יצאת צדיק עם חיים הכט - פרק 1

• פותח הנושא TCE
  • פורסם בתאריך

Rשף

New member
הפסדתי את התוכנית

אולי מישהו ישכיל אותי מה בדקו ומה רימו ?

TCE

New member
פרטים קטנים אך חשובים-זליגה או קצר

בכל מקרה לעניינו התקלה שהייתה שם הינה זליגה ובשום במקרה לא היה קצר (מוליך במוליך או גוף למוליך) - - לכן (אני בתור כתב וחשמלאי ואתם בתור בעלי מקצוע בתחום) - כל תוכנית שבאה ללמד ,לייעץ או להסביר לנו חייבת לפי האתיקה להיות מדויקת - אסור ששטות כמו שה"מומחה" אמר לגבי התקלה יקרה - הוא הרי בעל מקצוע והאזרח יאמין לדבריו ועוד יותר שתוכנית כזו כינתה אותו "מומחה". אם בתוכנית הוא לא יכול לדייק(שהיא פונה אל העם) מה יקרה שיצטרך להסביר בחוץ? זה עניין אתי חשוב אין מה לעשות חייב לדייק.

TCE

New member
פרטים קטנים אך חשובים-זליגה או קצר

בכל מקרה לעניינו התקלה שהייתה שם הינה זליגה ובשום במקרה לא היה קצר (מוליך במוליך או גוף למוליך) - - לכן (אני בתור כתב וחשמלאי ואתם בתור בעלי מקצוע בתחום) - כל תוכנית שבאה ללמד ,לייעץ או להסביר לנו חייבת לפי האתיקה להיות מדויקת - אסור ששטות כמו שה"מומחה" אמר לגבי התקלה יקרה - הוא הרי בעל מקצוע והאזרח יאמין לדבריו ועוד יותר שתוכנית כזו כינתה אותו "מומחה". אם בתוכנית הוא לא יכול לדייק(שהיא פונה אל העם) מה יקרה שיצטרך להסביר בחוץ? זה עניין אתי חשוב אין מה לעשות חייב לדייק.

ל TCE ויתר המשתתפים:

ראשית ובמיוחד לTCE, התוכנית נועדה לקהל הרחב. החלק שנועד לנו, החשמלאים בא להציג הגינות ויושר ופחות עניין מקצועי. לקהל הרחב לא כל כך ברור וגם לא צריך להיות ברור אם במעגל היה זרם קצר או זליגה. רבותיי, לא להגזים. נכון ש "המומחה" המקצועי שהתלוה לתוכנית ניתח את עבודת החשמלאי, אבל... האם חשמלאי צריך היה לצפות לסוג של תקלה שבו מוליכי האפס והארקה התחלפו מעצמם?!!. הרי זהו לא בית חדש. לכן נראה לי שהיה מקום לתת תקלה מקורית יותר. ואולם, כתבתי גם קודם לכן, שאם "במקרה" מוליך האפס היה מתנתק בלוח או בשקע עצמו, הפחת לא היה מנתק ומכאן שיכול היה החשמלאי או אפילו איש מהצוות להתחשמל (וצריך גם לקוות שלפני התוכנית ה"מומחה" בדק שהפחת תקין - נופל בזרם דלף של 30 מ"א). דעתי, זהו הכשל העיקרי של מארגני התוכנית התוכנית.

xorense

New member
לכל החשמלאים שמקנאים במומחה

המורה הזה לימד אותי שנתיים ולכל מי שמקנא שלא לקחו אותו במקום ניסים שיתפוצץ מקנאה אני יודע שהמורה הזה לימד אותי לבגרות בחשמל והוא תותח ועובדה שקיבלתי 80. ד"א את כל החשמל במעבדות הוא עשה... (תשתיות) אז בקיצור תפסיקו לטחון במוח יותר מדי.

למעלה