יפית, בני כמה הילדים שאת מטפלת בהם?

יוכי68

New member
יפית, בני כמה הילדים שאת מטפלת בהם?

על מנת שנשרשר מתכונים מתאימים.
 

אילנית12

New member
דייסת סולת,

לא רק לילדים. דייסת סולת מקור התמונה:אילנית החומרים: 3 כפות סולת רגיל 1 כוס חלב רבע כוס מים קרים קמצוץ מלח(אילנית: לא הוספתי) סוכר לפי הטעם. גיוון:קינמון מי וורדים,ווניל(אני אילנית הוספתי קינמון ומי וורדים בסוף ) ההכנה: מרתיחם כוס חלב ,מערבבים את הסולת עם מים קרים,וכאשר החלב רותח,בוחשים לתוכו את תערובת הסולת. מנמיכים להבה,ונותנים לדייסה לבעבע. בשלב זה להחליט על רמת הסמיכות,בישול ממושך יסמיך אותה עוד מתבלים ואוכלים. מקור אפי.בישול לילדים.
 

אילנית12

New member
לביבות ממעדן גמדים

לביבות גמדים החומרים: הכנה וצילום: אילנית12 אני אילנית השתמשתי בגביע גמדים בטעם בננה.יוצא 10 לביבות קטנות. החומרים: 1/2 גביע גבינה לבנה 5% 1 גביע יוגורט גמדים בטעם אגסים () 1 ביצה 1 כף סוכר 1/2 כוס קמח תופח אופן ההכנה: מערבבים ומטגנים לביבות בשמן מקור:אתר לול
 

אילנית12

New member
לביבות משמנת חמוצה

לביבות שמנת חמוצה – Rahmdalken/yent אלה לא סתם לביבות בסגנון המוכר אלא לביבות אווריריות, קלילות, כאלה שאי-אפשר לעמוד בפניהן. הסוד למרקם המדהים הוא בהקצפה של החלבונים לקצף אוורירי והקיפול העדין של שאר חומרי הגלם אל הקצף. טיגון קל בחמאה שזופה מנפק את אחת הלביבות הטובות שאכלתי. הולך נהדר עם מזגן אימתני או אוויר של ערב ירושלמי... הכנה וצילום:אילנית12 הערות אילנית: הוספתי לתערובת מעט קינמון טחון. אכלנו עם אבקת סוכר. מאוד טעים גם קר. לא להמיס את ה50 גרם חמאה בבת אחת,אלא לסירוגין יצא 25 יח' טעים. המרכיבים: 250 מ"ל שמנת חמוצה 150 גרם קמח(כוס וחצי כוס חד פעמי) 3 חלמונים 45 גרם (3 כפות) סוכר 1 חבילה סוכר וניל קורט מלח 3 חלבונים 50 גרם חמאה לטיגון רוטב שזיפים, ריבת תות או ריבת משמש להגשה אופן ההכנה: 1. מקציפים את החלמונים והסוכר לקרם בעל צבע של קש. 2. מוסיפים את הקמח בטריפה עדינה. 3. מקציפים את החלבונים יחד עם סוכר הווניל וקורט המלח ולקצף יציב ומעט נוקשה. 4. מוסיפים את השמנת החמוצה לתערובת החלמונים ומערבבים. 5. מקפלים את תערובת מסת החלמונים אל הקצף בזהירות עם איבוד של מינימום נפח, אך עם הומוגניות מושלמת. 6. ממיסים חמאה במחבת יוצקים עם כף לביבות נאות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. 7. מפדרים באבקת סוכר ולא חייבים לחכות לרוטב או הריבה... " • רון (שפאץ) כהן, הוא השף והבעלים של קייטרינג בסגנון אישי, ומעביר סדנאות בישול במסגרות שונות..
 

אילנית12

New member
חביתה מפסטה

מאת: אילנית12 נושא: חביתה מפסטה/חביבה על הצלחת תוכן: שם המתכון: חביתה מפסטה מאתר:חביבה על הצלחת המתכון נוסה בהצלחה על ידי חברותי מפורום חלבי.
החומרים הדרושים: 200 גרם פסטה מכל סוג מבושלת 1/2 כוס חלב או יוגורט 2-3 ביצים מלח,פלפל חופן פטרוזיליה קצוצה 1 כף גבינת קשקוול מגוררת או רוקפור שמן זית לטיגון אופן ההכנה: לטרוף ביצים עם החלב, להוסיף פסטה, גבינה מגוררת ותבלינים. לחמם שמן במחבת ולשפוך אליה את התערובת. לטגן עד שצד אחד מוכן ואז להפוך לצד שני ולהמשיך לטגן עד קרישה. להגיש חם עם סלט ירקות. : 1
 

אילנית12

New member
ביצים בתוך עגבניה

ביצים בתוך עגבניות מקור התמונה:אילנית12 החומרים למנה אחת. עגבניה מרוקנת ביצה חמאה מלח פלפל ההכנה: שמים מעט מלח בתוך העגבניה, המרוקנת ,והופכים על צלחת,לכמה דקות. מוסיפים חצי כפית חמאה,שוברים ביצה,מוסיפים מלח פלפל ומעט פטרוזליה. אופים בתבנית משומנת בחום בינוני גבוה,בערך 20 דקות או עד שהביצה מתקשה. בתיאבון, מתאים לארוחת בוקר/ערב . מקור המתכון:עיתון
 

אילנית12

New member
קציצות דגים של פעם.

קציצות דגים של בית הספר,משנות ה50 מקור התמונה:אילנית12 הקלדתי מעתון לאישה המקור של בתיה זלצברג טבחית ביה"ס משנות ה50 המתכון.... סוחטים היטב 1 ק"ג פילה בקלה מוקפא ומופשר . טוחנים במטחנת בשר יחד עם 2 בצלים קלופים,4-5 שיני שום קלופות וצרור פטרוזליה,או כוסברה. מעבירים לקערה ומוסיפים תוך כדי עירבוב: 4 ביצים,1 כוס קמח רגיל,מלח,פלפל שחור,כמון,בוחשים חצי כפית סודה לשתיה עם חצי כוס מים, יוצקים לעיסה ומערבבים היטב. צרים קציצות.מחממים את השמן במחבת ומשחימים את הקציצות משני הצדדים
 
מממ יאמי אילניתי כל פעם מפתיעה מחדש

שמרתי תודה על המתכונים. ערה נעים
 

יפית מן

New member
רק עכשיו חזרתי מההתנדבות שלי וראיתי הודעה

יוכי לילה טוב רק עכשיו חזרתי מבית החולים"אסף הרופא בו אני חברה מטעם"יעל"ומתנדבת כבר עשרות שנים בין-פעם בשבוע לפעמים בשבוע ורק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך.הילדים שאני מתפלת בהם הנה הגילים:תינוקת בת-5 חודשים1 והיתר כולם בני שנתים וחצי שהם אניני טעם וכשלא מוצא חן בעיניהם הם פשוט לא רוצים לאכול אני כל פעם צריכה לשנות להם יש לך מה להציע לי?אשמח מאוד ושוב תודה רבה יקירתי..כל טוב בטוב הנראה והנגלה
 
יפית כמה הצעות

לעניות דעתי ילדים בגיל הזה אוהבים אוכל פשוט אבל טעים. אני הייתי הולכת על קציצות שמכילות עוף טחון והודו טחון מבושלות ברסק עגבניות מתקתק. שניצלונים קטנים עם שומשום ולידם רטבים, עופות ברוטב דבש קטשופ וסויה, ספגטי בולונז, תמלאי בצק עלים בעוף קצוץ שבושל במרק לכמו בורקסים קטנים, בתוספות תנסי צימעס, ירקות מוקפצים, פלפל ממולא באורז עם בשר או בלי בשר, עכשיו בחורף את יכולה לגוון עם מרקים: מרק דלעת, מרק עגבניות עם אורז, מרק שעועית, מרק תירס טחון, מרק ירקות. בכל המרקים את יכולה לשים שבלולי פסטה, כדורי בשר, קניידעלך. קיצער אין גבול לרעיונות.
 

יפית מן

New member
גולדה-לה תודה רשמתי את הכל ואנסה

את צודקת ילדים אוהבים את האוכל הסטנדרטי שהם מכירים וחשדנים לגבי אוכל שאינו מוכר להם אבל בכל זאת גוון לא יזיק אנסה בהנאה את מה שהיצעת לי ונראה איך יגיבו רשמתי גם את הדיסות לגבי הפודינג של שוקולד גם אימי עשתה זאת שלחתי את הנכד שלי(שגר קומה מעלי לסופר והוא הביא לי קורנפלור והכנתי בדיוק כמו שכתבת ויצא בדיוק כמו שאכלתי בילדותי וכןהנכד טעם ומצא חן בעניו ,ונזכרתי בילדות ובחצר נשבה רח סתיו בריזה נהדרת וקראתי לשכנה וכיבדתי אותה ועשינו חינגה וכולם נהנו תודה על הרעיון זה היה ספונטני ומהנה,ישר כוח זה נהדר גם חם וגם קר חם ללילות חורף קרים ומרענן ביום חם כשהוא קר ..ישר כח
 

יוכי68

New member
פסטה דלעת וחומוס

ספגטי עם חומוס ודלעת/יוכי מטעם שטעמתי מזמן משכנה טוניסאית – ראיתי את המרכיבים והרכבתי מתכון – משהו משהו! מתחילים ברוטב: בסיר בינוני מחממים שמן (השתמשתי בשמן זית) מוסיפים בצל אחד קצוץ ומטגנים עד להזהבה מוסיפים כוס של חומוס מושרה – וממשיכים בטיגון מוסיפים ככוס וחצי קוביות דלעת ללא הקליפה כמובן – ממשיכים בטיגון מוסיפים פפריקה מתוקה, כמון, פלפל שחור, מלח, א. מרק עוף וממשיכים לטגן מעט מוסיפים כף רסק עגבניות וממשיכים בטיגון מוסיפים 2 כוסות מים – מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה – מבשלים כ 40 דקות עד שמתקבל רוטב סמיך ביותר (הדלעת מתרככת וכאילו נעלמת). מכינים במקביל ספגטי – עפ"י הוראות היצרן....מסננים ומוסיפים לרוטב – טעים מאוד מאוד!
 

יוכי68

New member
רעיונות נוספים לקטנטנים.....

פירה בצורות ובצבעים שונים בתוספת נקניקיות/קציצות ברוטב/קציצות טונה פיצות קטנות עם קטשופ.........לפנק מידי פעם ביצה בקן מעין טוסט צרפתי- לחם מטוגן עם ביצה וחלב ומפזרים מעליו סוכר ביצים בכל הצורות כולל לביבות ירק למיניהן פסטה עם קבבונים/נקניקיות/ירקות שקשוקה מאפונה וביצים אורז עם חלב מתקתק קוסקוס חלבי שניצל תירס בצורות (קנוי) בתוספת פירה וסלט קצוץ/ אפונה וגזר קוסקוס
 
למעלה