ירושלים המזרחית ...

nikkey

New member
סוף סוף מצליחה לראות 'תקו.

איזה זגזגים ילכו פה, ואיזו מפה מעניינת תהיה לנו. __________ ****************** ********* *****_______________ ****** ______________ ********* __________________ *************** ___________________________ ***** *********** *********** ********* ______________________ ********** **************** _______________________________ ******************************** _______________________________ **************** ________ ישובים ערבים.(מדינה פלסטינית) ********* ישובים יהודים.( מדינה יהודית) נכון יפה?

את יודעת מה ? את בסדר !

את הראשונה בפורום הזה שהרמת את הכפפה והתייחסת להצעתי בהרבה שכל ומבלי לערב רגשות ועל כך אני אסיר תודה לך. ועכשיו: הבה נפרק את המוקש הזה ונתחיל ביישובים של וואדי ערה: ובכן, אם המפה שלהם מול עינייך ...מה לא בסדר בזה שהם יעברו אל הרשות הפלסטינית ? לאחר שנסיים את הדיון בעניין זה, נלך אל גושי ההתנחלות הגדולים. יחד עם זה, אני מודה שהתקלת אותי במצב כלל לא פשוט מן ההיבט של הרצף הטריטוריאלי. סוף-סוף מישהו שאפשר לדון איתו על בסיס הגיוני. ברכותי.

nikkey

New member
אנחנו בראש אחד. לא?

כתבתי את מה שאמרת במילים אחרות. מה רע? תגובתי העניינית תחזור על מה שכתבת בהודעתך למטה.

nikkey

New member
../images/Emo6.gif כתבת שתי תגובות, הגבתי

לעליונה, והתכוונתי לתחתונה.

אלי.

New member
המיקרו של המאקרו ?

זה לא קשור רק לירושלים. כל מקום שאין בו רוב יהודי, וגם אינו שטח ישראלי לגמרי (ת"ז ישראליות לכולם, זכויות אזרח מלאות לכולם וריבונות מלאה ומוכרת של מדינת ישראל על השטח) - צריך לעזוב רבע שעה אחת קודם.

למה לא לוותר על הכול?

המצחיל במצווה אומרים לו גמור. אם לפנות - צריך לפנות את כל השטחים הכבושים, חוץ מאלו שנגיע להסכם עם הרשות הפלסטינית על אי-פינויים.

שלום אלי ויגורתי: יש סדר בדיון

אם נדון בכל רכיב לחוד - קיים סיכוי שנקיים דיון ענייני ופורה. אם נדון בשרשור אחד בהכול בכל מכל כל - לא קיים סיכוי כזה.

צריך לפנות את כל ירושליים המזרחית

בין אם גרים בה כיום יהודים, ערבים, או חוצנים. פרט לרובע היהודי ולאותן שכונות עליהן נגיע להסדר עם הרשות הפלסטינית.

אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר

אני מציע שתקרא את הכתבה המצורפת ואז יהיה לנו בסיס לדיון. לדוגמה: אפילו הפלסטינים לא דורשים את רמת-אשכול או את הגבעה הצרפתית או את גבעת-זאב. נראה לי שאתה בקיא היטב במתרחש בצפון הארץ, אך לא ממש נהיר לך המתרחש בירושלים. אני התגוררתי ברמת-אשכול ואני יודע היטב על אודות מה אני מדבר.

אני מתכוון לקטע הזה...

ירושלים המזרחית היא האזור בו מתגוררים כל הפלסטינים שהם תושבי ירושלים. אלה, המונים כ-230,000 נפש, מהווים היום כ-32% מכלל אוכלוסיתה של בירת ישראל. כפרים ושכונות ערביים שרוב הישראלים לא מכירים אלא אולי את שמם - צור באהר, ג'בל מוכאבר, ראס אלעמוד, סילואן, בית חנינא, שועפט ועוד – הם למעשה שכונות משכונותיה של ירושלים, והם גובלים מרחק יריקה מהשכונות הירושלמיות המכונות "חדשות": גילה, הר חומה, תלפיות מזרח, רמות ורמת אשכול, הגבעה הצרפתית, פיסגת זאת ונווה יעקב, שנבנו, לרוב, על אדמות שהופקעו מידי השכונות השכנות. האוכלוסיה הישראלית (שלא לומר: "יהודית") בשכונות אלה מגיעה היום לסדר גודל של 190,000 – דהיינו, יש כמעט שוויון מספרי בין ערבים ליהודים בירושלים המזרחית. ובכל זאת כשאנשים נשאלים לגבי המושג "ירושלים המזרחית" התשובה היא "ערבים", שהרי השכונות החדשות באותו אזור ממש הן "ישראליות", ולכן נחשבות כחלק מירושלים המערבית. והנה לנו פער ראשון בין המציאות לבין הצורה בה היא נתפסת.

אני מתכוון: מעבר להכול כלומר......

מעבר לזה שאני מתנגד לפנות ישובים בשטחים אשר יש אליהם רצף טריטוריאלי ו/או שיש לאל ידינו להגן עליהם - הרי שצריך להיות גם הגיוניים ומעשיים. או בפשטות: מה תעשה עם 190.000 מפונים יהודים ? ואל תשכח שזה עוד לפני שהתחלנו לדון ביהודים אשר בהתנחלויות המבודדות. ראה איזה בלגאן ואיזו אוזלת יד יש לנו עם 7000 יהודים שפינינו מעזה... [שאני היתי ונשארתי תומך בפינויים אבל האמת צריכה להאמר].

או.קיי. תודה. ומה את מציעה לעשות עם

אותם 230.000 פלסטינים [נושאי ת.ז כחולה] שגם הם מתגוררים בי-ם המזרחית? האם את רוצה שנמשיך לפנות להם את הזבל ? לשלם להם ביטוח לאומי ? להמתין ליום בו הם יגרמו לבחירתו של ראש עיר שהשם שלו מתחיל באחמד ? למה יש לי הרגשה שאת לא הולכת לענות לי על השאלה הזו .......??

שאלת צירי התחבורה

רמת אשכול מחוברת לירושליים בצורה שכבר לא ניתן לנתק אותה, אבל הגבעה הצרפתית (גבעת שפירא) כבר בעייתית היות והיא מעברו השני של הכביש שיהיה כולו בשליטת הרשות הפלסטינית. לדעתי הקריטריון היחיד צריך להיות רציפות תחבורתית והתיישבותית. מי שברצף - נשאר מי שמחוץ לרצף (מי אמר הר גילה?), שיש שכונות ערביות החוצצות בינו לבין העיר - לפינוי.

azikon

New member
לירושלים המזרחית פתרון אחד.

בניית חומה גבוהה ככל האפשר בין השכונות היהודיות לבין הערביות, מי שמכיר את השטח יודע שאין זו חלוקת ירושלים, אלא, הנצחת המצב הקיים ושמירה על האינטרסים.

למעלה