יצאתי עם הרגשה רעה מהרופא

יצאתי עם הרגשה רעה מהרופא

הייתי היום אצל רופא אא''ג עם הילד (בן שנתיים וחצי בערך).
שניה לפני שנכנסנו הוא קיבל מכה וצרח וככה נכנסנו פנימה.
כדי שיפסיק לבכות נתתי לו משחק שהיה על השולחן של הרופא, מכונית קטנה.
לצידה היו עוד מכונית, איזה דובי ועוד איזה שטות וישר הילד התחיל לשחק בהם והפסיק לבכות.
הרופא הקליד כמה דברים במחשב, הסתכל על ההפניה ושאל למה באתי עם הסבתא, איפה האבא. הסברתי לו שאין אבא. הוא שאל אם מתרומה ואישרתי.
ואז... הרופא אמר: עוד לפני הבדיקה, לפני הכל, אני מציע לך ללכת.להדרכת הורים, לקחת כמה טיפים ולהתחיל לחנך את הילד.
אמא שלי ישר שאלה מה קרה, מה הוא עשה? אז הוא אמר שרואים שהילד מפונק, שאני לא שמה לו מספיק גבולות ושהוא חושב שהכל שייך לו ושלו.
באותו רגע נפל לילד הדובי אז התכופפתי להרים אז הוא אמר: את רואה? למה שלא תגידי לו להרים בעצמו? למה את עושה הכל בשבילו?
אמרתי לו שאנחנו לא בבית ואני מתנהגת אחרת בבית ואני לא רוצה להתחיל לריב עם הילד אצל הרופא כשגם ככה אני בלחץ ממה שהוא יגיד.
הוא אמר שאני מפנקת אותו יותר מדי וכשהוא יגדל זה רק יחמיר.
אח''כ בבדיקה הילד ישב עלי וכמובן בכה כשהוא הכניס לו את המכשיר לאוזן. אז הוא אומר: את קולטת את הפינוק? התחלתי לנסות להסביר לילד אז הוא השתיק אותי ואמר: זה מפריע לי, אני אדבר איתו...
תסבירו לי מה עשיתי כזה גרוע שתוך 2 וחצי דקות הוא ככה שפט אותי?
מעניין אותי אם ''בעלי'' היה בא איתי אם זה לא היה ככה

רi תם

New member
ח צ ו ף!!!

ושוב חצוף!!!גם אני,כמוך,לא הייתי מתנהגת ב"עוינות" כלפיו כשהילדים איתי אבל לא הייתי שותקת.כבר הייתי "מכניסה" לו.או מצלצלת אליו ואומרת דעתי,או קובעת תור והולכת לומר לו מה דעתי או פונה לבר סמכא מעליו.
ואת?פיקס!!! חנכי הילד שלך איך שאת רואה לנכון! מפונק,חצוף,נעים...הוא ש ל ך!!!! על כל המשתמע מזה.
איזו תעוזה יש לרופא הזה.....
חתימה טובה

yarden43211

New member
ברגע שהרופא היה שולח אותי להדרכת הורים, הייתי עונה:

ברגע שהרופא היה שולח אותי להדרכת הורים, הייתי אומרת לו "שזה עיניין פרטי שלי , לא לשם-כך היגעתי אליו, ואין לירצון לקבל מימנו עצות." אם זה לא היה עוזר הייתי אומרת לו שאני אתלונן ובאמת הייתי יוצאת מהבדיקה ׁ (בסוף הבדיקה ) והולכת להתלונן.
שיעשה את העבודה שלו . ותלכו הביתה, אני לא מבינה את ההתנהלות הזו מול הורים וזה לא משנה אם זה אישה או גבר או זוג הורים מכל סוג שהוא.
ניראה לי ניצול של רגע להתנסאות של הרופא עליך.

אד י

New member
תתעלמי ....

הוא הראשון אבל לא האחרון שיגיד לך איך לחנך את הילד שלך, למרות שזה לא עניינו ולא במסגרת תפקידו ומקצועו.
&nbsp
רישמי לפניך לרופא הזה לא להגיע יותר.
&nbsp
לעתיד,
כשאת נכנסת עם או בלי הילד, לרופא/חנות/בנק, ומישהו שם מעיר הערה שאינה קשורה לתחומו המקצועי, פשוט תתעלמי.
אל תעני לשאלה, אל תנסי להסביר, זה לא קשור למטרה שלשמה הגעת, אז אל תפתחי שיחה בנושא הזה.
&nbsp
שימי לב שאם מישהו שזה כן בתחום המקצועי שלו, ימליץ על הדרכת הורים, אז שווה כן לשקול את הדברים. רק בגלל שרופא אאג אמר את זה ראשון. זה לא אומר שזה לא נכון.
&nbsp
במהלך השנים יצא לי הרבה לא להגיב לאמירות כאלו, וכשהבת שלי הייתה מספיק גדולה להבין, היא התחילה לשאול אותי למה לא עניתי. הסברתי לה שמה שלא עניינו של האדם אני לא משתפת איתו. זו הזדמנות מצויינת ללמד פרטיות ונימוס.
&nbsp
פעם טכנאי שבא לתקן את דוד המים, מצא לנכון לתת לבת שלי הרצאה בעניין חשיבות הלימודים. החלפנו בינינו מבטים המומים ושתקנו. אחרי שהוא סיים את התיקון והלך, אמרתי לבת שלי שאני מקווה שהיא לא התרגשה מההרצאה, היא אמרה בטבעיות, זה בכלל לא עניינו אז לא איכפת לי שיגיד מה שהוא רוצה.
&nbsp
&nbsp

fufu1974

New member
אני בשוק

קוראת את מה שכתבת ואני לא מאמינה למראה עיניי.
לפעמים יש לי הרגשה (ואני די בטוחה בה) שרק בישראל אנשים מרשים לעצמם להתנהג ככה. עוברים כול גבול בכול מקום ובכול דרך. פשוט נורא.
לי אישית יש סלידה מהתנהגות כזו ובמקרים כאלו אני חושבת שאנשים (במקרה הזה הרופא) צריכים לעמוד על טעותם.
לא יודעת לאיזו קופת חולים את שייכת אבל אנחנו משלמות הרבה מאוד כסף למקומות האלה ולכן ראוי להתלונן בפניות הציבור. תודעת שירות זה משהו בסיסי! כן גם של רופאים...
והכי חשוב - לא מכירה אותך אבל בטוחה שאת אימא נהדרת!!!

לילה טוב...

תודה לכן

למען האמת אני כן בעד הדרכת הורים כלשהי, אני באמת מרגישה שאני צריכה כלים מסויימים להתמודד עם סיטואציות מסויימות, לא זה מה שכאב לי. אלא זה ששניה אחרי שאמרתי שאין אבא הוא פשוט ירה את הביקורת.
אני מאלה שמעירה בפנים לבן אדם, בטח שלא לרופא מומחה שצריך לעזור לילד שלי (לאמא ברחוב אולי כן) וזה חורה לי, אחר כך אני מרגישה רע עם איך שהתנהגתי, שתירצתי את עצמי, שנתתי לו להשפיע עלי וכד'.
אליו אני כבר לא אחזור, אמצא רופא פרטי אחר.
מה גם, שהוא לא כ''כ עזר לי, הוא אמר שיש לילד נוזלים בשתי האוזניים אבל לא בגלל זה הוא מדבר לא ברור וכנראה זה משהו התנהגותי (נהיה פסיכולוג)...

אד י

New member
אז הוא גם לא יודע את המקצוע שלו

זו עוד סיבה לא לחזור אליו.
&nbsp
אני קלינאית תקשורת לגיל הרך, מהידע והניסיון המקצועי שלי, נוזלים באוזניים זה אחד הגורמים לדיבור משובש. זה לא הגורם היחיד. אבל אצל הרבה ילדים ניתוח כפתורים משפיע באופן חיובי ומשמעותי על הדיבור.
&nbsp
מה שכן אני יכולה להגיד לך בוודאות זה שאין שום בעיה התנהגותית שמתבטאת בדיבור לא ברור בגיל שנתיים וחצי !!
אולי בגילאי 6+, אבל בטח שלא אצל פעוטות !
&nbsp
רופא גרוע מכל הבחינות.
לא לחזור אליו !!!
&nbsp
&nbsp

אדי אפשר להתפרץ ולשאול שאלה?

מתי ילד אמור ממש לנהל שיחה, לדבר?
הילדונת בת שנתיים, נוזלים באוזניים, יש אוצר מילים, ורוכשת חדשות,
אבל כמעט ולא משתמשת בשפה לשיחה. לא עונה על שאלות, חוץ מכן / לא,
אני תוהה מתי אני אמורה להתחיל להילחץ מהעניין....
&nbsp
&nbsp

אד י

New member
אין מה להילחץ

יש לעקוב אחרי השמיעה והנוזלים ואם זה לא עובר אז לטפל בנוזלים. חבל לפספס את הפוטנציאל של הילדה בגלל הנוזלים.

תודה, אקבע תור חוזר בהקדם...

מרגיז הנוזלים האלו, שלא מתייבשים ונעלמים מעצמם

&nbsp
עברה בדיקת שמיעה בתחילת מאי, ואז אמרו שיש ירידה קלה בשמיעה,
לא משהו שאמור להפריע לה לשמוע ביום יום...
אני לא לגמרי בטוחה שהיא הבינה מה רוצים ממנה בבדיקה...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

היא שיתפה פעולה בבדיקה?

הבן שלי סירב בכל תוקף לשתף פעולה, פשוט כלום.
הדבר היחיד שהצליח זה כשבדקו לו את האוזן עם איזה מכשיר והחזקתי אותו חזק, אז מצאו שיש ירידה בשמיעה בגלל נוזלים.
אני צריכה לחזור על הבדיקה ולא יודעת איך לגרום לו לשתף פעולה

לא לגמרי, אמרו לה לתת לי בובה אז נתנה לי כלב...

על פניו, בובה של כלב היא... בובה...
&nbsp
אז אמרו לי ללמד אותה 6 חפצים, ולהביא לבדיקה הבאה,
כדי להיות בטוחה שהיא יודעת למה הכוונה בבובה...
&nbsp
לא לגמרי הגיבה בהזזת ראש לרעשים,
בקיצור, לא לגמרי שיתפה פעולה.
&nbsp
בן כמה הוא?
תנסי להגיע עם כמה חפצים שהוא מכיר מהבית, אולי זה יעזור.
ולהבטיח משהו נחמד / טעים
לאחרי הבדיקה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אצלי גם זה לא היה

הוא פשוט לא היה מוכן לשבת על הכסא, רק רצה לשחק במשחקים שם.
בן 2.4 ועקשן כמו מתבגר
אמרו לי לעבוד איתו בבית על זה. מקווה שיעזור

היא לא ישבה על כיסא, ישבה עליי...

והייתה צריכה לתת לי ליד את מה שהבודקת ביקשה,
ולהסתכל לכיוון הרעש של הדיבורים, הן טוענות שילדים מגיבים לרעש הזה,
לי לא ברור למה בעצם
ובטח אחרי פעם פעמיים, למה לחזור ולהסתכל שוב ושוב
על רמקול שמבוקע ממנו רעש.
&nbsp
עקשנית כמו מתבגרת גם פה,
מי ביקש טנטרום של רבע שעה כי הצעתי לה עוגיה טעימה

&nbsp
&nbsp
&nbsp

אד י

New member
הן צודקות

ילדים ששומעים טוב מגיבים לקול של דיבור גם כשהוא חלש.
זו בדיקה מאוד אמינה למרות שנראית למי שלא קלינאית תקשורת לא אמינה.
מה שנשמע לך סתם קולות, זה קולות בעוצמות משתנות, והקלינאית שמה לב בדיוק לאיזו עוצמה הילדה מגיבה באופן עקבי ומאיזו עוצמה היא מתעלמת באופן עקבי. וככה היא יכולה לדעת את מצב השמיעה.
&nbsp
מאוד מומלץ להתאמן בבית על 4-6 פריטים, לאמן אותה לתת לך לפי הוראה "תני לאמא X". וגם לאמן אותה בהרכבת אוזניות כדי שיהיה אפשר לבדוק עם אוזניות ואז הבדיקה עוד יותר אמינה.
&nbsp

כן, ברור לי שהן צודקות

ובהחלט שמתי לב לטונים משתנים של הדיבור..
וגם הבנתי שהיא לא ממש מגיבה לכל הקולות והצלילים...
&nbsp
רעיון טוב לגבי אוזניות..
&nbsp
תודה

חג סוכות שמח |סוכה|
&nbsp

אד י

New member
יש משהו שהוא אוהב ?

מכוניות, חיות, צבעים ?
אם יש כזה דבר, תכיני קופסא עם חפצים שהוא אוהב.
ותתאמנו על משחק שבו את מוציאה מהקופסה את החפצים ליד שולחן, ונותנת ואז הוא מצביע על החפץ שאת אומרת.
הוא לא חייב לתת לך, הוא יכול להמשיך לשחק בחפצים שהוא אוהב על השולחן, אבל שיידע להצביע על המתאים כשאת שואלת "איפה X".
הרעיון הוא שהוא יהיה עסוק בחפצים שמעניינים אותו, וגם יגיב תוך כדי לשאלה, ככה הוא גם יהיה ממוקם בנקודה אחת בחדר וגם ידע להגיב לשאלה עבור בדיקת השמיעה.
&nbsp
&nbsp

s p r i n g1

New member
אצל שתי הבנות נוזלים גרמו לבעיות שמיעה ודיבור משובש

עם הגדולה לא ידעתי ולא שמתי לב שיש בעיה, אף אחד לא הפנה את תשומת ליבי עד שאמא אחת כשהגדולה היתה בת שלוש שמה לב שהיא לא מדברת ברור ואמרה לי שלדעתה היא לא שומעת טוב, כי לבת שלה היתה בדיוק אותה בעיה ודיבור לקוי ,ועברה ניתוח כפתורים, ואכן צדקה, עשיתי אז לגדולה בדיקת שמיעה, התברר שיש ירידה בשמיעה, ובסופו של דבר אחרי כמה חודשים ששום דבר לא גרם לנוזלים להתיבש ולהעלם עברה ניתוח כפתורים הכל השתפר ועם הקטנה כבר ישר ידעתי ושמתי לב להגיה ודיבור לא טוב,
היו לה נוזלים, ירידה בשמיעה ומילים שלא ביטאה נכון, למשל לא אמרה אמא ברור, אמרא איה או משהו כזה, אמרה את שם אחותה עם שיבוש, עברה ניתוח כפתורים קצת לפני גיל שנתיים, ותוך פחות מיום אחרי הניתוח, אמרה אמא ואת שם אחותה ברור לגמרי,אז לי מניסיון חד משמעי שאצל הבנות הנוזלים גרמו לבעיות בשמיעה והגיה משובשת של מילים ואותיות מסויימות.
רופא אא"ג שהוא גס רוח, חסר אמפטייה, שופט בלי הצדקה וגם טועם טענות שגויות , הוא לא קלינאי תקשורת ולא מאבחן התפתחות שפה וקופץ למסקנות בלי בדיקה, עם כל הכבוד משהו רציני אכן משובש , ונשמע שזה אצל הרופא....

חצוףףף!! הייתי מראה לו מה זה..

חוץ מזה, אם את באזור ירושלים, מודיעין והסביבה יש לי רופא מומחה בנושא
הרבה בריאות:)

למעלה