יצאתי מOCD

tomertomer1

New member
יצאתי מOCD

שלום שמי תומר , היה לי OC לפני כמה חודשים והוא עבר לי .. אבל עדיין חולפת מחשבה טורדנית כל כמה זמן . האם זה ייפסק מתישהו גיליתי את מקור החרדה מקור החרדה : אני נמצא בין אבי לאמי (ההורים גרושים מעברים אותי בענייני כספים וזה גורם לי למתח נפשי ומכאן יש חרדות וOCD... נאי בן 14..

OCD

OCD זו הפרעת חרדה, קיצור של השם: Obssesive Compulsive Disorder, או בעברית: הפרעה טורדנית כפייתית. מה שמאפיין אותה זה שיש כל מיני מחשבות חרדתיות וטורדניות שנתקעות בראש (אלו יכולות להיות מחשבות על לכלוך, על מחלות, על דברים שעשינו ועוד), והמחשבות האלה גורמות לנו לעשות כל מיני פעולות בצורה כפייתית (כמו למשל לשטוף ידיים המון המון פעמים, לבדוק שוב ושוב שנעלנו את הדלת וכו'). אם יש מישהו שסובל מ-OCD ורוצה לשתף אותנו במה שעובר עליו, לספר לנו קצת על החרדות, להתייעץ או סתם לכתוב - אתם מוזמנים

EveDark

New member
האם יש סיכוי שיש לי OCD,

אבל לא אבחנו את ההפרעה אצלי?

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo119.gif

למה את חושבת שיש לך OCD? היית פעם באבחון?

EveDark

New member
אה, תודה,

באבחון OCD לא הייתי, אם לזה את מתכוונת. עשיתי אבחונים אחרים, למרות זאת.

היי ../images/Emo85.gif

איזה אבחונים עשית? שאלת על OCD. מה גורם לך לחשוב שאולי יש לך OCD?

EveDark

New member
האבחונים שאני יכולה לזכור

זה מספר אבחונים פסיכולוגיים, ואבחון פסיכו-דידקטי, בשביל הלימודים. די משוכנעת שהיו עוד. והסיבה שאני חושבת שיש לי OCD היא בגלל שראיתי את ההסבר שלך, וזה די דומה לדברים שקורים לי באופן קבוע... יש דברים מסויימים שנתקעים לי בראש, לדוגמא, דברים שעשיתי, והם פשוט..נשארים שם. ואני לא יכולה להפסיק לחשוב על זה, בכלל, לא משנה מה אני עושה באותו הרגע. או גם, לדוגמא, אני חושבת הרבה על הכתיבה שלי, ובלילה, אני חושבת על זה אפילו יותר, ובמקום לשכוח מזה וללכת לישון, אני כל הזמן קמה ובודקת כמה עמודים יש שם, או אם כתבתי משהו לא ברור, או משהו בסגנון. בעבר היה לי קטע שהייתי צריכה לבדוק פעמיים אם הדלת נעולה, אבל עכשיו אני יותר רגועה לגבי זה.

היי ../images/Emo60.gif

ספרת שבעבר היית צריכה לבדוק פעמיים אם הדלת נעולה, ועכשיו את יותר רגועה לגבי זה. אני שמחה לשמוע שאת מרגישה יותר רגועה עם זה. מה עזר לך להרגיש פחות לחוצה? מה עזר לך להפסיק לבדוק פעמיים את הדלת?

EveDark

New member
אמ..

לא יודעת, אני חושבת שהמצב הנפשי שלי היה כל כך גרוע שפשוט לא שמתי לב שזה הפסיק.. יש לי עדיין קטעים כאלה, אבל אני משתיקה את עצמי ולא נותנת לעצמי לקום שוב ושוב, כי זה נהיה קצת מייאש בשלב מסוים.

כשלא נכנעים לדרישות החרדה

את מספרת שאת לא נותנת לעצמך לקום שוב ושוב. זו בדיוק הדרך להתגבר על חרדות מהסוג הזה. ברגע שאנחנו לא נכנעים לחרדה ולא עושים את מה שהיא דורשת שנעשה, החרדה הולכת ונחלשת. בהתחלה זה קשה לא לקום, אבל כששושים את זה שוב ושוב זה הולך ונעשה קל יותר ויותר. את מרגישה שכשאת לא נותנת לעצמך לקום לבדוק את הדלת, החרדה לאט לאט נרגעת? אותו דבר אפשר לעשות גם עם הדברים האחרים שספרת עליהם, למשל לא לתת לעצמך לקום לבדוק את הדפים שכתבת. בהתחלה זה קשה לא לבדוק, אבל כמו עם הדלת, אם מתרגלים את זה (לא קמים לבדוק אפילו שמרגישים את החרדה), זה נעשה יותר קל

דנוך86

New member
../images/Emo41.gifמה אני אמור לעשות אם יש לי ../images/Emo41.gif

OCD...לפי ההסבר שלך נראה לי שיש לי גם..אני עד היום לפני שאני הולך לישון אני בודק איזה 10 פעמים (בלי הגזמה) אם הדלת נעולה...יש טיפול לזה? למרות שזה לא ממש מפריע לי...וגם אין לי מושג איך זה התחיל אפילו..

ברוך הבא לפורום ../images/Emo119.gif

הדרך הכי טובה להתגבר על דברים כאלה זה להתנגד לדרישות של החרדה. כשעוברת בראש מחשבה חרדתית, כמו שאולי לא נעלנו את הדלת, אנחנו נעשים מודאגים, וכדי להרגיע את עצמינו ניגשים לדלת לבדוק שהיא נעולה. הבעיה היא שבדרך-כלל זה לא מרגיע אותנו. אנחנו מתחילים לחשוב שאולי לא בדקנו מספיק טוב או משהו כזה, וקמים לבדוק שוב, וכך הלאה. אם אנחנו מצליחים להתנגד לדרישה של החרדה, ולא קמים לבדוק את הדלת, לאט לאט החרדה הולכת ונרגעת. בהתחלה מרגישים את חוסר השקט, שאומר לנו אולי בכל זאת לבדוק שוב. אבל, אם אנחנו מצליחים להתנגד (ואני יודעת שזה לא פשוט בהתחלה), בסוף התחושה של חוסר השקט עוברת. אם אנחנו מתמידים בזה, עם הזמן אנחנו מפסיקים גם להרגיש את הצורך לקום ולבדוק את הדלת. אפשר לעשות את זה בהדרגה. למשל, בהתחלה לתת לעצמך לקום לבדוק, אבל רק פעמיים למשל. כשאתה מרגיש שוב צורך לקום ולבדוק בפעם השלישית, תאמר לעצמך שכבר בדקת פעמיים ואתה יודע שזה נעול. בהתחלה זה לא פשוט לא לקום את הפעם הנוספת, אבל אם מצליחים אז רואים שהמחשבות המטרידות הולכות ונחלשות. אחרי שחוזרים על זה כמה פעמים זה מפסיק להיות קשה. אז אפשר לעלות בדרגת הקושי, ולתת לעצמך לבדוק רק פעם אחת, וכשזה כבר בסדר, להחליט לא לבדוק בכלל... יש עוד דברים שאתה מרגיש צורך לבדוק שוב ושוב או לעשות שוב ושוב חוץ מהדלת?

היי תומר ../images/Emo118.gif

קודם כל, אני שמחה לשמוע שהצלחת להתגבר על ה-OCD
זה מאוד קשה להיות בוויכוח בין ההורים, ואני בטוחה שזה גורם למתח ולחץ. אין ספק שלחץ ומתח, כמו שאתה מתאר, יכול לגרום להתגברות של חרדות. לגבי מחשבות טורדניות שחולפות כל כמה זמן, תזכור שמה שחשוב שה מה אנחנו עושים עם המחשבות האלה. כל עוד אתה לא נכנע למחשבות האלה, ולא נותן להן לקבוע עבורך כל מיני דברים, המחשבות נשארות קטנות ולא מפריעות. ככל שאתה הולך נגדן ולא נותן להן להכתיב לך כל מיני דברים, הן הולכות ונחלשות. רציתי לשאול איך הצלחת להתגבר על ה-OCD? מה עזר לך? אולי תוכל לשתף אותנו? אני חושבת שאתה יכול מאוד לעזור כאן בפורום לבני נוער וילדים אחרים, ולתת כל מיני רעיונות ועצות לאיך אפשר להתגבר על החרדה.

tomertomer1

New member
היי טלי...

מה שעשיתי נקרא : " חשיפה " - חשיפה למחשבות. העקרון הוא לא להרגיע את עצמך ולא לדבוק. כלומר , הפחד שלי היה פחד שאני עלול להיות הומו וכל הזמן בדקתי האם אני נמשך לגברים . , זה מאוד קשה אבל לאט לאט זה הלך ונהיה יותר קל. נ.ב אני רוצה להוסיף משהו : בזמן האחרון אני נזכר בפחד שלי כשאני רואה ברחוב מישהו שנראה טוב , אני לא בודק האם אני נמשך אליו ולא את הפועלות של OCD . אבל זה מדכא אותי , בבקשה תגיבו...

SadClown

New member
...

לא הבנתי ממש איך הצלחת להתגבר על הפחד, ניסית להתעלם ממנו? כאילו לא לבדוק בכל פעם אם אתה נמשך או לא? אני כבר כמה שנים חושבת שיש לי אוסידי אבל אף פעם לא עשיתי אבחון ככה שאני לא יכולה לדעת בטוח...

SadClown

New member
אממ...

כן, הייתי בפורום הזה... וקראתי הרבה חומר על זה. ואני לא בטוחה שזה מה שיש לי, אולי לא בדרגה גבוהה כל כך אבל משהו בטוח יש לי, כל מיני "טיקים" שכאילו מונעים ממחשבות רעות להתקיים {כשאני יודעת שזה לא באמת עובד}. בשביל להיות בטוחה בזה אני צריכה אבחון... אבל קצת בעייתי לבקש את זה מההורים... אולי יום אחד כשאהיה עצמאית יותר

היי SadClown

את כותבת שיש לך טיקים שנועדו למנוע דברים רעים. את יכולה לספר קצת על זה? לילה טוב
טלי

למעלה