יציאה מהארון

B687

New member
השאלה היא

האם באמת חסר לך שיתייחסו אל אסקסואלים באותה צורה? באמת היית רוצה מצעד גדול וססגוני כדי להגיד, "אני לא מעוניינת ביחסי מין?" אני לא אומרת שאין מקום להזכיר גם את האסקסואליות כנטייה לגיטימית ולהגביר את המודעות. אבל התנועות של הומוסקסואלים, לסביות, ביסקסואלים וטרנסג'נדרים עושות הרבה יותר מזה, כי יש אפליה בחוק, יש סטיגמה קשה אצל חלק מהאנשים, והמעשים שלהם נחשבים אסורים בעיני הרבה אנשים וגם כמה דתות. אני לא אומרת שאין קשיים גם לחלק מהאסקסואלים, אבל אני בהחלט חושבת שאין מה להשוות. נכון, כמו שאמרת אין כמעט ייצוג לאסקסואלים - אבל עד כמה בעצם את סובלת מזה?

barak001

New member
אפליה וחוסר מודעות

ברמת המודעות, יש הבדל רב בין קהילת הלהט"ב לבין קהילת האסקסואלים, אם כי לא באופן מוחלט. אני חושב למשל שגם בתוך קהילת הלהט"ב אנשים לא מכירים את המושג "ג'נדרקוויר" - אדם שבוחר להיות חסר מגדר (למה אדם חייב לזהות עצמו כגבר או אישה?), או אדם שמזהה את עצמו כגבר וגם אישה (למה להשתייך לצד אחד?), דבר שלא מובן מספיק אפילו בתוך קהילת הטרנסג'נדרים (למרות שלי זה נשמע מאד הגיוני, כי גבר ואישה אלה מושגים מאד לא מוגדרים היטב ואין שום סיבה שיהיו בינאריים ולא רצף). בכל אופן, אם ניקח לדוגמא את קהילת הטרנסג'נדרים - הסבל הוא קשה מנשוא יום יום, בגלל חוסר הקבלה של החברה, הזלזול, האפלייה. מפלים למשל בקבלה לעבודה. יש טרנסג'נדרים מוכשרים, שלא רוצים לקבל אותם רק בגלל היותם טרנסג'נדרים. לפעמים אפילו אין אינדיקציה חיצונית לשינוי שעברו, אך המסמכים מגלים את האמת וגורמים לאפלייה (שזו עוד אפלייה מזעזעת בפני עצמה, שהרשויות קובעות לאדם את זהות המגדר שלו). אלה פשוט חיים בשולי החברה שנובעים רק מכך שאדם נולד עם איבר פיזי לא נכון, בחברה שמייחסת תכונות אישיות לבני אדם ע"פ איברים פיזיים. ומספיק גם לראות את הכתבות שמתפרסמות בנושא של טרנסג'נדרים. אין מינימום של פוליטיקלי קורקט. למשל - כותרת של ביקורת על הסרט "טרנס-אמריקה" שהיה מועמד לאוסקר נקראת "זרגים שבורים", תוך שימוש במילת הגנאי "קוקסינלית" בכל הכתבה, ושימוש בשפה שלא מכבדת את זהות המגדר שלה וכו' אין לי ספק שאסקסואלים גם מאד נפגעים בשל שונותם, שמעטים מאד האנשים שמבינים את המשמעות של להיות אסקסואל (למרות שגם זה נשמע די הגיוני. למה שאדם בכלל יימשך לאדם אחר? מה כ"כ הגיוני במשיכה מינית? ברצון לגעת פיזית באדם אחר?). אנשים פשוט לא אוהבים לחשוב, לא רוצים לנסות להבין, וכל מה שלא מספיק נורמטיבי זוכה לדחייה מידית. ברור לי שיש גם פגיעה בחוק - למשל הטבות כספיות שקשורות לזוגות נשואים. אבל בכל זאת אסקסואלים לא חיים בשולי החברה, גם לא אסקסואלים מוצהרים, אלא סובלים מהמון חוסר הבנה, המון חוסר מודעות. ואני לא אומר שמודעות ששואפת לאפס קלה יותר מאפלייה מעשית. שני הדברים מתסכלים מאד בצורות שונות. אני חושב שזה רעיון לא רע בכלל להכניס את הA לתוך הGLBT. יש בזה המון הגיון. אבל למה בעצם את לא הכנסת את הפורום גם תחת הקטגוריה של גאווה?

הבעיה של טרנסג'נדרים בעבודה....

היא שלא יודעים האם לסחוט אותם על הטרדה מינית או להסחט על ידם
כמובן שבהומור אנשים פשוטים אוהבים דברים פשוטים, מביאים להם משהו מחוץ למסגרת ומוחם משתתק. גבר שמתחיל עם גברים? גבר שלובש בגדי נשים? כאב ראש! אההה! הפתרון לכך פשוט... מי שלא יכול לקבל את השונה, לא צריך לקבל אותו...

barak001

New member
הבעייה היא

שאנשים לא חושבים נמצאים בכל מקום (מחוקקים חוקים, מראיינים לעבודה, וגם במשפחה שלנו) וכך בסופו של דבר משפיעים על חיינו, בעל כורחנו. ועוד הערה קטנה - משיכה מינית וזהות מגדרית הם דברים מאד מסובכים. אנשים פשוט מאמינים שהם פשוטים, רק בגלל שהם מוכרים. באופן כללי, אנשים אוהבים את הידוע - אם הם יודעים שקיימת משיכה מינית והיא נפוצה, זה הופך בעיניהם אוטומטית לדבר טריוויאלי. אבל בסופו של דבר קיום של משיכה מינית, או אי קיום של משיכה מינית לא מובנים בדיוק באותה מידה. כנ"ל לגבי משיכה הטרוסקסואלית והומוסקסואלית, זהות מגדרית נורמטיבית ולא נורמטיבית וכן הלאה.

חצי הארון שלי

מעט מהאנשים שאני מכירה שמעו את המילה אסקסואל ממני. גם אנשים קרובים מאוד, גם במשפחה לא יודעים. אני די חוששת לספר להם את זה, ולא בגלל שיתפלאו או יכעסו, אלא בגלל שיתייחסו אליי כאל יוצאת דופן, יתייחסו לנטיה שלי בתור תכונה נוספת ולא שינוי של תכונה שיש לכולם. אני לא חושבת שצריך להיות ארון. הלחץ של החברה בתחום הזה מאוד לא בריא. לא צריך להיות ארון, כי שום נטיה מינית לא צריכה להיות יוצאת דופן ולאף אחד חוץ מבני הזוג שלכם לא צריך להיות אכפת מהנטיה שלכם. לא טבעי לי להיות בתוך ארון. זו מעין הצהרה שהעולם צודק, המצב שלי מוזר וכדי לגלות אותו צריך אומץ מיוחד כי זה רע ומביך. אבל מילים לחוד ומעשים לחוד, אני מסתירה ושותקת. לא משקרת לאחרים, אבל לא מספרת את האמת כפשוטה.

חצי ארון הגדרה יפה

אני לא מספר כי אני עדיין לא לגמרי סגור על זה עם עצמי. סיפרתי לאחותי וזהו. זה עדיין עניין בהתגבשות עבורי, וגם אני כמו רבים אחרים פה קצת נמנע מהגדרות נוקשות למרות שהן עוזרות. ובעיקר לא נוח לי עם התגובות שאני עתיד לקבל, הרמת הגבה, עוד משהו שאני שונה בו לרשימה השחורה... עדיף לחיות עם זה בשקט ולקוות למצוא בת זוג דומה, שזו משימה בפני עצמה.

למעלה