יציאה מהארון

יציאה מהארון

מה אתם חושבים על יציאה של אסקס מהארון? היא שונה מיציאה של הומואים ולסביות מהארון? האומץ אחר, הרגשות אחרים? ומה עם התגובות? אני לא יודעת אם אני צריכה בכלל להיות בארון או לצאת ממנו, אין לי שום "אהבה אסורה", לא עשיתי דברים שהם לא מקובלים. הארון, אם קיים, נוצר בגלל דברים מקובלים שאני לא עושה.

p019

New member
לא חושבת שקיים ארון

הבעיה העיקרית עם לספר לאנשים שאתה א-מיני היא שרוב האנשים לא יודעים מה זה. ובפעם הראשונה שהם שומעים על זה הם חושבים שאתה ממציא לעצמך תרוצים. בפעם הראשונה שניסיתי ממש להסביר לאחותי ולאמא שלי מה אני מרגישה, או לא מרגישה, זה היה לפני ששמעתי על עוד א-מיניים, הם לא הבינו על מה אני מדברת. אחרי שיצאו פרסומים באברית ונתתי להם לקרוא את זה היה להם ארבה יותר קל לקבל. אם כי אחותי היתה מספיק כנה להגיד שהיא בתח אף פעם לא תוכל להבין מה זה להיות א-מיני, אבל היא קבלת את זה שאני כזו. אני חושבת שברגע שהמושג יהיה יותר מוקר כבר לא יהיה עיניין של לצאת או לא לצאת מהארון. אני לא חושבת שאפשר להסתיר את העובדה שאדם הוא א-מיני. כל מי שנמצא איתך מספיק ידע מיד.

JpnEcho

New member
אז כן, באופן מסויים זה בהחלט

לא מקובל. כל העולם נע ומדבר כ"כ הרבה על מין, שמי שלא עושה אותו ולא מעורב בו - הוא נחשב שונה. אם עד תקופה מסויימת ידעו שרק גברים ונשים מסוגלים לקיים יחסי מין - באו ההומואים והוכיחו אחרת - והנה, כמה זמן לקח לקבל את זה ? המון זמן. זה סוג של ארון אם לא מזכירים את זה בכלל, מנסים להמנע מלדבר על זה - ודי בצדק, כי הרי כמה אנשים כבר מכירים את התופעה ? כרגע היא מאוד לא מוכרת. הומוסקסואליות היא דבר שכנראה היום אין אחד שלא מכיר אותה - מקווה שיקרה אותו הדבר לא-מיניות.

סופרים1

New member
השאלה היא...

האם החלטת על עמדה זו לאחר שמיצית חיי מין נורמליים...או כתקופת הפוגה? אולי מתוך פגיעה??השאלה מה המניע לאימוץ אורח חיים מסוג זה....??

לי בכל אופן אין שום מניע...

פשוט לא בא לי! אני היחידה מכל החבר'ה שלי שלא משתתפת באורגיות ומנהלת חיי מין... זה לא שיש איזשהו משהו שעוצר בעדי.. פשוט לא בא.. ו-ואללה, אי אפשר לנהל במצב כזה קשר זוגי עם מישהו כי ישר הוא חושב שהוא "לא עושה לי את זה" ולוקח את זה אישית, ובסופו של דבר גם בוגד בי, כי אם ממני הוא לא יקבל אז הוא יקבל ממשהי אחרת (מדברת מנסיון) וזה גם לא שאני בתולה, פשוט לא בא לי, לא יודעת למה, פשוט לא בא, אני גם לא טיפוס כזה שאוהב חיבוקים ונשיקות, לא רק עם הבן זוג, ממש עם כל אחד, אפילו ת'משפחה שלי קשה לי לחבק, תמיד חשבתי שאני סתם עוד אחת עם הפרעה, אבל עד שגיליתי שיש עוד כמה חבר'ה כמוני... מעניין למה אנחנו כאלה באמת...

shiptz

New member
לא תמיד יש מניע "אמיתי"

אצל חלק מהאנשים זה יכול להיות בגלל ספירת הורמונים נמוכה. כלומר שלגבר למשל יהיה מעט טסטוסטרון. אבל לפעמים זה גם יכול להגיע בגלל מצבים שעוברים בחיים, השפעות סביבתיות וכו'. כלומר לא בהכרח צריכה להיות השפעה גנטית על העניין ... אותו כנ"ל, דרך אגב, נכון גם לגבי הומואים ולסביות. החוקרים חלוקים ביניהם על הסיבות לעניין - האם הם סביבתיות או גנטיות

אסקסואל או א-מיני זה בן אדם...

שלא מרגיש משיכה מינית לבן אדם אחר, לא לגברים ולא לנשים ע"י קריאת ההודעות הקודמות תקבלי תשובה יותר מפורטת הארון זה ביטוי לכך שהאנשים מסביב לא יודעים על ה"נטיה החריגה" של הבן אדם, כמובן שזה לא חריג להיות א-מיני, כנראה פשוט משהו גנטי. או שכן אז זה נחשב חריג? מעניין לכמה אנשים באוכ' יש את הגן הזה אם הוא בכלל קיים?

שונה זה בטוח

להיות אמיני זה שונה מלהיות הומו או לסבי. זו מנטליות אחרת. גם הארון של אמיני שונה לגמרי מארון של הומו או לסבי, אבל לדעתי יש ארון כזה למרות שהוא הרבה פחות ברור. לצאת מהארון בשביל אסקס זה להיות בקשר זוגי עם מישהו ולספר לו שאין עניין במין. היציאה מהארון של אסקס קשורה בזוגיות שלו בעיקר, כמו הומו ולסבית, אבל הקטע החברתי כרגע שונה כי המנטליות שונה.

Royal97

New member
פרויד אמר

שמה שמניע את העולם זה סקס. מה מניע אתכם ?

p019

New member
פרויד טעה!

אפילו פסיכולוגים לא מתייחסים היום לתורתו של פרויד. אלה יותר לעובדה שהוא הפך את הפסיכולוגיה למשהו שיותר דומה למדע. יתכן שיש אנשים שמונעים ע"י סקס. אבל, לדעתי, את רוב האנשים, זה לא מה שמניע. זו הסיבה שאנשים קמים בבוקר ואולכים לעבודה? מתחתנים? מגדלים ילדים? אני לא חושבת שקיים משהו אחד שמניע את העולם. לכל אחד יש עוסף של דברים, נושאים וחלומות. ומידי פעם מגלים שהם השתנו.

הוא לא טעה לחלוטין

הרצון לרביה קיים כצורך אבולוציוני אבל ברמה הפסיכולוגית, מה שמניע אנשים זה למשל הנאה, כך שיחסי מין יוצרים הנאה ולא ההפך

כנראה שאנחנו לא "עולם"

אני לא יודעת מה מניע אותי. חייב להיות משהו כזה? אם אנשים באמת קמים כל בוקר רק כדי לנסות למצוא מישהו לשכב איתם אז העולם שלנו הוא מקום די פתטי, לא?

barak001

New member
לצאת מהארון

ראשית ה"קהילה" כוללת גם ביסקסואלים וטרנסג'נדרים, וזה שהתעלמת מקיומם כבר מעיד על מעמדם. והייתי אומר שלצאת מהארון כאסקסואל דומה יותר ללצאת מהארון כביסקסואל או כטרנסג'נדר, למשל מבחינת רמת ההבנה שנדרשת מהצד השני. כל אחד מהמקרים האלה הוא שבירת תבניות משמעותית בחברה (במיוחד בהיבט המגדרי - התפיסה הדיכוטומית של שני מגדרים), וגם מבחינת השכיחות הסטטיסטית של האוכלוסיה היוצאת מהארון. ההבדל הוא ברמת האפלייה והדיכוי מהם אסקסואלים סובלים פחות (אבל אני לא אכחיש שגם אסקסואלים סובלים)

סליחה שהשמטתי אותם

יציאה מהארון של הומואים ולסביות נראתה לי כמו יציאה "קלאסית" ופחות מורכבת ולכן השתמשתי בה כדוגמא. בהחלט גם לקהילות הביסקסואלים והטרנסקסואלים יש בעיות קשות עם ארונות והן לא קשורות להרכבות מאיקאה. "ברמת האפליה והדיכוי מהם אסקסואלים סובלים פחות"? מוזר, לא מצאתי שום "A" בראשי התיבות LGBT או "א" בראשי התיבות להט"ב. לאסקסואלים לא מתייחסים כאל מבולבלים מוזרים כמו עם הטרנסקסואלים, גם לא כאל אנשים שמתכחשים לעצמם כמו שמתייחסים לביסקסואלים. בשביל חלק גדול מהאנשים, אנחנו פשוט לא קיימים בעולם הנטיות המיניות. הדיכוי של אסקסואלים נוראי - אין שום תנועה אסקסואלית, אין מצעד גדול וססגוני, אין לנו צבע בדגל הגאווה, אנשים מסביבנו לא תופסים שזה בכלל אפשרי. אולי הוא לא יותר גדול מזה של הביסקסואלים והטרנס, אבל בטח שלא קטן ממנו.

למעלה