ירושלים, לימודים, הרהורים..

littlerunaway

New member
אם זה משהו שאת באמת רוצה ללמוד

וקשה להתקבל אז הייתי מתחילה השנה (מקווה שתתקבלי, בהצלחה).
אני אישית פשוט לא אוהבת למהר אז אין מצב שהייתי הולכת ללמוד ישר אחרי הצבא. לא הייתי טורחת להירשם אפילו. אבל זה כי אני אוהבת לטייל, העולם גדול מדי והחיים קצרים. אבל שוב, זה משהו לגמרי אישי.
אני לא יודעת איך זה אצלכם, אבל לנו בטכניון באמת יש חופשת קיץ יחסית ארוכה. אבל אני לפחות הולכת לקחת קורס או שניים בסמסטר קיץ , ומעבר לעיניין הזמן, אני גם לא באמת יכולה להרשות לעצמי לטוס לאנשהו. כך שאני שמחה שיצא לי לטייל לפני שהלכתי ללמוד (הלכתי ללמוד בגיל יחסית מאוחר אז היה לי די הרבה זמן גם לטייל וגם לחסוך כסף).

yas12345

New member
מעבר לזה שאני ממש מזדהה

שזה גם התהיות שעברו לי בראש (דרך אגב גם בנוגע לאדריכלות)
אני מסיימת את השירות שלי בספטמבר ואני אומנם לפני פסיכומטרי ובאמת החלטתי שאני לוקחת שנה אחת לעבוד ולהחליט מה אני רוצה.
מאחי הגדול אני יודעת שתואר באדריכלות (הוא לומד באריאל) זה לא קל והוא רק בשנה הראשונה
וזה מלחיץ
וגם כל נושא הטיול
ופתאום התחלתי לחשוב שאולי אני רוצה ללמוד אדריכלות רק כי אח שלי חופר לי שזה יתאים לי....
אז שנה לעבודלהרוויח כסף....
אם תתקבלי לבצלאל לדעתי כדאי לך להתחיל ללמוד כי באמת זו הדמנות אולי חד - פעמית, לטייל אפשר גם אחר כך (כך בגיל 40 עם כל הסטאג' והכל... )
האמת היא שאני סגורה שאני רוצה לטוס מתישהו לאיטליה.. רק שאין לי כסף ואין לי עם מי....
הייתי רוצה להגיד שאפשר לעשות טיול קצר בחופשת סימסטר.. אבל במציאות כפי שראיתי זה לא אפשרי.,..
יש מלא זמן עד אוקטובר (בערך חצי שנה) יכול להיות שתמצמאי איזה עבודה שתכניס לך קצת כסף...

spaysi8

New member
ומה לגבי טיסות בקיץ?

שמעתי מכמה אנשים שהחופשה בקיץ יותר ארוכה..

yas12345

New member
אין לי מושג

כאמור אני במצבך ואח שלי בשנה הראשונה אני יודעת שבחופשת סימסטר, זה היה כאילו הוא בלימודים, ושהוא לא עבד בסטודיו הוא למד בחדר כמו משוגע...
שזה מה שמלחיץ אותי שאני לא יודעת עד כמה אני מסוגלת לעמוד בלחץ הזה...
למרות שאומרים שבשנה השנייה יורד העומס...

NEO83

New member
החלטות החלטות החלטות

הם חלק מהחיים שלנו, לא משנה כמה הן קשות עדיף לעצור ולחשוב עליהן כמו שצריך, לראות איפה את רוצה לראות את עצמך בעוד שנה, שנתיים ושלוש.

אני חושב שזה חבל שאת באה בגישה כזאת מלכתחילה, צריך לבוא בגישה טוב גם אם את חושבת שהסיכוי שלך לא גבוה במיוחד.
אני אומר בהצלחה בכל מקרה, בין אם תתקבלי או לא.

אני חושב שחבל שאת לא חוסכת, כבר אמרתי את זה בעבר :) גם עם המשכורת הזעומה מנסים לחסוך וטסים לאן שרוצים במקרה ורוצים לטוס.
אני בטוח שבסופו של דבר תבחרי את הדבר הכי טוב לך.

בשורה התחתונה, אם תתקבלי אני ממליץ לך להתחיל ללמוד, מקסימום את הטיול תעשי בשלב מאוחר יותר. חבל יהיה להפסיד הזדמנות כזאת ללימודים אם כ"כ קשה להתקבל אליהם.

spaysi8

New member
לא חוסכת..

תראה,
זה לא שאני אומרת שבכוח לא אחסוך,
אבל רציתי פעם בחיי, להפסיק להיות כזו לחוצה, ופשוט לבלות..
אז זה בא על חשבון לחסוך (יש לי חסכונות שההורים שמרו לי, אגב).
אני כן מתכננת לחסוך ולחשוב כלכלית בצורה נכונה, פשוט קשה להתחיל :p

למעלה