יצירה חדשה שכתבתי...

amitmis

New member
יצירה חדשה שכתבתי...

יצירה בעלת מובן אפי (Epic) יותר, ארוכה יותר, עמוקה יותר. הנה היא, מצורפת. אין לה עדיין שם, ואשמח לכל הצעה. כמו-כן וכרגיל, אשמח לתגובות, רעות גם טובות, מצד כל אחד שרואה עצמו אדם אובייקטיבי. כל טוב, ותודה רבה, עמית.

Moridin

New member
דביסי

נסה לשמוע, או לנגן, מוזיקה לפסנתר של דביסי. דביסי כתב מוזיקה שהיא בערך ההפך הגמור מהסגנון שבו אתה כותב בדרך כלל. נגן משהו פשוט יחסית, כמו הערבסקה, ונסה להלחין משהו מסגנון דומה. זה יפתח אותך לכיוונים חדשים... http://www.sheetmusicarchive.net/dlpage_new.cfm?composition_id=1122

amitmis

New member
אז...

אני מניח שלא אהבת את היצירה שכתבתי. בכל אופן - אני כמובן מכיר את דביסי, ומאוהב בערבסקות שלו. מה דעתך על היצירה? תודה רבה.

Moridin

New member
אתה נמשך לארפג'ים ולאקורדים

חסר דגש על קווים מלודיים. היצירה מרגישה כמו אוסף וריאציות. זה מאפיין את כל מה שכתבת עד עכשיו. נסה משהו לגמרי שונה. תכתוב משהו בסגנון באך, או דביסי כאמור, רק כדי להכיר לעומק סגנונות אחרים. אם קשה לך להמציא מלודיה, קח אחת מוכנה, זה יכול אפילו להיות שיר מפורסם, ותשתמש בה ביצירה שלך. בעצם זה רעיון ממש טוב. מה דעתך לכתוב טרנסקריפציה של שיר? זה יכריח אותך להיצמד לקו מלודי.

cut2

New member
יש גם שירים מהתקופה הקלאסית

דוגמת אריות מפורסמות מאופרות של מוצרט.

L m a o

New member
לא זו הנקודה

היא המליצה להלחין בסגנון באך- לדעתי היידן סטייל הרבה יותר פשוט(כמובן שלא פשוט להגיע לרמה של היידן, אבל ליצור משהו נכון כן). אם כבר אריות- אני ממליץ הכי הכי על חליל הקסם, יש שם מלודיות מאוד נוחות לעבודה, כמו צייד הציפורים, הצילו, שירי הגלוקנשפיל, והאריות של מלכת הלילה.

cut2

New member
סבבה,

שים לב שהוא המליץ לכתוב "משהו בסגנון באך, או דביסי כאמור" - כלומר, כל דבר. פשוט לקחת משהו של מישהו אחר (מלודיה, סגנון, וואטאבר) ולעשות עליו את הקטע שלך. ואגב, גם אני מצטרף להמלצה. כמו כן, כמוך, גם לדעתי הכי קל לזרום עם האסתטיקה של הקלאסיציזם בטבעיות (כמובן שברמה מאוד בסיסית כפי שציינת). פשוט כי יש משהו נורא ישיר וטבעי בסגנון של התקופה הזו (וזו גם הסיבה שאני כל כך מאוהב בה). חליל הקסם זה מצויין. אגב - Moridin זה הוא, ולא היא.

L m a o

New member
כן, אבל לא אמרת לו לכתוב משהו בסגנון באך

שיהיה עם אקורדים וארפג'י, אלא לנסות לתת דגש למלודיה. חשבתי שהתכוונת שכדאי לו להלחין בסגנון הבארוק..

yonti261

New member
דעתי

80% מהיצירה הם רצפי אקורדים,מה שלא גורם לרמת עניין גבוהה אצל המאזינים.גם במקומות המעטים שניתן להצביע על מלודיה היא כתובה בצורה מאוד תבניתית ,בנאלית ודי משעממת.ניכר שניסית לעשות מאמץ לא לכתוב מיניאטורה אלא יצירה עם אורך,אבל הניסיון ליצור משהו ארוך לא הוכתר לדעתי בהצלחה.במקומות רבים ביצירה רצפי האקורדים קוטעים את הזרימה,גורמים ליצירה להשמע כמו קטע עם המון סיומים,ומחלקים אותה להמון המון חלקים.פרט לקטע קטן ווירטואוזי בערך בסביבות השלוש דקות שניתן למצוא בו איזושהי אמת מוזיקלית,יש הרבה וירטואוזיות ריקה שלא באמת משרתת את היצירה.אני רואה שקשה לך להמציא מלודיה,שזה חלק מכובד מאוד מלהלחין,ולכן אני ממליץ לך להתמקד באופרות בל קנטו: רוסיני,דוניצטי,בליני וכל החבר'ה האלה.בבל קנטו יש מקום מרכזי מאוד למלודיה,מה גם שהבל קנטו מאוד קרוב למה שאתה שומע בדרך כלל ולא ייקשה עלייך להתחבר אליו.שופן הושפע הרבה מהבל קנטו (בייחוד בליני שאותו הוא העריץ),ויש הרבה שאומרים שהמוזיקה של שופן היא בל קנטו עם הרבה קישוטים. בהצלחה!

L m a o

New member
נכון לגבי שופן

וסתם מעניין אותי- מה דעתך על אופרות ווריזמו?

yonti261

New member
אני לא ממש מ תעל ווריזימו

אם אתה אוהב אין סיבה שלא תקשיב.בכל אופן,בל קנטו יתאים לך יותר מבחינת המלודיה מאשר הווריזימו.אם תשמע בל קנטו זה יעזור לך בתחום של לפתח מלודיות.לדעתי אם אתה רוצה להלחין משהו כמו ... אתה צריך להקשיב ל... אני גם ממליץ לך לשמוע שומן.גם שומן הוא מלחין רומנטי שיש לו הרבה מוזיקה לפסנתר,אבל הוא אחר מאוד משופן.אולי זה יעזור לך להיפתח לדברים קצת אחרים.תנסה את קרנבל ואת המוזיקה לאבוב ופסנתר שלו.

L m a o

New member
לא יצא לי לשמוע, לכן אני שואל.

בל קנטו כן יצא לי לשמוע.. לגבי המלודיות, התבלבלת ביני לבין עמיתמיס או שאתה סתם ממליץ? ושומאן באמת נהדר
נראה לי אמרתי את זה מתישהוא על הרומאנסות לפסנתר ואבוב..

yonti261

New member
התבלבלתי בין שניכם ../images/Emo3.gif

שניכם באותו גיל בערך,חופרי שופן ומלחינים די דומה,לא קשה להתבלבל.

Petrus

New member
ובל נשכח את השירים המדהימים שלו

לדעתי מקום שני (אחרי שוברט כמובן) בספרות השירים האמנותיים.

yonti261

New member
דרך אגב

"בקרנבל" שהיא יצירה שמורכבת מכעשרים מיניאטורות ודיוקנים מוזיקליים יש דיוקן בצליל של אישיותו של שופן.בעיני די מחמיא.בטח יעניין אותך לשמוע.

L m a o

New member
אני מכיר את הקרנבל ../images/Emo13.gif

שומאן בכלל היה מעריץ של שופן- חצי מהציטוטים על שופן הם שלו. אני חושב שאת הקטע על שופן הוא כתב לאחר ששמע את הסקרצו השני שלו, אבל אני לא בטוח.

למעלה