ירושלים, לימודים, הרהורים..

spaysi8

New member
ירושלים, לימודים, הרהורים..

היוש..

לא הייתי פה כמה ימים,
היו מבחנים בבצלאל, והיו עוד כל מיני דברים קשים שעברו עלי,
בכל מקרה-

נרשמתי ללימודים השנה, אבל יצאתי מנקודת הנחה שלא אתקבל.
למה לבוא בגישה כזו? כי אני מציאותית, כי הפסיכומטרי והבגרויות לא מספיק גבוהים וכי הסיכויים שלי באמת מאוד נמוכים.
בצלאל הוא המקום היחיד שיכול לקבל אותי ללא בגרות ופסיכומטרי, אבל בגלל שאחוז המועמדים לאדריכלות בבצלאל הוא הכי גבוה,
לא הנחתי שאתקבל.
עברתי את השלב הראשון במיונים, ואני עדיין בשוק מזה.
יש לי ביום חמישי ראיון בירושלים, ואם אעבור אותו- אתקבל.

כבר הייתי מוכנה לזה שלא אתקבל.

אני לא יודעת מה לעשות,
אני משוחחרת חצי שנה, עובדת אבל בתכלס לא באמת מרוויחה כסף, לא יודעת איפה להתחיל לחפש עבודה ואם בכלל יש לי זמן עד אוקוטובר,
אין לי כסף, לא טסתי לחו"ל (רוצה אבל לא יודעת לאן ולכמה זמן ועם מי ומתי), יש לי חבר שרק מתחפשש בסוף אוקטובר (נכון שזאת לא סיבה לדחות תואר,
אבל הסיבה היחידה שמלכתחילה נרשמתי לתואר הייתה כי הרבה מהחברים שלי באמצע תואר וזה משך אותי לרצות גם, ועכשיו כחזרתי יותר לקשר עם החברים מזכרון שהם בצבא, אז אין כבר את הדבר שמושך אותי למהר וללמוד), גם אם אתקבל לבצלאל זה אומר לעבור לגור בירושלים שזה מפחיד ורחוק ויקר,
ובכלל אני לא יודעת אם אני מוכנה פיזית ונפשית לכמות הלימודים והקושי שבתואר.

אני לא יודעת מה לעשות,
זה לא שאם מתקבלים אפשר לדחות בשנה, אי אפשר- לא דוחים קבלה באדריכלות כי זה קשה להתקבל וזה בזבוז לדחות דבר כזה.
ואני לא יודעת אם אני רוצה לטוס לחו"ל (אולי עם החבר? הוא הציע לי לטוס איתו כשישתחרר).
הכל כל כך מבלבל ואני לא יודעת מה לעשות!

הצילו?

Guykant

New member
צ'יל...

את רק בת 20...
עוד לא חווית עולם..טעמת תרבויות..למדת על עצמך דבר או שתיים רק השתחררת מהצבא וכבר לימודים?
יהיו פה כאלה שאולי לא יסכימו איתי...
המציאות היא שסטודנט ממוצע היום מתחיל ללמוד בגיל 25 וזה אחרי טיול ממושך (לעיתים גם משולב עם עבודה בחו"ל).

תטוסי תטיילי ואחרי שתעשי את כל הדברים שרצית לעשות תחזרי לארץ עם תחושת מיצוי והקלה, רק אז יהיה לך יותר נוח וקל להתרכז בכל העשייה הלימודית. אני לבאמת שלא מבין למה אנשים ממהרים כל כך..

איך שהם משתחררים מהצבא ישר מתחילים פסיכומטרי ולפני שהם מספיקים למצמץ הם כבר אחרי חתונה ואז הילדים נכנסים לתמונה מעבירים את כל חייהם בתחושת החמצה של למה עשיתי את מה שעשיתי?למה לא ניצלתי את הרגעים שעוד יכולתי להשתגע ולחוות...

עושה רושם שאת הולכת ללמוד רק בגלל שכל החברים שלך מתחילים ללמוד ולא בגלל שאת באמת רוצה ממקום נקי ושלם...
תנוחי תעבדי תטיילי יש לך עוד כמה שנים להתחיל ללמוד אני לא מבין לאן כולם ממהרים?

הכל בסדר..עצם זה שיש לך שאיפות לעתיד זה כבר אומר שאת לא תיאבדי באמצע הדרך הכל בסדר :)

תני חיוך ותהני מהרגע (לפחות עד גיל 24-25).

spaysi8

New member
ממש לא הבנת אותי

אמרתי,
אני חושבת בראש על טיסה אבל לא באמת-
לא יודעת לאן או לכמה זמן ובכנות בכלל לא יודעת אם רוצה לטוס או פשוט כי זה מה ש"אמורים" לעשות אחרי צבא.

אתה בא ואומר שרוב הסטודנטים מתחילים בגיל 25 ואמורים לטייל אחרי צבא,
איך זה שונה מלהגיד שלא טוב לרוץ ולרדוף אחרי תואר?
אני לא אדחה את התואר בחמש שנים כי זה מה שהרבה עושים, אם יש לי תשוקה מטורפת ללמוד,
נכון- אני לא יודעת אם השנה, אבל ממש לא לדחות בחמש שנים בשביל לא לעשות כלום עם החיים שלי.

לא מסכים..

אני אוטוטו בן 30 ורק אסיים תואר ראשון בקיץ.

היום תואר מהווה דרישה בסיסית לעבודות נורמליות, ואם יש מקצוע (כמו אדריכלות) אז בכלל - זה בונוס.

עדיף לך להתחיל את התואר כמה שיותר מוקדם (את כמובן יכולה לטוס לחו"ל לכמה שבועות או לתקופות קצרות במהלכו), לסיים, ואז לנסוע לטייל/ליהנות/לראות עולם.

spaysi8

New member
כיף לשמוע גם דעות אחרות

כי באמת הרוב אומרים - טוסי, תטיילי, תחווי קודם
ואני באמת לא מרגישה תשוקה עזה לטיול כרגע אלא בעיקר מין רצון כללי כזה (בעיקר כי החברים טסים)

ebi83

New member
מצטרף לפתיחה של הבחור שמעליי

קודם כל תרגעי, כי מה שאת מתארת הוא באמת לא סוף העולם..

אני לא רואה עניין בלקדש את "הטיול הגדול שאחרי צבא" פשוט כי לא כולם חייבים אותו. מצד שני, אני כן רואה כמשהו שחייב להיות במודעות, ואצלך קיים שם, את היכולת לחיות כלכלית בצורה הגיונית- בלימודי אדריכלות בבצלאל אין יותר מדי זמן לעבוד, בטח ובטח לא כדי לכלכל את עצמך כולל השכרת דירה.
אם יש לך את הגב של ההורים, מתוך הבנה שזה יימשך 4 שנים כנראה, ואת מאמינה שתוכלי להסתדר- לדעתי מאחר והתחושה שלך היא כזו שזה מה שאת רוצה לעשות, ללמוד אדריכלות אז תתחילי ללמוד.

ובסופו של יום הכל תלוי בך וביכולותייך, אם את צריכה כתף\אוזן או סתם איבר גנרי אחר- את מוזמנת

בהצלחה!!

spaysi8

New member
אבי.. 3>

א. לימודי אדריכלות בכל מקום הם אותו הדבר, תמיד קשה לשלב עבודה תוך כדי ולא רק בבצלאל, ולכן אני עושה קורס ברמנים.
ב. תואר הוא 5 שנים :p ולא יודעת אם יהיה את גב ההורים, כלומר יהיה אבל לא יודעת עד כמה
ג. הבעיה שלי היא שאני לא יודעת מה אני רוצה. חשבתי שאני לא רוצה טיול בכלל ועכשיו הסיבה היחידה שטיול עולה לי לראש זה בגלל החברים שלי שבצבא ועוד מעט משתחררים ומדברים על זה, מצד שני- גם תואר לא חשבתי שארצה כ"כ מוקדם ופתאום זה קפץ לי לראש, אז איך אני יודעת מה אני -באמת- רוצה?

ebi83

New member
(וגם נגיב
)

א+ב- ידוע, תודה על התיקון
יש לי בן דוד שחווה את זה כבר 3 שנים בבצלאל כך שאני יודע מה זה אומר (וגם הוא ברמן
)

ג. אני אגלה לך סוד שכולם שומרים לעצמם- רובנו לא יודע מה הוא רוצה... הוא יודע מה בא לו שיהיה בסוף, וגם זה לא תמיד. אם את רואה את עצמך אדריכלית אז לכי על זה בראבק ותתמודדי עם הקשיים תוך כדי. תנסי לנתק קצת את ההשפעות של החבר'ה הקרובים, אני יודע שזה קשה אבל תשבי ותחשבי\תרשמי\תעפעפי מה את רוצה לעשות, את ולא החבר'ה ומה שאת רוצה לעשות ולא מה שנשמע לך מגניב...

מתוך זה אולי התמונה קצת תתבהר...

spaysi8

New member
אתה צודק

אבל קשה לנתק כי פתאום הכל נראה כ"כ קרוב ומלחיץ ושאפספס מלא דברים,
מצד שני אם לא אתקבל בטח אבכה על זה שיש לי יותר מידי זמן חופשי- ואני וזמן חופשי לא הולכים טוב יחד.

spaysi8

New member
קצת לחדד

זה לא שאני לא רוצה ללמוד השנה- זה שאני לא יודעת מה אני רוצה לעשות.
ואגב, נרשמתי גם לויצו חיפה,
ככה שכביכול יש לי 2 אופציות קונקרטיות (או שאתקבל לאריאל/טכניון אבל אני בספק).

אני לא יודעת מה לעשות :'(

GeJuFan

New member
את לא יודעת מה

את רוצה לעשות באופן כללי או מבחינת איזה תואר לעשות? או מה לעשות איתו בסיום הלימודים?

תראי אני התחלתי תואר בגיל 25, ואני אסיים בגיל 29. לפני זה ביליתי 5 וקצת שנים בהשלמת הבגרויות שלי, אבל גם עבדתי.

אם את לא סגורה על עצמך אל תרשמי ללימודים, תעבדי שנה שנתיים, אולי במשהו שקשור לתחום שאת רוצה ללמוד. אולי אפילו תשפרי בגרויות, תביני משם מה את רוצה או מה מתאים לך לעשות. לפעמים יודעים בדיוק מה רוצים לעשות, לפעמים זה מתגנב אלייך ככה לאט לאט, ולפעמים זה נותן לך זפטה בראש.

בגיל 20 יש לך עוד כמה שנים טובות להבין מה את רוצה מעצמך. אני מכירה אנשים שרק בגיל 30 הלכו ללמוד תואר ראשון.

spaysi8

New member
אני יודעת בדיוק מה אני רוצה ללמוד

הכוונה היא לאיפה, ומתי
אני לא יודעת אם קבלה היא סיבה מספיק טובה ללמוד השנה,
מצד שני אני גם לא יודעת אם "כי החברים משתחררים בנובמבר ואולי בא לי לטוב" זאת סיבה טובה לא ללמוד השנה.

נוש14

New member
אני מה זה מזדהה איתך

לא בקטע של זה שנרשמת לתואר ואת מחכה לראות אם תתקבלי כי אני עוד לא נרשמתי לכלום ואני משוחררת כבר שנה וחצי אבל בקטע של הלא לדעת מה את רוצה וזה הכי נורמלי בשלב הזה של החיים.
אני מציעה לך לחכות לראות אם בכלל תתקבלי ורק אז לחשוב מה את עושה. כי יכול להיות שאת עכשיו נורא נלחצת ובסוף לא תתקבלי וזה ישנה את התמונה במקצת.
בקשר לנסיעה לחו"ל, גם אני נורא רציתי לעשות טיול ארוך ועלו לי מלא רעיונות, ניו זילנד, ארה"ב, קנדה וכו' וכו' ואז הבנתי שהאופציה של טיול ארוך ורחוק מפחידה אותי מאד אז התפשרתי על כמה טיסות קצרות ליעדים באירופה (עוד חודשיים אני אמורה לטוס ללונדון לכמה ימים). אז אולי כדאי שתשקלי אופציה של לטוס למשהו קצר, ככה גם תטוסי וגם זה יהיה הרבה פחות מפחיד.
טוב אני חייבת לעוף לעבודה.מקווה שעזרתי קצת

דינדש

New member
ככה גם אני עשיתי לגבי הטיול...

הודו או דרום אמריקה (חוץ מארגנטינה) לא מדבר אליי, חברים שלי לא זורמים לתאילנד ולארה"ב אין לי ויזה (ב"ה מקווה לעשות לאחר שאירשם ללימודים) ו/או כסף. מרתיע אותי מאוד מאוד לנסוע לבד.
אז מה שאני עושה, זה מחליפה את זה בנסיעה כל שנה לשבוע באירופה עם חברים (השנה כנראה אסע לפני הלימודים עם אחותי ובת דודה שלי כי לחברים יש תוכניות או שאין כסף כי הם מממנים לימודים)

בדיעבד, אני חושבת על זה שזה ההחלטה הכי נכונה בשבילי כי:
א. במקום פסק זמן ארוך, אני לוקחת אותו במקטעים. שלדעתי זה עדיף. כשנמאס מהשגרה ואני רוצה לקחת פסק זמן לשאוב כוחות מחודשים... אין על אירופה!
ב. ככה אני מצליחה לגרור את החברים שלי
ג. גם מבחינה כלכלית, הטיול הגדול פשוט ישאב את הכסף שגם ככה אין לי ואני מנסה לחסוך ויש לימודים באופק.
ד. תחשבי על זה שפה שבוע באירופה, שם 5 ימים, פה סופ"ש - יוצא בטוטאל טיול גדול לאירופה! (אז מה אם הוא מחולק?
)

spaysi8

New member
לנוש14 ודינדש

אהבתי את הרעיון והאמת שעלה לי לראש כי באמת טיול ארוך מידי מפחיד אותי,
חשבתי שאם אתקבל אולי בקיץ אטוס עם החבר לחודש..

דינדש

New member
גם רעיון מצויין

זה מה שרציתי לעשות במקור עד שהתברר לי שחברים שלי לא זורמים חח

Relaborat

New member
יש לי עצה בשבילך

האמת שאני פתרתי דילמה דיי רצינית בעזרת הטלת מטבע. כשהמטבע היה באויר אני שמתי לב שאני רוצה שייצא X - וכך הלכתי על X (למעוניינים - זה היה האם ללכת לעבוד בחו"ל או להישאר בארץ - כשכבר הייתה פוזיציה קונקרטית לעבודה בחו"ל).

כל החלטה שתחליטי זה לא סוף העולם - בטח שלא בגיל כזה. וברגע שאת מחליטה - לכי עם ההחלטה ואל תסתכלי אחורה.

בהצלחה

littlerunaway

New member
אני במקומך

הייתי דוחה בשנה (לא חייבים לדחות ב-5 שנים). הולכת לעבוד, חוסכת כסף. על הדרך משפרת פסיכומטרי ובגרויות כדי להעלות את סיכויי הקבלה.
במקביל פה ושם הייתי מעיינת באינטרנט לגבי מקומות בעולם ורואה אם מתחשק לי לטוס לאנשהו, בלי קשר למה שהחברים עושים.
אפשר לטוס לטיול ארוך ואפשר לטוס לשבועיים ואפשר גם הרבה באמצע.

spaysi8

New member
ואם אתקבל?

כי זה תואר שמאוד קשה להתקבל אליו.

לגבי פסיכו ובגרויות- לא חייבת לשפר, אלא אם אני רוצה טכניון..

למעלה