יציאה לחופשת לידה לפני הלידה

רוקצנית

New member
יציאה לחופשת לידה לפני הלידה

מי שיצאה לחופשת לידה לפני הלידה- באיזה שבוע יצאתן? כמה זמן מראש אם בכלל הודעתן בעבודה ואיך זה התקבל?
מתכננת לצאת בסביבות שבוע 35, עייפה ושחוקה מהעבודה ורוצה להספיק לסדר ולנוח לפני הלידה, אבל חוששת מהתגובה של הבוס הלא ידידותי שלי.

yoyo10

New member
את יכולה לנצל את ימי המחלה שמגיעים לך

וככה החופשה תיהיה יותר ארוכה שאת עם התינוק

שקדייה

New member
רוב העובדים במשק משלמים על ימי המחלה שלהם

לדעתי כדאי לדבר עם הבוס כבר היום ולראות מתי נוח לשני הצדדים.
גם ככה, נשים בחודש תשיעי הן כבר לרוב לא בדיוק תועלת ענקית למקום העבודה, ובזה שאת מבקשת לצאת עכשיו- את גם עושה לו טובה באיזשהו מקום.

לא כתבת באיזה שבוע את כרגע , ולכן לא ברור עד כמה זה להודיע מהיום להיום או לא....

רוקצנית

New member
עכשיו שבוע 32

וממה שבדקתי אפשר לצאת שבעה שבועות לפני התאריך המיועד, כלומר בשבוע 33.

foofoo77

New member
זה נכון

את יכולה לצאת משבוע 33 לחופשת לידה אבל יש לך רק 14 שבועות חופשת לידה.
את יכולה ללדת בשבוע 42 ויישארו לך 7 שבועות אחרי הלידה ואישית לא הייתי רוצה לחזור אחרי 7 שבועות מהלידה שלי לעבודה.
אלא אם כן את לא מתכננת לחזור לשם וזה כבר סיפור אחר.

רוקצנית

New member
אני באמת לא מתכוונת לחזור

ובכל מקרה על סמך ההיסטוריה שלי הלידה תהיה יזומה ובשבוע 39 מקסימום.

© RoNa

New member
את מטעה

חופשת לידה על פי חוק זה 26 שבועות.
חשוב לדעת את זה.
על 14 מקבלים תשלום.

Noich80

New member
מה שמטריף אותי הוא שהמעסיקים לא מודעים לכך

אגב, אני חושבת שפופו התכוונה שה 14 שבועות הינם בתשלום.

אבל מטריף אותי שמתייחסים לחופשת לידה כ 14 שבועות ולא כ 26.
אשה לא צריכה להודיע שהיא נשארת את ה 12 שבועות הנוספים אלא להודיע שהיא חוזרת אחרי 14. יש לי חברות שהבוסים שלהם התקשרו אליהם פעם בשבוע לשאול מתי הן חוזרות והן היו במסגרת ה 26 שבועות.

אין ודעות לעניין בכלל.

שקדייה

New member
אבל קחי בחשבון שזה ירד לך אח"כ

מהתקופה בה את מטפלת בילד......
השאלה היא האם משתלם לך? להוריד 7 שבועות מהחופשת לידה אומר שאת צריכה לחזור לעבודה כשהתינוק שלך בן פחות מחודשיים.....אם ילדת בזמן, אם משכת יותר (מה שקורה לא מעט בהריון ראשון) זה יכול להיות גם לחזור עם תינוק בן חודש ושבוע...

וגם אם את מוסיפה חל"ת לפי המגיע לך בחוק, זה אומר שתצטרכי לחזור כשהתינוק שלך בן 4.5 חודשים... שוב, בהנחה שילדת בתאריך, אם תמשכי אחרי התאריך זה יכול להיות גם בן 4 חודשים...

אלא אם כן יש לך מצב חריג (ואז אולי אפשר לקבל שמירת הריון) לא הייתי ממליצה לך לצאת לפני שבוע 38-39 וגם על זה הייתי מוותרת עם את לא חייבת

פלגיה

New member
אם אני זוכרת נכון

אז אפשר להקדים את חופשת הלידה רק החל מהשבוע ה-36 להריון, ולא ה-35.
יכול להיות שהבוס יעדיף את זה. ככה יש תאריך מדויק ליציאה שלך, ויום שאפשר להגיד למי שמחליף אותך להגיע, בלי בלת"מים של "אוי, אתה שומע, ילדתי הלילה אני לא מגיעה מהבוקר". אז אם יש מספיק זמן לתאם את זה, כולל חפיפה למחליף אם צריך, יכול להיות שאפשר להציג את זה לבוס בצורה ידידותית.

Noich80

New member
למה לא לנצל ימי מחלה באמת?

לדעתי חבל על כל שבוע שאת יכולה להיות עם הבייבי. מניסיון...

רוקצנית

New member
בשביל זה

אני צריכה לגשת לרופא ולהוציא ימי מחלהף שבעצם אין להם סיבה ממשית, לא? וחוץ מזה משלמים אצלי 100% רק אחרי שלושה ימים, כך שזה לא ממש משתלם. אצלך זה היה אחרת?

הלכתי לרופא, אמרתי שכבד לי ועייף לי, הוציא לי

ימי מחלה.
כמובן שהודעתי למעסיק שאני לא חוזרת עד הלידה, וכך היה.
בעצם נראה לי שבשבוע 39 יצאתי, כי זה היה שבועיים לפני הלידה.

לא משתלם זה עניין יחסי, אז שלושה ימים תקבלי מופחת ואחר כך את מלוא הסכום, האם זה שווה לך? רק את יכולה לדעת.

למעלה