יצירה חדשה שכתבתי...

לא רק -

כדי למתוח את הגבולות, כדי לא להיות מקובע... אם שופן היה כותב ואלסים "לפי התקן" - הוא לא היה שופן... הרי בתוך ואלס אחד של שופן המקצב משתנה ואינו יכול לשמש למחול - וזו הרי המשמעות "התקנית" של ואלס... אם בטהובן היה נצמד לכללים במובנם הצר - כמעט שום יצירה מיצירותיו לא היתה נכתבת... וכן הלאה וכן הלאה. כללים כדאי ללמוד - כדאי יותר ללמוד להיות עצמך.

L m a o

New member
אתה לקחת את זה למקום של 4\3

שופן לא. ומה הקשר בלהיות עצמי? מוצארט לא היה עצמו? היידן לא היה עצמו?
שילבתי בוואלסים שלי הרבה דברים, כמו נונהקורדים, פסאג' קטן, רפריזה דינמית ומורדנטים.. אני לא מספיק מיומן ומוכשר בשביל לכתוב דברים חדשניים, לאט לאט אני הולך ומשתכלל. בדיוק ביום שלישי התחלתי סקרצו, שנורא הזכיר לי לונה-פארק(בדומה לסקרצו מהחמישית של מאהלר), ויש לו את היחוד שלו, ואני פשוט יודע שאם הייתי מנסה לעשות משהו גרנדיוזי ומיוחד הייתי נכשל- זה לא אומר שאני לא מתקדם למקומות מיוחדים.

L m a o

New member
קשה לי למצוא לזה הגדרה

הבס אלברטי כמו שאמרתי מתאים יותר למלודיות, והמשפטים לא כל כך ברורים ומפותחים. אתה יכול לנסות להשתמש ברעיון הזה לשיר ללא מילים- בצורה יותר מלודית- עם שלושה קולות- קול עליון- מלודיה, קול אמצעי- אקורדים מפורקים, ובס- נקודת אורגן\ בס קונטינואו, רק שלא יהיה יותר מהיר מרבעים- לפעמים זה מעמיס. כמובן שאין להצמד רק לכללים- אחרי הכל, למרות גאונותו של מוצארט, גם היצירות הראשונות שלו היו לא משהו- אמנם היו נכונות ומוקפדות, אך לא היו מעניינות- מה שנרכש לו עם השנים.

amitmis

New member
אני חולק עליך...

בעניין העובדה שמוצארט נהיה מעניין (הוא לא...).

L m a o

New member
גם אני חולק עליך

אחד המלחינים הטובים ביותר שהעולם ידע. שלא נדבר על אישיותו המדהימה והלבבית, והסיפורים המשעשעים על פחדיו מחצוצרה, כתיבת תווים של יצירה שאסור להוציא מקפלה..

yonti261

New member
תגובתי

יש שיפור והשם סקרצו מתאים כי יש ביצירה הזו חוש הומור.קצת פחות רובוטי ביחס ליצירות אחרות שלך אבל עדיין מלא בבלאנס לא נכון בין הידיים,הרמוניה ומלודיות סטאטיות וצפויות ווירטואוזיות ריקה.ובקשר לסילום: זה לא דו דיאז מינור,זה מי מז'ור.אלה שני סולמות מקבילים.אם אתה לא יודע מה זה מז'ור ומה זה מינור מדובר בחור רציני בהשכלה.אקורד מינורי משולש מורכב משתי טרצות,קטנה וגדולה. אקורד משולש מז'ורי מורב משתי טרצות - גדולה וקטנה. חוץ מזה מינור הוא עצוב ומז'ור שמח, (וזה כמובן גס ושרירותי,כי לפעמים יש גם יוצאי דופן).

L m a o

New member
זה תלוי בטונאליות,

לפעמים אקורד מז'ורי יכול להשמע עצוב.

Petrus

New member
רק תיקון קל

אקורדים סופרים במרווחים מהבס, ואקורד משולש מורכב מטרצה ומקווינטה, ולא משתי טרצות אחת מעל השניה.

L m a o

New member
לא בהכרח סופרים מהטוניקה

אותי לימדו "טרצה קטנה ומעליה גדולה" או "טרצה קטנה וקווינטה מצליל השורש"- כך שאפשר גם וגם.

L m a o

New member
דרך אגב- זה מובן בהקשר

אבל מקובל לומר "האסקולה הוינאית הראשונה", שכן ישנה גם השניה- שנברג, ברג וכו'.

Petrus

New member
ברור ש"אפשר" גם וגם

השאלה היא מה הדרך הנכונה לחשוב ולשמוע וכיצד בנויים אקורדים, ולראייה הדרך שבה רושמים בס ממוספר. המרווחים שנוצרים בין הקולות העליונים הם "מרווחי עודף".

למעלה