ירון וכל החבר´ה שלום

ליענקל´ה לוי שלום.

ברוך הבא לפורום. מאחלת לך הנאה בפורום ולפורום הנאה ממך. האם מדובר ביענקל´ה לוי היוצר/מחבר מקרית מוצקין או במרקיד הוותיק מפתח תקוה ? מירי.

כן - לזה התכוונתי.

פשוט זכרתי שהוא מהקריות ורק שכחתי מאיזה קריה. בטוח שלא מקרית ארבע. מירי.

לכל המעונינים

אני מקרית ביאליק. אחרי הויכוח בפןרןם , אני חושש להגדיר את עצמי כיוצר. כל מה שתרצו ותסכמו - אני אתכם. נהניתי לקרוא - בעצם קראתי כבר לפני כן , אבל בעצת ירון נכנסתי לקהלכם, ומי יודע - העתיד - מי ישורנו. אישית אני מכיר את יום טוב . הוא יצר לאחרונה ריקוד יפה, "הנחלים רושמים" - מברך אותו על כך - בהצלחה. נהנה לקרוא את כתבותיך וערנותך בפורום. שתדעו הוא גבוה מאוד על ידי. כשהיינו ביחד על הבמה - בהרקדה של זאב ניסים הבנתי את במושג : "גרוש וחצי". כמובן, אני הייתי "החצי". כתבו - אני אוהב לקרוא. ותסלחו לי אם אינני אוהב לכתוב.

ברוך בואך לקהלנו

יענקלה יקר, לו היית יודע כמה אני אוהב את ריקודך - החיננית היית מסמיק מאושר. ממן ואני מבקשים אותו כל הזמן. תשכנע עוד חברים כמוך להצטרף אלינו. ותכתוב, אל תתעצל. חשוב לנו לשמוע כמה שיותר רקדנים, בעיקר יוצרים. אני המצאתי להם שם - מרקדדים. אל תבהל מהעוקצנות שיש כאן , זה פורום עם אקשן. ברוך הבא

ברוך הבא - יענקל´ה

ברוך הבא לפורום. עד היום רק קראת, כעת קרא ותגיב, נשמח לשמוע את דעתך. לדעתי, אתה ללא ספק ראוי להקרא "יוצר" גם אם הגובה הטבעי שלך ליד יום טוב הוא ביחס של חצי גרוש לגרוש וחצי. הריקוד האהוב עלי במיוחד מיצירותיך הוא "שמח על הלב" וזה כשמו הוא, עושה לי טוב על הלב. מירי.

יענקל´ה הקטן, ידידי הגדול.

יענקל´ה ידידי הטוב. מוזר, רק לפני יומיים פירגנתי לך, ולריקודים היפים שלך, שהם נכס לדורות, והנה אתה כאן איתנו.(הייתי צריך למלא טוטו.). ברוך בואך לפורום. הצטרפותך בעיניי, מוסיפה כבוד ויקר לפורום. כעת נוכל להחכים עוד יותר, בדיעותך ותגובותך, (למרות שלא חסרים קליברים בקהלינו). בגלל מה שאתה, אני אוהב אותך, חבר של כלם, עממי, חצי גרוש, מקסים, והכי הכי, ריקודיך היפים שאני כל כך אוהב, ואת היותך כאחד העם, למרות היותך יוצר ריקודים. תודה גם לך על הברכות והמחמאות, שהרעפת עלי, ממך זה נשמע אחרת, כעמית וחבר. להשתמע ידידי, ורק בשמחות. יום טוב.

ליענקלה!

אני מאד שמחה שהחלטת להצטרף. ברוך הבא! אגב, בזמנו גם רקדתי אצלך - בקרית ביאליק (בבית כץ) ובקרית חיים (בבית נגלר) ונהניתי מאד - עד שיום אחד עברתי לאזור מגורים אחר לגמרי, ומרוחק מהקריות. ואגב, אני גם זוכרת עדיין את עמירם עם האקורדיון... איזה כיף זה היה!

ברוך הבא, יענקלה לוי.

חן חן לך שהצטרפת לפורום, החלפת קריאה בלבד להשתתפות פעילה. נסיונך רב השנים והידע שלך, יוסיפו לדעתי לפורום תרומה נכבדה. תוכל להצטרף לצוות המקצועי ולהיות חבר של כולנו, כי כזה אתה. דרישת שלום חמה מבקשת להעביר לך עדנה קוה מהתעש"א. דבל´ה.

עלי כהן

New member
../images/Emo168.gif|כלניתיענקלה - אתה י ו צ ר

אם עקבת אחרי הויכוח שמושיקו הוליד ב"רוקדים" אתה יודע את דעתי האישית - יש שלושה סוגים של "הוגי ריקודים" ("הוגי- בה"א) :יוצר, מחבר ומגבב- האחרונים כמובן בתחתית תחתיתו של הסולם ולא ראויים כלל שנדון בהם. יענקלה - אתה נמנה (ולא רק לדעתי!) על אלה שהתואר "יוצר" מתאים להם ושמושיקו ברוב צניעותו טוען כי אינו קיים לגבי בני תמותה. יענקלה ה"צ´כי" - ריקודיך היפים הם יצירות אמיתיות ואתה ג ד ו ל בשטח היצירה. תמשיך !

תיקון "קטן" לעלי כהן.

עלי כהן כותב שמושיקו הוליד ב"רוקדים" ויכוח לגבי יוצר או מחבר. מבלי להכנס לעצם הויכוח, רק אבקש להראות לעלי שאת אותו הויכוח לא "הוליד" מושיקו אלא הולידו קצת לפניו. קראו בבקשה ותראו מי היו ה"מולידים". הנה לכם כתבה שכתבתי ב"רוקדים" 54 מנובמבר שנת 2000, וזה בתגובה לירון שהוא זה שפתח את הויכוח הנ"ל בגליון 52 באותה שנה. להלן הכתבה מילה במילה : (גליון 54 עמוד 22) הכותרת : יוצרים או סתם מחברים. בגליון מספר 52 תחת הכותרת "דעה אחרת", מציע ירון מישר לקרוא ליוצרי הריקודים "מחברי ריקודים" ולא "יוצדים", היות ולדעתו הכינוי "יוצר" הינו גדול ומחייב מדי, ועדיף שנהיה קצת יותר צנועים ומציאותיים. האמת ניתנת להאמר - לא כל ריקוד הנוצר הוא "יצירת אמנות" שצריך ואפשר להתפעל ממנו, כמו שלא כל ציור התלוי בתערוכה הוא "יצירת מופת" של שאגאל או פיקאסו. יתר על כן - ישנם ריקודים שעם יצירתם והוצאתם לאור, נמוגו מיד, ולא נמצאו ראוים להרקד, ותגובת הרוקדים הבהירה ליוצר כי לא פגע הפעם, וכדאי לשלוח את ה"יצירה" במקרה הטוב למקצה שיפורים, ואולי אף לגניזה. לדעתי, ובניגוד לדעתו של ירון מישר, אין צורך לגמד את יוצרי הריקודים תחת הכינוי "מחברי ריקודים" או "מחברי פסיעות", אלא לכנותם בתואר הראוי להם : "יוצרים". האם מרקו בן שמעון יוצר "נעמה", "גן השקמים", הוא סתם "מחבר ריקודים", או "יוצר" ? האם שלמה ממן עם "שמרי לי על המנגינה", "הורה יין", או מושיקו הלוי עם "בתוף ובצליל", געגועים" ועוד כעשרות יצירות, הם סתם "מחברי צעדים" ? ומה עם יואב אשריאל, יענקל´ה לוי, שמוליק גוב ארי, אבי פרץ, ספי אביב, ישראל שיקר, מאיר שם טוב, אבנר נעים, גדי ביטון, נפתלי קדוש, ויקטור גבאי, בנצי תירם, טוביה טישלר, אליהו גמליאל, אלי רונן, ועוד רבים וטובים ? האם הם סתם "מחברי פסיעות", או יוצרים אמיתיים שביצירותיהם הושקעו עמל רב, מחשבה יצירתית וכשרון ? רבות מהיצירות של יוצרים אלה, הנן "נכס צאן ברזל" של ענף ריקודי העם בארץ ובעולם, ובחלקם יש מוטיבים המשמשים כרעיון ערכי וחינוכי לדורות של רוקדים, ואין חוג של ריקודי עם, שיצירות יפות אלה, אינן מושמעות ונרקדות בהנאה רבה על ידי הרוקדים. לכל רוקד יש טעם אישי שונה במוסיקה ובסגנון ריקוד, ועם זה צריך לדעת לכבד ולהוקיר את האיש העומד מאחורי היצירה, ולפחות לכבדו בתואר "יוצר". לסיום, אני מברך את ירון מישר כעורך עיתון "רוקדים", על יצירה מכובדת זו, ואף שגליון כזה יוצא רק פעם בשלושה חודשים, אשמח לכנותו "עורך" ולא סתם "מחבר מילים". דב אורבך פתח תקוה. נ.ב. כך חשבתי וכתבתי אז וזו גם דעתי היום. דבל´ה.

עלי כהן

New member
../images/Emo141.gifדעתנו זהה, אז על מה הויכוח?

אני מצטדק - אני הגבתי ב"רוקדים" 58 על דבריו של מושיקו בגליון 55 ועקרונית אני מסכים עם מרבית דבריו של דב אורבך וירון מישר כך שאין ויכוח בינינו. עמדתי לגבי גיבוב צעדים וריבוי "ריקודים" גרועים ומיותרים ידועה גם ידועה, כך שאין חילוקי דעות עקרוניים ביני לבין דב אורבך. ועל ריקודים טובים ו יוצרים טובים - כן ירבו, הצרה היא שאין רבים.

ברוך בואך בצל פורומינו יענקל´ה

אני בטוחה שתמצא כאן מקום טוב לשמוע ולהשמיע.
תבורך על רקודיך אני הכי אוהבת מהם את : על שדה ויער ארץ ישראל יפה גן השקמים הנך יפה רעייתי שחרחורות ועוד ועוד קצרה היריעה

שוגי

הברכה שלך ליענקל´ה יפה. אך את גן השיקמים נשאיר למרקו בן שמעון שלא יעלב, מוסכם ? להתראות חברתי. מירי.

עממי

New member
לשוגי

האתר האוסטרלי הוא אמנם מכיל אלפי ריקודים ובבדיקה מדגמית שערכתי ישנם הרבה טעויות, במקומך לא הייתי מסתמך רק עליו.

גם ב"נחלים רושמים" יש טעות באתר.

הריקוד הנ"ל, מופיע משום מה, לא על שמי, אלא על שמו של: אבי פרץ, אין לי מושג, למה? ואיך?. גם אני ערכתי, ביקור באתר, וזה תואם להפליא, את שכתב ידידי עממי: מכיל הרבה איפורמציה, אבל היא מלאה בטעויות. יום טוב.

shaffavi

New member
לא נכון. מה לעשות. צריך לדעת לקרוא.

הריקוד מופיע על שימך באותיות קידוש לבנה. שחור על גבי מסך. (גם במקרה גן השיקמים, הטעות היא של שוגי). רק לפני שבוע הוסבר כאן שיש שם לעיתים עודף נתונים שגורם, לפעמים בצדק ולפעמים לא, ל-´כפולים´. וצריך לבחון את תוצאות החיפוש לפני שקופצים למסקנות והצהרות. אם עושים זאת אזי מגיעים לתשובה הנכונה בקלות. הכפולים נובעים מסיבות שונות: 1 - חוברו מספר ריקודים לאותו שיר על ידי מחברים שונים. 2 - עדות לסיכסוכי עבר. 3 - טעויות דפוס על עטיפות וידיאו ואודיו שבונה בסיס הנתונים לא מסוגל לוודא באותו רגע אז הוא מכניס ככפול (אבל בקלות ניתן להבחין מי ה-´אמיתי´ מבינהם). ואולי סיבות נוספות. לגבי הנחלים רושמים: בחיפוש לפי השם: "Hanechalim Ro" יוצאות שתי תוצאות: Hanechalim Roshmim.......C..2002..Yom Tov Ochayon ......Hanechalim Roshmim.......C..2000..Avi Perez אם מקישים (באתר, לא פה), על שם השיר בשורה המשוייכת לך, נפתח כרטיס הנתונים של שורה זו, ורואים כי מקורות הוידיאו והאודיו לריקוד שלך הן קלטות ההשתלמות הרישמיות, מס´ 9, של אירגון המרקידים הרישמי (שאתה, אני מבין, נמנה על חבריו). איזה עוד אישור צריך כדי לדעת שהריקוד שלך הוא ה-´רישמי´? לגבי השורה המשוייכת לאבי פרץ - הייתי מציע לך להתקשר ישירות אליו ולבקש הסבר. כרטיס הנתונים הזה נראה מאוד מעניין (ועל פניו - אמין!, (בניגוד למקרה גן-השיקמים שם זו נראית כטעות דפוס על עטיפה)). לפי הכרטיס המשוייך לאבי פרץ (תקיש על שם השיר בשורה שלו), הוא לימד ריקוד בשם ´הנחלים רושמים´ במחנות חגיגה 2000 (ארה"ב) ופינג´אן 2000 (ארה"ב). מנהל מחנה חגיגה - פיל מוס, הוא אחד האנשים האמינים ביותר שאני מכיר, ואם כך הוא רשם על עטיפת הוידיאו של המחנה אז לא הייתי מקל בכך ראש. יכול להיות למשל שאבי פרץ לימד את ריקודך מלפני 10 שנים ובטעות זה נרשם על שמו בעטיפת הוידיאו (אני מסופק). אפשרות יותר מעניינת היא שאבי פרץ, עשה, סטייל גדי ביטון, נסיון חידוש בחו"ל לריקודך מלפני 10 שנים שלא תפס. שים לב שגם כתוב שם שריקודו של אבי פרץ נלמד ועוד נרקד במקום אחד במלבורן. שווה ברור עם אבי פרץ ופיל מוס. יהיה ההסבר אשר יהיה, ברור בכל מקרה מהנתונים שהריקוד הוא שלך והטענה שלך על טעות באתר פשוט מופרכת. אתה כותב: "הריקוד הנ"ל, מופיע משום מה, לא על שמי, אלא על שמו של: אבי פרץ,". לכל הפחות ברור, והראיתי, שהוא מופיע על שם שניכם וששלך הוא הרישמי. ושאלה לי אליך: איזה עוד אתר אינטרנט אתה מכיר בעולם, בו ניתן להקיש "Yom Tov Ochayon" ולקבל בתגובה את רשימת כל הריקודים שחיברת (כולל "הנחלים רושמים")? ובצורה כה נאה ומפורטת. (באתר האוסטרלי זו רק אחת ממגוון אפשרויות החיפוש). בדקת אולי באותם הקריטריונים גם את בסיס הנתונים שלך, באתר הרישמי של אירגון המדריכים, זה שמייצג אותך? זה שאמור להיות נושא הדגל העולמי של ריקודי העם הישראלים? הרי זה קריקטורה במצבו הנוכחי. כלל לא ניתן לחפש לפי שם מחבר, וחיפוש לפי שם שיר (כלשהוא) מחזיר ברגע זה הודעות שגיאה עקביות. גם כשהיה מחזיר תוצאה היו שגיאות מגוחכות וחוסר נתונים בולט. (יש לקוות שישתפר בעתיד). בסיס הנתונים האוסטרלי נבנה כתחביב על ידי דוקטור ג´ק סטיל, אוסטרלי שהתחיל לרקוד בשנת 1994. זו נראית לי אחת התרומות החשובות ביותר לתיעוד ריקודי העם הישראלים (יחד עם כל האתר האוסטרלי). אין ספק שיש שם שגיאות, כמו בכל בסיס נתונים מסוג זה, אבל אני עוד לא ראיתי אותן. כפולים הם לא שגיאה כל עוד באחד הכרטיסים מופיעים הנתונים הנכונים וזה מה שקרה בכל המקרים בהם נטענו שגיאות. אתה כותב שבסיס הנתונים מלא שגיאות. תוכל לפרט אותן? הבא נא נניח 5 דוגמאות שגיאה ונבדוק. בכל מקרה, דוקטור ג´ק סטיל, מובטחני, ישמח לקבל הודעות תיקונים (קישור אימייל מופיע באתר,) ולבדוק. נראה לי שזו דרך חיובית יותר.

למעלה