יצאה לי הרוח מהמפרשים

מיכל ק-ש

New member
יצאה לי הרוח מהמפרשים

יש לי מצב רוח נאחס. והתמונות בעיתונים מהרצח של אתמול ויום השנה לרצח רבין והמוסיקה העצובה ברדיו לא מוסיפים. אתמול בבוקר הייתי אופטימית ושמחה (ההודעה של כוכי רק הוסיפה על זה) ובערב - היפוך של 180 מעלות. הייתי אצל הרופא ופשוט התרסקתי לו מול הפנים. כל הזמן אני משכנעת את עצמי שהכל בסדר ויהיה בסדר ורוב הזמן אפילו מצליחה להאמין בזה. אבל אתמול היו לי ערב ולילה כ"כ נאחסיים וכל האופטימיות עזבה אותי. כל החודש האחרון היה מוזר ולא אופייני לי: עברתי הזרעה ראשונה ושבוע אחריה קיבלתי מחזור (ביום ה-22), לא לפני שעברתי 3 ימים של כאבי בטן קשים. זאת למרות שבד"כ המחזור שלי סדיר ומגיע בסביבות היום ה- 28. אתמול היה היום ה-10 מתחילת המחזור ועדיין(!) היו לי דימומים קלים למרות שבד"כ המחזור שלי נמשך 4-5 ימים מקסימום. בבוקר עשיתי US ובדיקת דם. ב-US נצפו תוצאות שלא אופייניות ליום ה-10 אצלי: אין זקיק מוביל (אני לא לקחתי הורמונים ולכן אין ציפיה למספר זקיקים). יש 6 זקיקים קטנים ורירית בעובי 5 ס"מ. ובערב אצל הרופא הוא אמר לי את תוצאות בדיקת הדם: פרוגסטרון גבוה מהרצוי-4.7 ו-E2 נמוך מהרצוי (220). בקיצור, משהו התחרבש לחלוטין. פתאום, עכשיו. שנה ו-8 חודשים אחרי שהכל היה תקין. עכשיו, אחרי שכבר עברתי להזרעות וחשבתי שאנחנו מתקדמים, פתאום הגוף בוגד בי. ואז הרופא אמר לי שהוא עדיין לא מספיד את החודש ושיש סיכוי קטן שהכל יתאזן בהמשך, אבל במקביל הוא התחיל לדבר על החודש הבא. הוא רוצה שאני אתחיל להפגיז בהורמונים, אבל לא איקקלומין (שלא רק שלא הזיז לי, אלא גם יצר לי ציסטה ענקית), אלא זריקות ושאר מטעמים. וזה נפל עלי כמו רעם ביום בהיר. לא הייתי מוכנה לזה. המקסימום שהכנתי את עצמי אליו בחודשים הקרובים הוא צילום הרחם שאני דוחה והזרעות עם איקקלומין. והרופא היה כ"כ נחמד וניסה להרגיע ולנחם אותי ובעלי יושב מבואס ומרגיש חסר אונים ופתאום, פרץ הדמעות הגיע. לא יכולתי לשלוט בזה. לא יודעת מה קרה לי. אולי ההפתעה, אולי זו הדחקה שהתפרצה. לא יודעת. לקח לי כמה דקות להרגע ואחרי שנרגעתי לאן הלכנו? לברית! כן, כן. לחברים רחוקים שלנו נולד ילד (שני) לפני חודש ואתמול בערב היתה הברית. כל הדרך לא נרגעתי והדמעות זלגו מעצמן..., הגעתי עם עיניים מנופחות שניסיתי להסתיר איכשהו ועברתי את הברית הזו עם מצבור החיוכים המזויפים הכי מצוין שהצלחתי למצוא. והבכי המשיך אל תוך הלילה. בקושי ישנתי. שקעתי ברחמים עצמיים ובשאלות שבד"כ אני לא מתעסקת בהם וקלטתי בצורה החדה ביותר שכנראה זה הולך להיות סיפור יותר ארוך ממה שחשבתי. מתנצלת על האורך, רציתי להשתפך. מיכל.

באאבו

New member
מיכלוש... ../images/Emo7.gif

אין לי הרבה מה להגיד לך... מה?? אני אכתוב שאין דבר, שזה תקופות חראיות כאלה, ושזה נאחס שיעבור ,ושתראי שתהיי בהריון.... כלום לא יזיז לך עכשיו, כולנו מכירות את התקופות האלה.. אז אני לא אגיד לך לא לבכות.. תבכי, תוציאי הכל, שבי היום בבית, תרחמי על עצמך כמה שאת יכולה... וקבלי את המינימום שאני יכולה לתת לך.. חיבוק חם וגדול...
באבו

רונצי

New member
כל-כך איתך ../images/Emo23.gif

מיכלי, אני כל-כךךךךך מבינה אותך... אין לי הרבה כוחות לעודד, כי גם אני באותה הסירה, אבל חייבים לתמוך אחת בשניה ולהמשיך, פשוט להמשיך כי בין אם נרצה או לא, זה חזק מאיתנו, הרצון הזה לילד, הוא פשוט כל-כך חזק שאי אפשר להתנגד לו, אז נשנס מותניים, ננגב את הדמעות ונמשיך...עד שנצליח! ומיכלי, אולי כדי להקשיב לרופא, וללכת על כל הקופה? להפציץ, להזריק, להזריע ולהראות לגוף שלנו שהוא יכול, יחד עם הרצון שלנו הוא יכול
יהיה טוב, אמן רוני (שגם די מיואשת)

שירלי.ה.

New member
רונצי, ~חיבוק~ גם לך. ובבקשה בבקשה

תהיו אופטימיות! זה יגיע! בקרוב! שירלי.

מיכל ק-ש

New member
רונצי,

רק עכשיו ראיתי את ההודעה שכתבת כשעה לפני ההודעה שלי. מדהים כמה שהתיאורים והתחושות שלנו דומים. בכל נקודת זמן יש פה כמה בנות שחשות כך, אך התזמון והדימיון מפתיעים. אז תודה שאת מנסה לעודד אותי למרות שאת בעצמך זקוקה לעידוד ואני מקווה שעד סוף היום שתינו נהיה קצת יותר אופטימיות. מיכל

רונצי

New member
תזכורת...

מאחר ואנחנו מתואמות, אז בואי גם ניכנס להריון ביחד ומהר, טוב?

עמית@

New member
מיכל

תשמעי- נכון שלא הכנת את עצמך או מה שלא יהיה אבל הרבה זמן שאת גולשת כאן וכל כך הרבה עיוד לאחרות והבנות ותובנות, זה לא קל- הלוואי ולך היה הולך כ"כ מהר, בלי שום תרופות ובטח ללא זריקות. אוי מיכלי, איך שהכל מתהפך, ואת חייבת לקחת בחשבון את התהפוכות של ההריון הכימי שלך, את התנודות בהורמונים ואת השפעות כל הגסטון והפרוגסטרון שקיבלת. ואת (כמה מעצבן) הלחץ והרצון והכמיהה ואת תהפוכות הנפש מאופטימיות להתרסקויות קטנות לעת ערב. קודם כל- יכול להיות שהכל באמת יסתדר ותהרי ותעברי הריון נפלא. אבל גם יכול להיות וחייבים לקחת בחשבון שכל העסק הארור יתמשך לו מעט ולמרות ובניגוד לכל שכל ישר תאלצי לשנס מותניים ולעבוד על זה. ולהזריק ולהזריע. בקשר לעניין הזה של ה"בגידה" אולי לי זה היה יותר קל כי אף פעם לא חיבבתי במיוחד את הגוף שלי ולא התפלאתי שהוא שם לי רגל בדרך לדבר שרציתי יותר מכל, אבל בכל זאת הוא עושה את העבודה (עם קצת עידוד חיצוני) ובסוף בזכותו בלבד יהיה תינוק. זו אכזבה אבל הכרחית. בעיקר בדרך הביזארית שלנו להתרבות. חיבוק חזק מיכל- (אני מסרבת לאמץ לחיקי את אייקון החיבוק החדש) נשיקה (הצדעה.. סתם) עמית

מיכל ק-ש

New member
עמיתי,

תודה על מה שכתבת! ושאלה: את חושבת שההורמונים שקיבלתי לתמיכה בהריון הכימי עוד ממשיכים להשפיע? זה כבר נראה לי כ"כ רחוק...

עמית@

New member
לא ישירות, אבל לחוסר איזון לוקח זמן

להתעשת, כל שינוי קטן יכול לגרור שינויים אחריו.

עידית ד

New member
קחי חיבוק ../images/Emo24.gif

אין לי בעצם מה להגיד אבל רציתי לחבק אותך כנראה שאין מה לעשות יש לנו גם ימים כאלו עכשיו מצב רוח טוב אח"כ מצב רוח רע קצת בכי ושוב מצב רוח טוב נראה לי שאנחנו כאילו אוגרות מצב רוח רע בתחפושת של מצב רוח טוב עד שאנחנו מתמלאות בזה ואז זה חייב לצאת, אז אנחנו בוכות קצת ורע לנו כל כל אבל אחרי יום יומיים אנחנו שוב מקבלות מצב רוח טוב אלה הם חיינו אחותי אז קחי לך חיבוק חזק שוב
עידית

מרב.

New member
מיכלי, מתוקה שלי

וואוווווווווווווווו.... איזה מצבור של עצב, כאב ואכזבה. מאיפה מתחילים? מיכלי, קודם כל, הייתי מחבקת אותך חזק, ולוחשת לך שתעזבי רגע את כל החניתות והחרבות והשריונות, פשוט תעזבי. את נמצאת ביותר מדי חזיתות, נלחצת מיותר מדי דברים, חושבת על יותר מדי אופציות לא חיוביות. קודם כל, גם המכונה הדייקנית והמשומנת ביותר שובתת לפעמים. לא כל שכן הגוף שלנו. גם אישה שמבייצת בדייקנות של שעון עלולה לפספס חודש אחד, ובעיקר אם גוף שההורמונים שלו מאוזנים שפתאום מקבל "תוספת" כימיקלית חיצונית- הוא עלול לזייף. אז קחי את החודש הזה כ"study case" על הגוף שלך, ואולי, את יודעת מה- תעזבי גם אותו החודש, תני לו חודש ממעקבי ביוץ ואמבושים של הזרעות. אולי הציסטה משבשת את הכל? נכון שזריקות נתפסות כ"עליית מדרגה", אבל הן כל כך הרבה יותר ידידותיות וממוקדות מהאיקאקלומין: הרבה פחות תופעות לוואי (לי לא היו בכלל), המינון היומי מאפשר שליטה על הגידול, והכי חשוב: תקבלי מסאג´ים אוהבים מבן הזוג, שסופסוף יוכל להרגיש חלק ממנגנון עשיית הילדים (חוץ מלתרום את הגנים שלו לכוסית
) אם הצלחת להתרגל לרעיון של צילום הרחם (אפילו מחשבתית), לחשוב על הזרעות זה ממש פרוסת עוגה
בשבילך. באמת מיכלי, נגבי את הדמעות מהעיניים היפות, בשביל זריקות לא בוכים. גם בשביל צילום רחם לא. כן בוכים כשהולכים לברית אחרי ביקור אצל רופא הפוריות שלך, בעיקר אחרי פגישה כזאת. זה נשמע לי ממש בלתי נסבל, מעל ומעבר ליכולת הסבל, אבל כבר עשית את זה, וחוץ מלבכות את הכאב החוצה לא נותר מה לעשות (היית יכולה לחסוך את זה ממך בקלות- אפילו לא חברים קרובים...). אז אל תחשבי על אורך הסיפור, יש ספרי מתח כאלה שנגמרים עוד לפני שאת מרגישה- אלו הספרים הכי מעניינים. הרי לא הגיוני שנחשוב כמה זמן שה עוד יקח, כל אחת מאיתנו חיה מחודש לחודש ומחשבות כאלו של כמה-זמן-זה-עוד-יקח לא אמורות להגיע אלינו, כי אלו מחשבות מכלות אנרגיה. זה יקרה בחודש הבא- זה העתיד הכי רחוק שתחשבי עליו. אם את יכולה, צאי קצת החוצה לשמש, ליום החורפי שטוף השמש הזה, יש ריח נהדר של טריות באויר, זה ריח שצופן בחובו הרבה אנרגיות. צאי לנשום קצת, לטייל קצת, להתאוורר. אני יודעת שזה יעבור, כי כזו את- אופטימית וחיונית ושמחה ולבינתיים מחבקת חזק חזק מיכלי,
ענק מרב

מצטרפת לכל מילה, עם תוספת קטנה-

כזאת פסימיות מסתובבת פה היום, אז הנה לכן סיפורון קצרצר: פעם היתה אמא אחת שהיו לה שני ילדים ותינוקת שחייכה חיוק ענק לכל עבר, בלי הבחנה. לאמא הזאת היתה חברת טובה, עם שני ילדים (גדולים יותר), שהתלהבה מהתינוקת החייכנית והזורחת. החברה קראה לה: "שמש קטנה". והחברה מאוד רצתה גם, כי השמש הקטנה עשתה לה חשק... ואחרי שנה נולדה לחברה בת. אז נכון שהריון לא מדבק אבל חיוכים כן. השמש הקטנה זו אני, ונזכרתי בסיפור הזה לא מזמן, כשהתחלתי לקרוא בפורום (אז עוד לא כתבתי). שם המשחק הוא אופטימיות. הרי אף פעם לא יודעים מתי זה יגיע, אבל לפחות שנדע שעברנו את התקופה הזאת בצורה הכי טובה שאפשר ולא בזבזנו חודשים שלמים על תסכולים. מיכלי, רונצי וכל המדוכאות שכבר לא מעיזות לכתוב את זה היום אבל מזדהות מאוד מאוד: אולי זה לא היום לחיוכים, אבל תבטיחו לי שמחר תנסו?

מיכל ק-ש

New member
מרברב,

תודה. מה הייתי עושה בלעדיכן? איזה מזל ש"הכרחת" אותי לבוא למפגש. אני באמת אעשה כעצתך ואצא להפסקה קצרה בחוץ. אני מתה על מזג האויר הזה. וד"א: אין לי ציסטה, זה קרה אחרי שלקחתי איקקלומין לפני כמה חודשים ואז לקחתי גלולות כדי להעלים את הציסטה ובחודש שאחרי הגלולות הגיע ההריון הכימי. מיכל.

אוראושר

New member
אל ייאוש מיכל

לבכות זה מותר וזה אפילו חובה! יש לי ילדה בת שלוש ואתמול סיפרתי לה סיפור על ילדה בשם מותק שהיה לה מאוד עצוב (לא משנה מה הסיבות) והיא לא רצתה לבכות... אז בבוקר כשהיא קמה היא ראתה כתם שחור בצד שמאל (במקום הלב)ועדיין לא רצתה לבכות.... בקיצור אחרי כמה זמן כולה הייתה בצבע שחור עד שזלגה מעינה טיפת דמעה ועוד טיפה ועוד טיפה... ואז היא חזרה להיות בצבע ורוד (שזה היה הצבע שלה) גם אני בכיתי - והמון!!! עד שהילדה שלי נולדה וברגע שילדתי אותה פשוט שכחתי שעברתי טיפולים, שכחתי את כל הסבל וההתעללות שעבר גופי. לצערי זה מה שנקרא "בצער תלדי בנים"... אז מה שנותר לי הוא
ענק לשלוח לך והרבה
יפית

מיכלי ../images/Emo24.gif

אני רוצה לחבק אותך חזק חזק ולומר לך שזה יעבור. גם מצב הרוח יעבור, וגם המצב הנוראי בו את נמצאת...
יהיה טוב. פשוט חייב. זה שילוב של הורמונים, המצב הנפשי, הגופני, במדינה ובכלל....
לא חייב להיות שזה יהיה סיפור ארוך.... זה אולי לא יהיה בקצב שבו רצית שזה יהיה, אבל זה יהיה. כמה קשה ורחוק שזה נשמע.... זה באמת לא היה במקום ללכת לברית, במצב רוח כזה, ובטח לא לאחר בשורה כזו. אבל הלכת... ואי אפשר לחזור אחורה. אני יכולה לומר לך שהרבה יותר "טוב" שלא מנפחים אותך סתם עם כדורי איכסקלומין
וישר מתחילים אומנם ביותר קשה, אבל יותר טוב. הדרך אל האושר שלך פשוט תהיה מהירה יותר. אמן
ממני
סאני

למעלה