ירח דבש... נובמבר...

ababab

New member
זנזיבר, מוריצס והקאריבים

אנחנו חשבנו לנסוע לאחד האיים הטרופיים. המחשבה הראשונה היתה זנזיבר אבל הסוכן לא המליץ, אפילו יחסית זול ויפה שם (כך נראה לפחות), היו שם מהומות לא ממזמן. והסוכן אמר שעצבן אותו שמי שמשווקת את המקום לא הודיעה לסוכנים שיש מהומות כדי שימשיכו לבוא לשם אנשים, אז הוא לא המליץ. למרות שזוג חברים שלנו כן נוסע לשם. אח"כ חשבנו לנסוע לאיי סיישל ומוריציוס. נראה לי ששניהם ממולצים. חברה שלי היתה במורציוס שנה שעברה בירח דבש והצטערה שלא נשארה שם עוד זמן ושלא עברה לאיי סיישל (הבנתי שאפשר לעבור ביניהם) אז אולי תבררי על זה. היא מאוד נהנתה שם, ראיתי תוכנית על מורציוס והיא נראית מדהימה ומומלצת כאחד האיים היפים. אנחנו בסוף החלטנו שכולם משקיעים המון כסף בחתונה ולא בירח דבש אז אנחנו הולכים לבזבז את הכסף של החתונה לירח דבש שלושה שעבועות בארה"ב, שבוע אורלנדו, שבוע שיטט באיים הקאריבים, שלושה ימים לאס וגאס ועוד כמה ימים ניו יורק. אבל זה יקר נורא.

tamar111

New member
לאס וגאס

איזה כיף בוגאס! תהני... הייתי בקליפורניה 8 חודשים (עבודה) וביקרתי שם פעמיים. משהו משהו. ומשתנה מפעם לפעם. בטח בפעם הבאה כשאני אהיה שם (הלוואי..) אני כבר לא אכיר את המקום. אל תוותרי על ההצגות.

בטח שאפשר ../images/Emo13.gif

הייתי שם שבוע וזה ממש לא הספיק... הייתי צריכה עוד שבוע לבטן גב... יש המון מה לעשות- צלילה כמובן. וכל מה שבדרך כלל עושים באזורי קייט. אני שהיתי במלון שנקרא le victoria וכשהייתי לפני שבועיים באילת רועי מאוד סבל... כי כל הזמן השוותי את הילטון מלכת שבא לויקטוריה. אבל באמת אין מה להשוות. רמת המלונות שם מדהימה, רק החדר שאני הייתי בו היה בגודל של הדירה הראשונה שלי... הטיסה ארוכה, עד אוסטריה 4 שעות ומאוסטריה עוד 8 שעות למוריציוס. בקשר למחירים אני ממש לא יודעת... אני רק יודעת שזה יחסית לא יקר. (זנזיבר וסיישל) ושוב פרט קטן... מכיוון שהמון תיירים מאירופה ומדרום אפריקה רוצים להגיע, הם מגבילים את הכמות... הם פשוט לא מעוניינים שהאי יהפוך לתיירותי... מה שמשאיר אותו טבעי ופראי

tamar111

New member
כדאי להעזר בסוכן נסיעות?

או שאפשר לתכנן לבד? יש שם שדה תעופה או שצריך לנחות איפה שהוא ולהסתדר משם? להזמין מלון מהארץ או להגיע ולמצוא. לפי מה שראיתי באינטרנט המחירים ממש אטרקטיביים וזה ממבט חטוף. נראה לי זה זה. אז תספרי לנו עוד קצת....

tamar111

New member
שיחקת אותה!!!!

בדיוק מה שחיפשתי, אי שקט ולא מתויר.... והקטע היהודי דווקא מענין, אומנם לא טיול שורשים, אבל תמיד כיף להרגי גאוות יחידה. אז כמו שאתי ביקשה, קצת פרטים.. ואם אפשר קצת הרבה... אני מחפשת ב"למטייל" אבל לא מוצאת שם ,מורציוס,, תזרקי לי בבקשה עוד קצה חוט... תודה!

tamar111

New member
וואללה - מצאתי, והנה קישור

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-868908,FF.html אני אחוזת התרגשות לקרוא על זה... תודה רבה!

tamar111

New member
ועוד קישור של "למטייל"

http://www.lametayel.com/information/country.asp?countryid=228

באמת נשמע מדהים. לא חשבתי על

מאוריציוס אפילו. נראה לי ששם תהיה החופשה הבאה... מתי העונה הכי טובה לנסוע לשם? בחורף, בקיץ? בסתיו או באביב? (נשמע כמו שיר שמוכר לי מאיפהשהוא...)

Sharon_1

New member
יש לי אסוציאציות שליליות על האי,

בגלל מחנה הפליטים, (סבתא שלי היתה שם), הידעת שלאי קוראים גם אי השדים?

שרון, אני לא מאמינה ../images/Emo2.gif מדהים

סליחה על השאלה... סבתא שלך עדיין חיה? אולי היא הכירה את אמא שלי (היא היתה בת שלוש וכולם הכירו אותה במחנה- במיוחד הנשים) ואולי היא הכירה את סבא שלי? בקשר לאוסוציאציות הרעות... אני חושבת שאת טועה ובגדול! אני נסעתי עם קבוצה של "ניצולים". זה סיפור די ארוך איך ולמה אבל בקיצור: היצטרפתי אליהם בגלל שאת פרוייקט הגמר שלי בצילום עשיתי על כל הסיפור של הפליטים. בקיצור נסענו קבוצה די גדולה ומה אני אגיד לך... לאף אחד לא היתה מילה רעה להגיד על הזיכרונות מהמקום עצמו. נכון שהיתה להם תחושה ששכחו אותם אי שם בארץ ישראל. אבל לעומת השמועות שרצו במחנה על מה שקורה באירופה הם הרגישו שהם ברי מזל. אין ספק, היו הרבה אבדות באי בעיקר ממחלות כמו מלריה ומגפה של שיתוק ילדים. אבל אני שחייתי עם הסיפור הזה כל חיי יודעת שלמרות כל הקשיים הם הצליחו לחיות חיים מלאים. את ידעת שנולדו שם 60 ילדים? וזה למרות שהמחנה היה מופרד (מחנה נשים וילדים ומחנה גברים). בקיצור. אני לא יודעת מה סבתא שלך סיפרה לך, אבל מכל המפגשים שהיו לי עם חלק גדול מהניצולים כעבודת תחקיר לנסיעה ולפרויקט הצילום. הצלחתי להבין שכשהם מעלים את השם מאוריציוס על שפתם הם מעלים אותו בנוסטלגיה נעימה. חבל שלא הצטרפת אלינו- היינו מאוד נהנות מכל האננסים ואגוזי הקוקוס
ודרך אגב... בקשר לאי השדים, מאוריציוס לא נקרא כך. השם הזה "הושאל" מאי אחר שנמצא בגויאנה הצרפתית. אי שאליו הוגלה דריפוס ועוד אסירים פוליטים אחרים.בנוסף בטח לכולם מוכר הסרט "הפרפר" שבו מסופר על אסיר שהצליח לברוח מאי השדים. בשני האיים האלה שלטו הצרפתים ולכן הושאל השם הזה. בקיצור- הפליטים היהודים שהגיעו לאי חשבו שהם מגיעים לגן עדן טרופי. אבל התבדו כשכלאו אותם במחנות ולכן האי נקרא בפיהם כך.

Sharon_1

New member
לצערי הרב, לא,

אבל - אמא שלי יודעת הכל על הכל - תשמעי קטע - התברר - שמישהו שעבד פעם עם אמא שלי, היה במאורציוס עם סבתא שלי, ואפילו יש להם תמונה יחד, שהיא מחזיקה אותו על הידיים, אם בא לך - אני אשמח לשאול את אמא שלי. תכתבי לי את השם של אמך. את מוזמנת גם לכתוב למייל שלי - [email protected]. לפני כמה שנים היתה כתבה ב"הארץ", נדמה לי על האי, יש לך אותה? אם לא - נדמה לי שלאמא שלי יש אותה סרוקה, אז תגידי, אני אשלח לך בכיף. לא יאומן, הא? וד"א,אמא שלי עושה על זה פרוייקט שלם עכשיו, בעצם כבר כמה שנים, מפגשים וכו´, את חייבת לשלוח לי מייל, מה המייל שלך? אמא שלי בטוח תרצה להיות בקשר עם אמא שלך, יללה תכתבי.

RnRn

New member
רעיון נהדר! כמה עולה טיסה?

וכמה זמן הייתם שם? אני אשמח לקבל עוד פרטים... בכל סוכנות נסיעות אפשר להזמין?

למעלה