יצירת מציאות - מישהו מבין?

Nachmanides

New member
אינני פיסיקאי מקצועי בהכשרתי, אך המעט שאני יודע (והידע שלך,

כך ניכר בבירור, מועט משלי) אומר לי כי את מלהגת, וכי מכאניקת הקוואנטים אינה מספקת תמיכה כלשהי לטענות העידן החדש.
הכחות בטבע הם ארבעה: הכח החזק, הכח האלקטרומגנטי, הכח החלש, וכח הגרביטציה, ואף אחד מהם אינו עוזר לך, ואינו כפוף, ואינו ניתן למניפולציה באמצעות התכוונות או השתדלות מיסטית.
את יכולה להרשים רק בורים, אולם אל לך "לקחת זאת קשה"...

Nachmanides

New member
ענין נוסף, עכור למדי, בטענה כי "מחשבה יוצרת מציאות" ושאר

סוגי הלהג דוגמתה, של העידן החדש, הוא שאפשרי הוא כעת ל- healer להסיר אחריות מעל עצמו ולהעמיסה על כתפי המטופל, במקרה כשלון.
לא החלמת?
זה כנראה בגלל שלא השתדלת מספיק לחשוב חיובי.
מה שהשיג המטפל הוא למעשה האשמת הקרבן באסונו.
כלומר, לא די שהקרבן, למשל, חלה בסרטן לא עלינו, אלא אף ניתן להאשימו באי-החלמה, והמטפל יוצא צח כשלג ויכול לשמור לעצמו את דמי הטיפול, למשל, לצורך בניית בריכת שחיה בחצר הוילה שלו

יודגש:
לא לכל תופעה מיסטית חייב להיות הסבר מדעי, על מנת שנתייחס אליה בכלל, אולם אין לוותר על היכולת לבחון את הטענה, וטענה מיסטית שאינה בת-בחינה - אין לנו מה לעשות עימה, זולת לצור עימה על פי צלוחית ...

אוקי...אנסה..

קצת קשה להגדיר אבל..
רצון - צורך מודע או לא מודע לחוות חוויה או רגש כלשהו באופן מסויים ויש הרבה תחושות.

יצירה - יצירה של הרצון הזה. למשל אם יש לאדם רצון מודע או לא מודע לחוות תחושת ביטחון, ניתן לחוות ביטחון באמצעות כסף, אדם אחר, מתנות, בע"ח, מדיטציות, אלכוהול, סמים, אלימות, ציניות וכו'.... אז אותו אדם, יוצר את המציאות של חייו/או שהיא פשוט נוצרת, באמצעות הרצונות שלו.
בעצם כולם יוצרים. השאלה אם במודע או לא.

רותי 11

New member
מתוקה אני התכוונתי למה התכוונת

כשאמרת שאיבדת את הרצון בעקבות
היצירה

ינוקא1

New member
שאלה מצויינת

העניין עם "יצירת מציאות" זה שרובינו תקועים על המטרות שנמצאות בקצה האף שלנו.

כסף , זוגיות , בריאות .....
כל הדברים הללו הם דברים חשובים , אך הם אינם "ממלאים".

לחיי האדם יש תכלית , יש משמעות.
מה שבאמת ממלא , זו המשמעות לחיים

הכסף , הזוגיות , ואפילו הבריאות , הם רק אמצעים בשביל שנלך בדרכינו וביעודינו.

כאשר הופכים את האמצעים לדבר העיקרי , אנחנו מתרוקנים.
לעומת זאת , כאשר אנו מוצאים משמעות אמיתית לחיינו , ויוצרים מתוכינו , אנחנו מתמלאים

לכן ההתמקדות איננה צריכה להיות ביצירת מציאות , ההתמקדות צריכה להיות קודם כל בחיפוש משמעות.
לאחר שמצאנו משמעות שמדברת אלינו - אז הגיע תור יצירת המציאות.

מקסים , תודה

אבל מסתבר שאין סוף להתפתחות..
מה שכתבת באדום היה ידוע. את המשמעות מצאתי וכך יצרתי.
לאחר שיצרתי נמצא ריק.
ואז הגיע מקום למשמעות חדשה.
ז"א, שאם חשבתי שידעתי מהי שלווה, אז לא ידעתי באמת.
והשלווה שגיליתי היום, מי יודע..בטח בעוד זמן מה אגלה משהו חדש :)

CnY2

New member
אפשר לשאול

כמובן אם זה לא אישי מדי ואם בא לך לשתף,
מה זימנת כשיצרת מציאות ואיך עשית את זה?
אני מאד מאמינה ביצירת מציאות, ואני תקופה מנסה ליצור מציאות מסוימת (שכבר הצלחתי ליצור חלק קטן ממנה בעבר אבל זה לא עבד בדיוק כמו שרציתי) באמצעות מדיטציות בגלי תטא. אני סקרנית איך אחרים עובדים על יצירת מציאות (ובמיוחד אם זה עובד :) )
רק אם בא לך לשתף כמובן.

גמני מאוד אשמח לשמוע את התשובה לשאלה זו

ולגבי הגלי תטא אתה מתכוון לתטא הילינג או לשיטה אחרת
בעזרתה ניתן להגיע לגלים האילו?

תשובה

אני מוכנה לשתף, לא מה יצרתי, אלא כיצד. אני בעד שיתוף בידע. אך זה לא רלוונטי מה יצרתי....
טוב, אז ראשית אומר שמה שאכתוב כאן בטוח לא יכסה את הכל ויהיה קצר אבל אנסה. ארשום בנקודות עקרונות:
1. דין פרוטה כדין מאה. אם מה שאת רוצה ליצור נראה לך גדול/עצום..את רחוקה מלהשיגו. כל הדברים שווים בערכם. the big money, הכי חתיך שיש, מנהל מפחיד/מאיים..
2. השליטה צריכה להיות ברגש ולא במחשבה. הידע קיים תמיד. אך, ביום שהתפיסה משתנה בעקבות הידע, גם הרגש משתנה. אותו ידע יכול לגרום לשני אנשים לחוש רגשות שונים לחלוטין. אופטימיות ואהבה לגבי המושא הרצוי ללא התנגדויות, כלומר רצון נקי זה מצב שצריך להיות.
3. ניקוי התנגדויות: לא מנקים התנגדויות/חסימות כמו אצל פסיכולוג, ז"א לא חופרים עמוק כי אז משפיעים על הרגש ומגיעים לשליליות. אלא- .מזהים רגש שלילי . בד"כ הוא מגיע ע"י אנשים סביבנו, מבינים מדוע אנחנו הגורם לכך, מה הדפוס החוזר. למשל: "אני אדם שמאמין בתחרות ולכן תמיד אנשים שמים לי רגליים, על כן, כאשר מישהו שם לי רגל אני מרגיש מנוצל" ההבנה הייתה - אני תחרותי. לכן, אין צורך לחזור לילדות כי הדפוסים חוזרים בכל מקרה,.ומה שעושים הוא שינוי אמונה "אין תחרות בעולם, יש הכל ומספיק לכולם.....וכו וכו..." כאשר האמונה מושרשת היטב בתת המודע התפיסה משתנה וכך גם הרגש. במדיטציה טובה האמונות והרגש מופעלים היטב והתפיסה משתנה, שכן אנחנו אלה שמראש רצינו בשינוי ולא אף אחד אחר הכתיב לנו.
4. חזרתיות על תהליך 3 עד שהאמונות מושרשות. את תדעי כאשר הן מושרשות. לא יהיה לך צורך במדיטציה.
5. לאהוב 100% את המקום בו את נמצאת היום.
6. לנקות את כל האשמה והחרטה שיש בך, אלא אם את מכוונת למשהו/מישהו שיש בו מרכיבים אלה. הרצון צריך בעקרון להיות כמה שיותר נקי משליליות.
7. דמיון קדימה. לתסרט קדימה בסגנון: "איזה כיף היה כאשר..." ז"א מה קרה לאחר שהגשמת. הקאץ' לא להתאכזה בזמן שלאחר מכן ששום דבר לא קרה. שימי לב סעיף 5.
8. לדמיין בזמן הווה: אין עבר ביצירת מציאות. הוא לא קיים. גם כשמדמיינים על העתיד, בדמיון את כאן ועכשיו. העתיד מבחינתך קורה עכשיו - ולכן את מאושרת בדמיון וגם לאחר מכן.
9. לדמיין דברים חיוביים נטו, רגשות חיוביים שאת רוצה לחוות - לא להכניס למדיטציה שום רגש שלילי או זכרונות עבר.
10. התנגדויות - החובה היא עלייך לדעת מה חוסם אותך. רגשותייך מודיעים לך על כך ולכן מודעות היא הכרחית. בעקרון רגש שלילי = חסימה. רגש חיובי = התקדמות ליעד. לכן כדאי לדאוג להיות מרבית היום ברגשות חיוביים. אבל - לא ברגשות חיוביים מזוייפים או שאת כופה על עצמך כי חייבים, כי אז שוב את חוסמת את עצמך מלהרגיש רע :). צריך לזרום עם הגוף.
טוב. יש עוד מלא.... אבל בתור התחלה זה נראה לי ממש בסדר.

לגבי גלי תטה..

אני לא מאזינה, אני מגיעה אליהם לבד מילדות.
מי שמאזין באופן מודע צריך לפי דעתי כושר ריכוז או ידע על יצירת מציאות או תטה הילינג כדי להשתמש ביעילות ולא רק להאזין.

למעלה