יציאה לחופשת לידה לפני הלידה

Fun Fair

New member
בהריון הראשון שלי הייתי בבית משבוע 35

בהריון השני- מ 37 כבר באתי לחצאי ימים ומשבוע 38 הייתי בבית (לא נדבר על זה שילדתי ב 41+2 ו- 41+0 בהתאמה
)

Fun Fair

New member
סליחה, נחתך: והכל בימי מחלה, כמובן

לא על חשבון חל"ד

shal0mshal0m

New member
יש לך גם 40 שעות לבדיקות

אולי תוכלי לנצל גם אותן. זה כמעט שבוע עבודה.

בהיריון השני לא ניצלתי מהן כמעט בכלל ועד עכשיו אני מתבאסת על זה...

שקדייה

New member
חשוב להדגיש בענין ה-40 שעות האלו..

שהן לא מכסות ימים מלאים.
פרט ליום - יומיים של מי שפיר.

המעסיק הדקדקן לא יתן להשתמש בהן לשבוע חופש

בלידה השניה לקחתי ימי מחלה בשבוע

40 ( או 42 לא ידעו בדיוק באיזה שבוע אני ) כי לא יכולתי יותר וילדתי כמה ימים אחר כך

בלידה השלישית שלי הלכתי לבדיקה כי לא הרגשתי אותה אושפזתי להשגחה בלילה ולמחורת בצהריים ילדתי ( שבוע 37)

© RoNa

New member
איך דבר כזה קורה?

היום יודעים בדיוק, אבל בדיוק את היום, גם אם את לא יודעת תאריך מחזור אחרון.
גם אם העובר גדול יותר או קטן, עדיין יודעים להעריך את גילו ואין דבר כזה פספוס של שבועיים שלא יודעים אם זה 40 או 42.
ממש מוזר.

פלגיה

New member
אז זהו, שיש

אני בקביעות לא התאמתי למועד וסת אחרון, ותמיד היה פער של שבועיים או שבועיים וחצי (מה שמוזר מאוד, בהתחשב בכך שהיו וסתות קבועות של 28 יום). אז למדתי שקובעים גיל הריון על פי א"ס ראשון, ולפי זה מחשבים את גיל ההריון. יופי? יופי.
ואז בהריון מס' 5 הגעתי לבית החולים בלי תנועות עובר במה שהיה לפי החישוב הזה (של א"ס ראשון) שבוע 38. ואז עשו בדיקות נוספות, ואולטראסאונד. וכ---ל המדדים התאימו לשבוע 40 מינימום. בסוף כתבו במכתב שחרור "גיל הריון 38, גיל עובר 40?". קורה.

אז זהו שלא , יש אנשים שמבייצים כמה

פעמים בחודש ( את קוראת אחת כזאת ) ולא כולן בהתאמה למחזור

ולכן על פי החזור הייתי בשבוע מסויים ועל פי האולטרסאונד הייתי בשבוע אחר והרופא לא קבע חד משמעית איזה מהם הוא הנכון

OrlySGL

New member
יצאתי לחל"ד בשבוע 38

הצהרתי בטפסים לביטוח לאומי שיצאתי מוקדם לחופשת לידה, ורופא חתם לי על התאריך לידה המשוער כדי שיראו שזה באמת היה שבוע 38.
אם אני זוכרת נכון, את יכולה באופן רשמי לצאת לחל"ד החל מחודש 9.

mitmit11

New member
חוקית את יכולה לצאת 7 שבועות לפני התל"מ

רק לקחת בחשבון שזה מתקזז לך ממועד החזרה לעבודה.

יצאתי בשבוע 38,חלק היו על חשבון

ימי מחלה ואת השאר-פשוט הוקדם לי תאריך חופשת הלידה (עד ל10.12 היו לי ימי מחלה ומה-10.12 זה נחשב לי שאני כבר בחופשת לידה מביטוח לאומי,ילדתי ב:26.12)

למעלה