יפן

gao xing

New member
צריך ויזה ליפן

וחיפוש קטנטן בגוגל היה עונה על שאלתך בקלות. צירפתי לך 2 לינקים שימושיים בנוגע לויזה.

Yowiee717

New member
תודה רבה

מצער אותי שאני צריכה לעבור את הפרוצדורה הזאת של ויזה, אבל אין מה לעשות... :( אני תכוונת לשהות שם חצי שנה...

muga

New member
ככל הידוע לי

לביקור של עד 3 חודשים לא צריך להוציא ויזה. פרטים מלאים - כאן. ואם אתה לא בטוח, יש שם גם טלפון של השגרירות, ואפשר להתקשר ולשאול.

מאד ברור מהטבלה של האתר היפני

http://www.mofa.go.jp/j_info/visit/visa/02.html#a ישראל: עד 3 חודשים פטורה מויזה. מה שמוזר לחלק מהמדינות מאפשרים 3 חודשים ולאחרים 90 יום. מענין מה ההבדל?

Yowiee717

New member
כנסו!

תודה לכל העונים! אני חושבת (כמו בהתחלה) שישראלים פטורים מויזה במידה והם מעוניינים לבקר ביפן למשך תקופה של עד 3 חודשים/90 יום. כך הייתה גם דעתי לפניי כן כיוון ששמעתי שהרבה ישראלים שרוצים להיות שם יותר משלושה חודשים/90 יום, פשוט לקראת סוף התקופה המותרת (3 חודשים/90 יום) יוצאים מיפן ונוסעים למדינה קרובה, ואז חוזרים וזה נחשב כאילו מותר להם להיות עוד 3 חודשים/90 יום... מה אתם אומרים על הרעיון הזה?

Yowiee717

New member
זה ממש לא מהפכני!

ישראלים רבים עושים את זה - בעיקר בארה"ב עם הויזה שלהם! עד כמה שאני יודעת - זה לא חוקי!

Ryo

New member
זה חוקי

אבל ביפן יש מצב שלא יתנו לך להכנס שוב כיוון שהם יחשדו (כמו שאני חושד עכשיו) שאת/ה עובד/ת בצורה לא חוקית.

Yowiee717

New member
אהה... זה מה שאתה עושה להם?

אני חושבת שכשתרצה להיכנס הם יחשדו בך, לא?!

Ryo

New member
לא! אני עובד פה באופן חוקי לחלוטין

ויזת מהנדס זה נקרא.

זכרונית

New member
שאלה- אם אני נרשמת לבית ספר ללימוד

השפה היפנית אני מקבלת ויזת סטודנט שיכולה להוות ויזת עבודה?

takano

New member
הענין שווה בדיקה

למרות שאני 98% בטוח שלישראלים אין אישור עבודה בויזת סטודנט,כך לפחות הבנתי בפעם האחרונה שבדקתי את הנושא. כ"כ ממולץ שתביאי בחשבון שלהציא ויזת סטודנט זה עניין יקר ,אפילו יקר מאוד,(700,000 פלוס מינוס)

airdene

New member
ויזה עדיפה תהיה Culture visa

לאחר שאלפי סינים ניצלו לרעה את ויזת לימודי השפה בשנים האחרונות, הודק מאוד הפיקוח על הלומדים וצומצם מס' בי"ס המורשים להגיש בקשה לויזה כזו. לדעתי, אם את מתכוונת לעבוד מצאי תחום לימודים בו דרישות ביה"ס נמוכות, ושכר הלימוד נמוך עוד יותר. ג'ודו למשל או סידור פרחים (איקאבנה), או משהו דומה. האישור הרשמי הוא לעבוד כ20 שעות בחודש (אע"פ שיכול להיות אני טועה וזה 20 ' בשבוע... אנ'לא בטוח.), אך עדיין לא שמעתי על כאלו שגורשו מיפן על חריגה ממכסת שעות העבודה המותרת להם...

Tonjin

New member
עד כמה המידע שלך מעודכן..?

לדעתי לא רשאים כיום לעבוד בכלל על ויזת-תרבות.. וגם אם כן אז צריך להוציא אישור מיוחד שאף אחד לא יתלהב להוציא לישראלים.. נוסף על כך הדרישות לויזה לא פשוטות, המכשלה הראשונה של זכרונית תהיה למצוא מורה או ביה"ס שיסכימו לקבלה ואז להוכיח לרשויות ניסיון קודם בתחום בו בחרה.. כל זה לפני שתוכל להמשיך בפרוצדורה הרגילה שגם היא לא מאד פשוטה..

airdene

New member
כנראה שלכל אדם נסיון שונה...

אחדים מחברי השוהים כעת ביפן נמצאים שם על קאלטצ'ר ויזה. לבתי הספר בהם הם לומדים (או הדוג'ו לצורך העניין) לא היתה בעיה מיוחדת לחתום על הבקשה ואף לספק ספונסר במקרים אחדים. חששות הישראלים שהם נידונים ליחס 'מיוחד' הוא אובססיבי לטעמי (ויש לי נסיון של שנים ארוכות של התקשרויות מסוג כזה או אחר עם האימיגריישן), ולדעתי האישית הוא נובע יותר מנסיונם של רבים מן הישראלים לבקש 'הנחות' ויחס מיוחד... אם יש משהו השנוא על בירוקרטים בכל רחבי העולם (ושוב פעם עפ"י נסיוני בלבד) הרי הם אנשים המבקשים בדיוק יחס כזה... עו'ד הגירה ממוצע ביפן גובה כ 100,000 JPY עבור טיפול בתיק כזה. אם מביאים לו את הניירת מסודרת ואם מכוונים אותו לעבר בתי הספר אזי רוב הסיכויים שהלקוח לא יצטרך להפגש עם קציני האמיגריישן עד לקבלת הויזה והחתמתה בדרכון. *** אני חייב להוסיף שאיני לקחת אחריות משפטית על הדברים האמורים, כל אדם חייב לערוך את בדיקותיו באופן עצמאי ולבחור את המסלול העדיף עבורו אישית. נ.ב. נוסף - אני מבקש מכל הקוראים שלא לשלוח לי מסרים פרטיים עם בקשת מידע/עזרה וכיו"ב. איני יועץ ובד"כ איני שש ליצור קשר הדוק יותר מאשר על במת הפורום. שיהיה בהצלחה לכולם.

Tonjin

New member
מן הסתם באמת לכל אדם ניסיון שונה..

גם מחברי נמצאים ונמצאו על וויזת-תרבות ביפן. תאמין לי שאני לא אומר את מפראנויה ובטח שלא בשמחה, אבל פקידי האימיגרשיין לא מתביישים לומר לך בפרצוף "אתה ישראלי, אנחנו לא מאמינים לך - אתה רוצה את הוויזה בכדי למכור כאן תכשיטים", או "כן, יש דבר כזה Cultural Visa אבל את/ה לא יכול לקבל אותה כי אתה ישראלי/ת" (שים לב ששני המשפטים האלו מגיעים בד"כ בתחילת השיחה, עוד לפני שלב "הדרישה המיוחדת") נכון, אם תתעקש ואם אתה באמת עומד בתנאים והדרישות אתה תקבל את מה שיגיע לך, רק שכדאי להיות מוכנים לקבל יותר Run around מאזרח דני למשל.. עורך דין טוב וביה"ס גדול ומוכר ש"משופשף" בתהליך מן הסתם יקל על קבלת הויזה. יש לזכור גם שניירת מסודרת זה דבר נזיל והפקידים עלולים להגדיל ראש לכאן או לכאן... הדרישה הראשונית והעיקרית (במקרה של זכרונית) שכדאי להתכונן היא כפי שכבר הזכרתי הדרישה להוכחות לעיסוק או עניין רציני בתחום אותו היא מבקשת ללמוד..

takano

New member
אני לא בטוח שכל הויכוח רלוונטי

לזכרונית, לדעתי קבלת ויזת תרבות מכל סוג שהיא מותנת ביכולת לימוד בשפה היפנית, והוכחת העניין. זכרונית: במידה ואת אכן מוסגלת ללמוד לימודי תרבות ביפנית,אנא קבלי התנצלותי.

למעלה