופטהנזה) - לא אורידך עד שכולם יכירוך. בידידות, אל תקחי את דברי ברצינות יענקלה

יענקל´ה - יש לך הומור נפלא

יענקל´ה היקר. אני ביקשתי ממך לספור את הבחורה הרביעית מימין, אתה כנראה נזכר רק בשלישית. אמנם נכון, היא הייתה ענקית וגדולה וכנראה הסתירה אותי. עוד קצת מאמץ חשיבתי ואולי שימוש בהיפנוזה ותגיע אלי. לגבי תוספת ה"ו" שלך לחברים עמר ואורבך - ההסבר היה משכנע. במיוחד הקטע עם האסוציאציה ל"שיך עומאר" המנהיג ההסטורי. לגבי ניצה רז - אכן היא בוגרת אולפן מדריכים אצל יואב אשריאל, ואכן חיברה את הריקוד "דיינרוס". - עד כאן הכל נכון. לגבי השאלה למה היא כועסת על ירון, מצטערת, תשובתך לא נכונה. אני מחכה שירון יואיל להתעורר והוא ישאל אותי, למה. כפי שאמרתי, התשובה מרתקת, ותשפוך אור על ארוע מעניין משנת 1997. בוא ונחכה שירון ישאל למה, כי זה נוגע לו. ובאשר לנעליים - יענקל´ה, אתה קנית נעליים יקרות כדי שתרקוד איתם וגם תיצור איתם ריקודים חדשים, ולא בשביל לעשות ערוגות בגינה. אולי עם הנעליים הקודמות שלך יצרת את "אל הגן" ו"דבקה לאדמה", ועם הנעליים החדשות אתה תיצור את "אל הגינה" ו"דבקה בוץ". אשמח לרקוד איתך בעתיד "עצי הצפצפות", ובתנאי שתרים אותי לגובה שמרים אותי הבן זוג הג´אבר שלי. נראה לי שיהייה קשה לך לעמוד בקריטוריון הזה. קח את דברי בקלילות. שבת שלום לך ולרעייתך המקסימה. מירי. נ. ב. : תנסה לפתור את החידה השבועית (רמז - אתה הפעם שותף לחידה). מירי.

דרך אגב. לפני כשנתיים גרתי ברחוב

שחציו נקרא אורבוך וחציו השני אורבך. אני יודע שאורבוך היה פעם רב מפורסם בעיר שלי אבל אורבך יכול להיות שזאת טעות כתיב של השלט .

ירון ער כל הזמן

(אשר להערתך בהמשך), פשוט עברו 30 יום והייתי בשמיר. אשר לשאלתך, רציתי לכתוב על כך שהריקוד שלה לא מופיע אצלי בקלטות הוידיאו אך ראיתי שכבר פסלת אפשרות זו ואין לי מושג על כל דבר אחר. אשר לצילומי הוידאו כבר כתבתי שיש כמה וכמה שכועסים עלי בהקשר של הרגשות קיפוח ולא נותר לי אלא להצטער על כך שהם כועסים. הריקוד דינרוס שמופיע בקלטות של "רוקדים" הינו של ישראל שבתאי ולא של ספי כפי שמישהו כתב. וביקשת שאשאל אז אני שואל: "מדוע ניצה רז כועסת עלי?" נראה לי שעדיף שניצה עצמה תכתוב את הסיבה במקום שזה יגיע מ"יד שניה".

למירי לוי שלום,

אני רוקד בצפון הארץ ומדפדף לעיתים בפורום זה. ברצוני לאמר לך שאתמול נפגעתי מאוד באופן אישי ממה שכתבת כאן בפורום על אחד היוצרים הטובים והמוכשרים שיש לנו בארץ: אורן שמואל ואני בטוח שפגעת בעוד כמה רוקדים שלא דיברו ושלא הגיבו שרוקדים עם אורן ואוהבים אותו מאוד ובמיוחד את ריקודיו. אני דאגתי להביא לידיעתו של אורן את מה שכתבת עליו כאן אתמול וברצוני להגיב בשמו מאחר וההכפשות וחוסר ההגינות שאת יורה לכיוון שלו "אינן שוות לתגובה" (אני מצוטט). הריקוד "הנה שנה עוברת" עובדתית מצליח מאוד ונרקד כמעט בכל ההרקדות בארץ ובמיוחד בצפון ובי"ם והוא רק בן חודש וחצי. שנית, הריקודים של אורן עובדתית מצליחים מאוד בחו"ל והרבה מהם. בשם אורן אני רוצה לאמר לך שאם יש לך ביקורת אז יכולת לגשת אליו בחוג ברעננה (אורן היה שם פעמיים) ולדבר איתו בצורה אישית ויפה ואני בטוח שאורן היה עונה לך באותה הצורה ואפילו יותר עדינה אך כנראה שמה שיש לך נגדו זה משהו אישי וזה מאוד שקוף !!! כנראה שזה נובע מהמון רגשי נחיתות ומפחד לחשוף את המסיכה שעל פנייך !!! אורן שמואל אומר ש "אין לך שום זכות לבקר יוצר או לחוות דיעה על ריקוד מאחר ולא יצרת ריקוד מעולם" וזהו התנאי !!! (אני מצוטט). רק שתדעי ששלום עמר התקשר וביקש מאורן להגיע ללמד ואורן שמח לכבד את שלום ולהגיע מנהריה(את יכולה לברר זאת בשמחה), אורן מעולם לא ביקש שום רשות והוא לא צריך שום רשות, הוא יודע מה הוא יוצר ומה ריקודיו שוים. אשמח מאוד אם תקחי זאת לתשומת לבך ותדעי גם לכבד ולא רק להשמיץ !!! ארז אופיר (רוקד מהצפון).

לארז אופיר.

לא כל ביקורת הינה השמצה. אנא נגיע אם כל הפורום יהיה רצוף דברי שבח וקילוסין? עדיף להתייחס לגופו של עניין, גם אם מילה פה או מילה שם נראית לך חריפה מדי. יפה שסוף סוף הצטרפת בכתיבה פעילה וגם כתבת בפירוט. חוץ מזה כידוע רוב רובם של מבקרי הקולנוע לא עשו סרט מעולם וכך זה בכל דבר. טוב שיש מי שעושה וטוב שיש מי שמבקר את עשייתו, לטוב ולרע.

לארז היי, אתה צודק !!

היי ארז, מה העניינים?? לאחר שסיפרת לי על "גברת מירי לוי" ועל מה שהיא כתבה החלטתי להיכנס ולראות בעצמי. אתה באמת צודק ומייד גם דיברתי עם אורן והבנתי ממנו שזו לא הפעם הראשונה שהיא מכפישה בצורה כזו. אתה באמת צודק ונחמד מאוד מצידך ששמת לב לזה ושהגנת על אורן. אני צריכה לארגן את קבוצת הרוקדים של אורן + אני + אתה כדי שנעשה נסיעה מיוחדת לרעננה ושם נרקוד את הריקוד שלו "הנה שנה עוברת" יחד איתו באמצע ועוד כמה ריקודים שלא רוקדים שם בחוג אנחנו נבקש משלום להראות כדי שכולם וכמובן היא יראו. לפי מה שאורן סיפר לי זהו חוג מאוד יפה ששווה נסיעה אז אני כבר מתחילה לארגן את כולם, חוץ מזה נחפש ונשאל שם מזו "הגברת מירי לוי" כדי שנוכל להזמין אותה למרכז המעגל שתרקוד איתנו ביחד את ריקודיו ולהגיד לה מה באמת כולנו חושבים על אורן ועל ריקודיו היפים שאנו מאוד נהנים לרקוד אותם. נדבר על זה כבר בחוג מחר, ביי לילך.

עמי כהן

New member
ללילך

היות ואני מאיזור הצפון הייתי מעוניין להצטרף לאוטובוס שאת מארגנת לנסיעה לחוג ברעננה, אשמח באם תעדכני בפרטים נוספים!!! גם אני כמוך מת לפגוש את מירי הכשרונית והמיוחדת, בעלת החידות המדופלמת.

עוז 2002

New member
לדעת לקבל ביקורת ../images/Emo67.gif

מסכים עם ירון! ולא אחזור על דבריו. אבל רוצה לקרוא לכולם, במיוחד למרקידים וליוצרים, להיות עיניניים כשמקבלים ביקורת, ולא למהר ולעמוד על הרגליים האחוריות (טוב, אל תשאלו אותי מהם..) ולהתקיף חזיתית ואישית את הכותב. ענו ענינית ותנו לקהל לשפוט. חלק מהביקורת לא תקבלו במקום אחר, ולדעתי, זהו נכס עבורכם.

עוז צודק.

צריך לדעת לקבל בקורת ובמיוחד שהבקורת נכתבה עם כוונה חיובית. הריקוד "הנה שנה עוברת" כנראה עדיין לא "נתפס" ברעננה, ואפילו שאורן ביקר פעמיים ולימד את הריקוד זה השבוע "לא עבד". גם בחוג שלי בתעש"א הריקוד "הנה שנה עוברת" לא נרקד. כנראה לא עדנה ולא החברים הממליצים על הריקודים, לא המליצו ללמד ריקוד זה. אורן יכול לחזור השבוע לרעננה ולנסות בפעם השלישית. אם הריקוד טוב הוא יתפס אם לא, חבל על הזמן. לא צריך להגיב בתקיפות ובכעס כלפי מירי שכתבה את דעתה. דבל´ה.

למירי ודבלה שלום. היום יצא לי לשוחח

עם שלום עמר בטלפון ובין היתר שאלתי אותו על הריקוד שאורן לימד בחוג שלו. התשובה של שלום היתה שהריקוד מאד יפה והרוקדים נהנו ממנו מאד ואם יש משהו שלא נהנה מהריקוד אז פשוט אי אפשר לרצות את כל הרוקדים.

הריקוד אולי יפה ואולי לא.

אך לפי איך שהריקוד נרקד השבוע זה נראה בילבול אחד גדול. כשאורן לימד את הריקוד ברעננה, הוא התקבל במחיאות כפיים מנומסות של הרוקדים כיאה לאורח הבא ללמד. זה כלל לא מוכיח שאכן הריקוד טוב. אני סבור שאורן צריך לבוא השבוע שוב לרעננה, כפי שמירי הציעה, ולרקוד במרכז המעגל את הריקוד. אם לא, אז חבל על הזמן של אורן ושל הרוקדים ברעננה.

מה ציפית ששלום עמר יגיד ?

האם חשבת שהוא יגיד "אה, באמת הריקוד לא יפה". אז היית שואל אותו : אם לא יפה, אז למה הזמנת את אורן ללמד ? עזרא, תתקשר שוב לעמר ושאל אותו : מדוע הוא לא טרח ללמוד בעצמו את הריקוד ? מדוע שהריקוד נרקד כל כך רע, מדוע לא ירד הוא בעצמו למעגל לעזור לרוקדים המתקשים ? כנראה לעמר יש סיבה אחרת, לא נעים לומר אותה, אך הזמנתו של אורן היא משיקול אחר שלא שייך דווקא לריקוד הזה !!! מירי.

לארז אופיר שלום

ראשית, יפה שנכנסת לפורום להגיב בשם החבר שלך אורן שמואל. זה יפה מצידך, ויבורך אורן שמואל שיש לו חברים טובים כמוך. ארז, אין לך מה להפגע. האמן לי אין לי אישית דבר וחצי דבר נגד אורן שמואל או נגד כל מרקיד או יוצר אחר. אם כפי שאתה כותב, שאתה מדפדף בפורום לעיתים, היית מוצא בקורת נוקבת ועניינית שלי, גם כלפי גדי ביטון או אבי פרץ, עם תשבחות והלל ליכולתם המקצועית ולדמיון היצירתי הבא לידי ביטוי ביצירות שלהם. אני כמו שירון השיב לך, לא צריכה ליצור ריקודים כדי להביע את חוות דעתי עליהם, כמו שאינך נדרש להיות שר בממשלה כדי להעביר בקורת על תפקודה. ולגבי הריקוד "הנה שנה עוברת" : בוא ונדייק בפרטים - ראשית הריקוד אינו בן חודש וחצי כפי שכתבת. הריקוד רץ בצפון הארץ זמן רב ואפילו עבר "השתלמות ארגון המדריכים" מספר 11 בתאריך 19/07/2002. נכון ? אז כבר לא דייקת. אני לא כתבתי שהריקוד לא טוב. אדרבא. אני ביקשתי מאורן שמואל שישוב לרעננה בשבוע הקרוב ויחזור וישנן את הריקוד היות והשבוע זה היה נראה רע מאד כפי שנרקד. איפה יש פה השמצה או הכפשה ? הוספתי גם כי לאורן שמואל יש 46 ריקודים, ואם הוא רוצה שהריקוד "יחזיק מים" עליו לשוב ולשנן את הריקוד. מה פה לא בסדר ? מה אתה כועס ? הרי אני לטובת הריקוד של אורן ? ואם הייתי כותבת שהריקוד נרקד יפה ובכף ברעננה, היית מרוצה ? אני לא. אני הייתי שקרנית, ואני משתדלת להיות צמודה לאמת. היות ואני רוקדת ותיקה ויכולה להעיד על עצמי שיש לי זכרון אדיר (סליחה על חוסר הצניעות) לשמות של ריקודים ויוצרים, אני אומרת לך באופן חד משמעי ומוחלט : אף ריקוד של אורן שמואל, אני חוזרת, אף ריקוד של אורן שמואל לא נרקד בחוג ברעננה בחמש שנים האחרונות. אשמח לראות אותך ברעננה שוב עם אורן שמואל, חוזר ומשנן את הריקוד לטובת הרוקדים הנאמנים ולטובת חברך אורן שמואל. אני אשתדל להיות במרכז המעגל כפי שעשיתי השבוע כדי לעזור לאחרים להעתיק נכון. בסדר ? תהייה חזק חבר. מירי.

לארז אופיר-איפה אורן......

אל תיקח את זה אישית- לא לכל מי שאומר את האמת יש מטרה לפגוע או שהוא סובל מרגשי נחיתות. הייתי רוצה לספר לך סיפור קטן שנקרא לו משל שממנו ודאי תבין את הנמשל: ציפור קטנה אחת נקלעה לאיזור מושלג,כשאפסו כוחותיה נפלה על השלג והחלה לקפוא.קריאותיה לעזרה לא ממש הועילו וסיכוייה להנצל הלכו ופחתו. לפתע,עברה במקום פרה ,נעמדה מעליה בפישוק רחב ועשתה את צרכיה הקטנים והגדולים ופנתה לדרכה.בשלב זה הציפור הקטנה התחילה להפשיר ולהרגיש הרבה יותר טוב ,ונתמלאה תקווה שעוד מעט היא תשוב לעוף. אבל,מה לעשות (סליחה על הביטוי)במצב החדש היא שקועה עמוק בחרא. לפתע,הגיע זאב הביט בציפור וחילץ אותה מהיציקה הטובענית -לפת אותה בציפורניו וטרף אותה. הנמשל:(ושוב סליחה על הביטויים)לא כל מי שמחרבן עליך מבקש רעתך-ולא כל מי שמחלץ אותך מהחרא מבקש טובתך. מוסר השכל שכדאי ללמוד ממנו. אגב,היכן אורן מרקיד עכשיו?לא מזמן ראיתי באינטרנט שאורן עומד לפתוח חוג בגליל מערבי באחד הקיבוצים .אולי אתה יודע מה קורה עם זה? שבוע טוב. מ.ע

למעלה