יצירה חדשה שכתבתי...

Petrus

New member
לא מכיר הרבה

אנחנו בדיוק לומדים על זה בקורס תולדות האופרה -- מה ששמענו מכרמן היה יפה מאוד, אבל בשיעור האחרון דיברנו על קוואלריה רוסטיקנה וזה לא ממש הפיל אותי. כשנלמד על האופרות של פוצ'יני תהיה לי דעה יותר מוצקה בנושא.
באופן כללי אבל אני אוהב את הרעיון של וריזמו, כלומר ריאליזם, לאו דווקא במוזיקה.

קורס האופרה?

יש באקדמיה קורס שמוקדש רק לאופרה? מי מלמד את הקורס הזה? זה לא מיועד רק למחלקה ווקאלית?

Petrus

New member
אכן כן

את הקורס מעביר עידו אריאל, וזה בא במקום מה שכונה בעבר "רפרטואר אופראי". ואני במחלקה הווקאלית.

amitmis

New member
תגידו... ../images/Emo9.gif

אף אחד לא אהב את היצירה? אני לא נעלב, אני באמת שואל. מעניין אותי - לא מצאתם שום רעיון מעניין ביצירה, שום זיקה לכשרון של מלחין... שום כלום? אשמח מאוד לתשובה כנה ככל היותר. יש לי בטחון בעצמי, ואינני נעלב. עם זאת - חשובה לי חוות דעתכם קקהל. אשמח שתענו על השאלה. מה אהבתם ביצירה?

yonti261

New member
האמת היא

שאני לא אוהב את היצירות שלך.עניתי לך בכנות כמו שביקשת,אז בבקשה אל תעלב מזה.בהתחלה הראית יצירות שכתבת ביום או בשעה,זמן מאוד קצר להלחנה.חשבתי שזה שאתה מלחין בזמן קצר כל כך גרם לכך שהיצירות שלך לא מוצאות חן בעיניי,ושאם תקדיש יותר זמן יצאו לך תוצרים טובים יותר,מה גם שקשה להלחין במהירויות כאלה.אבל עכשיו,כשהראית יצירה ארוכה יחסית שעבדת עליה הרבה זמן וראיתי משהו שנראה די אותו דבר ראיתי שאין ממש קשר לעניין הזמןבינתיים .אתה לא מסוגל להמציא באמת מלודיה,וזה חלק נכבד מאוד מהלחנה שאי אפשר להסתדר בלעדיו.מה תפתח,על מה תעבוד,אם לא תצליח להמציא מלודיות? אני עדיין לא חושב שבשלבים כאלה אפשר לחרוץ דין ולקבוע אם יש לך כישרון או לא.אולי דגש במקומות הנכונים,זמן והאזנה למגוון רחב יותר של מוזיקה תביא את ההבדל ותניב תוצרים טובים יותר. אני מקווה שתיקח את ההערות שלי למקום בונה ותתפתח מהן,ואל תעלב מהן חס וחלילה.ביקורת טובה היא ביקורת שמביאה לשיפור והתקדמות,לא ביקורת מסרסת. בהצלחה!

Petrus

New member
והכי חשוב -- ללמוד

מעטים האנשים שמסוגלים באופן אינטואיטיבי לחלוטין להבין את הדרך שבה מוזיקה פועלת ומתנהגת.

עמית,

קודם כל, יש שיפור משמעותי לעומת היצירות הקודמות. אבל זה עדיין רחוק מלהיות תוצר שאפשר לקרוא לו "יצירה". אבל יש לי רעיון. אני רוצה שתכתוב מאמר שבו שאתה מנתח את היצירה הזאת בכל הרבדים. תבקר את עצמך. ואל תהיה סלחן. ביקורת עצמית זאת הדרך הכי טובה ללמוד, וכל עוד אתה עדיין לא מספיק בשל כדי לעשות את זה על המקום, בזמן ההלחנה, אני מציע שעכשיו, אחרי שסיימת לכתוב את הקטע הזה, אני מציע שתשב ותכתוב עליו. אני בטוח שתלמד מזה המון. וגם יהיה מאד נחמד אם תשתף אותנו בניתוח שלך, במידה ותחליט לאמץ את ההמלצה שלי. אני בכוונה לא מוסיף שום ביקורת מצידי, אני רוצה שתעשה את זה בעצמך.

amitmis

New member
תודה לכל המגיבים.

לא נעלבתי, אך בהחלט לקחתי את כולכם ברצינות. לגבי "טרג'די ליריקס" - אני מודה לך על התגובה באופן אישי. אני חושב שהעצה שנתת לי היא ממש חכמה, וכל יצירה חדשה שאתחיל לכתוב, מעכשיו, תבוא עם ניתוח מעשי שלי אותה. ישנן יצירות שכבר התחלתי לכתוב, אך גם אותן אתחיל לנתח. גם אני משוכנע שהעניין הזה ילמד אותי המון. אגב, אוכל להוסיף לרעיון שלך - אפשר לתכנן יצירה, ואז לכתוב אותה! מה היא תהיה, איזה סוג, איזה מקצב, מה האורך, עצוב / שמח וכו', ורק אז לכתוב אותה! תודה רבה על התגובה, ועל ההאזנה, והמחמאה, וההצעה המעולה ביותר. יעיל ומעשי כרגיל.

תהליך היצירה...

מלחין בן זמננו מתחיל בחיבור היצירה הרבה לפני שהיא עולה על הכתב. בחירת הכלים, המקצבים, הסגנון, השילובים עם סגנונות אחרים, ההשפעות - כל אלה ועוד עומדים לפני המלחין לפני שהוא ניגש לעצם מעשה ההלחנה. בחירת המתכון ליצירה הוא חלק מהתהליך. ואז - האם אתה נותן לעצמך להיות ספונטני? מחושב? כאן נקבע אפיה של היצירה. ליצירה צריכה להיות כיווניות, זרימה - שניתן לתכנן מראש או לתת לאינטואיציה לעבוד. והכי חשוב - לנסות ולאמר משהו. לא להגיש רק אוסף של צלילים. כך יתחיל להתגבש סגנון וזהות אישית כיוצר. והדרך אצלך עוד ארוכה.

עוד רעיון אחד,

אני מציע לך לחבר משהו ווקאלי. תלך על הפשוט ביותר, תלחין שיר (art song). כשאתה עובד עם טקסט אתה שואף מן הטקסט המון רעיונות לסגנון ולאוירה של המוזיקה.

amitmis

New member
גם רעיון מצוין.

וחכם מאוד. אני חושב שאאמץ גם אותו! אני מאוד מודה לך.

אני קצת מתפלאת

מכך שרעיון ה"לתכנן יצירה ואז לכתוב אותה" נראה לך חדשני ומהפכני. כדאי לך מאד לעבוד רק ככה, לפחות לזמן מוגבל, ולו בתור תרגיל. ובעיקר - לחשוב מה אתה רוצה להגיד ביצירה שלך. כי הדבר הראשון שקופץ לי לראש כשאני שומעת את מה שאתה כותב הוא ששום דבר שם לא מנומק. ופניה לכל המלחינים הצעירים שמעלים יצירותיהם לפורום - אנא (אנא!) הקליטו את היצירות בפסנתר אמיתי! אם אשמע עוד פעם אחת מחשב מנגן ארפז'ים במהירות מסחררת וללא שום כיוון - אני חושבת שאשתגע.

L m a o

New member
מסכים

גם אני עובד ככה- מתכנן סולם, אחר כך סוג, מבנה וכו'. ועדיין לא מצאתי את הכבל USB, אולי אקנה אחד היום ואעלה את ההקלטה.

למעלה