ירידת הדורות-חייבים לעשות משהו!

גראוס

New member
ירידת הדורות-חייבים לעשות משהו!

יותר ויותר חנויות נפתחות בשבת
יותר קריאות אנטי ברית-מילה (אחד הסמלים של היהדות)
תכנים לא ראויים נחשפים לעיניי בני נוער בהיקף גדול יותר יותר -זו רשימה קטנה של דברים באמת גדולים, אבל גם הדברים הקטנים שהדתיים יורדים בהם זה גרוע:
יותר ויותר עלוני שבת עם פרסומות נכנסיפ לבתי כנסת
דתיים הולכים לסרטים עם תכנים לא ראויים וגורמים לחילול ה' גדול וזה רק מה שעולה לי בראש עכשיו, יש עוד המון! מה עושים??

וכנגד זה...

יותר דתיים במקומות מובחרים בצבא
ירידה באחוזי היהודים הגרים בחו"ל
הקפי פעילות גדולים יותר ויותר של ארגוני החזרה בתשובה, חלוקת דיסקים וכד'
יותר מתגיירים ויש עוד. כמובן, ישנה ירידת הדורות אבל אל לך לנסות למצוא ירידות בצורה היסטרית כל כך! המצב הוא לא נורא! ברור שהמגמה היא מגמת ירידה מבחינה דתית, אך לא בטוח שיש ביכולתנו לעשות משהו נגד הדבר. כל טוב

yaakii

New member
יהודים זוכים בנובל, סרט ישראלי מועמד לאוסקר..

לא בטוח שמועמד לאוסקר הנוכחי זה טוב ולא רע

זה שאלה אם זה קידוש ה' או חילול ה' כי מצד אחד זה סרט שלא מראה טובות על הצבא והמדינה והוא סרט שנוטה לשמאל ולרכרוכיות המדינית שלנו. אבל מצד שני זה מועמדות לאוסקר של ישראלים (ואם ישראלים אז מן הסתם יהודים) מה שבאמת יש בו מקידוש ה'.

yaakii

New member
אני אומר שבעיקרון זה יפה שהיהודים מצטיינים

בתחומים שונים... אבל נכון, שאם התכנים של הסרט סותרים עקרונות חשובים זה לא מדוייק, פשוט לא חשבתי על זה...

ממתי "יותר מתגיירים" זה טוב../images/Emo35.gif

"קשים הגרים כספחת לישראל" את יודעת מה זה ממעמד של גוי להפוך את הילדים שלך ליהודים רק בגלל טבילה מסכנה וחינוך יהודי דתי? זה עניין באוד בעייתי שמביא הרבה שאלות... וממתי יש ירידה באחוזי היהודים הגרים בחו"ל
שבוע טוב

yaakii

New member
תשובות, רבותי, תשובות

1. בא נגיד, שאתה לא יכול להגיד גם שחד-משמעית זה רע...! עובדה שישנם אירגונים שתומכים באנשים לעשות זאת ומעודדים אותם...(אגב זה: "קשים גרים לישראל כספחת" ולא הגרים..) 2.חד-משמעית יש. שמעתי לא פעם, מאנשים שונים, שכנראה השמיטה הבאה, בשל עליית היהודים תהיה מדאורייתא... (לבורים שביננו...סתאאם-למי שלא יודע-
- השמיטה מדאורייתא רק כאשר רב יהודי העולם שוכן בא"י) בנוסף, עד כמה שידוע לי, אחוזי השומרים על כשרות בפסח-עולים גם. שבוע טוב...!

את רק תומכת בדעה שלי

בקשר ל1: קשרים גרים ולא הגרים, כי מה לעשות הגרים כבר התגיירו אבל מה שקשה לישראל זה כל האפשרות של ההתגיירות שזה נושא סבוך מאוד. בקשר ל2: מה זה חד משמעית? אני גם שומע מהרבה אנשים כל מיני דברים, זה לא אומר שאני מאמין בהם ומסיק מהם לגבי המציאות... הרוב היהודי הוא לא בארץ. העלייה לעומק הירידה מהארץ היא בסימן שלילי. אני גם רוצה שזה ישתנה, אבל זאת המציאות.

לא, זה נכון שיותר ויותר עוזבים

את הארץ:-( אבל אחוזי העולים גדולים בהרבה מהראשונים! מארה``ב, מרוסיה ועוד

מארה"ב עולים מעט

ולארה"ב עוזבים מלא ככה שהאחוז נתמע מרוסיה כבר די לא עולים כי בגלל שזאת מדינה דמוקרטית אין סיבה למה לעזוב אותה, העלייה הרוסית התרחשה בגלל הסבל שבמזרח אירופה

איזה מחקרים?

תראה מקורות ואני אשתכנע שלפחות בעניין עלייה לארץ אתם צודקים

yaakii

New member
אם אני אגיד לך ששמעתי מהרב שלי בישיבה

התיכונית שאמר שהשמיטה הבאה תהיה, כנראה, מדאורייתא עקב אחוזי העלייה-זה מספיק...?

זה מספיק

אבל לעצמך הרב שלי הוא לא ואני מעדיף לשמוע מהרב שלי טענות שמתבססות על המציאות, משמע מחקרים מ צ י א ו ת י י ם. יכול להיות שהרב שלך אמר שהוא מקווה שהשמיטה הבאה תהיה מדאורייתא.

למעלה