יצאת צדיק עם חיים הכט - פרק 1

• פותח הנושא TCE
  • פורסם בתאריך

TCE

New member
יצאת צדיק עם חיים הכט - פרק 1

מישהו שם לב לטעות החמורה של "המומחה לחשמל המדופלם" -ניסים

TCE

New member
העניין הוא טכני!

בינתיים אני ישאיר את זה לעצמי עד שאעשה איתם(עם ניסים והחשמלאים) כמה בירורים (אני כתב בתחומי וגם חשמלאי מדופלם), אחר כך אפרסם כאן את הטעיות המביכות של ה"מומחה"

מה שעגום בכל התוכנית זה

ש9 חשמלאים היגעו מיד לבצע תיקון שהעלות היא רווח עד 300 ש"ח במיקרה הטוב . והגרוע זה 150 . אים נתן חשבונית נישאר לו אולי 90 ש"ח נטו . יש בעלי מיקצוע שלוקח ימים עש שבוע עד שהם מגיעם אחרי קריאה וגם המחיר בהתאם . מזל שאני טכנאי . מתקין צלחות לוויין שהתור הוא בממוצכ 5 ימים המתנה והצעות מחיר נותן בטלפון . כימעט אני לא מגיע לתת הצעת מחיר במקום .

yokei

New member
התוכנית הוכיחה בהצלחה

כמה חאפרים ותכמנים שמוציאים שם רע לכולם יש במקצוע החשמל ואיזה שוק פרוע קיים בתחום וחבל. אני ידעתי שהמצב לא טוב אבל ממש הופתעתי מהיקף הרמאויות, ממש עולם תחתון.

רז חשמל

New member
שלום לכולם

ראיתי אתמול רק קטעים מהתוכנית של הכט והדבר שהכי הדהים אותי זה שמביאים מומחה ענק לחשמל וזאת התקלה שהוא בחר לבחון ????? אני ממש פיהקתי במהלך התוכנית .......

פרסה

New member
המטרה היתה...

לתת תקלה פשוטה לתקיון ואיתור 3 דקות ולראות כמה הבן אדם יקח וכמה הוא יחרטט המטרה לא היתה לתפוס אותם על שקלים בתקלות גדולות אלה על כמה לוקחים לתקלה פעוטה כזאת...

TCE

New member
ובכן הממצאים :

המומחה -למרות הכל אינו מבין כל כך בחשמל: אם הייתם שמים לב בתור חשמלאים לתוכנית הייתם רואים בבירור את הטעויות הנראות שעשה ואפילו זה יביך כל חשמלאי ממוצע והם: בתקלה הראשונה - הוא החליף בין החוטים והגאון שיצר את התקלה לא מבין מה היא גורמת - ניתן לכם צאנס ונראה אם תעלו על זה. ולגבי החשמלאי השני שלא יצא צדיק אני דוקא תומך במה שאמר כאשר ה"מומחה" טען שהוא מדבר שטויות וזה מתקשר לתקלה שבעצמו יצר המומחה ולא יודע את הגורם לה.

תשובה ל TCE

בהנחה שהחליפו בשקע בין מוליך האפס למוליך ארקה, אז ברור שהפחת ינתק. ואולם, הסכנה בתקלה זו תמונה בכך שאם מאיזו שהיא סיבה מוליך האפס בבית מנותק, אז גוף המכשיר מקבל פזה דרך כל צרכן חשמלי אחר בבית, (בהנחה שהוא דולק, אפילו נורה), ומכאן להתחשמלות הדרך קצרה.

TCE

New member
טעות אחת

הטעות הראשונה שלו : התקלה כונתה בפיו "קצר" ,אכן התקלה שנוצרה על ידו היא קצר? בואו ניווכח.

TCE

New member
טעות 2

החשמלאי השני טען שהיתה זליגה האם לפי דעתכם הוא צדק או לא(המומחה צחק עליו ואמר שאין זליגה......)

החשמלאי השני טען שהיתה זליגה במכשיר

לא בשקע. כמו שאנחנו יודעים המכשיר היה תקין. אם נעזוב את הפרטים הקטנים, עדיין התמונה הכללית מזעזעת - מתוך תשעה חשמלאים רק שלושה עשו עבודה נכונה ולא עבודה בעיניים.

TCE

New member
אכן היתה זליגה

בעת חיבור המכשיר - לכן בכל מקרה למרות שהמכשיר תקין המכישר גרם לסגירת מעגל וכתוצאה מזה התאפשרה הזליגה

למעלה