תודה על התגובהאיזה תיעוד בדיוק את מחפשת? אם עובדים על קוד תוכנה, הקוד עצמו צריך להיות התיעוד. הקוד צריך להיות מובן מעצמו גם למי שלא בנה אותו. אם זה לא המצב אז זו הבעיה ושום תיעוד נפרד לא יפתור אותה.
צריך לזכור שתיעוד בשפה טבעית של קוד תוכנה הוא עבודה כפולה והוא מוסיף בעיה ולא פותר בעיה. כי עכשיו צריך לשמור לא רק שהקוד עצמו יהיה מובן ושלם, אלא שגם התיעוד יהיה מסונכרן לקוד - כי אם הקוד השתנה והתיעוד לא סונכרן אז עכשיו התיעוד למעשה מטעה, וגם שהתיעוד יהיה כל הזמן יותר מובן מהקוד. אחרת מה הטעם?
אם מדובר בתיעוד של משימות שנדרשות ממך, אז במידה ודברים נאמרו בע"פ ופספסת, תבקשי שמי שאמר לך את הדברים גם יכתוב לך אותם.
מה שנוגע לכלים לא מובן לי מה זאת אומרת שכל אחד עובד עם כלים אחרים. את לא נשואה בחתונה קתולית לכלים שאת במקרה עובדת איתם. את יכולה ולמעשה חייבת להיות מסוגלת ללמוד כלים, טכניקות וטכנולוגיות חדשות כל הזמן. היכולת ללמוד היא התכונה הכי חשובה של מתכנתים. מתכנת שמסוגל להתמודד עם בעיה שמצריכה לימוד מהיר של כלים וטכנולוגיות שהוא לא מכיר, הוא איש מקצוע יותר טוב ממתכנת שמתקשה בזה ויודע להתמודד רק עם בעיות שנפתרות בכלים שהוא כבר מכיר.
אני מעולם לא תיעדתי את המערכות שלי. את הטענות של מצטרפים חדשים לארגון על כך שיצרתי בלגן וחוסר סדר אני מכיר מצויין. חטפתי בלי סוף ביקורת קטלנית ולפעמים בלשון בוטה. התשובה שלי היתה תמיד שהחבר הנכבד שחושב שהוא יודע איך צריך לעבוד מוזמן לפתח מערכת כזו בעצמו. בינתיים העובדות הן - ונראה לי שזה המצב בארגון שאת הצטרפת אליו - שהותיקים (כלומר במקרה שלי אני) בנו מערכת והמערכת עובדת. עכשיו בא "מומחה" חדש והוא לא בנה לא את המערכת הזו ולא שום דבר שאפילו מתקרב אליה, אבל הוא יודע איך הותיקים היו צריכים לעבוד. אני בספק שאם הוא היה בנקודת האפס השיטות שלו היו מביאות אותו רחוק.
לא התכוונתי לתיעוד של קוד, התכוונתי לתיעוד של פיצ'רים חדשים שאני לא מכירה וצריכה לעבוד עליהם והאינפורמציה שניתנת לי לגביהן היא לקונית, בנוסף אין לזה דוקומנטציה, אז לנסות להבין את כוונת המשורר יכול לקחת הרבה מאוד זמן.
לגבי הכלים - אני כרגע עובדת עם כלים שנדרשים ממני לעבודתי, ולומדת כלים חדשים שנדרשים ממני לעבודתי. אתה מסכים איתי שללמוד כלים שכל אדם במקצועו עובד איתם שלא במסגרת התפקיד שלי יכול לגזול ממני הרבה זמן שאף אחד לא מקצה לי?
לגבי הביקורת שחטפת, אני יכולה להסביר לך איך זה נראה מהצד שלנו.
אנחנו מגיעים למערכת שנבנתה, וכל הכבוד לאלו שבנו אותה, באמת שאפו. אני מעריכה מאוד את העבודה שלהם, שלא תבין אותי לא נכון, אבל - אם יהיה חוסר סדר בכל הדבר הזה, יהיה נורא קשה לשפר את המערכת הזו והיא תישאר מיושנת. הטכנולוגיה, לצערנו, לא מתיישנת ודברים סביבה משתנים, לכן עד כמה שזה נוח לחבר'ה הותיקים לא לתעד כלום ולחיות בלופ העבודה שלהם, זה עלול ליצור גהנום כשבאים אנשים חדשים ויש להם אינטרס -משותף- לשפר את המוצר. אתה צודק, אני לא בניתי את המערכת ואפילו לא שום דבר שמתקרב אליה, אבל אני כן רוצה לעזור לשפר אותה ולתרום לה, אחרת לא היו שוכרים אותי לתפקיד. לא ביקשתי מאף אחד תיעוד רטרואקטיבי מהיום שהגיע לחברה ועד היום שאני דרכתי שם, וגם לא אבקש, כי זה אבסורד, אבל כן הייתי רוצה שברגע שהחברה כבר לא מורכבת מ-10 אנשים יהיה איזה הליך מסודר שעוזר גם לאנשים החדשים שמצטרפים להבין מה קורה שם.