יענקל´ה לוי - אורח הערב ברעננה.

עוז 2002

New member
אוף! - הריח...

מ.ע. להודעה שלך יש ריח לא טוב...

2404311

New member
לעוז

תאמין לי אפילו אצל יאצפן אני לא צוחקת כפי שאני צוחקת כאן בפורום אני יושבת במשרד וכולם חושבים שהשתגעתי אני צוחקת פה בלי סוף כל פעם שאני נכנסת לפורום לי-מור

בעיה1

New member
לארז אופיר - דובר אורן שמואל

דבריה של מירי על יצירותיו של אורן שמואל, נאמרו בטעם, עם ציון עובדות. אם אצל שלום עמר, שהוא מדריך אוביקטיבי, שמלמד כל ריקוד - אם הוא טוב, לא רוקדים אף ריקוד מ - 46 ריקודיו של אורן שמואל - אומרת דרשני. לא כדאי לתקוף את הראי, כשהדמות הנשקפת מכוערת. האלימות של היוצרים נמאסה. הטיולים של יוצר בין הרקדות וחוגים למכור את יצירתו - מוכיחה , שאין ליצירתו כוח פנימי. כי אם היצירה טובה - המדריכים היו עטים עליה, והיוצר היה נהנה ממלאכתם של אחרים. לארז , אשר יוצק לתוך הפורום את הגיגיו של אורן שמואל - היוצר הנודע בעולם כולו - רק לא בישראל, יש בעיה. גם אם תפגינו בכנסת , או בחוג האיכותי של רעננה - תהיו מגוחכים. הרוקדים - הם המחליטים , בסופו של דבר, אם הריקוד מתאים להם. ליבי ליבי עם שלום עמר, אשר נאלץ להפוך את הרקדתו המקסימה, לשפן ניסיון - לריקוד גרוע. מותר גם לחוס על הרוקדים ולהגיד, ליוצרים אגרסיבים, ולצאן מרעיתם - ל א !!!

לבעיה1

אני מתבייש שיש לנו רוקדים כמוך שמתמלאים בקינאה ומתבטאים כמו שהתבטאת. "יוצרים אגרסיבים", "דמות נשקפת מכוערת", "אלימות של יוצרים" ??? על מה אתה מדבר ??? בעוד שאתה בכלל לא מכיר במי מדובר. אני חושב שלאור ההתבטאות שלך דווקא זה מאוד מתאים לך !!! לאורן יש המון ריקודים מקסימים שנרקדים בכל הארץ ובמיוחד בצפון וזה שלא רוקדים אותם בחוג שלך זהו ההפסד שלך נטו ושל כל אותם רוקדים שלא זכו אפילו ללמוד אותם !!! דרך אגב אני לא דובר של אף אחד פשוט אחד שרוקד עם אורן ויודע מה הריקודים שלו שווים, אני רוקד בעשרות חוגים בצפון ותאמין לי שאין לך מושג לכמות האהבה שיש לרוקדים לבן אדם המוכשר הזה ובמיוחד לריקודיו. אפשר להיות יותר נחמדים לבן אדם שעושה דברים יפים והכל היה נראה עוד יותר יפה אם היינו מכבדים האחד את השני. ארז.

לארז אופיר.אני חושב שבמדינה שלנו

יש בעיה גדולה. מדריכים מסויימים מחברים ריקודים ומלעיטים את הרוקדים התמימים כאילו אלה ריקודי עם. לא יתכן שמדריך יחבר ריקוד ויתחנן ממדריכים חביבים ותרבותיים שהוא מעוניין ללמד ריקוד חדש ומקסים בחוג שלו. כדי לא לקלקל יחסים המדריך של החוג אומר בסדר וזה מטעמי נימוס. לדעתי ריקודי עם צריכים לעבור ביקורת של אנשים מקצועיים בתחום ריקודי העם ואם יחליטו שהריקוד ראוי להכנס להשתלמות הארגון של המדריכים והיוצרים שגם על הכמות של הריקודים בכל השתלמות ומשך הזמן בין השתלמות להשתלמות שאחריה אני חולק. לא יותר מ-12 ריקודים בכל השתלמות ורק פעם אחת בשנה.לדעתי פשוט עובדים בעיניים על הרוקדים התמימים שלא תמיד יודעים מה באמת ריקוד יפה ונכון מבחינה מקצועית. זה מאד דומה לכל מיני מרפאים מחלות שטוענים שהם מיכולים לרפא מחלה ובינתיים הם חולבים את החולה מבחינה כספית 7ולא מרפאים בכלל את החולה כמו הילרים למיניהם שעושים לעצמם פרסומת כאילו הצילו ממות חולים שהיו סופניים.

בעיה1

New member
ארז קשה לך להבין דבר יסודי.

אם הריקוד טוב - הוא מבקיע את כל החומות. איש לא יכול לעצור את תפוצתו. יש כללי יסוד בהפצת ריקודים. אתה מסונוור מאורן שמואל ,המדריך שלך (מענין איפה ?) ויצירותיו הם גולת הכותרת של חייך. אבל יש עוד נימוקים, שבגללם , אחרים לא חושבים כמוך. ועכשו נגלה קלפים, כד שלא תחשוב שאנחנו תמימים. נודע לי, אחרי בדיקה יסודית, שאורן לא הצליח, מאז שגמר אולפן מדריכים - להחזיק חוג או הרקדה. היה לו חוג והרקדה , בקיבוץ שמרת - התפרק. היה לו חוג והרקדה בצור שלום, שבקרית ביאליק - התפרק לרסיסים. אני לא רוצה להמשיך ולספר את גילגוליו, כדי לשמור על כבודו. יוצר מצליח -כמוהו. אם היה לו חוג אחד, שבו היה מוכיח את עצמו, כמדריך טוב,ושיצירותיו נרקדים, בהתלהבות , לפחות - בחוג הזה , הייתי משתכנע בצדקתך. אבל להיכשל לאורך כל הדרך, ולטעון שאנחנו מתנכלים לו ? אם הוא מטייל חופשי - בכל החוגים. ומלמד את יצירותיו, למה הם לא נקלטים, למה לא רוקדים אותם ? שאל מדריכים בצפון - מה דעתם. ואחר כך , תבוא אלינו בטענות.

בעיה1

New member
לארז - רשימה לעזרה

אני מעביר לך את רשימת היצירות של אורן שמואל נא סמן איזה אתה מכיר, והיכן רוקדים אותם בצפון, המקום אשר לפי דבריך - הם נפוצים מאוד. אמא אדמה ילד השדה תפילת אדם אהבתך כל הכוכבים תענוגות אורנים בלי מילים מדבר נתן לו אלוהים אותך (אותו שם לממן) נגינת העמל אמן למילים בארץ אהבתי נשבע בארץ הזאת בגללי את שלי סהרה ברכנו בואי פרחתיני עברה הנה שנה ג´אנה חני לי של זהב ירושלים דיינו רגעי נחת למענך (אותו שם למושיקו) דמעות שיר ותפילה חליל המדבר נהריה הורה שיר לעכו אגדה לילית חדוז´ה של שפשף שיח דילהו ג´אן יום אלאחד שמחת יומי את יודע כמה

בעיה1

New member
תקון - רשימה -אורן שמואל

אמא אדמה ילד השדה תפילת אדם אהבתך כל הכוכבים תענוגות אורנים בלי מילים מדבר נתן לו אלוהים אותך (אותו שם לממן) נגינת העמל אמן למילים בארץ אהבתי נשבע בארץ הזאת בגללי את שלי סהרה ברכנו בואי פרחתיני עברה הנה שנה ג´אנה חני לי של זהב ירושלים דיינו רגעי נחת למענך (אותו שם למושיקו) דמעות שיר ותפילה חליל המדבר נהריה הורה שיר לעכו אגדה לילית חדוז´ה של שפשף שיח דילהו ג´אן יום אלאחד שמחת יומי את יודע כמה

כמה תיקונים

כל הכבוד על השיעורי בית, רק היה עדיף לו היית כותב את השמות נכון ומדוייק, שנית אני אישית מצוייה בחוגים ורוקדת חלק מן הרשימה המכובדת הזו, כמובן שלא את כולם אך תיקח כל יוצר ותראה כמה מתוך כל הריקודים שיצר נרקדים תכלס בשטח. בסה"כ רואים שאורן יצר כמות יפה של ריקודים על פני 12 שנים משנת 1988 וזה גם הישג יפה. לידיעתכם: הריקוד "תפילת אדם" זכה במקום הראשון !! בתחרות המחול העממי לשנת 2000 ריקודי מעגל למתחילים,הריקודים "דיינו","שיר לעכו", "נגינת העמל", "חירות" השתתפו בתחרויות של המחול העממי בפסטיבלי כרמיאל השונים והגיעו למקומות יפים וחלק גדול מן הריקודים שלא נרקדים בארץ אוהבים מאוד לרקוד אותם בחו"ל (במקרה ביקרתי במיאמי אצל ניסים בן עמי בקיץ האחרון ואני יודעת שזוהי עובדה מוחלטת !!) לסיום: אותך (זה לא אותו שם של ממן מאחר וזה בשם זכר - שיר של אילנה אביטל ) למענך (שיר מקסים בביצוע ישי לוי) ואם תשאלו מאיפה אני יודעת את כל זה אגלה לכם שאת הצעד הראשון שלי בריקודי עם למדתי מאורן בכבודו ובעצמו בשלומי שבצפון, שם היה לאורן חוג למבוגרים בן כמעט 8 שנים עד שהלך ללמוד ולכן כל דבר מעניין אותי לגביו ואני גאה מאוד על כך !!! שיהיה לכם רק טוב ומאחלת לכולנו שנפרגן קצת אחד לשני אז הכל יראה אחרת.

בעיה1

New member
לילך שטיינברג - מעריך מאוד

את נאמנותך למדריכך הראשון - אורן שמואל. אני גם שמח לעשות לו פרסומת. וכמה טובות שיכתבו עליו - נהיה מאוזנים בדיונים שלנו בפורום. טענתך, שהריקודים - תפילת אדם, דיינו , שיר לעכו, נגינת העמל , חירות, זכו להכרה , או לפרסים - אינה מוכיחה , שהריקוד הפך לריקוד עם. סטטיסטית - כל הריקודים שזכו למקום הראשון, בתחרות המחול בכרמיאל, משתרכים הרבה מאחורי , ריקודים אחרים. שהפכו להיות עממיים באמת. אני לא מתכונן להעליב או לפגוע באורן שמואל - סוף סוף , מטרתו בין היתר, גם לשמח אותנו בהרקדות. הפריעה לי התגובה המאיימת של ארז אופיר ומרעיו, אשר כמעט ,איימו על מירי, שהביעה דעתה, בנימוס ובהומור , על ריקודו של אורן - "הנה שנה עוברת", שנלמד בהרקדה , ברעננה. חבר בפורום , כבר כתב - שצריך לדעת , לקבל ביקורת בלי התקפות אגרסיביות על המבקר. מי שחושב אחרת , שיביע דעתו, כמו שאת עשית, ולדעתי יפה מאוד. וזהו. הקריטריון היחיד להצלחת ריקוד, לא אם המדריך מכניס אותו לריפרטואר - אחרי שבודדים מבקשים ומתחננים אליו ,אלא אם הוא מורקד , באופן שיגרתי ושוטף. והאנשים קופצים למעגל, כדי לא להפסיד , חס וחלילה , קטע מן הריקוד. ריקוד , שבודדים רוקדים באולם, ומפגינים או משויצים - אינו ריקוד עם. אני קורא להם ריקודי פיצוי לריגשי נחיתות, של רוקדים חלשים, שכושלים בהשתלבות , בהרקדה הרגילה. קוראים לזה : שופוני יא נאס. ואשר לך אישית - אם את מנהלת בנק , שהתחילה את צעדיה הראשונים אצל אורן שמואל - והיום את כנראה, כבר מתקדמת - כל הברכות. ועוד יותר, אם את ממשפחת שטיינברג הידועה, מנהריה, בעלת "מודעות שטיינברג" - העיתון המקומי של נהריה . הרי את חלק מהמייסדים של העיר , כל הכבוד לך ולמשפחתך.

שפתך חורגת מהטעם הטוב

או יותר נכון מהשפה בה אנו רוצים לראות בפורום. נראה לי שאת המסר היית מעביר טוב יותר לו היית משתמש/ת במילים רכות יותר.

שי רותם

New member
לבעיה 1

לפי מה שנראה לי וכמי שרוקדת המון בשטח ובצפון ארז צודק וזה לא יפה מצידך להתנהג בצורה כזו ולגמור עיניינים אישיים כאן בפורום (כך לפחות זה נראה). לגבי המדריכים שאתה אמרת בהחלט תדע שהם שמים ריקודים של אורן תמיד כשאני מבקשת וחבל שזה מגיע מצידך לרמה כזו. גם אם מדריך ניסה זה לא אומר דיינו, הוא עוד צעיר וכל העולם לפניו ולא צריך לשלול אדם בצורה כזו !! לפי מיטב ידיעתי נכון שהיו לאורן חוגים בשמרת ובצור שלום והם החזיקו לפחות שנתיים כל אחד, אז מה רע בזה?? לפחות הוא עבד וניסה ואין בזה שום פסול בזה שהוא מסתובב ומלמד את ריקודיו.אני מכבדת אותו על זה וגם חושבת שהוא דווקא די מצליח ויש לו ריקודים יפים. אז אני מבקשת - תפסיקו עם כל ההשמצות האלו, זה לא לעניין, מספיק ודי, רותם שי, רוקדת מעין המפרץ שבצפון.

סליחה, תרשו לי

לאמר לכולכם כל הכבוד על הפירסום ועל השירות שאתם עושים ליוצר אורן שמואל, הוא בטח יהנה מכל הפירות. רק לידיעתכם גם פירסום שלילי הוא פירסום וחשיפה היא תמיד טובה, אז אורן שיהיה לך בהצלחה ושלא יעבדו עליכם !!!

טיפש - הוא לא

איני יודעת מי הוא אורן שמואל, למרות שאני רוקדת באיזור הצפון ( לא בעשרות חוגים, כדברי אחד מחברי הפורום, דבר המצביע על היפראקטיביות), דבר אחד הוא הצליח להשיג: עכשיו אני יודעת שיש מישהו ששמו אורן שמואל. מישהו כבר אמר פעם שלא חשוב לו מה יכתבו עליו, העיקר שיאייתו את שמו נכון. בזה הוכיח אורן שמואל שאפשר להגיד עליו כל דבר. מה שבטוח - טיפש הוא לא. מדריך ריקודי עם נבחן בתוצאה. פתיחת חוג לריקודי עם היא דבר קל ביותר. החכמה היא לקיימו לאורך זמן, לגבש קבוצת רוקדים נאמנה ולהיות אבן שואבת לרוקדים נוספים. שמו של אורן שמואל נפקד, בשלב זה, מרשימת המרקידים שעונים על קריטריון זה. יחד עם זאת אני מציעה לאורן שמואל, שהוצג על ידי הגרופיס שלו כמוכשר ביותר, להמשיך ולנסות לפתוח חוגים נוספים. אל תתיאש!! יש פחות מוצלחים ממך שעדיין שורדים כמרקידים. יום אחד זה עוד יצליח לך, ואז אנו הרוקדים נצביע ברגליים. רק תעשה לנו טובה. כתוב לנו לפורום היכן מתקיימות הרקדותיך! המון הצלחה!!! נ"ב הערה לחברי הפורום. אני מתפלאת על חוסר הסובלנות של חלק מאיתנו שאינו יודע שיוצר טוב של ריקודים אינו חייב להיות גם מדריך מוכשר בחוגים לריקודי עם.

gold869

New member
הרקדות

כדי לעזור לרוקדים הרוצים לרקוד אצל אורן שמואל מצורף צילום דף ההרקדות מהאתר שלו. הקישור ברוקדים. ובאשר לכמות הרבה של הריקודים של אורן הנרקדים בהרקדות באיזור הצפון, לא ידוע לי על כך. בביקורים שערכתי בחוגים של אבי אמסלם או של אחיו מאיר לא זוכרת שרקדו הרבה ריקודים של אורן למרות שאורן היה שם. ושאלה לי ללילך שטיינברג: מי זו קבוצת הרוקדים של אורן? מתי מתארגן האוטובוס? מתי נוסעים?

למעלה