ירח דבש... נובמבר...

tamar111

New member
ירח דבש... נובמבר...

אהלן, כמו שאתם רואים ההתמכרות לפורום בעיצומה... והחלטתי שבמקום להתחבט עם עצמי, אני אתייעץ איתכם. ועכשיו על הפרק - ירח דבש. למישהו יש רעיון לירח דבש בנובמבר? הכיוון הוא אי... ים... קוקוס.... ולא משהו עירוני. הבעיה היא שבנובמבר כל המקומות התירותיים הרגילים (רודוס, כרתים, תורכיה..) כבר יורד גשם, ככה שהכיוון הוא משהו טרופי. שמענו על איי סיישל שזה אופציה מדהימה אבל יקרה נורא (עוד 5000 דולר למשכנתא...) אולי אתם מכירים משהו בסגנון אבל פחות יקר? או שאולי שמעתם על סיישל וזה שווה את כסף? לחיי החופש....

זנזיבר. שמעתי שמדהים שם, והעונה

הפוכה לעונה שלנו, כלומר: חורף פה, קיץ בזנזיבר... לא יודעת מחירים, רק יודעת שבעונה (יעני החורף שלנו) יש טיסות ישירות שעולות לא הרבה יחסית. תבדקי עם הקונסולית של זנזיבר - לפני כמה ימים היתה כתבה עליהם ב - ynet.

tamar111

New member
כן, אבל בזנזיבר יש מלריה :(

לא יודעת אם זה כל כך נורא אבל זה מה ששמעתי... בכל מקרה , רצינו להתפנק ולא לחזור עם כל מיני מחלות, מה גם ששרותי הרפואה שם על הפנים....

הגזמתם... חוץ מזה יש כל מיני חיסוני

שצריך לעשות בכל מיקרה אם נוסעים לאפריקה. או למיזרח... לא הייתי אף פעם באיי סיישל. מעניין באמת איך שם.

אתי@

New member
אזהרה ../images/Emo18.gif זה נורא מאוד

שני מקרים: 1. זוג חברים שלנו חזרו לפני שבועיים מזנזיבר - החבר חטף מלריה והוא מאושפז באיכילוב. המצב שלו לא טוב, אבל הוא חטף מלריה מהסוג הלא מסוכן כמעט. 2. דוד שלי היה בקניה לפני שנתיים וחזר עם מלריה - הוא היה מאושפז חודש בבית חולים אחרי שכל המערכות הפנימיות קרסו - כליות, כבד, נשימה. הוא היה מחובר לדיאליזה, מכונת הנשמה ועוד כל מיני. הסיכוי לצאת מזה כשחוטפים את זה באופן קשה כ"כ הוא 50-50!!! למזלנו הוא עבר את זה כי הוא יחסית צעיר ובריא, אבל יש כאלה שכל המערכות קורסות ולא חוזרות לעצמן, ואז או שמתים, או שיש נזק תמידי. הבעיה עם מלריה, היא שגם אם לוקחים את הכדורים, הם טובים נגד סוג מסוים של יתוש, אבל יש עוד הרבה יתושים שונים שגורמים למחלה ואין להם טיפול!!! ראו הוזהרתם!

tamar111

New member
אמאל´ה - שכנעת אותי סופית!

מה שחסר לי זה לחזור מחופשה חלומית היישר לאיכילוב, ועכשיו כשמלאי התרופות אזל , זה בכלל לא נשמע אטרקציה. החלמה מהירה לחבר שלך.... בקשר לקנריים, זה בעצם טנריף והסביבה. לא שהייתי בטנריף, אבל השם מוכר כיעד תיירות. מישהו היה שם ומזהה את המקום כאי שקט ומדהים ? (שזה מה שמספרים על בסיישל) בכל מקרה מזג האויר בנובמבר הוא בין 17-22 מעלות, שלי זה נראה די קר בשביל ים וסתלבט. מה אתם אומרים?

אתי@

New member
לא לא לא - טנריף מאוד מתויר ובעיקר

בהמון ישראלים. תתיעצו עם מישהו שמבין, שיציע לכם אי קצת פחות מתויר. 17-22 מעלות נשמע קר מידי בשביל ים וסתלבט. אולי תטוסו לטוסקנה??? גם נחים (אבל לא בים) וגם מטיילים.

tamar111

New member
איפה זה טוסקנה?

אני והחוסר התמצאות שלי... בכל מקרה, כל כך מתחשק לי בטן-גב. אולי נדחה את החתונה ליולי הבא, כדי שנוכל לצאת לירח דבש קייצי? סתאאאאם.... :)

טוסקאנה זה במרכז צפון איטליה

והיא כוללת ערים מדהימות כמו פירנצה, סיינה ועוד. מומלץ בחום, אבל זה לא שמש - ים - קוקוסים.

*שיר

New member
אח, טוסקנה טוסקנה.... מדהים...

אין מלים... הנוף, האוכל והיין...

בנות, אני רצה לליידי מפורום טיולים

לדעתי היא תוכל לעזור.... תבקרו אותה, גם תקבלו משם עצות לא רעות בכלל, גם תעלו לה את הרייטינג. יום נפלא.

*שיר

New member
מה עם תאילנד וחופיה הקסומים?

אני לא בטוחה לגבי העונה (אולי זה המונסונים) אבל אני יודעת שהחופים שם מדהימים וזה ממש חופש אמיתי

tamar111

New member
טיסה לבנגקוק עולה בערך 850 דולר

גם אני שמעתי נפלאות על תאילנד, יש שם המון מה לראות חוץ מבטן-גב. אנחנו יכולים לצאת לירח דבש של 10 ימים, ואם כבר נוסעים לתאילנד כדאי לטייל שם לפחות חודש (ככה שמענו מחברים). אני מקווה שנגיע לשם יום אחד כי זה נשמע מקום מדהים. בינתיים נמשיך לחפש מקום חמים לסתלבט בעלות ממוצעת.

אתי@

New member
../images/Emo42.gif שמעתי שבאיי סיישל ../images/Emo42.gif

כ"כ מדהים שזה פשוט שוה. גם אנחנו תכננו על איי סיישל וכנראה נרד מזה בזמן הקרוב בגלל המחיר הגבוה. אפשר לטוס לשם אפילו ב- 600$. המלונות יקרים - באזור ה- 400$ ללילה לזוג. חשבון קצר מראה שטיסה+מלון לשבוע עולה 4000$. שאר המחייה שם זולה ככה שלא מגיעים ל- 5,0000$ אבל די קרוב. אפשר לחסוך במלון - לקחת מלון טיפה יותר זול, ואז מוזילים קצת. בדיוק השבוע מישהי מהלימודים סיפרה לי שכשהם התחתנו הם חסכו בכל מה שרק אפשר ונסעו לאיי סיישל. היא אומרת שהיה מדהים.

tamar111

New member
איזה באסה שזה כל כך יקר....

בטח יש עוד איים כאלה מדהימים... חבל שאין לי מושג בגאוגרפיה.... אני מחפשת את הכתבה בYNET ולא מוצאת.

אתי@

New member
אולי האיים הקנריים באזור ספרד

אבל אני לא יודעת איך מזג האויר שם בנובמבר - בטח כמו כאן פחות או יותר...

tamar111

New member
וואוו, חיים ארוכים!

בדיוק פתחתי את האתר... אני אבדוק ואחזור עם תשובה :)

אני הייתי לא מזמן במורציוס ../images/Emo42.gif ../images/Emo19.gif

אי טרופי מדהים באוקינוס ההודי. ומכיוון שבישראל שמעו רק על זנזיבר ועל איי סיישל, הוא נדחק לפינה מבויש ועולה הרבה פחות כסף. אין טיסה ישירה מישראל ויש כמה אופציות. האופציה שאני בחרתי היתה דרך אוסטריה. אומרים שבמורציוס יש את הclub med הכי מדהים. אבל אני בחרתי ללכת למלון- יותר זול, ומאפשר להנות מכל האי והפיתויים שלו. בדרך כלל שנוסעים לclub med לא רוצים לצאת משם... (אז לא לקחתי סיכון
). אני אשמח לתת לך עוד פרטים אם תרצי... אה, שכחתי לספר על האי עוד פרט טריוויה קטן: לפני קום המדינה גורשו לשם פליטים יהודים שחיו שם במחנות (אמא שלי היתה אחת מהן). באי יש בית קברות יהודי ונקודות הסטוריה נוספות מהתקופה בה הם שהו באי. בנוסף יש קבוצה קטנה של אנשים שנקראת אמיקל ששומרת פינה חמה לישראל בכלל ולעם היהודי בפרט (שלא יגידו שרק מיקרונזיה בעדנו). אני יודעת- את לא מחפשת שעור הסטוריה בירח דבש וגם לא טיול שורשים
סתם בשביל הידע הכללי...

אתי@

New member
נשמע מדהים ../images/Emo41.gif אפשר קצת פרטים?

כמה זמן היית שם? מה יש לעשות חוץ מבטן גב? צלילה? באיזה מלון היית? המלונות שם ברמה גבוהה? כמה זמן טיסה? וכמובן - כמה עולה שם חופש ברמה לזוג (שבוע)?

למעלה